🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja to również pierwsza ciąża i jesteśmy na podobnym etapieGonia90 wrote:Hej dziewczyny, u mnie termin według aplikacji to koniec lipca, aplikacja wskazuje na 7 tydzień. Od kilku dni strasznie męczą mnie nudności i wstręt do jedzenia, dzisiaj mogę tylko ryż i banany 🙈🤢 strasznie się zrobiłam płaczliwa, czuję się jak ktoś inny 😆 to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czego się spodziewać po swoim organizmie.
Postanowiłam więc poszukać jakiegoś forum i dodatkowego wsparcia. Mąż wspiera, ale oprócz nas nikt jeszcze nie wie. Fajnie że tutaj trafiłam !
wszystko dla nas będzie nowe
-
Ja z rodziną mam trochę na bakier, więc nie wiem kiedy, ale raczej dowiedzą się na końcu
pewnie jakoś w święta. W pracy wie już hr (bo musiałam wziąć l4, a moja pani doktor z poz z rozpędu mi wystawiła kod b
) no i z racji na moja historię (poronienie, w drugiej ciąży nagle l4 od 10tc) i jednocześnie duża odpowiedzialność powiedziałam już szefowi.
Myślę, że kogo 10tc powiem najpierw przyjaciołom, potem rodzeństwu. Mama dowie się ostatnia, bo przy poprzedniej ciąży rozgadała wszystkim i popsuła mi plany na poinformowanie ich…
Objawy jak w pierwszej ciąży mam raczej dyskretne: piersi mnie bolą nawet mniej (ale tu obstawiam fakt, że ledwo co skończyłam laktację), metaliczny posmak w ustach, od czasu do czasu lekkie mdłości. Zmęczona jestem bardzo, sny mam hiperrealistyczne. No i mam takie jazdy że np po kolacji dalej jestem głodna i muszę zajeść np paczką jakiejś słonej wędliny xd -
nofajniefajnie wrote:Ja z rodziną mam trochę na bakier, więc nie wiem kiedy, ale raczej dowiedzą się na końcu
pewnie jakoś w święta. W pracy wie już hr (bo musiałam wziąć l4, a moja pani doktor z poz z rozpędu mi wystawiła kod b
) no i z racji na moja historię (poronienie, w drugiej ciąży nagle l4 od 10tc) i jednocześnie duża odpowiedzialność powiedziałam już szefowi.
Myślę, że kogo 10tc powiem najpierw przyjaciołom, potem rodzeństwu. Mama dowie się ostatnia, bo przy poprzedniej ciąży rozgadała wszystkim i popsuła mi plany na poinformowanie ich…
Objawy jak w pierwszej ciąży mam raczej dyskretne: piersi mnie bolą nawet mniej (ale tu obstawiam fakt, że ledwo co skończyłam laktację), metaliczny posmak w ustach, od czasu do czasu lekkie mdłości. Zmęczona jestem bardzo, sny mam hiperrealistyczne. No i mam takie jazdy że np po kolacji dalej jestem głodna i muszę zajeść np paczką jakiejś słonej wędliny xd
Też mam ten dziwny posmak w ustach i dla mnie to jest najgorsze. Ciągle myję zęby i popijam wodę, a po chwili znowu wraca. Strasznie mnie to męczy. Ciekawe od czego się tak robi. -
My szybko powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu.
Moje dwie koleżanki wiedzą, poza tym trzymamy to w tajemnicy.
W pracy powiem po wizycie 12 grudnia, bo chcę zaświadczenie zanieść do kadr - przesunęli mi niestety wizytę z 5 na 12.
Reszcie rodziny i znajomym powiemy w Święta, bo to taki czas chyba idealny 😍
Każdy inaczej, to nie zapeszy, nic nie zmieni, także dobrze powiedzieć, kiedy czujemy, że to odpowiedni moment. -