💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja skończyłam 24 tydzien ciazy . Lekarz nic mi nie powiedział konkretnego na te pajaczki i zylaki chociaż chyba to nie są zylaki tylko takie pajaczki rozlane. Przepisal masc lotion 1000 i cyclofort. Powiedział że po kilku ciążach to normalna sprawa a upały mogą to nasilać. Pociazy zniknie a jak nie to do chirurga navzyniowego. Kazal uwazac na to co się je bo dzidzius duzy a ja na wadze tylko plus 4kg. Chodze na spacery 4 razy w tygodniu po 6 km .
Obym za duzo nie przytyla po dzisiejszym dniu bo byłam na grillu zjadłam jedna kiełbaskę i warzywa podpieczone plus pomidory z mozarella a ja tyje wprost proporcjonalnie do wagi porcji gdy się nie kontroluje. Wpierwszsj ciazy przytylam 24 kg w drugiej juz tylko 9 kg.
Kupilam wczoraj pierwsze dwa body dla córeczki za 8 zl w sinsayu. Wieksze zakupy planuje wrzesień pazdziernik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 22:15
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
ja jestem z tych co śpią z dziećmi dopóki karmią piersią, synek spał ze mną pół roku, a potem w ramach potrzeb) czyli choroby, ząbkowania itd), a córeczka rok. Do dzisiaj zdarza im się przyjść w nocy, ale zasypiają u siebie i zwykle tam się budzą. zanim synek pojawił się na świecie to nie chciałam spać z dziećmi, ale w szpitalu tuż po narodzinach nie mogłam zasnąć jak młody leżał w tym przezroczystym pojemniku, musiałam wziąć go do siebie do łóżka i czuć to ciałko koło siebie - dopiero wtedy poczułam się spokojna za to moje koleżanki bały się spać z dzieckiem, że przygniotą itd - także jak widać każdy ma inaczej
futuremama lubi tę wiadomość
12.2015 synek (3990g, 58cm); 11.2017 córcia (3795g, 59cm); 11.2021 synek (4690g, 62cm)
2012 rozpoczęcie starań
styczeń, luty, marzec, wrzesień 2014 – I, II, III, IV IUI – nieudane
marzec 2015 – ruszamy z invitro (zarodek B8)
kwiecien 2015 – jestem w ciąży )))))))))))))))))))
Wrzesień 2016 – zaczynamy starania o drugiego brzdąca → criotransfer ❄️zarodka 4BC – niestety nieudany
luty 2017 invitro nr 2 transfer zarodka 4AA – udany :
czekają na nas jeszcze dwa zarodki klasy 3AA ❄️❄️
20 luty 2021 criotransfer
6dpt 25.74 10dpt 215.37 17dpt 3078 -
O kurcze moj 2 lata i 3 miediace i nadal karmie go piersia i spi znami. A 4 latek i tak zawsze do nas w nocy prxychodxi👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Aniołek85 wrote:Dostałam jakiś plam na brzuchu
Płaskie, nie swędzi. Mam nadzieję że to od potu. Pierwszy raz tak mam. -
Aniołek wszystkiego najlepszego😁 Kiedyś mi się wydawało że po 30 to już starość a teraz myślę że drugie życie a po 40 dzieci już trochę ogarnięte, trochę kredytu spłacone to dopiero nowe życie🤣
Co do plam po prysznicu to zobacz czy jest masz czegoś nowego albo nawet jak ten sam kosmetyk to skład może być nieco inny. Ja mam taką skórę że niestety po prysznicu często takie rzeczy i muszę uważać z kosmetykami a sama woda może tak działać i potrzebuje się czymś posmarować. -
Liliowa mi to samo powiedział, że nic złego się nie dzieje a to co mam to jest normalne. No i właśnie że z każdą ciążą wzrasta ryzyko że się pojawią. Oczywiście już po wizycie wyszedł mi trochę na udzie z tyłu. Szczególnie jak stoję to jest wyczuwalny, niby mały ale poza smarowaniem też kupiłam ten cyclo3fort.
-
A ja dziś odebrałam kolejną paczkę że smyka. 🤣
Chyba na początek wystarczy mi już ubranek, trzeba będzie zakupić jeszcze różne rzeczy, ale ubrania chyba już są. ❤️🙈 Promocje w smyku mnie wykończą. 🤣futuremama, Awokado30, castaway lubią tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
A my szykujemy się właśnie i idziemy na badanie prenatalne połówkowe. Prosimy o kciuki
castaway, futuremama, alauda, Kasian lubią tę wiadomość
33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
hejka, dzis 21 stopnie i od 2 tyg w koncu dobrze sie czuje, boze jak ja marzylam o takim samopoczuciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, 3 lata temu w ciazy upaly byly dla mnie mega, swietny czas. A teraz niski cukier plus upaly to istna smierc dla mnie.
dzis jest idealnie !
w tamtym tyg mialam polowkowe wsio okej, baba jak sie patrzy, wyglada na zdrowa
rusza sie wiekszosc dnia, blagam o 21 stopnie jak najczesciej hehe !
mysle powoli aby kupic cos dzidziusiowi ale przez to ze mam tyle po corce to nie wiem co hahaalauda, castaway, Simons_cat lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Aniołek85, jaka stara baba? Ja na dniach będę kończyć 38 lat i jeszcze myślę, ze nie jest tak źle😀
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 🎉💕83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Jesteśmy już po połówkowych, z dzidziusiem wszystko super, pomijając to, że lekarz napomniał o mini torbielikach w obrębie głowy, ale zaraz szybko zaznaczył, ze one napewno się wchłoną- na 100%… serio, od razu moje myśli były skierowane ku temu. Dodatkowo, dla mnie zakaz współżycia i oszczędzający tryb życia 😔 szyjka na granicy dolnej normy tzn 29 mm
Wszystko jest dla mnie totalnie nowe i już zaczynam przeczesywać internet ehhhnimsi, alauda lubią tę wiadomość
33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 wrote:Jesteśmy już po połówkowych, z dzidziusiem wszystko super, pomijając to, że lekarz napomniał o mini torbielikach w obrębie głowy, ale zaraz szybko zaznaczył, ze one napewno się wchłoną- na 100%… serio, od razu moje myśli były skierowane ku temu. Dodatkowo, dla mnie zakaz współżycia i oszczędzający tryb życia 😔 szyjka na granicy dolnej normy tzn 29 mm
Wszystko jest dla mnie totalnie nowe i już zaczynam przeczesywać internet ehhh