X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Wiem wiem, z leżeniem nie ma problemu, jakby było trzeba to i siku bym robiła do basenu 😅 po prostu martwię się i obym nie zobaczyła krwi, bo dostanę zawału.

Odpoczywaj - to i Luteina powinny pomóc. Jeżeli nawet zobaczysz krew to jedź na SOR nie czekaj - tam muszą Cię przyjąć zbadają na USG i będziesz spokojniejsza :)
    U mnie to była taka żywa…i to jeszcze ze skrzepami także stresu najadłam się dużo…USG mnie uspokoiło i spałam później 11 h
    Trzymam kciuki żeby nie było potrzeby odwiedzać szpitala

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za podtrzymanie na duchu 😘

karolka lubi tę wiadomość

• aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa trzymam kciuki żeby wszystko było wporzadku 😊

Pysio staraj się nie stresować poczekaj do planowanej wizyty ewentualnie jak za bardzo będziesz się martwić to wybierz się prywatnie do lekarza z polecania najlepiej właśnie poczytać opinie na Internecie 😊 bo w luxmedzie z ginekologami jest bardzo kiepsko ja długo chodziłam i żaden nie zauważyła nawet że mam pco także no 🙄 a byłam chyba u 10 różnych

Pysio, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie u gin.Robiono mi cytologię no i USG.Serduszko bije 170 na minutę. Następna wizyta 30 grudnia.Sorry że tak rzadko pisze ale jak patrzę dłużej na telefon to mi nie dobrze.

• Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Hej! 🙋🏼‍♀️
    Ja już po wizycie. Niestety muszę leżeć, bo odkleja się kosmówka. Dostałam większą dawkę luteiny 😟 mogę też krwawić i wtedy mam jechać od razu do szpitala. Ale 1,7cm miniczłowieka z bijącym sercem jest na swoim miejscu póki co 🙃

A i dostałam też lek na nudności, wiem że niektóre z Was już biorą Bonjestę - działa? Bo dałam za nią miliony monet 😁

Dbaj Was, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze 🥰
    Co do tych leków to na początku byłam zachwycona Bonjestą, czułam się mimo brania tego średnio, ale bałam się, że bez będę wymiotować. Zapomniałam wykupić kolejnego opakowania i czuję się nawet bez nich lepiej. Jestem mniej senna, ale to skutek uboczny u niektórych kobiet, może u mnie się nie sprawdziło po prostu.
    Daj znać, jak u Ciebie.

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• wandapanda Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Według ostatniej miesiączki to dziś dopiero 5+4, wiec pęcherzyk powinien mieć 2.8mm, a nie 2.8cm. Tak teraz jeszcze o tym myślę, to może on mi powiedział po prostu źle, w złej jednostce - bo jeśli to jest 2.8mm to na ten wiek ciąży jeszcze ciałka nie będzie widać i może mnie niepotrzebnie zestresował konował :(

Dziękuje Wam za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne <3

Pysio wydaje mi się, że coś nie tak z tym lekarzem, albo sprzętem. Pęcherzyk 2,8cm to raczej taki 7 tydzień z hakiem z tego co mi się wydaję. Jeśli chodzi o 5+4 (albo 3, już nie pamiętam 😅) to u mnie w tym czasie był pęcherzyk też bez ciałka, dopiero „coś” tam zaczynało się tworzyć, ale lekarz mówił, że to dopiero ledwo cień czegoś co zaraz tam powstanie. Podejrzewam, że na gorszym sprzęcie wcale by nie było tego widać, a też słyszałam, że te luxmedowe to średnie. Mi wtedy lekarz mówił, że ciąża jest ciut do tyłu, ale to normalne i może nadrobić. Tak też się stało, po dwóch tygodniach ciąża juz jest zgodna za swoim wiekiem co do dnia.
    Poszłabym na Twoim miejscu do innego lekarza. I nie stresuj się, bo widzisz, że sama jestem przykładem, że to może się jeszcze wyrównać.

Pysio lubi tę wiadomość

• Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Hej dziewczyny,

Byłam dziś na wizycie usg, udało mi się złapać termin w luxmed przed moją planowaną na 11.12 pierwszą wizytą u gin do którego chodzę od wielu lat i podłamałam się :(

Nie widać w usg ciałka żółtego w pęcherzyku, sam pęcherzyk prawidłowy - w macicy, zmierzony niby na 2.8cm. Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie i teoretycznie ciałko mogło się nie wykształcić, ale martwi mnie to. Nie wiem też jakiej jakości i jak stary był sprzęt.

Lekarz był bardzo nieprzyjemny, zero empatii, totalnie nic nie zapytał - czy coś się dzieje złego, czy to moja pierwsza ciąża (a tak, więc wszystko dla mnie nowe i stresujące), tylko od razu po wejściu do gabinetu i jak usłyszał, że podejrzenie ciąży kazał się położyć na kozetce i zrobił usg które trwało minutę i powiedział, że mam iść do jakiegoś lekarza za 7 dni i zobaczymy czy nie jest puste jajo. Nie spojrzał na wyniki bety, na przyrosty, ani proga, powiedział „mnie to nie interesuje bo to są tylko hormony”.

A ja jestem taka, że bardzo się przejmuje :(

Nie napiszę, żebyś się nie przejmowała, bo wiadomo, że i tak będziesz.
    Jeśli Cię to pocieszy to ja podczas wizyty 5+4 miałam zbyt mały pęcherzyk i jakiś cień nie wiadomo, czy ciałka żółtego, czy czego. I niestety wielu lekarzy ma takie podejście bardzo chłodne na zasadzie no zobaczymy..
    też czułam, że mam przyjść za kilka dni to ewentualnie pogadamy.
    To tak wczesna ciąża, że może nie być absolutnie nic widać, a 11 zobaczysz już nawet zarodek.

Pysio lubi tę wiadomość

• wandapanda Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Nie napiszę, żebyś się nie przejmowała, bo wiadomo, że i tak będziesz.
    Jeśli Cię to pocieszy to ja podczas wizyty 5+4 miałam zbyt mały pęcherzyk i jakiś cień nie wiadomo, czy ciałka żółtego, czy czego. I niestety wielu lekarzy ma takie podejście bardzo chłodne na zasadzie no zobaczymy..
    też czułam, że mam przyjść za kilka dni to ewentualnie pogadamy.
    To tak wczesna ciąża, że może nie być absolutnie nic widać, a 11 zobaczysz już nawet zarodek.

O widzisz, to jesteśmy dokładnie taki sam przypadek. Mój lekarz z kolei wtedy machnął na to ręką, powiedział, że tak się bardzo często dzieje i to jest po prostu biologia i nie zawsze te wartości mieszczą się w sztywnych ramach 🙂

• Pysio Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam wszystkim dziękuję za dobre słowo i racjonalne spojrzenie na sytuację ❤️ Będę dawać znać 11.12 po wizycie.

Pani Bocianowa, Karolka - trzymam mocno kciuki, odpoczywajcie i piszcie na bieżąco jak sytuacja 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:32

‹‹ 64 65 66 67 68
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ