X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    Oj rozumiem doskonale, w weekend mój mąż wytapiał tłuszczyk z kawalków boczku, okap włączony, ale nie pomagał... wisiałam przez otwarte okno dopóki nie skończył jesc jajecznicy. I dostał zakaz smażenia na smalcu, do odwołania 😅

Omójbożu, smalec to wróg 🤢

Pani Bocianowa, ja też mam wrażenie, że mam jakieś omamy węchowe i czuję coś czego nie ma. Wszystkie tekstylia w domu "pachną" w jeden, określony sposób i nie mogę tego znieść.

Co do detektora to ja chyba się nie zdecyduję bo pewnie bym schizowała gdybym nie mogła znaleźć tętna. No chyba, że któraś z Was będzie mocno zachwalać i mnie zinfluensuje 😁

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym detektorem No to powiem wam że ta moja koleżanka używa w dwóch ciążach i była zadowolona powiedziała że nie przytrafiło jej się tak żeby nie znalazła tętna czasem szybciej czasem dłużej to trwało wiadomo tylko też osoba osobie nie równa a jedna opinia to mało 🤔

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️

preg.png
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! 🙋🏼‍♀️
    Ja już po wizycie. Niestety muszę leżeć, bo odkleja się kosmówka. Dostałam większą dawkę luteiny 😟 mogę też krwawić i wtedy mam jechać od razu do szpitala. Ale 1,7cm miniczłowieka z bijącym sercem jest na swoim miejscu póki co 🙃

A i dostałam też lek na nudności, wiem że niektóre z Was już biorą Bonjestę - działa? Bo dałam za nią miliony monet 😁

nofajniefajnie, wandapanda lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Hej! 🙋🏼‍♀️
    Ja już po wizycie. Niestety muszę leżeć, bo odkleja się kosmówka. Dostałam większą dawkę luteiny 😟 mogę też krwawić i wtedy mam jechać od razu do szpitala. Ale 1,7cm miniczłowieka z bijącym sercem jest na swoim miejscu póki co 🙃

A i dostałam też lek na nudności, wiem że niektóre z Was już biorą Bonjestę - działa? Bo dałam za nią miliony monet 😁
    O kurcze, ale masz jakiegoś krwiaka? Mam nadzieję, że wszystko się szybko poukłada i miniczłowieczek będzie grzecznie sobie rósł 🍀

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Pysio Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Byłam dziś na wizycie usg, udało mi się złapać termin w luxmed przed moją planowaną na 11.12 pierwszą wizytą u gin do którego chodzę od wielu lat i podłamałam się :(

Nie widać w usg ciałka żółtego w pęcherzyku, sam pęcherzyk prawidłowy - w macicy, zmierzony niby na 2.8cm. Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie i teoretycznie ciałko mogło się nie wykształcić, ale martwi mnie to. Nie wiem też jakiej jakości i jak stary był sprzęt.

Lekarz był bardzo nieprzyjemny, zero empatii, totalnie nic nie zapytał - czy coś się dzieje złego, czy to moja pierwsza ciąża (a tak, więc wszystko dla mnie nowe i stresujące), tylko od razu po wejściu do gabinetu i jak usłyszał, że podejrzenie ciąży kazał się położyć na kozetce i zrobił usg które trwało minutę i powiedział, że mam iść do jakiegoś lekarza za 7 dni i zobaczymy czy nie jest puste jajo. Nie spojrzał na wyniki bety, na przyrosty, ani proga, powiedział „mnie to nie interesuje bo to są tylko hormony”.

A ja jestem taka, że bardzo się przejmuje :(

Wysłany: Dzisiaj, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    O kurcze, ale masz jakiegoś krwiaka? Mam nadzieję, że wszystko się szybko poukłada i miniczłowieczek będzie grzecznie sobie rósł 🍀

Tak, mam krwiaka większego niż sam zarodek 🙁 w każdej ciąży tak mam, Dżina mówi że może to wynikać z jakiejś wadliwej budowy macicy. Martwię się, ale z drugiej strony pierwszą ciążę z odwarstwieniem kosmówki udało się utrzymać, więc może i tą się uda.

• karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Hej! 🙋🏼‍♀️

Ja byłam na sorze 2 razy - to samo. Na szczęście Luteina pomogła - dużo odpoczywaj nie schylał się nie podnosić niczego

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po wizycie - mały człowiek urósł a krwiak już prawie znikł. Dalej mam się oszczędzać brać duphaston i luteinę :) skierowanie na badania wszystko już umówione - laboratorium 5.12 a prenatalne na 23.12 - bo jestem już 9+2. Termin porodu 5.07 😌
    Także pozytywnie do przodu.

Pysio idź do innego lekarza odczekaj może jeszcze chwilkę najlepiej na znanym zobaczyć opinie :)

emciak, Pysio, nofajniefajnie, wandapanda lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Hej dziewczyny,

Byłam dziś na wizycie usg, udało mi się złapać termin w luxmed przed moją planowaną na 11.12 pierwszą wizytą u gin do którego chodzę od wielu lat i podłamałam się :(

Nie widać w usg ciałka żółtego w pęcherzyku, sam pęcherzyk prawidłowy - w macicy, zmierzony niby na 2.8cm. Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie i teoretycznie ciałko mogło się nie wykształcić, ale martwi mnie to. Nie wiem też jakiej jakości i jak stary był sprzęt.

Lekarz był bardzo nieprzyjemny, zero empatii, totalnie nic nie zapytał - czy coś się dzieje złego, czy to moja pierwsza ciąża (a tak, więc wszystko dla mnie nowe i stresujące), tylko od razu po wejściu do gabinetu i jak usłyszał, że podejrzenie ciąży kazał się położyć na kozetce i zrobił usg które trwało minutę i powiedział, że mam iść do jakiegoś lekarza za 7 dni i zobaczymy czy nie jest puste jajo. Nie spojrzał na wyniki bety, na przyrosty, ani proga, powiedział „mnie to nie interesuje bo to są tylko hormony”.

Pysio, sprzęt w LX pozostawia niestety wiele do życzenia. Postaraj się nie panikować, może jednak trzeba jeszcze chwilę poczekać na te wszystkie struktury w pęcherzyku. Generalnie pęcherzyk o wielkości 28 mm to dość spory więc nie wiem czy ten lekarz, do którego poszłaś nie jest jakiś niekompetentny 🙄
    Przypomnij proszę w którym tygodniu teraz jesteś?

Pysio lubi tę wiadomość

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Hej dziewczyny,

Pysio, ja bym na Twoim miejscu machnęła ręką na całą tą wizytę i zapomniała o niej. Poczekaj cierpliwie na wizytę u swojego docelowego lekarza i na niej bazuj. Niektórzy nie powinni wykonywać swojego zawodu, naprawdę.

Pysio lubi tę wiadomość

• karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do prenatalnych - powiedział że on by się wstrzymał z dodatkowymi badaniami do wyników pappa i USG
    Także ja póki co robię te zlecone a lista jest ogromna

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka wrote:
    Dziewczyny my już po wizycie - mały człowiek urósł a krwiak już prawie znikł. Dalej mam się oszczędzać brać duphaston i luteinę :) skierowanie na badania wszystko już umówione - laboratorium 5.12 a prenatalne na 23.12 - bo jestem już 9+2. Termin porodu 5.07 😌
    Także pozytywnie do przodu.

Pysio idź do innego lekarza odczekaj może jeszcze chwilkę najlepiej na znanym zobaczyć opinie :)

Karolka jak dużego miałaś krwiaka?

• karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Karolka jak dużego miałaś krwiaka?

Powiem Ci pojęcia nie mam - obudziłam się w kałuży krwi i było mi tak słabo akurat byłam sama - przyjechała kareta wzięli mnie na SOR i USG nic nie wykazało…dwa dni pozniej znowu to samo - mąż zabrał mnie na SOR i USG wykazało krwiak podkosmowkowy który z automatu powoduje lekkie odklejenie. Więc dobrze że wiesz wcześniej bierz leki i odpoczywaj ja po tygodniu prawie go nie mam. Takich przygód nikomu nie życzę ale Pani Dr mi powiedziała że albo zejdzie albo się wchłonie :) tylko trzeba czasu o odpoczynku

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • Pysio Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Pysio, sprzęt w LX pozostawia niestety wiele do życzenia. Postaraj się nie panikować, może jednak trzeba jeszcze chwilę poczekać na te wszystkie struktury w pęcherzyku. Generalnie pęcherzyk o wielkości 28 mm to dość spory więc nie wiem czy ten lekarz, do którego poszłaś nie jest jakiś niekompetentny 🙄
    Przypomnij proszę w którym tygodniu teraz jesteś?

Według ostatniej miesiączki to dziś dopiero 5+4, wiec pęcherzyk powinien mieć 2.8mm, a nie 2.8cm. Tak teraz jeszcze o tym myślę, to może on mi powiedział po prostu źle, w złej jednostce - bo jeśli to jest 2.8mm to na ten wiek ciąży jeszcze ciałka nie będzie widać i może mnie niepotrzebnie zestresował konował :(

Dziękuje Wam za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne <3

Pani Bocianowa, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka wrote:
    Powiem Ci pojęcia nie mam - obudziłam się w kałuży krwi i było mi tak słabo akurat byłam sama - przyjechała kareta wzięli mnie na SOR i USG nic nie wykazało…dwa dni pozniej znowu to samo - mąż zabrał mnie na SOR i USG wykazało krwiak podkosmowkowy który z automatu powoduje lekkie odklejenie. Więc dobrze że wiesz wcześniej bierz leki i odpoczywaj ja po tygodniu prawie go nie mam. Takich przygód nikomu nie życzę ale Pani Dr mi powiedziała że albo zejdzie albo się wchłonie :) tylko trzeba czasu o odpoczynku

Właśnie martwi mnie, że krwiak jest większy od samego zarodka, w ciąży w której miałam krwiaka i udało mi się ją utrzymać był on mniejszy 🙁 no nic, pozostaje mi leżeć i czekać jak na szpilkach 2tyg.

• nofajniefajnie Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:
    Według ostatniej miesiączki to dziś dopiero 5+4, wiec pęcherzyk powinien mieć 2.8mm, a nie 2.8cm. Tak teraz jeszcze o tym myślę, to może on mi powiedział po prostu źle, w złej jednostce - bo jeśli to jest 2.8mm to na ten wiek ciąży jeszcze ciałka nie będzie widać i może mnie niepotrzebnie zestresował konował :(

Pewnie faktycznie jednostki walnął, a 2.8mm na luxmedowym USG to całkiem legitna wartość.
    Jak nic się nie dzieje to faktycznie idź za tydzień do jakiegoś normalnego gina, będzie dobrze :)

Eliora, Pysio lubią tę wiadomość

• karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Właśnie martwi mnie, że krwiak jest większy od samego zarodka, w ciąży w której miałam krwiaka i udało mi się ją utrzymać był on mniejszy 🙁 no nic, pozostaje mi leżeć i czekać jak na szpilkach 2tyg.

Bo tylko tyle można póki co zrobić. Nie denerwuj się - leż wstawaj zjeść do łazienki i znowu do łóżka. Ja wiem że to ciężkie ale nie ma wyjścia.

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • karolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:

Jak pierwszy raz byłam u mojego to też był 5 tydzień nawet nie męczył mnie na USG bo powiedział że szkoda stresu jak i tak nie będzie jeszcze nic widać. Po tygodniu był pęcherzyk :)
    Przykro mi że nie trafiłaś na odpowiedniego lekarza ale stres jest najgorszy i nie pomaga szczególnie na początku. W razie czego możesz sobie dawkować kwas foliowy to Ci nie zaszkodzi. Znajdz lekarza może ktoś Ci poleci i od za tydzień. Czasami niektórzy czekają nawet do 7 tyg z pierwszym USG

Pysio lubi tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysio wrote:

No to na spokojnie, sama widzisz, że ten lekarz jest do wywalenia. Najwcześniej za 2-3 dni pewnie cokolwiek byłoby widoczne ale faktycznie może postaraj się wytrzymać do swojej zaplanowanej wizyty :) Będzie dobrze 😘

Pysio lubi tę wiadomość

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka wrote:
    Bo tylko tyle można póki co zrobić. Nie denerwuj się - leż wstawaj zjeść do łazienki i znowu do łóżka. Ja wiem że to ciężkie ale nie ma wyjścia.

Wiem wiem, z leżeniem nie ma problemu, jakby było trzeba to i siku bym robiła do basenu 😅 po prostu martwię się i obym nie zobaczyła krwi, bo dostanę zawału.

‹‹ 64 65 66 67 68
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ