Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
O właśnie! Dobry temat z chrztem wrzuciłaś Kejt, to ja proszę o inspiracje dla dziewczynek bo mamy chrzest za niecały miesiąc (albo też nie, bo ksiądz jeszcze nie wie 🙈😅), ale szukamy stroju, byli nic śliskiego i zbytnio tiulowego, chciałam coś klasycznego i wygodnego ☺️ polecicie stylowki lub sklepy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 19:34
-
Doris8 wrote:O właśnie! Dobry temat z chrztem wrzuciłaś Kejt, to ja proszę o inspiracje dla dziewczynek bo mamy chrzest za niecały miesiąc (albo też nie, bo ksiądz jeszcze nie wie 🙈😅), ale szukamy stroju, byli nic śliskiego i zbytnio tiulowego, chciałam coś klasycznego i wygodnego ☺️ polecicie stylowki lub sklepy?
Jejciu, ja bym córkę w tiulowa kiecę wrzuciła bo są piękne, a takto syna to mogę (jak to mój mąż powiedział) w dziadkowy garniturek wcisnąć bo tylko takie są dostępne 😰💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Doris - cóż...ja jestem zakochana w La Mere 😍 Oczywiście od razu sprzedałam i teraz Małej muszę znowu kupić:
https://battesimo.pl/pl/producer/La-Mere/5
Starszą miałam tak ubraną i do tego przesłodki mini płaszczyk (chrzest był w październiku):
A później na wiosnę kupiłam Jej z tej samej firmy kolejny płaszczyk 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 20:07
Mimi09, Doris8, Sajgonka, Kejt93, AEGO, Lady_Dior, Junjul, Emimo, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Ciri, ja stosowałam na zmianę to co Ty plus zimne okłady
Ammeluna dzięki za inspiracje;) my chrzcimy 20 października👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
Powiem Wam że może warto sprawdzić vinted, bo ja poprzednim razem kupiłam nowe ciuszki, po czym je sprzedałam za grosze po jednym założeniu😅 ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie kupowałam.
Też chrzcimy w październiku, bo chcę zrobić to razem z trzecimi urodzinami synka, żeby miał też swoją imprezę, a młodemu to raczej nie będzie przeszkadzac na tym etapie 🤪
Dopiero dziś zaczęłam szukać i póki co cenie takiej jeszcze znośnej czyli nie za 300 zł od twarzy mam takie coś (nie koniecznie te dokładnie wzory, ale coś tego typu)
https://www.lulibu.pl/komplety-/930-komplet-elegant-bluzka-baggy-szelki-latte-62-110.html
https://fabrykabodziakow.pl/p/elegancki-komplet-bezowy-3-elementy/
Ewentualnie koszula/body muślin plus sztruksowe spodnie (dużo lepiej wygląda, ale już drożej)
https://apanele.pl/product/koszula-muslinowa/
A biorę pod uwagę to nie dlatego że mi się wszystko mega podoba, tylko że chce chłopaków ubrać tak samo, a ciężko znaleźć to samo w rozmiarach niemowlę + trzylatek.
Niestety szału nie ma w tych chłopięcych ubrankach wizytowych.Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Ciri86 wrote:Cześć Dziewczyny,
Same nauczylyscie się chustę elastyczną lannylamb ? Czy byłyście u doradcy?
Jeśli chodzi o to spanie to zasypia około 21, a budzi się około 7. 😃
Natomiast jeśli ja miałabym polecać ubranka to mamy z tydzień wesele i kupiłam w Newbie, bo jest promocja 2 w cenie 1, ale polecam stacjonarnie, bo większy wybór - wzięłam body z muszka beżowa i spodnie w kratę na szelkach. Ale myślę, że Vinted to też spoko opcja. 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 20:53
Emimo lubi tę wiadomość
-
AEGO wrote:Ja byłam u doradczyni. Jakbyś chciała iść spoko laseczka jest w Momsclinic.
Jeśli chodzi o to spanie to zasypia około 21, a budzi się około 7. 😃
Natomiast jeśli ja miałabym polecać ubranka to mamy z tydzień wesele i kupiłam w Newbie, bo jest promocja 2 w cenie 1, ale polecam stacjonarnie, bo większy wybór - wzięłam body z muszka beżowa i spodnie w kratę na szelkach. Ale myślę, że Vinted to też spoko opcja. 😃
Co do sukienki na chrzciny, to mi się podobają takie z elementami ażurowymi/a la koronkowymi. Tiulowe tak średnio, moze dlatego,ze tiule mam na inne okazje, kolorowe. I taki płaszczyk, co miała dla córki Ammeluna to też dla mnie hit 😍 -
Doris8 wrote:Jakie macie ćwiczenia?
Minia nie lekarz ale pielęgniarka z kwalifikacjami 🤷♀️31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Doris8 wrote:Ammeluna , wszystko razem szczepiłaś ?
Dziewczyny, 7 tydzień po cc a ja dalej mam plamienia, to jest ok ?🤔
Ja mam ten sam zestaw co Ammeluna i szczepimy wszystko razem za tydzień w piątek.
U mnie też są nadal plamienia, a 6 tyg mija w czwartek. Też się nad tym zastanawiałam, bo to dziwne, ale jak widać nie tylko ja. -
Mamma-mia wrote:W Momsclinic pracuje moja koleżanka 😁 jest tam położna i doradca chustoszenia. Ma mega wiedzę, sama z niej korzystam od kilku lat, żałuję, że nie mam jej stacjonarnie, tylko zdalnie. Mi się podoba też to, że ona jest z tych, które często się doszkalają, aktualizuje swoją wiedzę
Co do sukienki na chrzciny, to mi się podobają takie z elementami ażurowymi/a la koronkowymi. Tiulowe tak średnio, moze dlatego,ze tiule mam na inne okazje, kolorowe. I taki płaszczyk, co miała dla córki Ammeluna to też dla mnie hit 😍 -
Ciri86 wrote:Nimafora dlaczego wyrzucić smoczek ultra air?
Nam go dali w szpitalu w sumie to CDL nam dała i to jedyny smoczek, który działa, suavinex jest za długi i Mały ma odruch wymiotny 🙈
A znacie smoczki NUK lub te LUU?
Bo ma za grubą podstawę i za dużą kuleczkę na końcu... -
230 za 6 w 1 to dobra cena, u mnie w przychodni jest 330 🤔 i to za każdą taką sama cena niezależnie od firmy
Doris kupiłam na allegro https://allegro.pl/oferta/shatavari-90-k-ciaza-menopauza-libido-laktacja-10078197423
Na razie dwa dni stosuje dopiero 🙂 -
Ja dziś powiem Wam, ze mam ogromny poziom frustracji i smutku… jestem na macierzyńskim, a moja organizacja kompletnie leży. Na rozkręcenie laktacji próbowałam już chyba wszystkiego a ona cały czas w tym samym gównianym miejscu, ewentualnie skoczy o zawrotne 20ml do góry i spadnie o 40, ale… mój pies i moja teściowa są tak absorbujący, ze moje odciąganie, stymulacja nie ma kompletnie harmonogramu, chwytam każdą chwilę a często nie mam jak skończyć cyklu i zastanawiam się czy to nie jest po mały już takie kur#a kopanie się z koniem 😩 też ten brak czasu na to wszystko nakręca stresik nerwy a to wcale nie pomaga… Starego nie ma po 11-12h a ja to muszę wszystko jakoś ogarniać 🙈
-
Co do smoczków to mamy mały sukces, zaakceptowała w miarę lovi... 😄 Miałam te LUU kupować bo akurat w Rzeszowie są stacjonarnie ale nie było małego rozmiaru na stanie i zaryzykowałam z tymi. Te Avent jakoś mi wizualnie nie leżą, chociaż dużo osób sobie chwali
-
ralejka wrote:Moonflower, ile Twój synek spędzał na brzuszku dziennie, że teraz tak ładnie podnosi główkę? Czytałam, że takie osiągnięcie to dopiero ok. 3 miesiąca 😀 Mój skończył dopiero co miesiąc, ale potrafi póki co podnieść główkę i obrócić z jednej strony na drugą, a potem jest wielki płacz i walenie nosem o matę 😆
Dużo czasu spędza na mnie na brzuszku i dźwiga głowę.Emimo lubi tę wiadomość
-
Z zabawnych rzeczy to Wam powiem że wczoraj byłam chwilę u teściów bo pojechaliśmy po dzieci. I dowiedziałam się że za często zmieniam pampersy dziecku 😄 bo powinnam co kilka godzin a nie na każde siku zmieniać 😄 i może lepiej żeby miała pieluchy tetrowe skoro i tak co chwilę zmieniam 😄
Doris rozumiem Twój poziom frustracji, mniej więcej podobnie miałam z pierwszą córka z tym że mieszkaliśmy sami i mąż pracował z domu więc miałam czas na rozkręcenie laktacji. Mnie dobijały komentarze i pytania o karmienie. Stres na pewno nie pomaga, odpuść sobie, dużo z siebie dajesz, nie możesz się za to biczować. Ja ostatnio mam wyrzuty.sumienia że mąż daje mm jak ja jadę gdzieś ze starszymi bo powinnam jej odciągać 🤦 -
Doris8 wrote:Ja dziś powiem Wam, ze mam ogromny poziom frustracji i smutku… jestem na macierzyńskim, a moja organizacja kompletnie leży. Na rozkręcenie laktacji próbowałam już chyba wszystkiego a ona cały czas w tym samym gównianym miejscu, ewentualnie skoczy o zawrotne 20ml do góry i spadnie o 40, ale… mój pies i moja teściowa są tak absorbujący, ze moje odciąganie, stymulacja nie ma kompletnie harmonogramu, chwytam każdą chwilę a często nie mam jak skończyć cyklu i zastanawiam się czy to nie jest po mały już takie kur#a kopanie się z koniem 😩 też ten brak czasu na to wszystko nakręca stresik nerwy a to wcale nie pomaga… Starego nie ma po 11-12h a ja to muszę wszystko jakoś ogarniać 🙈
Eh...przykro mi 😔 naprawdę nie wyobrażam sobie jakby jeszcze do wszystkich obowiązków dookoła niemowlaka doszedłby problem z laktacją. Musi być trudno, a jeszcze myślenie i nakręcanie się na tym punkcie musi być najzwyczajniej w świecie męczące i pod koniec dnia psychicznie nie masz już siły 😔 Junjul ma rację, musisz sobie trochę darować, ale łatwo się pisze...
Junjul - nooo...na bank za często zmieniasz! Nie wiem po co w ogóle to robisz 😅 pieluchy tetrowe? Nie pomyślałaś o tym rozwiązaniu? Jestem w szoku! Przecież wiadomo, że tym sposobem dodatkowo zaoszczędzilabys mnóstwo swojego czasu 🤡 nie no, takie komentarze i rady są zawsze w cenie 😅😆🤦♀️Emimo lubi tę wiadomość
-
Doris, ja nie mam psa i Tesciowej na głowie, a i tak odciągam pokarm roznie. Najlepiej idzie mi wieczorem i w nocy, jak Mlody spi. A w dzień to albo po 15 minut, a u mnie to za krótko. Albo co 4h, bo akurat Mlody jadł zamiast 30 minut to ponad godzinę, a ja zostawiłam sprzęt na dole. Czasami Mlody się przystawia wtedy kiedy mu pasuje, a ssie różnie - głównie żeby się poprzytulać i pociumkać. Także zawsze liczę że uda się tym razem wszystko w czasie, a potem jest jak jest. A dokarmiasz Igę? Bo ja niestety nie przekraczam przy kpi połowy zapotrzebowania Stasia.
-
Doris, to na penwo jest bardzo trudne zajmować się dzieckiem bez wsparcia przez 12 godzin dziennie. Jesteś silna babka, że dajesz rade💪 i pamiętaj, że jesteś najwspanialsza Mamą dla Igusi, bez względu na sposób karmienia ❤️
Kejt93 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Doris8 wrote:Ja dziś powiem Wam, ze mam ogromny poziom frustracji i smutku… jestem na macierzyńskim, a moja organizacja kompletnie leży. Na rozkręcenie laktacji próbowałam już chyba wszystkiego a ona cały czas w tym samym gównianym miejscu, ewentualnie skoczy o zawrotne 20ml do góry i spadnie o 40, ale… mój pies i moja teściowa są tak absorbujący, ze moje odciąganie, stymulacja nie ma kompletnie harmonogramu, chwytam każdą chwilę a często nie mam jak skończyć cyklu i zastanawiam się czy to nie jest po mały już takie kur#a kopanie się z koniem 😩 też ten brak czasu na to wszystko nakręca stresik nerwy a to wcale nie pomaga… Starego nie ma po 11-12h a ja to muszę wszystko jakoś ogarniać 🙈Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀