Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, ja też zawsze chciałam mieć chłopców 😆ale dlatego, że są łatwiejsi w ogarnianiu... Później 😂 - jeden garniak, kilka koszulek, spodni i elo 🤓.

Najlepszy był mój gin, mówiąc do mnie tak: "zobaczy pani, chłopak to super sprawa, mam dwóch synów i jedna córkę, więc wiem co mówię. Chłopakowi to kupi pani jeden młotek i 10 gwoździ i on się będzie tym bawić przez 10 lat a dziewczynie to kupi pani jedna lalkę a na następny dzień, będzie pani lecieć po drugą albo po konika, bo lalka to jednak nie to. Wiem co mówię, ledwo przeżyłem." 😂

kid_aa, Kalli95, Olo323, Joanne, Altair, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊

To moja chrzestna. Ona jest starą panną i jesteśmy z sobą jak przyjaciółki. I ostatnio dzwoniła do mnie, że widziała taką piękną wyprawkę do łóżeczka z falbankami i w ogóle. I ja: ciociu, ale to będzie chłopiec. A oba: no tak, zapomniałam, będę szukać czegoś chłopięcego. 😅

Joanne, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Tony, ja też zawsze chciałam mieć chłopców 😆ale dlatego, że są łatwiejsi w ogarnianiu... Później 😂 - jeden garniak, kilka koszulek, spodni i elo 🤓.

Najlepszy był mój gin, mówiąc do mnie tak: "zobaczy pani, chłopak to super sprawa, mam dwóch synów i jedna córkę, więc wiem co mówię. Chłopakowi to kupi pani jeden młotek i 10 gwoździ i on się będzie tym bawić przez 10 lat a dziewczynie to kupi pani jedna lalkę a na następny dzień, będzie pani lecieć po drugą albo po konika, bo lalka to jednak nie to. Wiem co mówię, ledwo przeżyłem." 😂
    Padłam 😂😂😂

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d
    Gratuluję dziewczynki, na pewno z niej będziecie mieli pociechę 🥰

Tony lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj przyklejone tejpy bo byłam z córką na rehabilitacjach u fizjo to poprosiłam żeby moje plecy zobaczyła 🙈🙈 mam nadzieję że będzie lepiej

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra no właśnie, to są plusy bycia facetem :D ale ja zawsze byłam mało dziewczęcą dziewczyną więc może córka też będzie wolała klocki lego od lalek :D Nie no w sumie to się cieszę. Będzie fajną babką :) no i z imieniemi będę mieć problem w drugą stronę- kilka mi się podoba i nie wiem jakie wybrać 🤣

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy do każdego detektora tętna trzeba używać żel ? Planuję kupić bo trochę panikuje myślałam że czuje dziecko od kilku dni nie czuje i jakoś się nie pokoje 😔😔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Czy do każdego detektora tętna trzeba używać żel ? Planuję kupić bo trochę panikuje myślałam że czuje dziecko od kilku dni nie czuje i jakoś się nie pokoje 😔😔

Tak używasz żel ja mam z apteki zwykły żel do usg 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm co do płci już wam powiem jak ja to widzę ….
    Po latach ….

Moje córki maja 25 i 22 lata
    Chłopcy 15 i 13 lat

Różnica taka

Chłopcy zawsze byli łatwiejsi jeśli chodzi o higienę i mycie itp
    zabawek u nas było zawsze pełno czy to dla dziewczyn czy dla chłopców tez potrafili co zakupy w sklepie wrócić z nowym samochodzikiem
    FaktycZnie jak dla mnie są bardziej techniczni jeśli chodzi o klocki i młode i młodzi mieli ale panna wystarczyło kilka zestawów a chłopaki maja 40 kg lego i 80 zestawów hahahah wszystko leży na strychu i czeka na kolejnego amatora lego

Jeśli chodzi o więź mama dziecko jak byli mali typowo synek mamusi a córeczka tatusia
    Jednak teraz chłopcy szukają typowo męskiego autorytetu szczególnie ten młodszy
    Z słuchaniem różnie bywa jednak jak mój coś mówi to bardziej jego słuchają mimo ze on raczej jest na weekendy tylko w domu a ja na codzień

Znów ja już wiecie stara jestem i nastawiałam się na syna może dlatego ze mam dużo rzeczy po wnuku
    Córka znów mówi mi ze lepiej dziewczynkę bo będzie bliżej mnie na starosc i w przyszłości

Także są wszędzie jakieś plusy i minusy
    A i w fazach buntu uwierzcie ze łatwiej było mi ogarnąć dziewczyny niż chłopaków
    Bo co ja teraz mogę jak młodzi maja po 190 cm wzrostu starszy i ponad 170 młodszy hahah ani ich bić ani krzyczeć
    Dobrze ze jeszcze jakoś kary działają 😂

Tony, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
    To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️

Hahah czuje się jakbyś nas nawracać chciała hahaha
    A co z tymi co w nic nie wierzą ?? Tez maja dzieci 😂😂😂

Mnie na biologi uczyli ze to plemnik faceta odpowiada za płeć i tej wersji się trzymam
    U mnie dodatkowo sprawdziło się czas w którym się staraliśmy
    I tak po córkach chciałam synów i byli 😅😜

kid_aa, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepatrzylam pierwsza stronę odnośnie płci i ładnie zaczęło się wyrównywać 🤪🤪

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

A w którym jesteś tygodniu? Może Twoje dziecko jest śpiochem ☺, na pewno wszystko w porządku. Ja jestem w 17 tc i nic nie czuje, i jakoś się nie nastawiam, że będę szybko czuć. Sam lekarz mówił, że tak do 20 tygodnia będę musiała poczekać a u niektórych kobiet to może trwać nawet do 23-24 tygodnia, także na spokojnie.

A dziś mi się śniło, że karmiłam piersią 🙈.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A w którym jesteś tygodniu? Może Twoje dziecko jest śpiochem ☺, na pewno wszystko w porządku. Ja jestem w 17 tc i nic nie czuje, i jakoś się nie nastawiam, że będę szybko czuć. Sam lekarz mówił, że tak do 20 tygodnia będę musiała poczekać a u niektórych kobiet to może trwać nawet do 23-24 tygodnia, także na spokojnie.

A dziś mi się śniło, że karmiłam piersią 🙈.

16+1tc ale wydawało mi się że kilka dni czułam regularnie 😔 już sama nie wiem co myśleć

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Whisperise Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale od rana już mam stresa malego bo od poniedziałku wydzwaniają do mnie spamy i dziś odebrałam bo ze szczecińskiego numeru ktoś dzwonił i jakas nachalna kobieta, że dzwoni w imieniu Alior Banku z poufnymi info dla mnie, ale musi mnie zweryfikować 🤣
    Ja do niej, że nic jej nie podam bo nawet konta w tym banku nie mam, a ta dalej naciska, że ma dla mnie informacje. Rozlaczylam się. Weszłam na internet i niby jakaś firma windykacyjna Creditexpress Incasso Poland - jak ja nic w tym banku nie brałam 🤷

I teraz się stresuję. Wracam do Pl w pt to zajadę na Szczecin i się dowiem

Do mnie dzwonili wczoraj z Alioru i faktycznie to był Alior. Fakt zostały mi 2 raty za telefon, ale ja twardo, że kiedyś brałam u nich na raty coś ale już nic nie mam. Tak samo weryfikacja proszę dokończyć datę urodzenia na co ja, że nie podam, bo nie wiem z kim rozmawiam i że nie mam z nimi nic wspólnego, ani nie mam nawet konta w ich banku. Na co kobitka kazała zadzwonić na infolinie i się dowiedzieć czy wszystko w porządku. Okazało się, że dzwonili do mnie bo mi kredyt chcieli wcisnąć. :D

Niestety średnio raz w tygodniu mam od nich telefon z numerów zaczynających się na +48 54 (Bydgoszcz). Raz powiedziałam, żeby dali sobie siana i nie dam sobie wcisnąć żadnego kredytu to się Pan oburzył i zapytał skąd wiem z czym do mnie dzwoni. Na co ja do niego, że wy z niczym innym nie dzwonicie i się rozłączyłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 08:12

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Hmm co do płci już wam powiem jak ja to widzę ….
    Po latach ….

Moje córki maja 25 i 22 lata
    Chłopcy 15 i 13 lat

Różnica taka

Chłopcy zawsze byli łatwiejsi jeśli chodzi o higienę i mycie itp
    zabawek u nas było zawsze pełno czy to dla dziewczyn czy dla chłopców tez potrafili co zakupy w sklepie wrócić z nowym samochodzikiem
    FaktycZnie jak dla mnie są bardziej techniczni jeśli chodzi o klocki i młode i młodzi mieli ale panna wystarczyło kilka zestawów a chłopaki maja 40 kg lego i 80 zestawów hahahah wszystko leży na strychu i czeka na kolejnego amatora lego

Jeśli chodzi o więź mama dziecko jak byli mali typowo synek mamusi a córeczka tatusia
    Jednak teraz chłopcy szukają typowo męskiego autorytetu szczególnie ten młodszy
    Z słuchaniem różnie bywa jednak jak mój coś mówi to bardziej jego słuchają mimo ze on raczej jest na weekendy tylko w domu a ja na codzień

Znów ja już wiecie stara jestem i nastawiałam się na syna może dlatego ze mam dużo rzeczy po wnuku
    Córka znów mówi mi ze lepiej dziewczynkę bo będzie bliżej mnie na starosc i w przyszłości

Także są wszędzie jakieś plusy i minusy
    A i w fazach buntu uwierzcie ze łatwiej było mi ogarnąć dziewczyny niż chłopaków
    Bo co ja teraz mogę jak młodzi maja po 190 cm wzrostu starszy i ponad 170 młodszy hahah ani ich bić ani krzyczeć
    Dobrze ze jeszcze jakoś kary działają 😂

No to ja cie podziwiam za 5 Malucha.... Całe życie spędzisz na macierzynstwie - z jednej strony to piękne ale z drugiej chyba trochę udręka dla Ciebie co?? :-)

• Susie Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt. :D
    Tony, gratuluję dziewczynki. :D
    Co do płci, wydaje mi się, że jakbym miała wybierać to wybrałabym dziewczynkę, bo boję się, że z synem nie będę mieć takiej więźi jaką miałabym z córką. No i tak jak Tony mam przed oczami tych dojrzewających chłopców z dziewiczym wąsem, mutacją i dziwnymi zachowaniami i mam trochę ciarki. 😂😂😂

W ostatnich dniach zauważyłam, że coś tam ewidentnie zaczyna mi się zaokrąglać na brzuszku. :D <3 Mam nadzieję, że to nie wzdęcia. 😂

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

tqYwp2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    16+1tc ale wydawało mi się że kilka dni czułam regularnie 😔 już sama nie wiem co myśleć

No to jesteś tydzień za mną, na spokojnie. Mamy mające już dzieci faktycznie czują ruchy wcześniej ale nie ma na to reguły. Każda z nas jest inna 😉 i ma różną zawartość tkanki tłuszczowej, która też wpływa na czucie. Nic się nie martw. Wg mnie 16 tydzień to za wcześnie na ruchy, a może to były wzdęcia? ☺ Na pewno jest wszystko w porządku 🤗.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    No to ja cie podziwiam za 5 Malucha.... Całe życie spędzisz na macierzynstwie - z jednej strony to piękne ale z drugiej chyba trochę udręka dla Ciebie co?? :-)

Wcale po to są duże odstępy między dziećmi hehe
    Świadomie planowane były wszystkie choć ten maluch miał być od 4 lat ale nie wychodziło dopiero teraz 😜
    Młode maja już swoje rodziny a chłopcy są na tyle samodzielni i odpowiedzialni ze nie wymagają 100% uwagi i wręcz w wielu kwestiach pomagają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:11

MamaTrójki lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNI, co jak co ale doświadczenie to Ty masz :D fajnie poczytać, jak patrzysz na to z perspektywy ponad 20 lat :)

Detektor tętna to chyba takie błędne koło, koleżanki, które to miały mówiły że już się same pozniej nakręcały i sprawdzały co chwilę. A często nie jest łatwo znaleźć tętno i to dodatkowy stres. Ale sama rozważam zakup, więc nie będę się wymądrzać ;d

Ja jeszcze ruchów chyba nie czuję, czasem coś tam mi się przelewa w brzuchu ale może to jelita. No i na usg było widać jak mała ciągle kopie mnie w pęcherz, to by wiele tłumaczyło 🤣

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    MamaNI, co jak co ale doświadczenie to Ty masz :D fajnie poczytać, jak patrzysz na to z perspektywy ponad 20 lat :)

Detektor tętna to chyba takie błędne koło, koleżanki, które to miały mówiły że już się same pozniej nakręcały i sprawdzały co chwilę. A często nie jest łatwo znaleźć tętno i to dodatkowy stres. Ale sama rozważam zakup, więc nie będę się wymądrzać ;d

Ja jeszcze ruchów chyba nie czuję, czasem coś tam mi się przelewa w brzuchu ale może to jelita. No i na usg było widać jak mała ciągle kopie mnie w pęcherz, to by wiele tłumaczyło 🤣

Jakieś tam mam ale wszystko się zmienia i co rusz człowiek tez się uczy coś nowego nawet teraz z wnukami 😅

Z detektorem tak jest ja tez czasem nie umiem złapać tętna kilka dni ale staram się nie nakręcać skoro nie ma innych złych objawów 😅
    I wogole to nie wolno go ponoć za często używać

Co do ruchów to coś tam czuje czasem wręcz boli jak się rozpycha No ale może mu /jej ciasno bo ciuchy nadal nosze swoje i brzuch twardszy ale wciąż taki sam 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:17

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ