🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaP wrote:😏😏😏 Jagodzianka i mleko😂
Ahahahahhaa 😅
@nofajniefajnie nie z moją nogą, chyba, że sobie jedną wejdę, ale to pewnie zadziała też przez pół.
@fantaghiro no właśnie słyszałam o tym koktajlu, ale mam właśnie jakieś złe przeczucia, że zrobię i tak czy siak nie urodzę, a wymęczy. Jem daktyle i piję herbatkę z liści malin. W planach mycie okien. 😅 -
Ja jestem 37+3 i mam torbę w 50% spakowana 😂 chyba podświadomie czuję że nie będzie ona potrzebna prędko i dlatego taki słomiany zapał mam 😭
Też właśnie czytałam dużo o tym, że jedynymi sensownymi wywoływaczami porodu to tak na prawdę relaks, odprężenie, wypoczęta głowa i zabawy z ukochanym 🤪 a reszta na niewiele się zda jeśli organizm nie jest gotowy. Ale czekam jeszcze tydzień na męża i też pewnie się skuszę na jakiś koktajl położnej i chodzenie po krawędziach krawężnika 😂
My rozłożyliśmy jacuzzi i mam zamiar się chłodzić do końca tygodnia. Na szczęście na kolejny zapowiadają trochę deszczów i chłodu.
Anuska i fantaghiro na kiedy macie zaplanowane CC?👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶 -
Ja mam cc na 7 lipca.
Mnie wlasnie ten koktajl położnych bardzo wymęczył - jeszcze wypiłam na noc nie wiem czemu i przez całą noc miałam biegunkę i skurcze, nawet dość regularne bo już były tak co 4-5 minut, ale po kilku godzinach wszystko ustało. Więc jedyne co ti spowodował nieprzespaną noc.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja mam na poniedziałek.Te plecy już przez dzień mi dają w kość.Ja mam dziś 38+4.Donna89 wrote:Ja jestem 37+3 i mam torbę w 50% spakowana 😂 chyba podświadomie czuję że nie będzie ona potrzebna prędko i dlatego taki słomiany zapał mam 😭
Też właśnie czytałam dużo o tym, że jedynymi sensownymi wywoływaczami porodu to tak na prawdę relaks, odprężenie, wypoczęta głowa i zabawy z ukochanym 🤪 a reszta na niewiele się zda jeśli organizm nie jest gotowy. Ale czekam jeszcze tydzień na męża i też pewnie się skuszę na jakiś koktajl położnej i chodzenie po krawędziach krawężnika 😂
My rozłożyliśmy jacuzzi i mam zamiar się chłodzić do końca tygodnia. Na szczęście na kolejny zapowiadają trochę deszczów i chłodu.
Anuska i fantaghiro na kiedy macie zaplanowane CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 14:24
-
nick nieaktualny
-
Ja w ten weekend nie wychodzę z domu w ogóle, wszystkie rolety zasłonięte, włączony wiatraczek, woda z lodem i idzie wytrzymać.
Jutro mam ostatni trening ciążowy, a tam nie ma klimy - to już może być problem, ale chciałabym jeszcze poćwiczyć ten jeden raz.
Jeszcze tylko 9 dni mi zostało 😃
WiolaP lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
Gratulacje dla mam, które mają już swoje maluszki przy sobie 💐
Ja jutro mam 37 tydzień i coraz bardziej się stresuje, mimo, że to będzie mój trzeci poród.. tym razem planowana cesarka, więc nie wiem czego się spodziewać 😵💫
Ciężko w taką pogodę wytrzymać a tu jeszcze trzeba biegać za dwulatka, ktora właśnie przechodzi bunt 🫣 -
Gratulacje ! Opowiesz cos więcej jak poród przebiegł?WiolaP wrote:Heja ja melduje ze Marcelinka jest już z nami💪 Uparta dziewczynka z planem na siebie🩷07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
Marcelina to dziewczyna z planem na zycie od samego początku.Poczawszy od przedwczesnych skurczy az po probe nie wyjścia z brzucha😂 Poród trwal dluzej niz zakładaliśmy bo w pewnym momencie panna zamiast schodzić z kanal rodny postanowiła sie cofnac.Istnialo ryzyko ze wogole sie obróciła i mialam na sali porodowej robione dodatkowe usg bo nie szlo jej namierzyć podczas zwyklego badania.Cukier zaczął lecieć na leb na szyje i wynosił 56.Wiec musieli mi podawac glukoze ,nie pozwolili nic zjeść bo istnalo duze ryzyko ze mala jednak sie nie wstawi w kanal i chcieli ciąć.Ale jak uslyszala ze tak czy siak ja wydobędą to postanowiła jednak wyjść 💪Ma super czarna czupryne i jest Calineczka 😍
Dziewczyny trafilam na tak cudowny zespół poloznych i lekarzy ze kazdemu takiego życzę.Gdyby kobiety zawsze rodzily w takich warunkach to zmieniło by się podejście.
Ananabanana, Pani Bocianowa, Eliora, fantaghiro, Agaa049, kaarolina93 lubią tę wiadomość
-
Anuska94 wrote:To widzę że będziesz mieć taką samą różnice między dziećmi jak ja.Też mam jeszcze dwulatke w domu.
Dwulatke i siedmiolatka, więc jest wesoło, już teraz a co to będzie za chwilę 🫣
Też przechodzi bunt, czy narazie masz spokój?
Zastanawiam się jak rozwiązać problem z wózkiem, dokupilas dostawke czy ładnie chodzi za rączkę? 😁 -
Ja mam zaplanowane CC na 13 lipiec i to będzie już 39+5, trochę późno, obawiam się, że poród zacznie się wcześniej. To moje drugie CC i teraz strach jest trochę większy
Ale już mam totalnie dość, ledwo żyję, a CC znowu mam z powodu rozejścia spojenia łonowego które już mam na ponad 2 cm, ból niesamowity 😌 No i też mam żywiołową dwulatkę w domu 🙃
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Moja nie lubi wózków.Głeboki dopiero polubiła jak już siadała a spacerówkę parę razy tylko w niej była i to jeszcze za każdym razem po paru minutach wychodziła.Zadowolona jest że jest siostra najchętniej już by się z nią bawiła.kaarolina93 wrote:Dwulatke i siedmiolatka, więc jest wesoło, już teraz a co to będzie za chwilę 🫣
Też przechodzi bunt, czy narazie masz spokój?
Zastanawiam się jak rozwiązać problem z wózkiem, dokupilas dostawke czy ładnie chodzi za rączkę? 😁 -
Ja miałam mieć CC 39+2 a wody mi odeszły mając 38+4.Strasznie mnie plecy bolały wtedy cały dzień i łapały mnie skurcze bo nie mogłam wysiedzieć.Skarbek001 wrote:Ja mam zaplanowane CC na 13 lipiec i to będzie już 39+5, trochę późno, obawiam się, że poród zacznie się wcześniej. To moje drugie CC i teraz strach jest trochę większy
Ale już mam totalnie dość, ledwo żyję, a CC znowu mam z powodu rozejścia spojenia łonowego które już mam na ponad 2 cm, ból niesamowity 😌 No i też mam żywiołową dwulatkę w domu 🙃 -
Gratulacje tym mamusią które już urodziły 😊 i trzymam kciuki za te które jeszcze to czeka 😊
Pani Bocianowa, kaarolina93, Motylek93 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵
8.07.2026 - 👦 4,6 kg , 63 cm