LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ja właśnie dzisiaj miałam wątpliwą przyjemność picia glukozy, bo na czczo mam podwyższoną.
W poprzedniej ciąży jakoś to było a teraz wypicie tego to była tragedia - pewnie dlatego że mam takie straszne mdłościHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
-
U mnie są mdłości ale raczej takie słabe, w przyszłym tygodniu może się rozkręcić 😂. Natomiast już mam ochotę na kakao (w poprzedniej też). I pochwalę się - jak tylko wyszedł mi pozytywny test to z dnia na dzień rzuciłam słodkie, herbatę kofeinową i kawę 😂. Na razie nieźle mi idzie 😂.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Agata piękna beta
Dokładnie dziś mam 4+6 ale doczytałam ze serduszko 21 dni po owulacji a Żr wiem kiedy kropek albo kropka powstawal to wiem ze 21 dni mija dziś ❤️ Ciekawe czy za tydzień u lekarza w Polsce wszystko okaże się ok 😝 -
Ultra-Dżasta wrote:U mnie są mdłości ale raczej takie słabe, w przyszłym tygodniu może się rozkręcić 😂. Natomiast już mam ochotę na kakao (w poprzedniej też). I pochwalę się - jak tylko wyszedł mi pozytywny test to z dnia na dzień rzuciłam słodkie, herbatę kofeinową i kawę 😂. Na razie nieźle mi idzie 😂.
U mnie nie ma nic jak narazie ale ogólnie w poprzednich ciążach tez nic nie miałam ale smaczki tak ogórki kiszone góra i pomarańcze tak jak przy ciąży z synami miałam
Co do zdrowia odstawiłam leki na nadciśnienie mam wizytę za tydzień w czwartek wiec zobaczymy czy da się bez nich jeśli chodzi o dietę u mnie kawe odrzuciło colę sama przestałam pic wole soki jakoś ale czasem po słodkie tez sięgnę dlatego moja córka się śmiała ze może bliźniaki będą 😂😂😂 -
Zaciekawiłyście mnie teraz, bo chyba źle liczę wiek ciąży. Z apki pregnalife i wszelakich kalkulatorów wynika, że dziś mam 4+2. A dzisiaj jest 12 dzień po owulacji. Jak to u Was wygląda?
Albo inaczej - który dzień cyklu macie w stosunku do bety?
Wybaczcie durne dywagacje świeżakaBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Mój okres był 19.02, ale każda apka każe wpisywać dni cyklu, więc wpisałam - 24 średnia. No i wyskakuje mi dzisiaj 4+2 No magia
Kto ich tam skuma z tymi obliczeniami..
Edit: na bellybestfriend wychodzi, że mam 3+4. Kosmos wielki i bąbelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 17:27
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Dziewczyny, jak radzić sobie domowo z przeziębieniem?
Mam straszne bóle mięśni, niemoc i termometr pokazuje już 37,6 stopni👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
nick nieaktualnyMamaNi mamy ten sam etap.
Ja też 10ego miałam ostatni okres.
Ja jestem prawie pewna że owulację miałam 22ego ( w ta anielska datę. 22.02.2022) .
Umówiłam się na wizytę za tydzień w środę. I po cichu liczę na serduszko 😍
Bardzo szybko ta wizyta, ale w przyszłą niedzielę wyjeżdżamy na wakacje i chce pojechać i nie zastanawiać się jak jest.
Może ten płyn już się wchłonie i będę mogła wreszcie totalnie wyluzować.Decemberry, MamaNl lubią tę wiadomość
-
Pisały już kilka stron wcześniej 🙂 herbaty z imibirem, miodem (polecam też dodać goździki i cynamon i domowy sok malinowy jeśli masz dostęp). Oprócz tego czosnek we wszelkiej postaci (ohyda) 😅. O, i tak mi się przypomniało jak mama za dzieciaka robiła czosnek z mlekiem i miodem 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
MamaNl wrote:A ilu dniowe masz cykle ??
Jak dla mnie masz 3+4 bez suwaczka wyliczone
24 dniowe cykle. Tzn to mocno uśredniając, bo raz mam 19, raz 25, raz 31 (jak byłam na stymulacji i luteinie)... Także dosłownie w kratkę.
Jeszcze Wam opowiem odnośnie lekarza.
Zapisałam się na 14:30, ale coś mnie tknęło i zadzwoniłam do babeczki wcześniej. Mówię jaka jest sytuacja, na co mi powiedziała, że muszę się spotkać z jakimś genetykiem odnośnie mutacji mthfr, bo ona się nie zna, a przy tak młodej ciąży nie ma sensu żebym się pojawiała i traciła pieniądze. Zapytałam ją, czy mogę prewencyjnie brać ten Acard, to powiedziała, że tak, jedna tabletka będzie ok.
No to kupiliśmy Acard, a ja powzięłam walkę o spotkanie z genetykiem i tu trafiłam na ścianę.
W BB najbliższe terminy na... MAJ. Pomyślałam zatem, żeby zadzwonić tam, gdzie wykonywałam test dna. Babeczka mi powiedziała, że są konsultacje z genetykami za 200 zł (nie tak źle), i że do 16 mi oddzwoni z informacją co i jak.
Oczywiście nie oddzwoniła. Eh.
Suma sumarum pocieszyłyście mnie, że ciąża jest młodsza niż mi się początkowo wydawało, bo dzięki temu zyskuję to, co najważniejsze na działanie - czas.
@Agata_K - owulacja w idealnym momencie, to będzie istny aniołek :DD Nic dziwnego, że się udało
@Olo_323 mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz.Agata_K lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Liczę na to że jutro wstanę bardziej zdrowa niż dzisiaj 🥴🥴
Już nie pamiętam kiedy byłam tak chora 😟
I mam nadzieję że będę miała rano wynik bety 🤷♀️🤷♀️
I potem wizyta z córką u neurologa i liczę na same dobre informacje
Oby jutro był ten szczęśliwy dzień 💚Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Agata_K wrote:MamaNi mamy ten sam etap.
Ja też 10ego miałam ostatni okres.
Ja jestem prawie pewna że owulację miałam 22ego ( w ta anielska datę. 22.02.2022) .
Umówiłam się na wizytę za tydzień w środę. I po cichu liczę na serduszko 😍
Bardzo szybko ta wizyta, ale w przyszłą niedzielę wyjeżdżamy na wakacje i chce pojechać i nie zastanawiać się jak jest.
Może ten płyn już się wchłonie i będę mogła wreszcie totalnie wyluzować.
No dokładnie równo idziemy hehe ja miałam owu tez 22/23 w tych dniach 😅
Ja znów w następny piątek lecę do polski i popołudniu tez mam wizytę u lekarza i szybka kontrole czy wszystko ok 😊Agata_K lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam, bo jeszcze jestem przed usg z serduszkiem, a ostatnia ciąża zatrzymała się właśnie w tym momencie.Decemberry wrote:24 dniowe cykle. Tzn to mocno uśredniając, bo raz mam 19, raz 25, raz 31 (jak byłam na stymulacji i luteinie)... Także dosłownie w kratkę.
Jeszcze Wam opowiem odnośnie lekarza.
Zapisałam się na 14:30, ale coś mnie tknęło i zadzwoniłam do babeczki wcześniej. Mówię jaka jest sytuacja, na co mi powiedziała, że muszę się spotkać z jakimś genetykiem odnośnie mutacji mthfr, bo ona się nie zna, a przy tak młodej ciąży nie ma sensu żebym się pojawiała i traciła pieniądze. Zapytałam ją, czy mogę prewencyjnie brać ten Acard, to powiedziała, że tak, jedna tabletka będzie ok.
No to kupiliśmy Acard, a ja powzięłam walkę o spotkanie z genetykiem i tu trafiłam na ścianę.
W BB najbliższe terminy na... MAJ. Pomyślałam zatem, żeby zadzwonić tam, gdzie wykonywałam test dna. Babeczka mi powiedziała, że są konsultacje z genetykami za 200 zł (nie tak źle), i że do 16 mi oddzwoni z informacją co i jak.
Oczywiście nie oddzwoniła. Eh.
Suma sumarum pocieszyłyście mnie, że ciąża jest młodsza niż mi się początkowo wydawało, bo dzięki temu zyskuję to, co najważniejsze na działanie - czas.
@Agata_K - owulacja w idealnym momencie, to będzie istny aniołek :DD Nic dziwnego, że się udało
@Olo_323 mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz.
Hej, też mam pai - 1 hetero. Przyjmuje zastrzyki z heparyny i biorę acard 75 od 5t+2.
Zlecila mi je hematolog na nfz. U mnie w mieście słyszałam że jest hematolog która przyjmuje również prywatnie online, cena konsultacji to 200zl,jak chcesz mogę podać namiar na priv. -
Marcik93 wrote:Dzień dobry, witam się nieśmiało, bo tez mam za sobą niezbyt ciekawa historie i mam nadzieje, ze Tym razem wszystko będzie dobrze.
U mnie poczateczek, wczorajsza beta to 80, aktualnie jestem w 3t5d, a termin porodu wg aplikacji przypada na 13 listopada.
Czy któraś z Was przyjmuje heparynę? Dziś 4 dzień moich zastrzyków, a brzuch wyglada strasznie. Mam ogromne siniaki. Może coś robię źle? -
nick nieaktualnyMi zastrzyki robi mąż i chyba dobrze mu idzie. zostają tylko ślady po igłę.
Mam pytanie do tych które miały już wcześniej heparynę.
Bo za 20 zastrzyków zapłaciłam 180zl.
Przepisał mi to lekarz prywatny. gdy nie mam jeszcze karty ciąży.
Czy później da się załatwić jakieś upusty ceny / refundację ?
Czy to lekarz na nfZ tylko może zrobić czy wg nie ma takiej możliwości?
Bo jak sobie to przeliczyłam ile wizyty, ile badania i ile te zastrzyki ( o ile długo się je bierze ) to głowa boli. -
Agata_K wrote:Mi zastrzyki robi mąż i chyba dobrze mu idzie. zostają tylko ślady po igłę.
Mam pytanie do tych które miały już wcześniej heparynę.
Bo za 20 zastrzyków zapłaciłam 180zl.
Przepisał mi to lekarz prywatny. gdy nie mam jeszcze karty ciąży.
Czy później da się załatwić jakieś upusty ceny / refundację ?
Czy to lekarz na nfZ tylko może zrobić czy wg nie ma takiej możliwości?
Bo jak sobie to przeliczyłam ile wizyty, ile badania i ile te zastrzyki ( o ile długo się je bierze ) to głowa boli.
Ja mam receptę od hematologa na nfz, nie miałam karty ciąży tylko usg z pęcherzykiem bez zarodka. Wypisała mi receptę taka ze nie płacę nic. Lek odbieram w aptece za darmo