🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie po tej wizycie u fizjo złapał trochę stres przed porodem, do tej pory starałam się o tym nie myśleć, a tu te ćwiczenia z oddechem, rozmowy o parciu mnie trochę przeraziły - nie jestem gotowa na poród, mogę ćwiczyć cialo, ale moja głowa na ten moment mówi "nie chcę"
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Kurcze wy już wyprawki, wózki, szkoły rodzenia, a ja dalej z wizyty na wizytę i mam cały czas z tyłu głowy, że to jeszcze za wczesnie 🙈 kolejna wizyta 3 marca i mam nadzieję, że pozwolę sobie już coś dla małego/małej kupić 😀
Bardzo zazdroszczę, że niektóre z was już czują ruchy, sama nie mogę się już tego doczekac, bo wiem, że to pewnie zmniejszyłoby mój stres.
A tak z innej beczki czy znacie jakiś godny polecenia peeling enzymatyczny do skóry głowy, który jest bezpieczny ? -
Dostałam dzisiejsze wyniki badań. Bałam sie troszkę po ostatnich gdzie hemoglobina mi sporo spadła.
Ale zalecenia mojej Pani doktor dotyczące spożywania 100g białka dziennie chyba zadziałały bo z 11 skoczyła na 12,3 👍
Wszystko mam w normach, jedynie erytrocyty delikatnie poniżej normy ale to chyba przez rozrzedzenie krwi.
A i w końcu mam dobre wyniki moczu. Dziś pobierałam próbkę z tamponem i pierwszy raz nie mam bakterii! 😀a byłam tak sceptycznie nastawiona i zastanawiałam się co to da
I kupiłam piłkę do ćwiczeń. Ale to przyjemne 🤗 niesamowita ulga dla pleckówWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:36
nofajniefajnie, WiolaP, emciak, hypatia92 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

-
Missi wrote:Dostałam dzisiejsze wyniki badań. Bałam sie troszkę po ostatnich gdzie hemoglobina mi sporo spadła.
Ale zalecenia mojej Pani doktor dotyczące spożywania 100g białka dziennie chyba zadziałały bo z 11 skoczyła na 12,3 👍
Wszystko mam w normach, jedynie erytrocyty delikatnie poniżej normy ale to chyba przez rozrzedzenie krwi.
A i w końcu mam dobre wyniki moczu. Dziś pobierałam próbkę z tamponem i pierwszy raz nie mam bakterii! 😀a byłam tak sceptycznie nastawiona i zastanawiałam się co to da
I kupiłam piłkę do ćwiczeń. Ale to przyjemne 🤗 niesamowita ulga dla plecków
Co jadłaś na podniesienie tego białka? Mi coś ciężko idzie, w czwartek idę na te badania i aż się boję… z owoców to mi się bardzo nie podniesie hemoglobina
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Cześć
dawno tu nie zaglądałam. Drugi trymestr miał być lepszy, a tymczasem jest tragedia... nie ma mdłości ale za to mam ogromne zawroty głowy, a dwa razy nawet zemdlałam. Przez to średnio mam jak funkcjonować. Dodatkowo zlapalo mnie przeziębienie- możecie polecić coś na zatoki? Byłam u lekarza i zapomniałam zapytać o sinupret, a zawsze przed ciążą mi pomagał.
Przy okazji mam nietypową prośbę. Byłam zmuszona utworzyć zbiórkę na leczenie dla mojego psa, jeżeli któraś z Was mogłaby ją udostępnić to byłabym bardzo wdzięczna. Mam nadzieje, że nie łamie tym żadnych zasad ani nikogo nie urażę. Z góry bardzo dziekuje
pomagam.pl/r46b8t
Natalie2026 lubi tę wiadomość
-
Agaa049 wrote:Co jadłaś na podniesienie tego białka? Mi coś ciężko idzie, w czwartek idę na te badania i aż się boję… z owoców to mi się bardzo nie podniesie hemoglobina

Jem serki wiejskie albo z pestkami dyni i słonecznika plus łyżeczka prawdziwego miodu.
Piję skyry i kefiry, teraz są takie fajne co mają po ok. 20g białka
Krewetki, kurczak
Robię sobie placuszki często na śniadanie ze skyra i odżywki białkowej i jem je jeszcze dodatkowo ze skyrem i owocami masłem orzechowym.
A jak już na prawdę mam dzień że ciężko mi to bialko dobić to robię sobie koktajl z odżywką białkową. Mam taką fajną czekoladową wołową. Która w połączeniu z zimnym mlekiem smakuje jak schłodzone kakao.
hypatia92 lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3

-
Missi wrote:Jem serki wiejskie albo z pestkami dyni i słonecznika plus łyżeczka prawdziwego miodu.
Piję skyry i kefiry, teraz są takie fajne co mają po ok. 20g białka
Krewetki, kurczak
Robię sobie placuszki często na śniadanie ze skyra i odżywki białkowej i jem je jeszcze dodatkowo ze skyrem i owocami masłem orzechowym.
A jak już na prawdę mam dzień że ciężko mi to bialko dobić to robię sobie koktajl z odżywką białkową. Mam taką fajną czekoladową wołową. Która w połączeniu z zimnym mlekiem smakuje jak schłodzone kakao.
A jaką masz odżywkę? Bo u nas są takie standardowe w domu, nie wiem czy bezpieczne w ciąży..• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Ja dostalam wlasnie od lekarza na zatoki sinupret i tafen nasal na receptePatipatka99 wrote:Cześć
dawno tu nie zaglądałam. Drugi trymestr miał być lepszy, a tymczasem jest tragedia... nie ma mdłości ale za to mam ogromne zawroty głowy, a dwa razy nawet zemdlałam. Przez to średnio mam jak funkcjonować. Dodatkowo zlapalo mnie przeziębienie- możecie polecić coś na zatoki? Byłam u lekarza i zapomniałam zapytać o sinupret, a zawsze przed ciążą mi pomagał. -
Agaa049 wrote:A jaką masz odżywkę? Bo u nas są takie standardowe w domu, nie wiem czy bezpieczne w ciąży..
Ja mam Odżywka Białkowa Wołowa BioTechUSA Beef Protein o smaku czekoladowym
Agaa049 lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.

-
Mnie właśnie dziś też rozłożyły zatoki, ja próbuję ciepłych okładów, irygacji i inhalacji solą. Zastanawiałam się właśnie czy można coś innego jeszcze zażyć.
Do tego mam dziś fatalny dzień oprócz zatok i bólu głowy, podczas wstawania z kolan po 🤮 coś mi strzeliło w plecach, ledwo mogę się wyprostować. Ledwo dziś żyje.Mysia_24 -
Ja dzis również dostałam sinupret extract wiec mozna
i niestety antybiotyk

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -

, druga córka