LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie planuje już zakupów. Listę mam, widzę że nie ma tego jakoś mega dużo. Więc pewnie gdzieś w okolicy września będę kupować. W moim przypadku jest super bo wózek, fotelik, waniena, mebelki i łóżeczko, bujaczki i kilka innych większych rzeczy mam. Gdybym miała kupować wszystko od nowa to pewnej bym już zaczynała bo nie wyrobilabym z kasą
No chyba że trafi się coś w promocji, albo perełka z miłością od pierwszego wejrzenia to nie będę sobie odmawiać -
Dziewczyny nie udzielam się za bardzo, podczytuję wątek i przepraszam z góry, że wbijam ni z gruchy ni z pietruchy z pytaniem. Byliśmy na ostatnim usg 20.04 i lekarz wyznaczył nam prenatalne na 23.05. Muszę szczerze przyznać, że od razu czułam, ze nie wytrzymam tyle czasu więc zapisałam się na usg do innego lekarza na 06.05 żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. Czy to już jest paranoja? Po 4 latach starań nie mogę uwierzyć, że naprawdę jestem w ciąży. Zastanawiam się czy tylko ja tak mam? Czy to normalne?🧍🏻♀️1991
🧍🏻1993
Starania od 05.2018
07.2021 I IVF - długi protokół (Gonapeptyl, Menopur 225) - pobrano dwie komórki, uzyskano jeden zarodek - 10dpt beta 0.
03.2022 II IVF - długi protokół (Gonapeptyl, Elonva, Menopur 225), punkcja 07.03.2022 - pobrano 9 kumulusów z tego 5 dojrzałych komórek.
12.03.2022 transfer blastusia 4.1.1 💕
3 dpt - beta 11,5 prog 116 (połówka Ovitrelle)
6 dpt - beta 27,6 prog 136
8 dpt - beta 97
10 dpt - beta 195, prog 150
12 dpt - beta 293 (inne labo)
13 dpt - beta 387
17 dpt - beta 1477, prog 109, widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
24 dpt - beta 11696, prog 144
25 dpt - jest ❤️ (6t0d)
23.05.2022 - prenatalne (USG+PAPPA) - ryzyka niskie (13t3d)
22.06.2022 (17t2d) - Hubert 💚
22.07.2022 - połówkowe - 460g (22t0d)
23.09.2022 - usg III trymestru - 1720g (31t0d)
21.10.2022 - 2460g (35t0d)
04.11.2022 - 2980g (37t0d)
21.11.2022, 22:29 - Hubert jest z nami 💜 3860g, 56cm
Mamy ❄️❄️❄️ (4.1.1, 4.1.1, 3.1.1) -
Krysiaa wrote:Dziewczyny nie udzielam się za bardzo, podczytuję wątek i przepraszam z góry, że wbijam ni z gruchy ni z pietruchy z pytaniem. Byliśmy na ostatnim usg 20.04 i lekarz wyznaczył nam prenatalne na 23.05. Muszę szczerze przyznać, że od razu czułam, ze nie wytrzymam tyle czasu więc zapisałam się na usg do innego lekarza na 06.05 żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. Czy to już jest paranoja? Po 4 latach starań nie mogę uwierzyć, że naprawdę jestem w ciąży. Zastanawiam się czy tylko ja tak mam? Czy to normalne?
Też mam prenatalne 23.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 12:11
Krysiaa lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Krysiaa wrote:Dziewczyny nie udzielam się za bardzo, podczytuję wątek i przepraszam z góry, że wbijam ni z gruchy ni z pietruchy z pytaniem. Byliśmy na ostatnim usg 20.04 i lekarz wyznaczył nam prenatalne na 23.05. Muszę szczerze przyznać, że od razu czułam, ze nie wytrzymam tyle czasu więc zapisałam się na usg do innego lekarza na 06.05 żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. Czy to już jest paranoja? Po 4 latach starań nie mogę uwierzyć, że naprawdę jestem w ciąży. Zastanawiam się czy tylko ja tak mam? Czy to normalne?
Hej, bardzo Ciebie rozumiem 🙂. Sama jestem po stracie i człowiek świruje, ma niepokój w sobie. To normalne. Jednak trzeba zaufać swojemu ciału, że wie, co robi.
Od dziś 12 tc i równy tydzień do prenatalnych...
Moja kuzynka (fizjoterapeutka) mówiła mi, bym nie liczyła na duży brzuch, bo moje mięśnie będą trzymać wszystko w ryzach. Mięśnie na udach i pośladkowe też bez zmian 😆. Gdyby nie ciąża, już bym śmigała na jakimś biegu ultra na 50 km 😂.Krysiaa, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
A odnośnie objawów to mąż mi już przestawił myślenie. Do 10 tc porania się najczęściej, od 11 tc objawy lubią zanikać i nie ma sensu sobie na siłę szukać. Pójdę za tydzień na prenatalne to się dowiem, to co się tam dzieje.
Stresu się nie pozbędę ale staram się myśleć pozytywnie 🍀💚.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Rossetia kciuki za dzisiejsza wizytę .
Co do wyprawki ,ja jeszcze się wstrzymam do połowy ciąży ,i tak dużo rzeczy mam po synku.
Scandi-B Rensept taki odpowiednik polskiej wody utlenionej.Do szpitala tutaj dosłownie nie potrRbujesz nic ,wszystko oni dają ,ja wzięłam jednak swoją piżamę i ciuchy dla Jaśka ,ale nawet i to mi pielęgniarki dawały .Rossetia, Scandi-B lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Scandi-B fajne wyprawki bezpłatne też możesz dostać z kiwi,remy i biorą apotek ,ja się zarejestrujesz po 26tyg ciąży (pampersy,smoczki,butelki,kosmetyki dla malucha )
Scandi-B lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
MamaNl wrote:U nas tez jest dość dużo stronek gdzie można dostać gratisy hehe pomału tez zaczęłam się zapisywać a co 😅
MamaNl koniecznie wrzuć namiary!😁 Ja od siebie polecam scoupy.com ze zwrotem kasy za zakupy- w sklepach darmowe produkty albo taniej. I wiem że w kruidvat po 16 tygodniu można odebrać jakieś gratisy dla dzidziusia i tyle.
-
Moze w PL cos takiego jest? Byłoby super, bo nie słyszałam o czymś takim 😄 w ogóle ostatnio w ogóle nie chodziłam w sukienkach bo normalne rozmiary rajstop mnie cisnęły w brzuch a większe rozmiary wisiały mi w połowie uda i tak sobie myślę że jeszcze nie wymyślili rajstop dla kobiet w ciąży i okazało się jak mało wiem o świecie bo w rossmanie są 😅😂
Ultra-Dżasta, kid_aa, Sherlook lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Moze w PL cos takiego jest? Byłoby super, bo nie słyszałam o czymś takim 😄 w ogóle ostatnio w ogóle nie chodziłam w sukienkach bo normalne rozmiary rajstop mnie cisnęły w brzuch a większe rozmiary wisiały mi w połowie uda i tak sobie myślę że jeszcze nie wymyślili rajstop dla kobiet w ciąży i okazało się jak mało wiem o świecie bo w rossmanie są 😅😂
Ostatnio byłam i je widziałam 😂. Hahaha.
Mamy z mężem komunie szwagra córki w niedzielę i tak się zastanawiam, czy pod sandały można ubrać rajstopy 😂. Można?Kalli95 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Kitaja wrote:Scandi-B fajne wyprawki bezpłatne też możesz dostać z kiwi,remy i biorą apotek ,ja się zarejestrujesz po 26tyg ciąży (pampersy,smoczki,butelki,kosmetyki dla malucha )
Dzieki wielkie za wszystkie informacje, bardzo przydatne 🤗🙌 -
Ultra-Dżasta wrote:Ostatnio byłam i je widziałam 😂. Hahaha.
Mamy z mężem komunie szwagra córki w niedzielę i tak się zastanawiam, czy pod sandały można ubrać rajstopy 😂. Można? -
W ogóle to jak zaczelysmy temat wyprawki i gratisów dla dziecka to się już zainteresowałam i zarejestrowalam w klubie rossmana rossne i mam aż 3% zniżki (ło matko co ja z tymi zaoszczędzonymi pieniędzmi zrobię 😂) na rzeczy dla mam i dzieci 😀 myślałam że też coś za darmo będą chcieli dać 😅🤣
Ultra-Dżasta, kid_aa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Troche zaspamuje tutaj 😅
Dziewczyny a jak jest z korzystaniem ze słoneczka w ciazy? Taka temperatura jak ostatnio bardzo zacheca żeby trochę sobie posiedzieć w ogródku i się powygrzewać 😊 zapytam o to lekarza w piątek ale juz jest tak fajnie ze dzisiaj sobie pol godziny posiedzialam na leżaku przy herbacie i łydki opalałam 😀 -
Chytre matki z nas.
Mnie chyba żadna nie przebije.
Dziś rezerwowałam hotel na urlop w czerwcu 2023, w Kościelisku. A wiek dziecka dałam "0". No mam nadzieję, że będzie nas już troje 😂.
Kalli95, kid_aa, Sherlook, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ja od wczoraj mam 8 tygodniowego szczeniaczka w domu i zupełnie zapomniałam o ciąży 😂 mam przy nim roboty jak przy małym dziecku, co chwilę siku i kupa, ciągle trzeba zabawiać, a jak ma drzemkę to jestem w niebie, że mogę odpocząć
przecudowny jest, w końcu mnie już tak nie dołuje to siedzenie samej w domu. Zapisaliśmy się do psiego przedszkola 😍
Kalli95, kid_aa, Ultra-Dżasta, Kitaja, Angelaaaa lubią tę wiadomość