💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołek85 wrote:Opadł Wam brzuch? Druga ciąża i znow nie wiem czy opadł czy nie 😁
-
Dzień dobry. Ja jadę na miacho odebrać w końcu dowód rejestracyjny i dowód córki. Bo jka nie teraz to na wiosnę 😂
Moja mama w niedzielę przyjedzie i mi ogarnie jeszcze dużo rzeczy przed porodem.
3 tygodnie zostały. Szok. I oby wszystko poszło wg planu.
😘😘😘 -
Paju wrote:Dziewczyny z cukrzyca jak Wasze cukry? Mi teraz tak szaleją, że masakra 🙈
Co bierzecie do jedzenia na porodówkę? Mam soczki Kubuś, 4 musy owocowo warzywne, mentosy, baton proteinowy, migdały. Co jeszcze warto spakować? -
Paju wrote:Dziewczyny z cukrzyca jak Wasze cukry? Mi teraz tak szaleją, że masakra 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 11:32
-
Ja od 35TC dostałam 6jednostek insuliny nocnej, mogę więcej zjeść a cukry okej. Nie wiem po co się tak katowałam wcześniej tą dietą jak wystarczyło trochę insuliny i człowiek głodny i zły nie chodzi.
Dzisiaj w labie zrobiłam badania z krwi do szpitala, a mailem przyszedł mi wynik GBS na szczęście ujemny. Pakuje torbę już tak ostatecznie w tym tygodniu i mogę rodzić.
Macie jakieś sposoby, żeby się odstresować przed porodem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 11:37
-
Joasia89 wrote:Moje bardzo ładne, ale też miałam niedawno taki okres że szalały.
Co bierzecie do jedzenia na porodówkę? Mam soczki Kubuś, 4 musy owocowo warzywne, mentosy, baton proteinowy, migdały. Co jeszcze warto spakować?
Za drugim przyjechałam już parte więc wiadomo też nie ale nawet w domu w tych emocjach nie byłam w stanie cokolwiek przełknąć.
Także teraz mam tylko butelkę wody spakowaną.
Pewnie inaczej to wygląda jak ktoś kilkanaście godzin spędza na porodówce. -
Paju wrote:No właśnie ja nie mam pojęcia co zabrać, żeby to było "cukrzycowe"😅
Normalnie to dużo łatwiejsze, chociaż po porodzie juz chyba można normalnie jeść 😊🤔 -
Joasia ale jak będziesz na wywoływaniu to już będziesz przyjęta do szpitala i normalne posiłki. Na porodówkę Cię pewnie wezmą jak już się naprawdę poród zacznie. Aczkolwiek fakt, z normalnością to jedzenie często ma niewiele wspólnego🤣
-
Joasia89, nie obawiaj się indukcji na zapas. Ostatnio właśnie rozmawiałam ze swoją położną i mówiła, że w tamtym tygodniu miała dwie swoje pacjentki, które miały właśnie wywoływany poród. W obu przypadkach zajęło to ok. 3h żeby Maluszki były na świecie😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 18:31
Joasia89 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Liversiak co do stresu to dla mnie najlepsze są książki które cię wciągnął tak że nie myślisz o niczym innym. I była też wanna ale teraz już trudniej w niej wyleżeć bo już nie jest tak wygodnie🤣
-
futuremama wrote:Zamówiłam ten materacyk do dostawki jednak. I tak po trochę jeszcze się zastanawiam co mi trzeba o dokupuję powoli.
Bierzecie do szpitala butelki filtrujące? -
Aniołek dobry pomysł z tymi owsiankami, spoko opcja już na pobyt po porodzie. Muszę kupić parę saszetek😊
Widzisz o kubku i sztućcach zapomniałam.
Ja butelkę mam tylko bez filtrów bo w domu używamy dzbanka. Nosić mi się nie chce więc rozważaliśmy że mąż po prostu kupi w jakimś przyszpitalnym sklepiku. Ale chyba rzeczywiście zamówię filtry i jednak to dopakuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 14:58