LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tony, ja też zawsze chciałam mieć chłopców 😆ale dlatego, że są łatwiejsi w ogarnianiu... Później 😂 - jeden garniak, kilka koszulek, spodni i elo 🤓.
Najlepszy był mój gin, mówiąc do mnie tak: "zobaczy pani, chłopak to super sprawa, mam dwóch synów i jedna córkę, więc wiem co mówię. Chłopakowi to kupi pani jeden młotek i 10 gwoździ i on się będzie tym bawić przez 10 lat a dziewczynie to kupi pani jedna lalkę a na następny dzień, będzie pani lecieć po drugą albo po konika, bo lalka to jednak nie to. Wiem co mówię, ledwo przeżyłem." 😂kid_aa, Kalli95, Olo323, Joanne, Altair, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Joanne wrote:Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊
To moja chrzestna. Ona jest starą panną i jesteśmy z sobą jak przyjaciółki. I ostatnio dzwoniła do mnie, że widziała taką piękną wyprawkę do łóżeczka z falbankami i w ogóle. I ja: ciociu, ale to będzie chłopiec. A oba: no tak, zapomniałam, będę szukać czegoś chłopięcego. 😅Joanne, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Tony, ja też zawsze chciałam mieć chłopców 😆ale dlatego, że są łatwiejsi w ogarnianiu... Później 😂 - jeden garniak, kilka koszulek, spodni i elo 🤓.
Najlepszy był mój gin, mówiąc do mnie tak: "zobaczy pani, chłopak to super sprawa, mam dwóch synów i jedna córkę, więc wiem co mówię. Chłopakowi to kupi pani jeden młotek i 10 gwoździ i on się będzie tym bawić przez 10 lat a dziewczynie to kupi pani jedna lalkę a na następny dzień, będzie pani lecieć po drugą albo po konika, bo lalka to jednak nie to. Wiem co mówię, ledwo przeżyłem." 😂
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Tony wrote:Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d
Tony lubi tę wiadomość
-
Ultra no właśnie, to są plusy bycia facetem
ale ja zawsze byłam mało dziewczęcą dziewczyną więc może córka też będzie wolała klocki lego od lalek
Nie no w sumie to się cieszę. Będzie fajną babką
no i z imieniemi będę mieć problem w drugą stronę- kilka mi się podoba i nie wiem jakie wybrać 🤣
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Czy do każdego detektora tętna trzeba używać żel ? Planuję kupić bo trochę panikuje myślałam że czuje dziecko od kilku dni nie czuje i jakoś się nie pokoje 😔😔
Tak używasz żel ja mam z apteki zwykły żel do usg 😅 -
Hmm co do płci już wam powiem jak ja to widzę ….
Po latach ….
Moje córki maja 25 i 22 lata
Chłopcy 15 i 13 lat
Różnica taka
Chłopcy zawsze byli łatwiejsi jeśli chodzi o higienę i mycie itp
zabawek u nas było zawsze pełno czy to dla dziewczyn czy dla chłopców tez potrafili co zakupy w sklepie wrócić z nowym samochodzikiem
FaktycZnie jak dla mnie są bardziej techniczni jeśli chodzi o klocki i młode i młodzi mieli ale panna wystarczyło kilka zestawów a chłopaki maja 40 kg lego i 80 zestawów hahahah wszystko leży na strychu i czeka na kolejnego amatora lego
Jeśli chodzi o więź mama dziecko jak byli mali typowo synek mamusi a córeczka tatusia
Jednak teraz chłopcy szukają typowo męskiego autorytetu szczególnie ten młodszy
Z słuchaniem różnie bywa jednak jak mój coś mówi to bardziej jego słuchają mimo ze on raczej jest na weekendy tylko w domu a ja na codzień
Znów ja już wiecie stara jestem i nastawiałam się na syna może dlatego ze mam dużo rzeczy po wnuku
Córka znów mówi mi ze lepiej dziewczynkę bo będzie bliżej mnie na starosc i w przyszłości
Także są wszędzie jakieś plusy i minusy
A i w fazach buntu uwierzcie ze łatwiej było mi ogarnąć dziewczyny niż chłopaków
Bo co ja teraz mogę jak młodzi maja po 190 cm wzrostu starszy i ponad 170 młodszy hahah ani ich bić ani krzyczeć
Dobrze ze jeszcze jakoś kary działają 😂Tony, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️
Hahah czuje się jakbyś nas nawracać chciała hahaha
A co z tymi co w nic nie wierzą ?? Tez maja dzieci 😂😂😂
Mnie na biologi uczyli ze to plemnik faceta odpowiada za płeć i tej wersji się trzymam
U mnie dodatkowo sprawdziło się czas w którym się staraliśmy
I tak po córkach chciałam synów i byli 😅😜kid_aa, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Czy do każdego detektora tętna trzeba używać żel ? Planuję kupić bo trochę panikuje myślałam że czuje dziecko od kilku dni nie czuje i jakoś się nie pokoje 😔😔
A w którym jesteś tygodniu? Może Twoje dziecko jest śpiochem ☺, na pewno wszystko w porządku. Ja jestem w 17 tc i nic nie czuje, i jakoś się nie nastawiam, że będę szybko czuć. Sam lekarz mówił, że tak do 20 tygodnia będę musiała poczekać a u niektórych kobiet to może trwać nawet do 23-24 tygodnia, także na spokojnie.
A dziś mi się śniło, że karmiłam piersią 🙈.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:A w którym jesteś tygodniu? Może Twoje dziecko jest śpiochem ☺, na pewno wszystko w porządku. Ja jestem w 17 tc i nic nie czuje, i jakoś się nie nastawiam, że będę szybko czuć. Sam lekarz mówił, że tak do 20 tygodnia będę musiała poczekać a u niektórych kobiet to może trwać nawet do 23-24 tygodnia, także na spokojnie.
A dziś mi się śniło, że karmiłam piersią 🙈.
16+1tc ale wydawało mi się że kilka dni czułam regularnie 😔 już sama nie wiem co myślećMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Sóweczka wrote:Ale od rana już mam stresa malego bo od poniedziałku wydzwaniają do mnie spamy i dziś odebrałam bo ze szczecińskiego numeru ktoś dzwonił i jakas nachalna kobieta, że dzwoni w imieniu Alior Banku z poufnymi info dla mnie, ale musi mnie zweryfikować 🤣
Ja do niej, że nic jej nie podam bo nawet konta w tym banku nie mam, a ta dalej naciska, że ma dla mnie informacje. Rozlaczylam się. Weszłam na internet i niby jakaś firma windykacyjna Creditexpress Incasso Poland - jak ja nic w tym banku nie brałam 🤷
I teraz się stresuję. Wracam do Pl w pt to zajadę na Szczecin i się dowiem
Do mnie dzwonili wczoraj z Alioru i faktycznie to był Alior. Fakt zostały mi 2 raty za telefon, ale ja twardo, że kiedyś brałam u nich na raty coś ale już nic nie mam. Tak samo weryfikacja proszę dokończyć datę urodzenia na co ja, że nie podam, bo nie wiem z kim rozmawiam i że nie mam z nimi nic wspólnego, ani nie mam nawet konta w ich banku. Na co kobitka kazała zadzwonić na infolinie i się dowiedzieć czy wszystko w porządku. Okazało się, że dzwonili do mnie bo mi kredyt chcieli wcisnąć.
Niestety średnio raz w tygodniu mam od nich telefon z numerów zaczynających się na +48 54 (Bydgoszcz). Raz powiedziałam, żeby dali sobie siana i nie dam sobie wcisnąć żadnego kredytu to się Pan oburzył i zapytał skąd wiem z czym do mnie dzwoni. Na co ja do niego, że wy z niczym innym nie dzwonicie i się rozłączyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 08:12
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
MamaNl wrote:Hmm co do płci już wam powiem jak ja to widzę ….
Po latach ….
Moje córki maja 25 i 22 lata
Chłopcy 15 i 13 lat
Różnica taka
Chłopcy zawsze byli łatwiejsi jeśli chodzi o higienę i mycie itp
zabawek u nas było zawsze pełno czy to dla dziewczyn czy dla chłopców tez potrafili co zakupy w sklepie wrócić z nowym samochodzikiem
FaktycZnie jak dla mnie są bardziej techniczni jeśli chodzi o klocki i młode i młodzi mieli ale panna wystarczyło kilka zestawów a chłopaki maja 40 kg lego i 80 zestawów hahahah wszystko leży na strychu i czeka na kolejnego amatora lego
Jeśli chodzi o więź mama dziecko jak byli mali typowo synek mamusi a córeczka tatusia
Jednak teraz chłopcy szukają typowo męskiego autorytetu szczególnie ten młodszy
Z słuchaniem różnie bywa jednak jak mój coś mówi to bardziej jego słuchają mimo ze on raczej jest na weekendy tylko w domu a ja na codzień
Znów ja już wiecie stara jestem i nastawiałam się na syna może dlatego ze mam dużo rzeczy po wnuku
Córka znów mówi mi ze lepiej dziewczynkę bo będzie bliżej mnie na starosc i w przyszłości
Także są wszędzie jakieś plusy i minusy
A i w fazach buntu uwierzcie ze łatwiej było mi ogarnąć dziewczyny niż chłopaków
Bo co ja teraz mogę jak młodzi maja po 190 cm wzrostu starszy i ponad 170 młodszy hahah ani ich bić ani krzyczeć
Dobrze ze jeszcze jakoś kary działają 😂
No to ja cie podziwiam za 5 Malucha.... Całe życie spędzisz na macierzynstwie - z jednej strony to piękne ale z drugiej chyba trochę udręka dla Ciebie co?? -
Dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Tony, gratuluję dziewczynki.
Co do płci, wydaje mi się, że jakbym miała wybierać to wybrałabym dziewczynkę, bo boję się, że z synem nie będę mieć takiej więźi jaką miałabym z córką. No i tak jak Tony mam przed oczami tych dojrzewających chłopców z dziewiczym wąsem, mutacją i dziwnymi zachowaniami i mam trochę ciarki. 😂😂😂
W ostatnich dniach zauważyłam, że coś tam ewidentnie zaczyna mi się zaokrąglać na brzuszku.Mam nadzieję, że to nie wzdęcia. 😂
Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:16+1tc ale wydawało mi się że kilka dni czułam regularnie 😔 już sama nie wiem co myśleć
No to jesteś tydzień za mną, na spokojnie. Mamy mające już dzieci faktycznie czują ruchy wcześniej ale nie ma na to reguły. Każda z nas jest inna 😉 i ma różną zawartość tkanki tłuszczowej, która też wpływa na czucie. Nic się nie martw. Wg mnie 16 tydzień to za wcześnie na ruchy, a może to były wzdęcia? ☺ Na pewno jest wszystko w porządku 🤗.Angelaaaa lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Paulina12345 wrote:No to ja cie podziwiam za 5 Malucha.... Całe życie spędzisz na macierzynstwie - z jednej strony to piękne ale z drugiej chyba trochę udręka dla Ciebie co??
Wcale po to są duże odstępy między dziećmi hehe
Świadomie planowane były wszystkie choć ten maluch miał być od 4 lat ale nie wychodziło dopiero teraz 😜
Młode maja już swoje rodziny a chłopcy są na tyle samodzielni i odpowiedzialni ze nie wymagają 100% uwagi i wręcz w wielu kwestiach pomagają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:11
MamaTrójki lubi tę wiadomość
-
MamaNI, co jak co ale doświadczenie to Ty masz
fajnie poczytać, jak patrzysz na to z perspektywy ponad 20 lat
Detektor tętna to chyba takie błędne koło, koleżanki, które to miały mówiły że już się same pozniej nakręcały i sprawdzały co chwilę. A często nie jest łatwo znaleźć tętno i to dodatkowy stres. Ale sama rozważam zakup, więc nie będę się wymądrzać ;d
Ja jeszcze ruchów chyba nie czuję, czasem coś tam mi się przelewa w brzuchu ale może to jelita. No i na usg było widać jak mała ciągle kopie mnie w pęcherz, to by wiele tłumaczyło 🤣Olo323 lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:MamaNI, co jak co ale doświadczenie to Ty masz
fajnie poczytać, jak patrzysz na to z perspektywy ponad 20 lat
Detektor tętna to chyba takie błędne koło, koleżanki, które to miały mówiły że już się same pozniej nakręcały i sprawdzały co chwilę. A często nie jest łatwo znaleźć tętno i to dodatkowy stres. Ale sama rozważam zakup, więc nie będę się wymądrzać ;d
Ja jeszcze ruchów chyba nie czuję, czasem coś tam mi się przelewa w brzuchu ale może to jelita. No i na usg było widać jak mała ciągle kopie mnie w pęcherz, to by wiele tłumaczyło 🤣
Jakieś tam mam ale wszystko się zmienia i co rusz człowiek tez się uczy coś nowego nawet teraz z wnukami 😅
Z detektorem tak jest ja tez czasem nie umiem złapać tętna kilka dni ale staram się nie nakręcać skoro nie ma innych złych objawów 😅
I wogole to nie wolno go ponoć za często używać
Co do ruchów to coś tam czuje czasem wręcz boli jak się rozpycha No ale może mu /jej ciasno bo ciuchy nadal nosze swoje i brzuch twardszy ale wciąż taki sam 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:17