X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad ! 2020
Odpowiedz

Listopad ! 2020

Oceń ten wątek:
  • blair. Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines wrote:
    No właśnie jak to jest z tymi pampersami bo ja mam program rossne ale żadnej takiej informacji nie dostałam. Czyli rozumie idę do kasy z pampersami przy dowolnych zakupach i się z automatu nabijaja za 1 gr?

Ja dostałam maila z informacją że oferta jest ważna przez 4 tygodnie od otrzymania newslettera, i wystarczy okazać kartę Rossmann w sklepie. A same pampersy to Pani ma przy kasie, ta paczka jest oznaczona jako promocyjna taką naklejką.

Ja też na wszelki wypadek biorę laktator do szpitala :)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ale cukrzycy nie masz, tak? Bo babeczki z cukrzycą sprawdzają, czy mają ketony w moczu - zazwyczaj oznacza to, że zbyt mało jedzą. Ketony mogą być z niedożywienia, o ile się dobrze orientuję.

Nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd, ja mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, ale ketonów nigdy nie miałam.

Masz niedługo wizytę u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 13:53

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że się mocno trzymamy narazie i tak :D jak byłam na styczniówkach w 1 ciązy to pierwsze porody sie zaczęły w listopadzie haha :D

blair., Pierniczek, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • ines Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam maila nic tam nie dostałam i oczywiście dodałam w programie że spodziewam się dziecka. Więc zrobię jutro jak mówicie

Pierniczek lubi tę wiadomość

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Powiem Wam, że się mocno trzymamy narazie i tak :D jak byłam na styczniówkach w 1 ciązy to pierwsze porody sie zaczęły w listopadzie haha :D

coś czuję, że zaraz ruszymy grupowo:) a Ty jak się czujesz ?:)

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Alexis Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rezonans zrobiony,ale opis dopiero w środę. Przedłuża mi się pobyt w szpitalu.

zem3anlioe2kjf6g.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela , w pierwszej ciąży miałam GBS ujemny. Przy czym pojechałam do szpitala z sączącymi wodami ale bez akcji. 3cm rozwarcia, brak skurczy. Podali mi oxy i 3,5h później córka była na świecie. Położna, która mnie prowadziła była zaskoczona.
    Dlatego teraz trochę się stresuje, że jak już się zacznie skurczami to mogę nie mieć wiele czasu na bezpieczny przyjazd do szpitala (tak, żeby być na 4h przed porodem).

Tigana , Masz rację! Ale teoria teorią a życie życiem. W szpitalu nikt mi nie pomógł z przystawieniem tuż po porodzie (mimo mojej prośby), potem córka dość długo spała (na moje pytanie czy to normalne położne mnie wyśmiały, że mam się cieszyć), wyszłyśmy ze szpitala z graniczną żółtaczką. Po kilku dniach wrociłyśmy z bilirubiną na poziomie 19. Kazano mi karmić na czas (max 10minut), dokarmić butelką i pod lampy. Usłyszałam tylko,że dziecko spada z wagi bo mam za mało pokarmu. Nikt nie sprawdził jak przystawiam. Sama poprosiłam męża o przywiezienie laktatora i zaczęłam ściągać mleko zgodnie ze wskazówkami otrzymanymi na tym forum. Okazało się, że mleko jest! Ale po tym pobycie córka odrzuciła pierś, wolała butelkę. I dlatego też zostałam mamą KPI czyli odciągałam mleko i podawałam je w butelce.
    W związku z naszymi perypetiami, jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie i chcę być na wszystko przygotowana.
    Jestem tą mamą co karmiła swoje dziecko 1,5 roku a nie potrafi karmić piersią :P

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, nie mam stwierdzonej cukrzycy. Proba cukrzycowa byla w normie ale dr wtedy mowil ze w gornej.

Tez wlasnie czytalam ze ketony moga byc przy zle leczonej cukrzycy albo glodowce. Przyznam ze wczoraj ograniczalam cukier. Wizyte mam jutro. Ciekawe co powie. Ze 4 lata temu jak mialam robione wieksze badania to wyszlo mi ze sa jakies odchylenia z wydzielaniem insuliny (proba insulinowa) ale nie na tyle duze zeby mialy znaczenie.

Moze dlatego pierwszy syn urosl taki duzy (ponad 4100) pomimo se cala ciaze byl w 50 centylu. No zobaczymy jutro.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore laktator. Mam medela.mini electric. Bardzo polecam. W pierwzzej ciazy sciagalam w trakcie nawalu i jak potrzebowalam zoatawic dziecko z kims innym. Mialam zapasy zamrozone. W obecnej sytuacji tez wole byc przygotowana. Nie jestem w stanie przewidziec jak corka bedzie sobie radzic z jedzeniem. Mam tez 2 saszetki bebilon ale licze ze nie bedzie potrzebny.

Tez mialam taka sytuacje ze dziecko pieknie ciagnelo piers (mocno i szeroko chwytal) a w drugiej dobie spal caly dzien. Na szczepieniu nawet nie zaplakal. Okazalo sie ze karmilam w zlej pozycji i slabo lecialo mleko. Polozna pokazala mi jak karmic "spod pachy/pozycje futbolowa" i jak mleko na niego ruszylo to od razu przybral mase.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 14:54

• Pierniczek Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:

U mnie jest dreszczyk emocji 🤭 przed weekendem miałam nawet sen o porodzie czyli podświadomość działa 😅

Alexis trzymaj się tam 🤗

17u9e6ydm08lpwpi.png
    ➡️18.02 transfer 2ET
    28 dpt 💓
    09.06 ♀️💞🤗
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, daj znac jak wyszlo z tym rosmanem. Ciekawa jestem. Z synem mialam wypelnione a nie dostalam ani jednego maila dot. tych gratisow. Na roczek tez byla zabaweczka i tez nic.
    A teraz z drugim dzieckiem juz 2 razy przyszlo zaproszenie do odebrania oliwki i raz pampersy. Moze system im szwankuje i nie kwalifikuje wszystkich kont.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, myślimy o Was cieplo i trzymamy bardzo mocnko kciuki.

Alexis lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines wrote:
    Sprawdzałam maila nic tam nie dostałam i oczywiście dodałam w programie że spodziewam się dziecka. Więc zrobię jutro jak mówicie

Moze masz odznaczoną zgodę na newsletter

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Nika ty rodziłąs cc czy sn? :)

Nika SN jak dobrze pamiętam ;)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG, rozumiem, strasznie to przykre jak nie pomagają w szpitalu rozkręcić laktacji. U mnie położne po 3 razy dziennie przychodziły i kazały pokazywać, jak karmię, doradzały, orócz tego mieliśmy pokój do karmienia ze wszystkimi możliwymi poduszkami do karmienia do wypróbowania.
    Potem w domu położna jeszcze mi kazała minimum 3 pozycje do karmienia opanować (bo karmiłam tendencyjnie w jednej, zazwyczaj na leżąco), dała mi też receptę na laktator(bo przysługuje, jeśli zachodzi taka potrzeba) i to była elektryczna medela, generalnie bardzo fajna, ale jak mówię, u mnie bez dziecka nie było produkcji mleka, więc po paru próbach dałam sobie spokój. A karmiłam w sumie półtora roku i to dla mnie był jeden z piękniejszych aspektów macierzyństwa.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Pierniczek Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Ines, daj znac jak wyszlo z tym rosmanem. Ciekawa jestem. Z synem mialam wypelnione a nie dostalam ani jednego maila dot. tych gratisow. Na roczek tez byla zabaweczka i tez nic.
    A teraz z drugim dzieckiem juz 2 razy przyszlo zaproszenie do odebrania oliwki i raz pampersy. Moze system im szwankuje i nie kwalifikuje wszystkic kont.

Też chyba 3x dostałam gratis oliwkę przeciw rozstępom Mama Babydream.
    Możliwe, że system zawodzi..

17u9e6ydm08lpwpi.png
    ➡️18.02 transfer 2ET
    28 dpt 💓
    09.06 ♀️💞🤗
  • Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie, że jak zaczniemy rodzic to zacznę znowu w miarę regularnie udzielać się na forum 😅 Nika gratulacje ! Piękny synek 💙 Starałam się nadrobić ostatnie kilkanaście stron ale przyznam się szczerze, że baardzo długo nie czytałam tego co tutaj pisałyście. U mnie będzie synek ( z trzy razy lekarz „zmieniał” zdanie i nie był w 100% pewny )
    U mnie torba do szpitala już spakowana, biorę torbę sportową + worko/plecak/torbę z rzeczami tylko do porodu . Nie biorę laktatora, ponoć mają w moim szpitalu. Muszę dopakować jeszcze tylko ubranie na wyjście dla mnie i w ogóle dowiedzieć się jak teraz przebiega proces przyjęcia i wyjścia ze szpitala . Niestety nie ma porodów rodzinnych :(
    Nie mogę się doczekać już aż urodzę i momentu gdy wracamy do domku już w trójkę. A jak u Was ? Jak nastroje przed zbliżającym się porodem? Macie już gotowe pokoje/ miejsce dla dzieciaczków ?☺️

• kkasia Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    coś czuję, że zaraz ruszymy grupowo:) a Ty jak się czujesz ?:)

A dzięki czuję się nawet dobrze 😉 rzekłabym że łaskawsza ra końcówka niż w 1 ciąży 😉 mega sie nie mogę doczekać porodu...❤

Co do snów to mi się też co chwila coś śni 😅 ostatnio że bliźniaki urodziłam 😂 a przedwczoraj ze czop śluzowy z krwią mi zaczął odchodzić 😁👍🏻

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po dzisiejszej wizycie jutro idę na badania bo mam niskie płytki krwi jak jeszcze się zmniejsza to jutro idę do szpitala jak na tym samym poziomie to pojutrze muszę mieć konsystencję z hematologiem i jednak będę mieć CC
    Malutka waży 3600g więc fajna waga
    Już sama nie wiem co więcej spakować bo nie wiem czy mój pobyt się nie przedłuży a spakowana jestem w małą walizkę

Laktator też mam esperanza i też biorę bo zależy mi żeby kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 21:45

Malamii26 lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy bierzecie na wyjście jakieś specjalne ubrania ja myślę że wyjdę do domu w tym w czym pojadę do szpitala

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ