LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sherlook wrote:Już pisałam, że u mnie była infekcja. Fluomizin po 6 dniach pomógł.
Hej 🤗
Też wczoraj dostałam Fluomizin, ponieważ od 25.04 mam ciągle plamienia z krwiaka. Od kilku dni czuje nieprzyjemny zapach, zapewne przez te "wycieki"... Wczoraj wymaz pobrany i czekam na wyniki 🙂✊
Starania od 11.2017
👱♀️'88
Komórki NK 17%
Kariotyp ✅
👱♂️'87
Kariotyp ✅
Gyncentrum od 11.2018 .
2019 - 1 x IUI ❌
2020 - 2 x IUI ❌
08.2021 - I IVF (1 ❄️) Beta 0 ❌
11.2021 - II punkcja ➡️ MSOME+FertilChip, EmbryoGen + PGT-A.
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
4 prawidłowe ❄️❄️❄️❄️ po PGT-A
12.02.2022: KET
9dpt- beta 96,91
11dpt- beta 285,5
13dpt- beta 812,07
16 dpt- beta 3906,4
19 dpt- I USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy
30 dpt (6t6d) jest ♥️ i 👶 9 mm
37 dpt (7t6d) 👶 1,64 cm -
Sherlook wrote:Ty masz bardzo umięśniony brzuch, więc późno będzie widać. Chciałabym taki mieć. U mnie był płaski, ale zero mięśni więc mi trochę wywaliło, ale nie dużo.
Masz budowę ciała jak moja siostra i faktycznie mały brzuszek miała przez całą ciążę 😊😊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Cześć dziewczyny.
Jestem nowa, dlatego kilka słów o mnie.
Termin wypada 30.11, jutro zaczynamy 12tc.
Dużo strachu... Moja historia to 2 poronienia w 6 tc (2020 r.). Z diagnostyki PAI - hetero, Leiden V - hetero, MTHFR - hetero, Hashimoto, graniczne NK. Po 2020 r. 1,5 roku starań, rzadkie owulucje, stymulację, zaskoczyło w 2 cyklu po hsg.
I tak jest mały cud - rośnie póki co dobrze, ❤️165/minutę. Ale żeby nie było tak pięknie to od soboty Covid (mimo 3 dawki szczepionki w marcu😕). Boję się strasznie, na szczęście bez gorączki, męczy teraz tylko kaszel. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
25-go USG genetyczne.
Asia11, Angelaaaa, MamaNl, Kalli95, MamaTrójki, Rossetia, mashimo, Tony, Strata, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Fajne są te fotki z odkrytym brzuchem jak się nie ma siniaków po zastrzykach 😅
Pięknie dziewczyny ☺☺☺
Już mam wprawę jak zawodowa pielęgniarka 😅 więc i siniaki sporadycznie. Myślałam, że się nigdy nie przyzwyczaję do tych zastrzyków, ale już się oswoiłam i jest ok -
Ja tez nie mam siniaków, chyba ze zbliza mi się wizyta u ginekologa, to wtedy zawsze zrobi mi się jeden albo dwa ale takie na pol brzucha i które mi się 2 tygodnie trzymają 😂 i zawsze się wstydzę mojego robienia zastrzyków jak pokazuje brzuch do usg 😂
-
nick nieaktualny
-
Tak się wczoraj nahapalam na te burgery ze dzisiaj szwagier wziął mi na wynos takiego o jakim marzyłam. I okazal się najgorszy na świecie, zostawiłam pół i dojadlam zupą 🥲
Ultra-Dżasta jutro moja kolej na robienie ciasta z rabarbarem, rabarbar juz mam 😀Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem już na 100% pewna, że czuje dziecko, teraz nawet częściej niż kilka dni temu ❤ nie wiem moze to moja anatomia jakas taka jest ☺ więc to możliwe
Uzylam dzisiaj pierwszy raz detektora tetna i było super usłyszeć serduszko jak jeszcze tyle czasu do wizyty ❤Angelaaaa, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Tony, Sherlook lubią tę wiadomość
-
Witaj Aga! ☺
Też myślałam o detektorze ale to dla mnie za duży stres. Musiałabym całą dobę mieć go przy sobie 😂. Może później się zdecyduję.Aga300 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kalli95 wrote:Dziewczyny, jestem już na 100% pewna, że czuje dziecko, teraz nawet częściej niż kilka dni temu ❤ nie wiem moze to moja anatomia jakas taka jest ☺ więc to możliwe
Uzylam dzisiaj pierwszy raz detektora tetna i było super usłyszeć serduszko jak jeszcze tyle czasu do wizyty ❤
Ja tez używam od kilku dni detektora 😎Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Mnie lekarz w poniedziałek na wizycie spytał czy czuję ruchy. I ja mówię że czuję, ale chyba zwariowałam bo za szybko. A on na to że nie. Że to bardzo prawdopodobne już. W kolejnej ciąży. I że tylko się cieszyć i korzystać póki te ruchy nie jeszcze nas nie bolą 😀
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
No ja chyba nie czuje każdego ruchu dziecka, chyba w jakiś okreslony sposób musi się wyginac żebym to poczuła ☺ czuje takie smyranie, trochę jak dotyk ślimaka tylko od środka i szybko 😅 czasem tez poczuje jakby delikatne napieranie które ustaje jak nacisnę to miejsce i wtedy czasem jest smyranie 😁
-
Hej dziewczyny, ale przekroj brzuszkow! 🤩
Ja mam podobny troche do Asia11, ale zaliczylam dzis trzy imprezy i akurat jest duzo wiekszy przez ogromne ilosci jedzenia (dzis mamy swieto, dzien wolny), wiec nie robie zdjecia bo bedzie przeklamane 😅
Angelaaaa, ja obstawiam dziewczynke 😎
Aga300, ja tez mialam Covid w 6 tygodniu po 3 dawkach i w sumie samopoczucie bylo ok, tylko kaszel dlugo trzymal prawie 6 tygodni. Na ciaze to nie wplynelo, Mam nadzieje ze i u Ciebie bedzie dobrze. Przypomnij sie przed wizyta, to bedziemy trzymac kciuki ☺️Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny u mnie problemów ciąg dalszy. Wstałam w środku nocy bo pies chciał wyjść i chlusnęło ze mnie wiadro krwi 😱 od razu pojechałam na izbę, z myślą, że już po wszystkim. Jednak krwiak nie zniknął
albo zniknął i zrobił się znowu. Z dzieckiem na szczęście wszystko w porządku. Jezu jak się przestraszyłam 😭 także wracam do poprzedniego, leżącego życia:( więc i z seksu dalej nici. A już myślałam, że będzie dobrze
-
Tony wrote:Kurde dziewczyny u mnie problemów ciąg dalszy. Wstałam w środku nocy bo pies chciał wyjść i chlusnęło ze mnie wiadro krwi 😱 od razu pojechałam na izbę, z myślą, że już po wszystkim. Jednak krwiak nie zniknął
albo zniknął i zrobił się znowu. Z dzieckiem na szczęście wszystko w porządku. Jezu jak się przestraszyłam 😭 także wracam do poprzedniego, leżącego życia:( więc i z seksu dalej nici. A już myślałam, że będzie dobrze
Laski jak ja bym chciała czuć ruchy. A to nie dość, że pierwsza ciąża to i łożysko z przodu 😭😭😭 nigdy się nie doczekam.
Mi oczywiście nadal niedobrze i mam kwaśny posmak w ustach.
👩🦰36 👨🦱37
Starania od 2019 roku.
On:
- morfologia 0%-2%, ruch postępowy szybki 0%, ruch postępowy 11%, żywotność 58%
- insulinooporość.
Ona:
- AMH - 4.65
- hormony - ok!
- hiperinsulinemia
- anty tpo⬆️, anty tg⬆️, euthyrox 25
3.12.2021 - 1 icsi
💉Bemfola 150, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl
15.12.2021 - punkcja 18 komórek, zapłodnionych 10✊✊
2x 2AB, 2x1AB✊✊
18.02.2022 - Transfer 2AB - cykl naturalny - luteina, encorton i acesan💕
6dpt beta 11.11, proge 35;
8dpt beta 30.55 prog 42;
10 dpt beta 67.74 prog 59;
12 dpt beta 213.99 prog 45 (leki wzięte rano, badanie wieczorem)
19 dpt beta 2205.5 prog 38.9 ( leki rano, badanie po 10h)
28 dpt jest 💜 🥰🥰🥰
06.05.2022 usg prenatalne ✔️✔️
09.05.2022 nifty pro!! Zdrowy chłopak ❤️❤️❤️👶
Zostały 3 ❄️❄️❄️
💕Nadzieja umiera ostatnia 💕 -
Tony wrote:Kurde dziewczyny u mnie problemów ciąg dalszy. Wstałam w środku nocy bo pies chciał wyjść i chlusnęło ze mnie wiadro krwi 😱 od razu pojechałam na izbę, z myślą, że już po wszystkim. Jednak krwiak nie zniknął
Ojej współczuję 😟 ale dobrze że z dzieckiem wszystko dobrze 👶🤞 dużo odpoczywaj ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️