🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja postawilam na łóżeczko turystyczne i jestem mega zadowolona, naprawdę ladnie sie prezentuje,jest dwupoziomowe tylko wiadomo trzeba tu dokupic porządny materac bo ten z zestawu sie noe nadaje.Na początku tez myslalam o dostawce ale stwierdziłam ze to tymczasowe rozwiązanie wiec lepsze będzie łóżeczko.
Co do apetytu ja od poczatku nie mialam problemu bo nie meczyly mnie wymioty 😜Staram się jeść raczej zdrowo,wg zaleceń diabetologa,nawet udalo mi sie ustabilizować poranne cukry💪Jem regularne posiłki,duzo warzyw ,bialka i wegle złożone.Czasami pozwalam sobie na jakas słodkość tym bardziej ze wchodze w faze wypieków.Wczoraj zrobiłam paczki z jabłkiem 🤤,wstaje rano a tu zostalo tylko pol nadgryzionego paczką 😐
Co do L4 jestem od wizyty serduszkowej ale praca na kuchni nie jest latwa i wiadomo to czasami 12-14 godz ciągle na nogach.
Hemoglobina u mnie całkiem ladnie 14.1 teraz 13.8. Wit d3 biore vigantol 8 kropli z zalecenia lekarza.
Znowu ja jak sie przeforsuje to czuje takie opasanie jak by od kręgosłupa po brzuch i wtedy robi sie taki ciężki,ciagnie w dol🤷
Ale poki co mam wizyty co 2 tygodnie wiec czuje sie zaopiekowana.
Zaraz wysylam meza do sklepu po makrele i śledzia w porach😉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:44
-
Arbuzy! Jem codziennie całego mini arbuza. To jak on mi smakuje i wchodzi to złoto 😆
Dziś mam ochotę zgrzeszyć i od wczoraj mam ochotę na naleśniki z Nutellą i truskawkami 🤭 na 12 mam paznokcie i po chyba zajadę kupię Nutellę i truskawy i się poddam 😀 Dzidziuś będzie wniebowzięty. Wczoraj przedstawiłam ten temat mojemu mężowi a jego odpowiedz :"fuj" 😅
Jest nienormalny
Mam też dziś ambitny plan zacząć powoli się pakować. Muszę przejrzeć swoją szafę. Co do oddania, co do wyrzucenia a co zabieram ze sobąWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:03
WiolaP lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

-
Hej, hej 🥰
Witam się po weekendzie, czytam Was, ale coś mnie rozkładało i dziś już oficjalnie i mnie dopadło. Więc leżę, faszeruje się czosnkiem i złotym mlekiem (bez kurkumy), Prenalen też wleciał.
My postawiliśmy jednak na zwykłe łóżeczko, ale myślę nad zakupem czegoś, aby jeździło i abym mogła mieć dziecko gdzieś blisko jak jestem w salonie czy kuchni.
Też mam takie czasem dziwne uczucie w brzuchu, że on tak twardnieje i no nie wiem, dziwne uczucie, nie boli, ale jest dyskomfort. Wgl wieczorami mam już taki wielki brzuch.. z rana całkiem normalny, ale wieczorem to jakbym zaraz miała rodzic.
-
A ja poszłam dziś do położnej bo chciałam żeby mi uzupełniła kartę ciąży i przy okazji zapytalam czy ma może w gabinecie detektor tętna. Pokazałam jej miejsce gdzie wydaje mi się, że czuję ruchy dziecka i bingo, od razu złapałyśmy tętno Bobaska 💓
To też mnie utwierdziło w przekonaniu, że faktycznie czuję już te fikołki a nie ruchy moich jelit.
Bardzo mnie to uspokoiło i sama rozmowa z położną też mnie tak jakoś dobrze nastawiła 😌
Ceci, adukow, Pani Bocianowa, Missi, nofajniefajnie, Ananabanana, WiolaP, Rewelka, Motylek93 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Melduję się w Polsce po 5 tygodniach i już po wizycie
jestem już prawie 7kg na plusie ale to zaakceptowałam i nie zamierzam się przejmować
mała z kolei waży już 230g
u niej wszystko super ale odrobinę skróciła mi się szyjka - do 3,3cm wiec dostałam luteinę, L4 i zaczyna misje „Odpoczynek”
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:25
Ananabanana, emciak, Pani Bocianowa, WiolaP lubią tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Missi wrote:U mnie to ciągnięcie a nawet bardziej rozpychanie trwa kilka sekund ale to nie aż tak jak piszesz Bocianku. I raz zdarzyło się że czułam taki ucisk dłużej ale to właśnie był dzień kiedy za bardzo się przeforsowałam. Byłam cały dzień na nogach.
Także myślę że trzeba dużo odpoczynku i tyle. U Ciebie to też na pewno nic poważnego. Odpoczywaj 😊
Co do łóżeczka i dostawki. Ja mam straszny dylemat.
Na pewno potrzebuję dwóch. Jedno do naszej sypialni i drugie na kółkach które będzie na dole w salonie. I tu wstępnie wybrałam Lionelo Coral. Na kółkach bo chcę żeby się przemieszczało razem ze mną czy po kuchni czy na taras. To pierwsze nie wiem jeszcze czy będzie wolnostojące czy dostawka. Mamy taki układ sypialni gdzie na środku przed łóżkiem jest ścianka z tv i za tą ścianką jest bardzoo duża druga część gdzie stoi sofa, jest miejsce na fajny fotel do karmienia i łóżeczko z komodą. I sama nie wiem. Z jednej strony fajnie by było mieć maluszka pod ręką ale z drugiej tam jest idealna przestrzeń. Chociażby pod względem budzenia siebie nawzajem. Wstaje ja to nie budzę męża, wstaje on to nie wybudza mnie. I sama nie wiem.
Super, że napisałaś o Lionelo Coral, nie widziałam go nigdzie, a wygląda bardzo ładnie i opinie też na dobre. -
A z ilu ci się skróciła? Ostatnio miałam tez 3,3/3,4cm i lekarka była zadowolona. Sama chciałaś l4 czy przez tą szyjkę dostałaś?GosAga123 wrote:Melduję się w Polsce po 5 tygodniach i już po wizycie
jestem już prawie 7kg na plusie ale to zaakceptowałam i nie zamierzam się przejmować
mała z kolei waży już 230g
u niej wszystko super ale odrobinę skróciła mi się szyjka - do 3,3cm wiec dostałam luteinę, L4 i zaczyna misje „Odpoczynek” 
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:52
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Wiesz co nawet nie wiem ile miałam wcześniej, nie mam tego w karcie. Dostałam l4 bo mam mocno stresową pracę i pozycja siedząca długo wciągu dnia też jest niedobra przy skracającej się szyjce. Ale generalnie i tak planowałam już odpoczynek. Póki co po prostu ma więcej odpoczywać i kategoryczny zakaz sportówMotylek93 wrote:A z ilu ci się skróciła? Ostatnio miałam tez 3,3/3,4cm i lekarka była zadowolona. Sama chciałaś l4 czy przez tą szyjkę dostałaś?Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -