X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja mam jutro wizytę, mam nadzieję, że już uda się ustalić płeć... kurcze chciałabym chłopca ale co raz bardziej w to wątpię.

Aż ciekawa jestem co Ci wyjdzie😁 Jak widać reguły nie ma. My dopiero co przyzwyczailiśmy się do myśli o ciąży a teraz musimy przyzwyczaić się do myśli że to jednak córka nie syn😅

Tony, Oliwia23 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Tony powodzenia ✊✊✊
    Franek i Stasiek tez mi sie podobają 😍
    Kali a magnez pomaga na to? Moze to endometrioza sie rozciąga i jest przyczyna boli? Mialas kiedyś laparo robiona? Mialas endomende?
    Nie mialam nigdy tych zabiegów, endometriozy tez nie mam zdiagnozowanej. Nie chce strzelać i się bawić w doktora bo się kompletnie nie znam. Coraz bardziej zaczynam wierzyć w to ze byla to jakas reakcja na kalafiora, którego zjadłam w poniedziałek... inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Dzisiaj jak narazie jest ok i nie bolało mam nadzieje ze juz nie będzie i wrócę wkoncu do domu 😔 strasznie meczy mnie szpitalne leżenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 07:16

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś chwilę w pracy, podpisać jeden papier. I wiecie co? Nie chcę tam już wracać 😂.

W ogóle od 1 sierpnia urlop macierzyński się wydłuża, z 34 do 41 tygodni 😳. Nie będę musiała się martwić o nianię przed żłobkiem, juhu! 🥳

Kalli95, Rossetia lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się tylko skojarzylo. Obys szybko wyszła.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Byłam dziś chwilę w pracy, podpisać jeden papier. I wiecie co? Nie chcę tam już wracać 😂.

W ogóle od 1 sierpnia urlop macierzyński się wydłuża, z 34 do 41 tygodni 😳. Nie będę musiała się martwić o nianię przed żłobkiem, juhu! 🥳
    Ale to potwierdzone? Ja czytalam ze byl tylko taki projekt, tak samo jak 700+ ale nie przeszło na razie.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ale to potwierdzone? Ja czytalam ze byl tylko taki projekt, tak samo jak 700+ ale nie przeszło na razie.

Obserwuje na IG prawniczkę @marzena_pilarz_herzyk.prawnik i dodała wczoraj na story informacje, że ustawa ma wejść w życie 1 sierpnia. Nad ostatecznymi zmianami pracuje już Sejm. Z tego co wyczytałam to zasiłek ma wynosić 70% wynagrodzenia, tylko sama mało co rozumiem i czekam na informacje od tej prawniczki. No chyba, że mamy jakieś kadrowe na wątku 😅😂.

A z tym rozdawnictwem to mogliby dać sobie spokój, bo nasza gospodarka i tak już ledwo zipie 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 11:02

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie chyba muszą wprowadzić tą ustawę, bo UE mocno naciska. Niby takie są standardy w całej Unii ale szczerze w to wątpię, patrząc po znajomych za granicą 😆.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Tylko że te dodatkowe 9 tygodni będzie do wykorzystania tylko przez drugiego rodzica, czyli np tylko ojciec będzie mógł z tego skorzystać jeśli Ty wykorzystasz poprzednią cześć 😊

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ta dyrektywa unijna zakłada balans między kobietami a mężczyznami, zachęcenie do tego żeby mężczyźni tez brali urlopy na opiekę nad dzieckiem

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Tylko że te dodatkowe 9 tygodni będzie do wykorzystania tylko przez drugiego rodzica, czyli np tylko ojciec będzie mógł z tego skorzystać jeśli Ty wykorzystasz poprzednią cześć 😊

No i dobrze, niech bierze 😂. Chociaż przez 2 miesiące zobaczy co znaczy życie z dzieckiem. Byleby mi go nie rozregulował 😅, będzie wesoło 😂: gdzie zasypka, gdzie body, gdzie pieluchy, a gdzie dać to i tamto 😂. Trudne sprawy.

Paulina12345, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Nie wiedziałam, że dają kilka tygodni więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak jak tata na własnej działalności to raczej z tego nie skorzysta

• Tony Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d

meggie94, MamaNl, MamaTrójki, Olo323, Joanne, kid_aa, Angelaaaa, Kitaja, Ultra-Dżasta, Scandi-B, Strata, Kalli95, Susie, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d

Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
    To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️

meggie94, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale i tak jak tata na własnej działalności to raczej z tego nie skorzysta

No właśnie ja jestem trochę zawiedziona tą zmianą, bo mój mąż ciągnie firmę razem z ojcem, pracują we dwóch i najzwyczajniej w świecie nie będzie miał możliwości skorzystania z tego przywileju, a wtedy nam te 9 tygodni po prostu przepadnie. No ale wiele par na pewno z tego skorzysta.

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
    To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️

Hmm a ja myślę, że nie Bóg a losowa komórka jajowa i losowy plemnik :D ale racja, ważne że póki co jest zdrowa i wszystko wydaje się być w porządku, krwiaka też nie widać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 15:40

MamaNl, Joanne, kid_aa, Asia11, Kitaja, Ultra-Dżasta, Strata, Kalli95, Susie, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊

Tony, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie urlopu macierzyńskiego- ja w Holandii mam 16 tygodni do wykorzystania, 6 przed porodem i 10 po 😬 niby od czerwca czy od lipca tego roku coś się zmieniło i można pójść na dodatkowe 6 miesięcy urlopu ale jest płaty tylko 50%.
    Urlopu dla tatusiow jest chyba 6 tygodni, ale nie jestem pewna ile dokładnie.
    Super ze dla kobiet tylko 10 tygodni więcej 🤦🏻‍♀️

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊

Ja chciałam chłopca, bo uważam że faceci mają w życiu po prostu łatwiej;d ale jak patrzę na chłopców w wieku szkolnym i gimnazjalnym to aż mi słabo, jak oni wszyscy wyglądają jak totalne sieroty z tym dziewiczym wąsem 🤣 a moja córka myślę, że będzie zajebista :)

MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Joanne, Paulina12345, Szpacza223, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już po wizycie , wszystko dobrze ,póki co Helenka zostaje Helenka .Tak się cieszę ,że już po i wszystko dobrze ,teraz kolejna wizyta to połówkowe 30.06 .

MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Scandi-B, meggie94, Asia11, Joanne, Rossetia, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ