💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
MeggiGirl wrote:Dziecko ma 3 mm, widać pęcherzyk ciążowy, ale nie widać było serca.
Ja mam termin jutro i tez nie chce się za bardzo nastawiać czy coś zobaczę czy nieStarania od 08.2020 ❤️
16.03.2021 👼🏼
-
Też mam dobre wieści.. Na szczęście 😁 jest mała kruszynka i bijące serduszko. Za wiele się dzisiaj od lekarza nie dowiedziałam (luxmed) powiedział tylko że na tą chwilę wszystko wygląda dobrze i żebym zgłosiła się za 10-14 dni do kontroli i dopiero wtedy założą mi kartę ciąży.
MeggiGirl, sallvie, Gosiaczek, futuremama, alauda, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeżeli dziś jeszcze nie było widać tego serduszka, to jeszcze nic straconego, prawda? Ono jeszcze zacznie bić... Z tych nerwów o nic dziś nie zapytałam.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, jeżeli dziś jeszcze nie było widać tego serduszka, to jeszcze nic straconego, prawda? Ono jeszcze zacznie bić... Z tych nerwów o nic dziś nie zapytałam.
futuremama lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
MeggiGirl wrote:Dziecko ma 3 mm, widać pęcherzyk ciążowy, ale nie widać było serca.
-
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, jeżeli dziś jeszcze nie było widać tego serduszka, to jeszcze nic straconego, prawda? Ono jeszcze zacznie bić... Z tych nerwów o nic dziś nie zapytałam.
futuremama lubi tę wiadomość
-
A ja dziś mam mieszane uczucia....wczoraj czułam się mega zle...nie mogłam funkcjonować, dziś o niebo lepiej...dalej mnie mdli ale zdecydowanie mniej, bolą piersi, czuje więzadła ale nie wiem....poprosiłam endokrynolog by głowica id usg mi tam zajrzała...macica była wyraźna, ale nic pulsującego nie dojrzeliśmy...beta niby wysoka 46 tys....to przyrost już poniżej normy....Jestem w ciąży czy jakiś zaśniad pusty robi mnie w bambuko?!! Czy przy takiej becie może nie byc zarodka?! Nigdzie nie znalazłam o tym info.....w pt pewnie dowiem się co dalej...nie wiem czemu ale jeśli w pt nie będzie dziedzi to pewnie szpital bo co wymyśla innego na mnie!?Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
futuremama wrote:Beza to co jeszcze Ty zostałaś dziś?
-
futuremama wrote:Jest maluszkiem jeszcze😊 Ale ważne że już jest i na początku wolno biję, potrzebuje chwilę żeby się rozkręcić. Kiedy masz następną wizytę?
W następny wtorek. Strasznie mnie ten dzień dojechał. 😞
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Gosiaczek wrote:A ja dziś mam mieszane uczucia....wczoraj czułam się mega zle...nie mogłam funkcjonować, dziś o niebo lepiej...dalej mnie mdli ale zdecydowanie mniej, bolą piersi, czuje więzadła ale nie wiem....poprosiłam endokrynolog by głowica id usg mi tam zajrzała...macica była wyraźna, ale nic pulsującego nie dojrzeliśmy...beta niby wysoka 46 tys....to przyrost już poniżej normy....Jestem w ciąży czy jakiś zaśniad pusty robi mnie w bambuko?!! Czy przy takiej becie może nie byc zarodka?! Nigdzie nie znalazłam o tym info.....w pt pewnie dowiem się co dalej...nie wiem czemu ale jeśli w pt nie będzie dziedzi to pewnie szpital bo co wymyśla innego na mnie!?
Kochana powyżej 6tys jednostek bety, beta przyrasta już nie tak szybko jak na początku. Mi dziewczyny pisały ze w ciągu 4 dni powinna się podwoić ae to tak około.
Poczekalabym spokojnie na piątek na usg u ginekologa lub umówiła się do bylejakiego przez znanylekarz żeby zrobił usg myśle ze sprzęt do aparat do usg tarczycy ma inna moc niż do usg ginekologicznego a i robi się orzeciec Na tym etapie tylko dopochwowo a nie przez powłoki brzuszne bo nic nie będzie widać. Za malutki ten człowieczek jeszcze .
Ale rozumiem Cie doskonale. Te bym się niepokoiła i odchodziła od zmysłów.❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Wiem, endo tez nie chciała tego robić bo mówi ze sue nie zna na ginekologi ale ze poprosiłam to zrobiła...patrzyłam mniej więcej ale tak z dnia na dzień ciężko o wizytę, większość dobrych ginow ma terminy odległe a tak jak pisze czwartek to już prawie jak pt a i tak muszę iść do swojego....pozostaje modlitwa.....tak sobie myśle jakby miało byc coś nie rak to lepiej teraz jak później...leżałam kiedyś z dziewczyna w szpitalu...przetrwała te 12 najtrudniejszych tyg ( podtrzymywali) straciła synka w 5 miesiącu....to dopiero dramat....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
super dziewczyny, że zobaczyłyście dziś swoje dzidzi ja jeszcze tydzień ... chyba jajko zniosę... ogólnie samopoczucie mam super, jakbym w ciąży nie była, trochę mnie kaszel jeszcze męczy ale dostałam nowe leki i mam nadzieję, że przejdzie ja się trochę nadal martwię tym brakiem symptomów ciąży jednie co to mnie piersi bolą i mam mega dużo śluzu. Jutro idę na pobranie krwi itp. które lekarz zlecił i chyba zrobię dodatkowo betę i progesteron...
-
ghostie wrote:Ja też dziś po wizycie.
CRL 10.01mm kolejna wizyta za 4 tygodnie i w międzyczasie będę próbować się zapisać na prenatalneFranuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
U mnie 3.3mm także serduszka jeszcze nie ma ale poza tym wszystko bardzo ładnie wygląda 🙂
Gosiaczek, Karooolcia :), alauda, MeggiGirl, sallvie, uszminkowane_serce, futuremama lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:super dziewczyny, że zobaczyłyście dziś swoje dzidzi ja jeszcze tydzień ... chyba jajko zniosę... ogólnie samopoczucie mam super, jakbym w ciąży nie była, trochę mnie kaszel jeszcze męczy ale dostałam nowe leki i mam nadzieję, że przejdzie ja się trochę nadal martwię tym brakiem symptomów ciąży jednie co to mnie piersi bolą i mam mega dużo śluzu. Jutro idę na pobranie krwi itp. które lekarz zlecił i chyba zrobię dodatkowo betę i progesteron...
-
Beza27 wrote:U mnie 3.3mm także serduszka jeszcze nie ma ale poza tym wszystko bardzo ładnie wygląda 🙂
-
Objawy czy ich brakiem się dziewczyny się przejmujcie w pierwszej ciąży nie miałam żadnych, ale to żadnych objawów. Latałam jak perszing to samego końca a synek zdrowy się urodził i w porządnej wadze ciężkiej 4320g❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024