LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony wrote:Ja mam jutro wizytę, mam nadzieję, że już uda się ustalić płeć... kurcze chciałabym chłopca ale co raz bardziej w to wątpię.
Aż ciekawa jestem co Ci wyjdzie😁 Jak widać reguły nie ma. My dopiero co przyzwyczailiśmy się do myśli o ciąży a teraz musimy przyzwyczaić się do myśli że to jednak córka nie syn😅Tony, Oliwia23 lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Tony powodzenia ✊✊✊
Franek i Stasiek tez mi sie podobają 😍
Kali a magnez pomaga na to? Moze to endometrioza sie rozciąga i jest przyczyna boli? Mialas kiedyś laparo robiona? Mialas endomende?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 07:16
-
Byłam dziś chwilę w pracy, podpisać jeden papier. I wiecie co? Nie chcę tam już wracać 😂.
W ogóle od 1 sierpnia urlop macierzyński się wydłuża, z 34 do 41 tygodni 😳. Nie będę musiała się martwić o nianię przed żłobkiem, juhu! 🥳Kalli95, Rossetia lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tak mi się tylko skojarzylo. Obys szybko wyszła.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ultra-Dżasta wrote:Byłam dziś chwilę w pracy, podpisać jeden papier. I wiecie co? Nie chcę tam już wracać 😂.
W ogóle od 1 sierpnia urlop macierzyński się wydłuża, z 34 do 41 tygodni 😳. Nie będę musiała się martwić o nianię przed żłobkiem, juhu! 🥳Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:Ale to potwierdzone? Ja czytalam ze byl tylko taki projekt, tak samo jak 700+ ale nie przeszło na razie.
Obserwuje na IG prawniczkę @marzena_pilarz_herzyk.prawnik i dodała wczoraj na story informacje, że ustawa ma wejść w życie 1 sierpnia. Nad ostatecznymi zmianami pracuje już Sejm. Z tego co wyczytałam to zasiłek ma wynosić 70% wynagrodzenia, tylko sama mało co rozumiem i czekam na informacje od tej prawniczki. No chyba, że mamy jakieś kadrowe na wątku 😅😂.
A z tym rozdawnictwem to mogliby dać sobie spokój, bo nasza gospodarka i tak już ledwo zipie 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 11:02
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ogólnie chyba muszą wprowadzić tą ustawę, bo UE mocno naciska. Niby takie są standardy w całej Unii ale szczerze w to wątpię, patrząc po znajomych za granicą 😆.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Byłam dziś chwilę w pracy, podpisać jeden papier. I wiecie co? Nie chcę tam już wracać 😂.
W ogóle od 1 sierpnia urlop macierzyński się wydłuża, z 34 do 41 tygodni 😳. Nie będę musiała się martwić o nianię przed żłobkiem, juhu! 🥳
Tylko że te dodatkowe 9 tygodni będzie do wykorzystania tylko przez drugiego rodzica, czyli np tylko ojciec będzie mógł z tego skorzystać jeśli Ty wykorzystasz poprzednią cześć 😊Olo323 lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Tylko że te dodatkowe 9 tygodni będzie do wykorzystania tylko przez drugiego rodzica, czyli np tylko ojciec będzie mógł z tego skorzystać jeśli Ty wykorzystasz poprzednią cześć 😊
No i dobrze, niech bierze 😂. Chociaż przez 2 miesiące zobaczy co znaczy życie z dzieckiem. Byleby mi go nie rozregulował 😅, będzie wesoło 😂: gdzie zasypka, gdzie body, gdzie pieluchy, a gdzie dać to i tamto 😂. Trudne sprawy.
Paulina12345, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Byłam dziś chwilę w pracy, podpisać jeden papier. I wiecie co? Nie chcę tam już wracać 😂.
W ogóle od 1 sierpnia urlop macierzyński się wydłuża, z 34 do 41 tygodni 😳. Nie będę musiała się martwić o nianię przed żłobkiem, juhu! 🥳
Nie wiedziałam, że dają kilka tygodni więcej -
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d
meggie94, MamaNl, MamaTrójki, Olo323, Joanne, kid_aa, Angelaaaa, Kitaja, Ultra-Dżasta, Scandi-B, Strata, Kalli95, Susie, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTony wrote:Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d
Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️meggie94, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Ale i tak jak tata na własnej działalności to raczej z tego nie skorzysta
No właśnie ja jestem trochę zawiedziona tą zmianą, bo mój mąż ciągnie firmę razem z ojcem, pracują we dwóch i najzwyczajniej w świecie nie będzie miał możliwości skorzystania z tego przywileju, a wtedy nam te 9 tygodni po prostu przepadnie. No ale wiele par na pewno z tego skorzysta. -
Sóweczka wrote:Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️
Hmm a ja myślę, że nie Bóg a losowa komórka jajowa i losowy plemnikale racja, ważne że póki co jest zdrowa i wszystko wydaje się być w porządku, krwiaka też nie widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 15:40
MamaNl, Joanne, kid_aa, Asia11, Kitaja, Ultra-Dżasta, Strata, Kalli95, Susie, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d
Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊
Tony, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
A odnośnie urlopu macierzyńskiego- ja w Holandii mam 16 tygodni do wykorzystania, 6 przed porodem i 10 po 😬 niby od czerwca czy od lipca tego roku coś się zmieniło i można pójść na dodatkowe 6 miesięcy urlopu ale jest płaty tylko 50%.
Urlopu dla tatusiow jest chyba 6 tygodni, ale nie jestem pewna ile dokładnie.
Super ze dla kobiet tylko 10 tygodni więcej 🤦🏻♀️ -
Joanne wrote:Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊
Ja chciałam chłopca, bo uważam że faceci mają w życiu po prostu łatwiej;d ale jak patrzę na chłopców w wieku szkolnym i gimnazjalnym to aż mi słabo, jak oni wszyscy wyglądają jak totalne sieroty z tym dziewiczym wąsem 🤣 a moja córka myślę, że będzie zajebistaMamaTrójki, Ultra-Dżasta, Joanne, Paulina12345, Szpacza223, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
I my już po wizycie , wszystko dobrze ,póki co Helenka zostaje Helenka .Tak się cieszę ,że już po i wszystko dobrze ,teraz kolejna wizyta to połówkowe 30.06 .
MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Scandi-B, meggie94, Asia11, Joanne, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan