X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Domcia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam nifty przy synu i wszystko wyszlo prawidłowo

preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do pracy po dwutygodniowym urlopie więc będę miała chwilę prawdy czy będę w stanie podołać tym 8-godzinnym zmianom a co gorsza zapachom w socjalnym 🥲

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • SylwiaFizjo Debiutantka

Wysłany: 30 listopada, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , jestem w trakcie 6tego tygodnia i martwi mnie ze nie mam totalnie żadnych objawów . Czy to normalne ?
    Beta jeszcze w poprzednim tygodniu ładnie rosła , usg mam dopiero za 6 dni

👩32👨35

AMH 0,3
    Endometrioza
    Adenomioza
    Niedoczynność Tarczycy

Starania od Maj 2023

Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik

Czerwiec 2025 inseminacja ❌
    Wrzesień 2025 start IVF
    💉Menopur1200 +Ganirelix
    🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
    I Transfer - 10.10 ❌
    II Transfer 10.11 🫠
    9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
    10 dpt Beta HCG 221 🍀
    12 dpt Beta HCG 498 🍀
    16dpt Beta HCG 2823 🍀

5.12 wizyta USG ❤️
  • fantaghiro Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, 6-ty tydzień to jeszcze bardzo wcześnie, większość kobiet nie ma objawów na tym etapie

SylwiaFizjo lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙋‍♀️ weekend za nami - we wtorek wizyta i zobaczymy co z tym krwiakiem. Co do objawów nie nakręcajcie się - każda ciąża jest inna czasami kobiety długo nie wiedzą że są w ciąży. Mnie czasami bolą piersi czasami nie…czasami ciągnie brzuch czasami nie…muszę jeść żeby nie było mi niedobrze chociaż przez to że leżę wg zaleceń większość czasu to mam małe zapotrzebowanie kaloryczne :|
    Chyba najgorszy mimo wszystko jest stres…nie pomaga ani nam ani maluchom więc …musimy czekać z nadzieją że wszystko będzie w końcu dobrze

SylwiaFizjo, Pysio lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu ciążach, gdyby nie test ciążowy to bym nie wiedziała że jestem w ciąży. Jedynie ból piersi mnie w tym utwierdza ale to też muszę je dotknąć 🤣🤣

SylwiaFizjo, Pysio lubią tę wiadomość

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • SylwiaFizjo Debiutantka

Wysłany: 30 listopada, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ! To mnie uspokoilyscie 🥰

👩32👨35

AMH 0,3
    Endometrioza
    Adenomioza
    Niedoczynność Tarczycy

Starania od Maj 2023

Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik

Czerwiec 2025 inseminacja ❌
    Wrzesień 2025 start IVF
    💉Menopur1200 +Ganirelix
    🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
    I Transfer - 10.10 ❌
    II Transfer 10.11 🫠
    9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
    10 dpt Beta HCG 221 🍀
    12 dpt Beta HCG 498 🍀
    16dpt Beta HCG 2823 🍀

5.12 wizyta USG ❤️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaFizjo wrote:
    Hej dziewczyny , jestem w trakcie 6tego tygodnia i martwi mnie ze nie mam totalnie żadnych objawów . Czy to normalne ?
    Też sie tym martwiłam. W 6tygodniu oprócz zmęczenia nie moglam narzekać. Obecnie przeleżałam caly dzien,mdłości non stop id rana do wieczora 🫠 dzielnie znieść trzeba ale meczy okrutnie:p

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • wandapanda Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaFizjo wrote:

Ja do pewnego czasu (5+5 bodajże) też nie miałam żadnych objawów, a potem dojechały mnie z dnia na dzień. Chociaż te objawy u mnie zaczęły się dwa dni po tym jak zaczęłam przyjmować progesteron i myślę, że to dlatego. Wydaje mi się, że gdybym nie musiała go brać to pewnie teraz bym ich dalej nie miała albo byłby dużo słabsze.

Wysłany: 1 grudnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, melduję, że u mnie pojawił się fasolek o długości 1,33 cm, czyli nadrobił i odpowiada dokładnie 7+4, czyli tak jak powinno być. Na ostatniej wizycie był trochę do tyłu, więc wziął się wreszcie do roboty. Tętno 160 więc chyba ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 11:29

Pani Bocianowa, Patka2525, Precelek 🥨, GąskaBalbinka, aannddzzia, GosAga123, Czarna_owieczka, Pysio, emciak, Johana, Ananabanana, kikix0o, MayMasza lubią tę wiadomość

• Precelek 🥨 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Cześć, melduję, że u mnie pojawił się fasolek o długości 1,33 cm, czyli nadrobił i odpowiada dokładnie 7+4, czyli tak jak powinno być. Na ostatniej wizycie był trochę do tyłu, więc wziął się wreszcie do roboty. Tętno 160 więc chyba ok?
    Bardzo ok. Gratulacje! 🥰

wandapanda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Prosia Znajoma

Wysłany: 1 grudnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaFizjo wrote:
    Ja 7+4 i do tej pory nie mam żadnych objawów, z wyjątkiem jednej sytuacji, gdy nad ranem herbata malinowa nie weszła. Ale to jakiś jednorazowy przypadek. Mały człowiek był i miał się dobrze na ostatniej wizycie.

wandapanda, Pysio, MayMasza lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosia wrote:
    Ja 7+4 i do tej pory nie mam żadnych objawów, z wyjątkiem jednej sytuacji, gdy nad ranem herbata malinowa nie weszła. Ale to jakiś jednorazowy przypadek. Mały człowiek był i miał się dobrze na ostatniej wizycie.

Ja na przykład dzisiaj też nie mam żadnych mdłości. Gdybym dwie godziny temu nie widziała zarodka na usg to pewnie bym schizowala.

Pani Bocianowa, możesz mi wpisać następną wizytę na 15.12. Dostałam też skierowanie na prenatalne ale to muszę podzwonić.
    Mi dzisiaj do stosu leków doszło jeszcze Clexane. Chyba mąż będzie robił mi te zastrzyki, bo mi się robi słabo jak sama sobie wbijam tą igłę 🫣

• Prosia Znajoma

Wysłany: 1 grudnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to i ja poproszę o dopisanie wizyty na 09.12.

• aannddzzia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja na przykład dzisiaj też nie mam żadnych mdłości. Gdybym dwie godziny temu nie widziała zarodka na usg to pewnie bym schizowala.

Pani Bocianowa, możesz mi wpisać następną wizytę na 15.12. Dostałam też skierowanie na prenatalne ale to muszę podzwonić.
    Mi dzisiaj do stosu leków doszło jeszcze Clexane. Chyba mąż będzie robił mi te zastrzyki, bo mi się robi słabo jak sama sobie wbijam tą igłę 🫣

Z jakiego powodu doszły Ci zastrzyki przeciwzakrzepowe ? Ciekawa jestem bo ja mam od początku inne bo neoparin i właśnie odstawiam za dwa dni więc zastanawia mnie czy nie odstawiam ich za szybko 🤔

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    5.12 - CRL 2,3 cm
    18.12 - CRL 4,2 cm

preg.png

Wysłany: 1 grudnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    Z jakiego powodu doszły Ci zastrzyki przeciwzakrzepowe ? Ciekawa jestem bo ja mam od początku inne bo neoparin i właśnie odstawiam za dwa dni więc zastanawia mnie czy nie odstawiam ich za szybko 🤔

Głównie chodzi o poprzednie poronienia na wczesnym etapie ciąży, ale mam też tendencję do tworzenia się żylaków.

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosia, widzę że już jesteś wpisana 😄

U mnie coraz gorzej, nie mam ochoty na nic do jedzenia 😫 dopiero o 23 przychodzi pacman i mam bombardowanie zachciankami. Masakra.

Jutro mam wizytę, powinien być już zarodek, ale jakoś się nie stresuję (jak zwykle 😅). Może powinnam i jestem wyrodną madką? Haha

• Precelek 🥨 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

Ja miałam tak samo, gdy pierwszy raz musialam robić zastrzyki. Teraz, gdy tych zastrzyków w sumie zrobilam tysiące (w poprzednich ciążach), to robię niemal w locie. 🙃

preg.png

Wysłany: 1 grudnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Ja miałam tak samo, gdy pierwszy raz musialam robić zastrzyki. Teraz, gdy tych zastrzyków w sumie zrobilam tysiące (w poprzednich ciążach), to robię niemal w locie. 🙃

A musiałaś do końca ciąży brać?

Pani Bocianowa to jesteśmy obydwie wyrodne, bo ja dzisiaj o dziwo też ze spokojem szłam na USG 😆

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    A musiałaś do końca ciąży brać?

Pani Bocianowa to jesteśmy obydwie wyrodne, bo ja dzisiaj o dziwo też ze spokojem szłam na USG 😆

Ochhh, to dobrze, pociesza mnie to 😄😘

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ