X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • ola1 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo pod spód zakładać krótkie spodenki takie sportowe przylegające

Olo323 lubi tę wiadomość

ubranka dla niemowląt
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie 🙈😂
    Chodzę teraz dużo w spódniczkach i sukienkach i kurcze jak tak dłużej chodzę na spacery to uda mi się normalnie przyklejają jeden do drugiego i sobie obcieram 🙈 są jakieś na to sposoby ?

Możesz też smarować wazeliną, ona jest tłusta, więc pot będzie po niej spływał. Zasypka dla dzieci też może być średnio trwała i przy niej też mogą występować mikro otarcia, no wszystko zależy od tego jak duża powierzchnia ud styka się ze sobą 🙈.

Osobiście polecam ubieranie kolarek lub innych obcisłych krótkich spodenek pod sukienki. To tak z doświadczenia piszę, jako biegaczka, która testowała wszelkie sposoby podczas treningów i zawodów 😂. A co do spodenek samych, to polecam te z getrami, bo luźne też się będą podwijać i same "prowokować" otarcia nie tyle co skóra do skóry ale i od materiału ☺.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi dotyczące suplementów🌻

Mam informacje dotyczące płci dziecka iiiii...
    DZIEWCZYNKA!😁

No, po mamie to ma że non stop czymś zaskakuje😅 100% osób obstawiało że chłopak bo i ładnie wyglądam i jajecznicę do której jem kiszonego ogórka zapijam sokiem grejpfrutowym😁

Mi też każdy mówi, że ładnie wyglądam i ciąża mi służy, więc również jestem zaprzeczeniem zabobonu, że córka zabiera urodę 😂

Joanne lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Joanna gratuluję córeczki ♥️a jednak coraz więcej chłopców z forum staje się dziewczynkami ,ciekawe jak to się zmieni po połówkowych .

Dziewczyny które z tych witamin co wymienilyscie mają metylową formę kwasem foliowego ?a może są mamy na forum które mają mutacje MTHFR i by poleciły jakie biorą Wit w drugim trymestrze?

Prenatal ma obie formy kwasu

Kitaja lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pueria najpierw uno teraz Duo. Wg bloga pan tabletka jeden z lepszych supli

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie 🙈😂
    Chodzę teraz dużo w spódniczkach i sukienkach i kurcze jak tak dłużej chodzę na spacery to uda mi się normalnie przyklejają jeden do drugiego i sobie obcieram 🙈 są jakieś na to sposoby ?

Uda smaruj antyperspirantem w sztyfcie np rexona czy dove. Są tez takie getry nude

Olo323 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do okradzionego auta to zabrali tylko Mikołaja portfelik i tam na nasze było ok 4 zł w monetach, więc się nie wzbogacili 🤣

Nie było zadnych uszkodzeń auta, więc nie zgłaszaliśmy sprawy bo to wiecej dla nas problemu niz to warte

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od rana już mam stresa malego bo od poniedziałku wydzwaniają do mnie spamy i dziś odebrałam bo ze szczecińskiego numeru ktoś dzwonił i jakas nachalna kobieta, że dzwoni w imieniu Alior Banku z poufnymi info dla mnie, ale musi mnie zweryfikować 🤣
    Ja do niej, że nic jej nie podam bo nawet konta w tym banku nie mam, a ta dalej naciska, że ma dla mnie informacje. Rozlaczylam się. Weszłam na internet i niby jakaś firma windykacyjna Creditexpress Incasso Poland - jak ja nic w tym banku nie brałam 🤷

I teraz się stresuję. Wracam do Pl w pt to zajadę na Szczecin i się dowiem

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Co do okradzionego auta to zabrali tylko Mikołaja portfelik i tam na nasze było ok 4 zł w monetach, więc się nie wzbogacili 🤣

Nie było zadnych uszkodzeń auta, więc nie zgłaszaliśmy sprawy bo to wiecej dla nas problemu niz to warte

Serio? 🙈 A może gdzieś zgubiliscie? Mieliście ślady włamania do auta? 🙈

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale od rana już mam stresa malego bo od poniedziałku wydzwaniają do mnie spamy i dziś odebrałam bo ze szczecińskiego numeru ktoś dzwonił i jakas nachalna kobieta, że dzwoni w imieniu Alior Banku z poufnymi info dla mnie, ale musi mnie zweryfikować 🤣
    Ja do niej, że nic jej nie podam bo nawet konta w tym banku nie mam, a ta dalej naciska, że ma dla mnie informacje. Rozlaczylam się. Weszłam na internet i niby jakaś firma windykacyjna Creditexpress Incasso Poland - jak ja nic w tym banku nie brałam 🤷

I teraz się stresuję. Wracam do Pl w pt to zajadę na Szczecin i się dowiem

Masakra trzeba uważać z takimi rzeczami… Ale to weryfikowanie ich przez telefon. Do mnie raz dzwonili z IKANO, to bank IKEI, miałam tam raty 0%, ale już się skończyły i któregoś razu babka dzwoni, że z tego banku ale najpierw musi mnie zweryfikować i poprosi o datę urodzenia i nazwisko panieńskie matki, to jej mówię, że chyba sobie żarty ze mnie robi i to ona do mnie dzwoni i coś ode mnie chce a nie ja, więc chyba kpi jak myśli, że podam jej tak poufne dane jak nazwisko panieńskie matki. Podziękowała, rozłączyła się i więcej nie zadzwoniła.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Serio? 🙈 A może gdzieś zgubiliscie? Mieliście ślady włamania do auta? 🙈

Tak, pootwierane schowki, uchylone drzwi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Masakra trzeba uważać z takimi rzeczami… Ale to weryfikowanie ich przez telefon. Do mnie raz dzwonili z IKANO, to bank IKEI, miałam tam raty 0%, ale już się skończyły i któregoś razu babka dzwoni, że z tego banku ale najpierw musi mnie zweryfikować i poprosi o datę urodzenia i nazwisko panieńskie matki, to jej mówię, że chyba sobie żarty ze mnie robi i to ona do mnie dzwoni i coś ode mnie chce a nie ja, więc chyba kpi jak myśli, że podam jej tak poufne dane jak nazwisko panieńskie matki. Podziękowała, rozłączyła się i więcej nie zadzwoniła.

To podobna sytuacja. Poczytałam o nich na necie. Ponoć naciagacze

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie historie 😳. Do mnie nikt nie dzwoni, bo mam ustawione blokowanie spamów 😅. Widzę je dopiero jak wejdę na nieodebrane połączenia, przy okazji jak ktoś do mnie zadzwoni a ja nie odbiorę.

Żeby mi tak dobrze szło kompletowanie wyprawki, jak kupowanie książeczek dla dziecka 😂🤣. Polecacie coś? Poluję na promocję, na Pucia. Jest dużo Kici Koć ale kotka jedząca warzywa i kumplująca się z człowiekiem nie dla mnie 🙈.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, q jak ustawiłaś tę blokadę??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dżasta, q jak ustawiłaś tę blokadę??

Chyba już mi się udało. Weszłam w ustawienia telefonu

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta ja pamiętam, że chlopcy uwielbiali ksiazeczki z serii "Mały chłopiec" i tam jest ok 50 tytułów na "męskie" tematy. Później sprzedałam je za 5-9 zł za szt na olx, w zależności od stanu. Teraz będę takie kupowała Marlenie tylko z serii "Mała dziewczynka"

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piątek jestem umówiona na odbiór łóżeczka 😁
    Z olx, sliczne, białe do lekkiego odświeżenia za 250 zł ze zdejmowanym bokiem i później jest lozeczko dla starszaka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może zróbmy sobie grupę np na Watssap, albo Messenger??
    Będzie łatwiej nam wrzucać zdjęcia i będziemy na bieżąco 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli daj znać jak po usg

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Chyba już mi się udało. Weszłam w ustawienia telefonu

W ustawieniach, na spam bodajże 😅.

A tak, kojarzę te bajki, moja chrześnica ma takie, po starszych braciach 😂. Ostatnio jak u niej byłam, to mówię do niej, że ma ciekawą literaturę a ta (podając mi je): ciocia masz i obejrzyj, jak Ci się spodobają, to sobie kupisz. 😅🤣😂 Widziałam właśnie na OLX używki, kupię całą serię 😂.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ