🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny, przeraziłam się, ale faktycznie czytam to się zdarza. A jaki kolor to ciężko powiedzieć bo ja widzę tylko plamkę na koszulce. A USG robiłam dwa miesiące temu niecałe i było wszystko okej. W poniedziałek mam wizytę u swojej gin więc tylko zgłoszę to lekarzowi i zobaczę co powie. Teraz trochę stresu miałam i to może też mogło mieć wpływ.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:Dziewczyny, czy zdarza Wam się, że macie plamę na koszulce z piersi? Właśnie chwilę się zdrzemnęłam, wstałam zrobić obiad i patrzę, a na koszulce okrągły ślad mały. Wczoraj wieczorem też mi się to zdarzyło. To może być już mleko?!
Ja wg miesiączki jestem dopiero 16+2
W poprzedniej ciąży miałam od około 25 tc takie wycieki, w tej jeszcze nie mam. -
Dziewczyny, pytanie jeszcze o heparynę. Jakie dawki macie zalecane i czy Wasi lekarze będą Wam zwiększać dawkę wraz ze wzrostem masy ciała? Moja hematolog prosiła mnie żebym się do niej odezwała jak osiągnę jakąś wagę i wtedy prawdopodobnie zwiększymy dawkę. Na razie mam zrobić badanie anty-Xa żeby ostatecznie sprawdzić czy będzie taka konieczność ale zastanawiam się czy Wy też miałyście takie informacje od swoich lekarzy. Ja na razie jestem na 0,4 ale na horyzoncie jest 0,6.6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Co to głów to u mnie też się zaczęło 😍
Zniknęło wszystkie zmiany skórne z którymi walczyłam od dwóch lat, ba nawet moja łuszczyca jest w remisji, co też zdarza się od święta.
Żeby nie było zbyt kolorowo to pojawiły się rozstępy na biuście. Spodziewałam się tego, bo mam implanty, ale nie sądziłam, że biust będzie rósł szybciej niż brzuch 😳🫣 -
MayMasza wrote:Przezroczysty wyciek czy zoltawa plamka?
Możesz iść na usg piersi, jesli juz kanały mlekowe sa zapełnione to lekarz to bedzie widzial na badaniu
mi moj doktor kazal isc teraz w lutym bo to ostatnia szansa na zbadanie przed wypełnieniem chociaż mam wrazenie ze moze byc juz pozno
Piersi można, a wręcz trzeba badać nawet podczas karmienia. Dobry diagnosta nie ma problemu z tym, że kobieta ma piersi wypełnione mlekiem. Wielu lekarzy jeszcze powiela ten bardzo szkodliwy mit, że podczas karmienia nie robi się usg piersi.
Lekarka, u której badam piersi od wielu lat mówiła, że nie raz diagnozowała nowotwory u matek, które długo nie badały piersi, "bo przecież karmiły, były w kolejnej ciąży dlatego wcześniej nie przychodziły".
Badajmy się dziewczyny regularnie. Sama mam taki zwyczaj, że zawsze w okolicach urodzin robię komplet badań. Prezent od siebie dla siebie. 😊 -
Od początku jestem na dawce 0,6 ze względu na niskie białko S. Pierwsze badanie anty-Xa musialam zrobic około 10 tc. Teraz lekarka mnie pytała czy dużo przytyłam i powiedziała, że jeżeli przytyję 5 kg to mam powtórzyć to badanie, więc narazie czekamemciak wrote:Dziewczyny, pytanie jeszcze o heparynę. Jakie dawki macie zalecane i czy Wasi lekarze będą Wam zwiększać dawkę wraz ze wzrostem masy ciała? Moja hematolog prosiła mnie żebym się do niej odezwała jak osiągnę jakąś wagę i wtedy prawdopodobnie zwiększymy dawkę. Na razie mam zrobić badanie anty-Xa żeby ostatecznie sprawdzić czy będzie taka konieczność ale zastanawiam się czy Wy też miałyście takie informacje od swoich lekarzy. Ja na razie jestem na 0,4 ale na horyzoncie jest 0,6.
-
Nie jestem specjalistą ale gdzieś czytałam żeby w ciąży unikać kosmetyków z Wit. APani Bocianowa wrote:Hej Wam ! 🙋🏼♀️
Też mam włosy jak z reklamy szamponu
podobno estrogen tak na nas działa i to nie zależy od płci bobasa 😅
emciak - też miałam ten problem, miałam aż spieczone te usta, zaczelam smarować maścią z Wit. A z apteki (kosztuje grosze) i już jest ok
nie jest idealnie, ale jest ok 😁
Precelek - ✊🏻✊🏻✊🏻 będzie dobrze 💖
Wiola - czekam na wieści po wizycie 😁 ciekawe jak duże te nasze dzieci 🌺
Ceci lubi tę wiadomość
-
Hej! Pochłonęło mnie rozpakowywanie po przeprowadzce, dziś trochę przesadziłam z tym, bo po południu rozbolało mnie podbrzusze 😓
Dzięki za opinie co do powrotu do pracy, widzę że wszyscy zgodnie twierdzą, że to głupi pomysł i ja też już tak uważam 😅
Jutro mam wizytę 🥰 zobaczymy co lekarka powie na moją rozjechaną morfologię i hemoglobinę 11 😅
Też słyszałam że nie powinno się witaminy A używać ☺️ a przydałaby mi się taka maść na ręce, nic mi nie pomaga, mam tak suchą skórę, boli i pęka 😭
Co do włosów to w końcu nadszedł ten ciążowy moment, że nie muszę ich myć codziennie albo co 2 dzień, bo się nie przetłuszczają 🥳 cera też już mi się poprawiła, w 1 trymestrze była masakra.
Mnie synek zaczął głaskać po brzuchu i mówić np. "cześć dzidziusiu, co tam słychać?"🥰 I to jest słodkie, ale gorzej, że mówi też innym, żeby pogłaskali dzidziusia 😅 póki co tylko mojemu mężowi i mojej mamie, ale muszę mu powiedzieć, żeby nikomu więcej tak nie mówił 😅 bo nie chcę żeby mnie ktoś po brzuchu dotykał 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 22:18
-
@emciak Ja aktualnie mam Clexane 0,4 i Acard 150
na początku ciąży miałam 0,6 i nawet zostały mi dwa opakowania i pytałam ostatnio lekarza, czy jeszcze mogą mi się przydać, to kazał zostawić bo jak nie teraz w ciąży to po ciąży wykorzystam.
A ja wczoraj byłam na krzywej cukrowej, teście obciążenia glukozą... I nie wyszedł dobrze. 😔
Teraz pilnie poszukuję diabetologa i muszę trzymać się diety. Może uda mi się jakoś z tym uporać. 😏🥴🫣
-

, druga córka