💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Castaway nie zakładaj od razu najgorszego, teraz poza ćwiczeniami wiele nie zrobisz ale tak naprawdę po porodzie o połogu dopiero będą mogli oceniać wszystkie "szkody".
Z hemkroidem ja się bujam od dawna, wcześniej musiał być bo od czasu dawał jakiś objaw ale wyszedł dopiero w ciąży. Po ciąży się schował i właściwie jakby go nie było, w każdej ciąży wraca ale potem znów się chowa. Zobaczymy co będzie teraz ale bez konieczności na żadne zabiegi nie pójdę - teściowa ma duże problemy, ale z zabiegami są różne podejścia i różne skutki także dopóki nie będzie trzeba a on nie dokucza to podziękuję.
Z macicą też po pierwszym porodzie na kontroli gin coś o plastyce mówił, bo duże dziecko jak na pierworódkę itd. Teraz trzecia ciąża i tragedii nie ma jakoś. Jest gorzej to i bez specjalistów wiem i już doceniam wagę ćwiczeń ale wcale nie aż tak jak mnie straszył gin wtedy.
Także teraz najważniejsze zdrowo dotrwać do porodu i urodzić a po połogu, na spokojnie zobaczysz wszystko co i jak😊 -
U małej rzeczy póki co będą ulokowane w naszej szafie także chciałam organizery sobie pokupować. Niestety się okazało że ten kupon z Ikei to mogę tylko stacjonarnie wykorzystać... a jechać do Ikei w weekend z dwójką dzieci to wiecie...🤣
No ale pewnie w weekend ten albo następny pojedziemy i wtedy też pewnie już będę kupować ubranka, pranie, prasowanie i do szafy. Połowa września czy końcówka chyba będzie ok bo jak dla mnie w październiku już się wszystko może dziać. No chyba że na wizytach w przyszłym tyg coś by wyszło nie tak to wtedy turbo przyspieszenie🙈🤣
Polecacie coś ciekawego do czytania/ oglądania przed porodem? Albo jakieś ćwiczenia poza jogą z Gosią Mostowskiej?
Od jutra dzieci do przedszkola a ja mam nadzieję mieć wreszcie więcej czasu i siły na takie rzeczy😁 -
Ja też chcę kupić komodę dla ciuszkow do malutkiej, bo che się w przyszłym tygodniu zabrać za pranie i układanie w komodzie. Chce wykorzystać fakt że Maciuś od poniedziałku wraca do żłobka po chorobie po 3 tygodniowej przerwie.
A nie wiem jak długo pochodzi do żłobka póki znowu nie zachoruje 🤷 a potem pewnie ja od niego złapie. Więc chcę jak najszybciej ten czas wykorzystać
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
Castaway, o matko, brzmi poważnie 😬😬😬 nie przyspieszą ci przez to wizyty u gina? W ogóle z czym to się "je"? To wskazanie do szpitala, cesarki czy tylko obserwacja?Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Wizytę pewnie by przyspieszyli, ale w zasadzie pośpiechu nie ma, bo z tym nic w ciąży nie zrobią, a moja mała zaczyna jutro przygodę z przedszkolem i muszę być "w pogotowiu". Na pewno nie jest to wskazanie ani do cesarki, ani do szpitala. Chyba tylko obserwacja.
Futuremama masz rację,że teraz muszę się skupić na tym żeby dotrwac do porodu i pozbyć się czarnych myśli. Pocieszające jest to,że u ciebie jakoś się unormowało. Może jednak się da i u mnie?
Ja wiem,że hemoroidy się cofają, ale ja akurat mam anodermy, to już się nie cofa. Po pierwszym porodzie miałam usuwane i był spokój aż do teraz. I po drugim też będę musiała pójść pod nóż. A z tą macicą zobaczymy. Muszę się wziąć w garść 😢 -
Castaway, to w takim razie wysyłam dużo siły i dobrych myśli!
castaway lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Castaway no jak masz możliwość to najlepiej konsultacja z fizjo bo wtedy pewnie może zalecić odpowiednie ćwiczenia już w połogu😊
Ja to teraz tyle co właśnie jogę sobie robię wzmacniającą i rozluźniajaco-rozciągająca. Mi bardzo pomaga ale żadnych przeciwskazań gin nie widział no i też nic złego nie zauważył. Już bardziej ja czułam po prostu nacisk na te dolne partie jakby i o tych żylakach coś mówił, jak pilnuję ćwiczeń to mam wrażenie że jest lepiej.
No ale tak ze wszystkim to każdy mówi że w ciąży raczej nic z tym się nie zrobi.
Po ciąży pewnie mnie czeka angiolog żeby zobaczyć na ile te moje żyły to kwestia ciąży a na ile jednak coś tam się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 17:50
-
Joasia89 wrote:MamaDi ja zamierzam rodzić w Łodzi, tylko nie wiem gdzie robić kwalifikacje. Do wyboru Salve albo Medeor właśnie
U mnie to już 30+4 więc najwyższa pora podjąć decyzję, a ja z ręką w nocniku 🙈 A Ty co myślisz o Medeorze?
U mnie aktualnie 30+2 wiec może spotkamy się w Łodzi na porodówce jeśli wybierzesz Medeor:)ja raczej planowane cc więc pewnie kilka dni/tydz przed terminem o ile samo sue nie rozpocznie wcześniej. Tak,to dobry moment na wstępne decyzje i umówienie wizyty kwalifikacyjnej.. która chyba i w Salve i Medeorze odbywa się od 36tyg. Ja będę miała kwalifikacje u mojej prowadzącej prywatnie, jest z Medeora. Wszelkie info hest na stronie internetowej. Druga córeczka w 2018 rodziłam w Medeorze, wspominam bardzo dobrze, było planowane cc w terminie, nie było pandemii wuec mieliśmy z mężem pokój rodzinny.. polecam;) jak masz jakieś szczegółowe pyt to pisz śmiało.Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Ja zaczelam nosić pończochy uciskowe w związku ztymi zylakami które mi powstały i jest trochę lepiej wiec polecam. Idę w piatek na badanie z pomiarem wagi dizidziusia i się dowiemy czy idzie wslady pierwszego syna który urodzol się z waga 5 kg czy raczej w drugiego.
We wrześniu juz porządnie się biorę za przygotowania do przyjscia maluszka. Musze kupic podstawowe rzeczy bo niewiele mam.
Jak to ja codziennie chodze na spacery 6kilometrowe oprócz niedzieli i waga póki co 6 kg na plusie i czuje ze jestem w formie przygotowana na porod naturalny ale nie wiem jak to będzie za kilka tygodni kiedy brzuch bedzie duzo większy .
Castaway spolczuje tych problemów, wiem ze moja mama miała z tym problemy po dwoch ciążach i miala jakas operacje podwieszania macicy. Czasem tez boje się że coś mnie takiego spotka bo to często geneyyczneWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:43
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
MamaDi wrote:U mnie aktualnie 30+2 wiec może spotkamy się w Łodzi na porodówce jeśli wybierzesz Medeor:)ja raczej planowane cc więc pewnie kilka dni/tydz przed terminem o ile samo sue nie rozpocznie wcześniej. Tak,to dobry moment na wstępne decyzje i umówienie wizyty kwalifikacyjnej.. która chyba i w Salve i Medeorze odbywa się od 36tyg. Ja będę miała kwalifikacje u mojej prowadzącej prywatnie, jest z Medeora. Wszelkie info hest na stronie internetowej. Druga córeczka w 2018 rodziłam w Medeorze, wspominam bardzo dobrze, było planowane cc w terminie, nie było pandemii wuec mieliśmy z mężem pokój rodzinny.. polecam;) jak masz jakieś szczegółowe pyt to pisz śmiało.
-
Liliowa a nie utrudniają krążenia? Bo mi gin też powiedział żebym nosiła na żylaki ale znowuż mam problem jakby niedokrwienia jakby w palcach u stóp i tu powiedział że będzie gorzej🙈 więc na jedno pomogą a na drugie zaszkodzą. Także na ten moment najlepiej mi pomagają ćwiczenia, dużo wody i leżenie z nogami do góry - wtedy te żyły tak nie wyłażą i z krążeniem nie ma takich problemów. No ale nie mogę cały dzień leżec🤣
-
Mi się wydaje że nie dzialajA na ukrwienia bo jednak tetnice sa gleboko. Chyba ze masz martwice to chyba to jest przeciwskazanie.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Nie no raczej nie tak źle🤣 krążenie zawsze słabe ale w ciąży to porażka totalna. Chociaż w drugiej było gorzej ale wtedy długo pracowałam, praca siedzącą o dopiero na tym etapie szłam na l4.
Pierwszy dzień przedszkola - czas, start. Cisza w domu a ja co chwilę patrzę na zegarek i zastanawiam się jak młoda daje radę🙈 -
Castaway u mnie ikea pod tym względem rządzi, w każdej szafie jakieś są🤣
I jak tam mała? Nasza trochę w szoku i zmęczona ale wszystko ok. Jak u niej było 40dzieci w całym żłobku a teraz w grupie ponad 20 to zupełnie inny poziom hałasu i całego zamieszania🙈 zobaczymy jak będzie jutro. -
futuremama wrote:Castaway u mnie ikea pod tym względem rządzi, w każdej szafie jakieś są🤣
I jak tam mała? Nasza trochę w szoku i zmęczona ale wszystko ok. Jak u niej było 40dzieci w całym żłobku a teraz w grupie ponad 20 to zupełnie inny poziom hałasu i całego zamieszania🙈 zobaczymy jak będzie jutro.
Moja fajnie się dziś odnalazła, a jak przyszłam po nią, to się rozpłakała, bo nie chciała iść do domu 😂 i mówiła "wracaj sama mamuś, ja zostaję". Trochę dziwne uczucie- kilkoro dzieci płakało za mamami,że chcą do domu, a moja mnie z kwitkiem odprawiała 😁🙈 zobaczymy z czym się przyjdzie nam się zmierzyć jutro. -
Super organizacja.. jeju ja wciąz w proszku... dopiero pd tygodnia na zwolnieniu, nie wiem za co najpierw się złapać 🙈34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊
8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
bhcg 111513, prog 35
9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
10t1d 3,6 cm 😊
11 tc 4,39 cm 😊
12t1d 5,74 cm 😊
Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
12t3d 6,79 cm 😊
14t3d 8,92 cm
20t2d 360 gram Człowieka
21t3d 460 gram ❤
29t6d 1348 gram ❤
35t 2d 2520 gram ❤
36 t 3d 2750 gram ❤
30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
❄❄❄❄❄cdn
Nie zwyciężaj
Nie broń się
Nie poddawaj się
"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
-
Alicja w Krainie Czarów wrote:Super organizacja.. jeju ja wciąz w proszku... dopiero pd tygodnia na zwolnieniu, nie wiem za co najpierw się złapać 🙈