SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2025, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Wiem wiem, z leżeniem nie ma problemu, jakby było trzeba to i siku bym robiła do basenu 😅 po prostu martwię się i obym nie zobaczyła krwi, bo dostanę zawału.

Odpoczywaj - to i Luteina powinny pomóc. Jeżeli nawet zobaczysz krew to jedź na SOR nie czekaj - tam muszą Cię przyjąć zbadają na USG i będziesz spokojniejsza :)
    U mnie to była taka żywa…i to jeszcze ze skrzepami także stresu najadłam się dużo…USG mnie uspokoiło i spałam później 11 h
    Trzymam kciuki żeby nie było potrzeby odwiedzać szpitala

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za podtrzymanie na duchu 😘

karolka lubi tę wiadomość

preg.png
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa trzymam kciuki żeby wszystko było wporzadku 😊

Pysio staraj się nie stresować poczekaj do planowanej wizyty ewentualnie jak za bardzo będziesz się martwić to wybierz się prywatnie do lekarza z polecania najlepiej właśnie poczytać opinie na Internecie 😊 bo w luxmedzie z ginekologami jest bardzo kiepsko ja długo chodziłam i żaden nie zauważyła nawet że mam pco także no 🙄 a byłam chyba u 10 różnych

Pysio, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    5.12 - CRL 2,3 cm
    18.12 - CRL 4,2 cm

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie u gin.Robiono mi cytologię no i USG.Serduszko bije 170 na minutę. Następna wizyta 30 grudnia.Sorry że tak rzadko pisze ale jak patrzę dłużej na telefon to mi nie dobrze.

emciak, Eliora, GąskaBalbinka, Ananabanana lubią tę wiadomość

• Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Hej! 🙋🏼‍♀️
    Ja już po wizycie. Niestety muszę leżeć, bo odkleja się kosmówka. Dostałam większą dawkę luteiny 😟 mogę też krwawić i wtedy mam jechać od razu do szpitala. Ale 1,7cm miniczłowieka z bijącym sercem jest na swoim miejscu póki co 🙃

A i dostałam też lek na nudności, wiem że niektóre z Was już biorą Bonjestę - działa? Bo dałam za nią miliony monet 😁

Dbaj Was, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze 🥰
    Co do tych leków to na początku byłam zachwycona Bonjestą, czułam się mimo brania tego średnio, ale bałam się, że bez będę wymiotować. Zapomniałam wykupić kolejnego opakowania i czuję się nawet bez nich lepiej. Jestem mniej senna, ale to skutek uboczny u niektórych kobiet, może u mnie się nie sprawdziło po prostu.
    Daj znać, jak u Ciebie.

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• wandapanda Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Według ostatniej miesiączki to dziś dopiero 5+4, wiec pęcherzyk powinien mieć 2.8mm, a nie 2.8cm. Tak teraz jeszcze o tym myślę, to może on mi powiedział po prostu źle, w złej jednostce - bo jeśli to jest 2.8mm to na ten wiek ciąży jeszcze ciałka nie będzie widać i może mnie niepotrzebnie zestresował konował :(

Dziękuje Wam za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne <3

Pysio wydaje mi się, że coś nie tak z tym lekarzem, albo sprzętem. Pęcherzyk 2,8cm to raczej taki 7 tydzień z hakiem z tego co mi się wydaję. Jeśli chodzi o 5+4 (albo 3, już nie pamiętam 😅) to u mnie w tym czasie był pęcherzyk też bez ciałka, dopiero „coś” tam zaczynało się tworzyć, ale lekarz mówił, że to dopiero ledwo cień czegoś co zaraz tam powstanie. Podejrzewam, że na gorszym sprzęcie wcale by nie było tego widać, a też słyszałam, że te luxmedowe to średnie. Mi wtedy lekarz mówił, że ciąża jest ciut do tyłu, ale to normalne i może nadrobić. Tak też się stało, po dwóch tygodniach ciąża juz jest zgodna za swoim wiekiem co do dnia.
    Poszłabym na Twoim miejscu do innego lekarza. I nie stresuj się, bo widzisz, że sama jestem przykładem, że to może się jeszcze wyrównać.

Pysio lubi tę wiadomość

• Natalie2026 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Hej dziewczyny,

Byłam dziś na wizycie usg, udało mi się złapać termin w luxmed przed moją planowaną na 11.12 pierwszą wizytą u gin do którego chodzę od wielu lat i podłamałam się :(

Nie widać w usg ciałka żółtego w pęcherzyku, sam pęcherzyk prawidłowy - w macicy, zmierzony niby na 2.8cm. Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie i teoretycznie ciałko mogło się nie wykształcić, ale martwi mnie to. Nie wiem też jakiej jakości i jak stary był sprzęt.

Lekarz był bardzo nieprzyjemny, zero empatii, totalnie nic nie zapytał - czy coś się dzieje złego, czy to moja pierwsza ciąża (a tak, więc wszystko dla mnie nowe i stresujące), tylko od razu po wejściu do gabinetu i jak usłyszał, że podejrzenie ciąży kazał się położyć na kozetce i zrobił usg które trwało minutę i powiedział, że mam iść do jakiegoś lekarza za 7 dni i zobaczymy czy nie jest puste jajo. Nie spojrzał na wyniki bety, na przyrosty, ani proga, powiedział „mnie to nie interesuje bo to są tylko hormony”.

A ja jestem taka, że bardzo się przejmuje :(

Nie napiszę, żebyś się nie przejmowała, bo wiadomo, że i tak będziesz.
    Jeśli Cię to pocieszy to ja podczas wizyty 5+4 miałam zbyt mały pęcherzyk i jakiś cień nie wiadomo, czy ciałka żółtego, czy czego. I niestety wielu lekarzy ma takie podejście bardzo chłodne na zasadzie no zobaczymy..
    też czułam, że mam przyjść za kilka dni to ewentualnie pogadamy.
    To tak wczesna ciąża, że może nie być absolutnie nic widać, a 11 zobaczysz już nawet zarodek.

Pysio lubi tę wiadomość

• wandapanda Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Nie napiszę, żebyś się nie przejmowała, bo wiadomo, że i tak będziesz.
    Jeśli Cię to pocieszy to ja podczas wizyty 5+4 miałam zbyt mały pęcherzyk i jakiś cień nie wiadomo, czy ciałka żółtego, czy czego. I niestety wielu lekarzy ma takie podejście bardzo chłodne na zasadzie no zobaczymy..
    też czułam, że mam przyjść za kilka dni to ewentualnie pogadamy.
    To tak wczesna ciąża, że może nie być absolutnie nic widać, a 11 zobaczysz już nawet zarodek.

O widzisz, to jesteśmy dokładnie taki sam przypadek. Mój lekarz z kolei wtedy machnął na to ręką, powiedział, że tak się bardzo często dzieje i to jest po prostu biologia i nie zawsze te wartości mieszczą się w sztywnych ramach 🙂

Natalie2026 lubi tę wiadomość

• Pysio Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam wszystkim dziękuję za dobre słowo i racjonalne spojrzenie na sytuację ❤️ Będę dawać znać 11.12 po wizycie.

Pani Bocianowa, Karolka - trzymam mocno kciuki, odpoczywajcie i piszcie na bieżąco jak sytuacja 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2025, 22:32

Pani Bocianowa, emciak lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, i ja chciałabym dołączyć do wątku!

Jestem w 8 tygodniu, ostatnio na USG było widać niespełna centymetrowe maleństwo i akcję serca. Kolejna wizyta 09/12 - mam nadzieję dostać skierowania na badania I trymestru i założyć kartę ciąży. Termin z OM na 16/07.

Mam syna z 2024, więc różnica wieku wyjdzie nieco ponad dwa lata - bardzo się cieszę, bo marzymy docelowo o trójce w niewielkich odstępach 😀.

Co do samopoczucia, to ogólne zmęczenie i nudności, ale poza tym jest dobrze.

Na jakim etapie chcecie poinformować rodzinę?

Pysio, Mysia 24, emciak, Precelek 🥨, wandapanda, GąskaBalbinka, Pani Bocianowa, Ananabanana, MayMasza, kikix0o, Natalie2026, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Mysia 24 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja 🙂 aplikacja pokazuje 6+1, koniec lipca, okaże się na wizycie.
    Ostatnia beta 1335,7, pierwsza wizyta za mną jest pęcherzyk 8mm, kolejna 10.12.
    Trzymajcie kciuki bo to moja pierwsza ciąża po 5 latach starań 💔

emciak, Precelek 🥨, Eliora, Pysio, GąskaBalbinka, Pani Bocianowa, Pat93, Ananabanana, Patka2525, MayMasza, nofajniefajnie, kikix0o, Natalie2026, hypatia92, Czarna_owieczka, adukow lubią tę wiadomość

Mysia_24
  • Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Melduje się i ja 🙂 aplikacja pokazuje 6+1, koniec lipca, okaże się na wizycie.
    Ostatnia beta 1335,7, pierwsza wizyta za mną jest pęcherzyk 8mm, kolejna 10.12.
    Trzymajcie kciuki bo to moja pierwsza ciąża po 5 latach starań 💔
    Trzymam mocno kciuki tym bardziej że ja jestem 6+5 :) u mnie 7.7mm człowieka :) czy jakie objawy doskwierają? :)

Mysia 24 lubi tę wiadomość

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    10dpt Beta 431 prog 10.63
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Mysia 24 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    Trzymam mocno kciuki tym bardziej że ja jestem 6+5 :) u mnie 7.7mm człowieka :) czy jakie objawy doskwierają? :)
    Super 🙂 brak apetytu mnie zaskoczył 😅 ból piersi, był i ból podbrzusza podobny do okresowego, bardziej marznę niż zwykle, zmęczenie ale to nie cały czas. Nawet już się zastanawiałam czy nie zrobić kolejnej bety bo przez kilka dni oprócz wrażliwych piersi inne objawy mi minęły.

Mysia_24
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Hej Dziewczyny, i ja chciałabym dołączyć do wątku!

Jestem w 8 tygodniu, ostatnio na USG było widać niespełna centymetrowe maleństwo i akcję serca. Kolejna wizyta 09/12 - mam nadzieję dostać skierowania na badania I trymestru i założyć kartę ciąży. Termin z OM na 16/07.

Mam syna z 2024, więc różnica wieku wyjdzie nieco ponad dwa lata - bardzo się cieszę, bo marzymy docelowo o trójce w niewielkich odstępach 😀.

Co do samopoczucia, to ogólne zmęczenie i nudności, ale poza tym jest dobrze.

Na jakim etapie chcecie poinformować rodzinę?

My planujemy w święta 🎄

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    My już dawno powiedzieliśmy, bo nie chodzę do pracy odkąd się dowiedziałam o ciąży, więc nawet gdybym chciała to nie dało by się tego ukryć ;)

hypatia92, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Super 🙂 brak apetytu mnie zaskoczył 😅 ból piersi, był i ból podbrzusza podobny do okresowego, bardziej marznę niż zwykle, zmęczenie ale to nie cały czas. Nawet już się zastanawiałam czy nie zrobić kolejnej bety bo przez kilka dni oprócz wrażliwych piersi inne objawy mi minęły.
    U mnie mdłości trwały niecały tydzień narazie i oprócz tego też nic nie doskwiera konkretnego :)

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    10dpt Beta 431 prog 10.63
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Gonia90 Nowa

Wysłany: 3 grudnia 2025, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie termin według aplikacji to koniec lipca, aplikacja wskazuje na 7 tydzień. Od kilku dni strasznie męczą mnie nudności i wstręt do jedzenia, dzisiaj mogę tylko ryż i banany 🙈🤢 strasznie się zrobiłam płaczliwa, czuję się jak ktoś inny 😆 to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czego się spodziewać po swoim organizmie.

Postanowiłam więc poszukać jakiegoś forum i dodatkowego wsparcia. Mąż wspiera, ale oprócz nas nikt jeszcze nie wie. Fajnie że tutaj trafiłam !

wandapanda, Pysio, Pani Bocianowa, Mysia 24, Pat93, Natalie2026, emciak, hypatia92, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na 8.01 na prenatalne. Jeśli jest tu ktoś z Trójmiasta i szuka terminu to w UCK bez problemu, wystarczy napisać maila.

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

• Mysia 24 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia90 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie termin według aplikacji to koniec lipca, aplikacja wskazuje na 7 tydzień. Od kilku dni strasznie męczą mnie nudności i wstręt do jedzenia, dzisiaj mogę tylko ryż i banany 🙈🤢 strasznie się zrobiłam płaczliwa, czuję się jak ktoś inny 😆 to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czego się spodziewać po swoim organizmie.

Postanowiłam więc poszukać jakiegoś forum i dodatkowego wsparcia. Mąż wspiera, ale oprócz nas nikt jeszcze nie wie. Fajnie że tutaj trafiłam !

Razem będzie raźniej 🙂
    Ja mam tak że cały dzień mogłabym nie jeść, na co bym nie spojrzała to wygląda nie apetycznie 😄 ostatnio się popłakałam bo mąż zrobił mi kawę w kubku zamiast filiżance 🤡 mam nadzieję że chłop się nie złamie na koniec 😄
    U mnie też pierwsza ciąża, wystarana przez 5 lat.

Mysia_24
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2025, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Razem będzie raźniej 🙂
    Ja mam tak że cały dzień mogłabym nie jeść, na co bym nie spojrzała to wygląda nie apetycznie 😄 ostatnio się popłakałam bo mąż zrobił mi kawę w kubku zamiast filiżance 🤡 mam nadzieję że chłop się nie złamie na koniec 😄
    U mnie też pierwsza ciąża, wystarana przez 5 lat.
    O to ja zaczęłam 9 tydzień i w 24g wszystko mi się zmieniło. Z obrzydzenia do jedzenia przeszłam płynnie w jedzeniu 15 posiłków dziennie 🤣

Natalie2026, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ