X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, ja też zawsze chciałam mieć chłopców 😆ale dlatego, że są łatwiejsi w ogarnianiu... Później 😂 - jeden garniak, kilka koszulek, spodni i elo 🤓.

Najlepszy był mój gin, mówiąc do mnie tak: "zobaczy pani, chłopak to super sprawa, mam dwóch synów i jedna córkę, więc wiem co mówię. Chłopakowi to kupi pani jeden młotek i 10 gwoździ i on się będzie tym bawić przez 10 lat a dziewczynie to kupi pani jedna lalkę a na następny dzień, będzie pani lecieć po drugą albo po konika, bo lalka to jednak nie to. Wiem co mówię, ledwo przeżyłem." 😂

kid_aa, Kalli95, Olo323, Joanne, Altair, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Świetnie Cię rozumiem 😅 Jak teściowa rozmarza się na temat tych różowych sukieneczek to aż ciarki mnie przechodzą bo myśleliśmy że chłopak będzie i mniej zabawek i innych tego typu w domu a teraz zwrot o 180 stopni😅 To nie jest tak że z córeczki się się cieszę ale po prostu muszę przyzwyczaić się do tej myśli😊

To moja chrzestna. Ona jest starą panną i jesteśmy z sobą jak przyjaciółki. I ostatnio dzwoniła do mnie, że widziała taką piękną wyprawkę do łóżeczka z falbankami i w ogóle. I ja: ciociu, ale to będzie chłopiec. A oba: no tak, zapomniałam, będę szukać czegoś chłopięcego. 😅

Joanne, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Tony, ja też zawsze chciałam mieć chłopców 😆ale dlatego, że są łatwiejsi w ogarnianiu... Później 😂 - jeden garniak, kilka koszulek, spodni i elo 🤓.

Najlepszy był mój gin, mówiąc do mnie tak: "zobaczy pani, chłopak to super sprawa, mam dwóch synów i jedna córkę, więc wiem co mówię. Chłopakowi to kupi pani jeden młotek i 10 gwoździ i on się będzie tym bawić przez 10 lat a dziewczynie to kupi pani jedna lalkę a na następny dzień, będzie pani lecieć po drugą albo po konika, bo lalka to jednak nie to. Wiem co mówię, ledwo przeżyłem." 😂
    Padłam 😂😂😂

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Jestem po wizycie. No i jednak wszystko wskazuje na dziołszkę 🤣 trochę jestem zawiedziona, a trochę się cieszę, jeszcze nie potrafię zdefiniować moich uczuć;d
    Gratuluję dziewczynki, na pewno z niej będziecie mieli pociechę 🥰

Tony lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj przyklejone tejpy bo byłam z córką na rehabilitacjach u fizjo to poprosiłam żeby moje plecy zobaczyła 🙈🙈 mam nadzieję że będzie lepiej

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra no właśnie, to są plusy bycia facetem :D ale ja zawsze byłam mało dziewczęcą dziewczyną więc może córka też będzie wolała klocki lego od lalek :D Nie no w sumie to się cieszę. Będzie fajną babką :) no i z imieniemi będę mieć problem w drugą stronę- kilka mi się podoba i nie wiem jakie wybrać 🤣

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy do każdego detektora tętna trzeba używać żel ? Planuję kupić bo trochę panikuje myślałam że czuje dziecko od kilku dni nie czuje i jakoś się nie pokoje 😔😔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Czy do każdego detektora tętna trzeba używać żel ? Planuję kupić bo trochę panikuje myślałam że czuje dziecko od kilku dni nie czuje i jakoś się nie pokoje 😔😔

Tak używasz żel ja mam z apteki zwykły żel do usg 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm co do płci już wam powiem jak ja to widzę ….
    Po latach ….

Moje córki maja 25 i 22 lata
    Chłopcy 15 i 13 lat

Różnica taka

Chłopcy zawsze byli łatwiejsi jeśli chodzi o higienę i mycie itp
    zabawek u nas było zawsze pełno czy to dla dziewczyn czy dla chłopców tez potrafili co zakupy w sklepie wrócić z nowym samochodzikiem
    FaktycZnie jak dla mnie są bardziej techniczni jeśli chodzi o klocki i młode i młodzi mieli ale panna wystarczyło kilka zestawów a chłopaki maja 40 kg lego i 80 zestawów hahahah wszystko leży na strychu i czeka na kolejnego amatora lego

Jeśli chodzi o więź mama dziecko jak byli mali typowo synek mamusi a córeczka tatusia
    Jednak teraz chłopcy szukają typowo męskiego autorytetu szczególnie ten młodszy
    Z słuchaniem różnie bywa jednak jak mój coś mówi to bardziej jego słuchają mimo ze on raczej jest na weekendy tylko w domu a ja na codzień

Znów ja już wiecie stara jestem i nastawiałam się na syna może dlatego ze mam dużo rzeczy po wnuku
    Córka znów mówi mi ze lepiej dziewczynkę bo będzie bliżej mnie na starosc i w przyszłości

Także są wszędzie jakieś plusy i minusy
    A i w fazach buntu uwierzcie ze łatwiej było mi ogarnąć dziewczyny niż chłopaków
    Bo co ja teraz mogę jak młodzi maja po 190 cm wzrostu starszy i ponad 170 młodszy hahah ani ich bić ani krzyczeć
    Dobrze ze jeszcze jakoś kary działają 😂

Tony, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze u malutkiej 😁
    To nie my wybieramy jaka płeć, to Bóg nam daje cud, który wie, że jest dla nas odpowiedni ♥️

Hahah czuje się jakbyś nas nawracać chciała hahaha
    A co z tymi co w nic nie wierzą ?? Tez maja dzieci 😂😂😂

Mnie na biologi uczyli ze to plemnik faceta odpowiada za płeć i tej wersji się trzymam
    U mnie dodatkowo sprawdziło się czas w którym się staraliśmy
    I tak po córkach chciałam synów i byli 😅😜

kid_aa, Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepatrzylam pierwsza stronę odnośnie płci i ładnie zaczęło się wyrównywać 🤪🤪

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

A w którym jesteś tygodniu? Może Twoje dziecko jest śpiochem ☺, na pewno wszystko w porządku. Ja jestem w 17 tc i nic nie czuje, i jakoś się nie nastawiam, że będę szybko czuć. Sam lekarz mówił, że tak do 20 tygodnia będę musiała poczekać a u niektórych kobiet to może trwać nawet do 23-24 tygodnia, także na spokojnie.

A dziś mi się śniło, że karmiłam piersią 🙈.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A w którym jesteś tygodniu? Może Twoje dziecko jest śpiochem ☺, na pewno wszystko w porządku. Ja jestem w 17 tc i nic nie czuje, i jakoś się nie nastawiam, że będę szybko czuć. Sam lekarz mówił, że tak do 20 tygodnia będę musiała poczekać a u niektórych kobiet to może trwać nawet do 23-24 tygodnia, także na spokojnie.

A dziś mi się śniło, że karmiłam piersią 🙈.

16+1tc ale wydawało mi się że kilka dni czułam regularnie 😔 już sama nie wiem co myśleć

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Whisperise Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale od rana już mam stresa malego bo od poniedziałku wydzwaniają do mnie spamy i dziś odebrałam bo ze szczecińskiego numeru ktoś dzwonił i jakas nachalna kobieta, że dzwoni w imieniu Alior Banku z poufnymi info dla mnie, ale musi mnie zweryfikować 🤣
    Ja do niej, że nic jej nie podam bo nawet konta w tym banku nie mam, a ta dalej naciska, że ma dla mnie informacje. Rozlaczylam się. Weszłam na internet i niby jakaś firma windykacyjna Creditexpress Incasso Poland - jak ja nic w tym banku nie brałam 🤷

I teraz się stresuję. Wracam do Pl w pt to zajadę na Szczecin i się dowiem

Do mnie dzwonili wczoraj z Alioru i faktycznie to był Alior. Fakt zostały mi 2 raty za telefon, ale ja twardo, że kiedyś brałam u nich na raty coś ale już nic nie mam. Tak samo weryfikacja proszę dokończyć datę urodzenia na co ja, że nie podam, bo nie wiem z kim rozmawiam i że nie mam z nimi nic wspólnego, ani nie mam nawet konta w ich banku. Na co kobitka kazała zadzwonić na infolinie i się dowiedzieć czy wszystko w porządku. Okazało się, że dzwonili do mnie bo mi kredyt chcieli wcisnąć. :D

Niestety średnio raz w tygodniu mam od nich telefon z numerów zaczynających się na +48 54 (Bydgoszcz). Raz powiedziałam, żeby dali sobie siana i nie dam sobie wcisnąć żadnego kredytu to się Pan oburzył i zapytał skąd wiem z czym do mnie dzwoni. Na co ja do niego, że wy z niczym innym nie dzwonicie i się rozłączyłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 08:12

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Hmm co do płci już wam powiem jak ja to widzę ….
    Po latach ….

Moje córki maja 25 i 22 lata
    Chłopcy 15 i 13 lat

Różnica taka

Chłopcy zawsze byli łatwiejsi jeśli chodzi o higienę i mycie itp
    zabawek u nas było zawsze pełno czy to dla dziewczyn czy dla chłopców tez potrafili co zakupy w sklepie wrócić z nowym samochodzikiem
    FaktycZnie jak dla mnie są bardziej techniczni jeśli chodzi o klocki i młode i młodzi mieli ale panna wystarczyło kilka zestawów a chłopaki maja 40 kg lego i 80 zestawów hahahah wszystko leży na strychu i czeka na kolejnego amatora lego

Jeśli chodzi o więź mama dziecko jak byli mali typowo synek mamusi a córeczka tatusia
    Jednak teraz chłopcy szukają typowo męskiego autorytetu szczególnie ten młodszy
    Z słuchaniem różnie bywa jednak jak mój coś mówi to bardziej jego słuchają mimo ze on raczej jest na weekendy tylko w domu a ja na codzień

Znów ja już wiecie stara jestem i nastawiałam się na syna może dlatego ze mam dużo rzeczy po wnuku
    Córka znów mówi mi ze lepiej dziewczynkę bo będzie bliżej mnie na starosc i w przyszłości

Także są wszędzie jakieś plusy i minusy
    A i w fazach buntu uwierzcie ze łatwiej było mi ogarnąć dziewczyny niż chłopaków
    Bo co ja teraz mogę jak młodzi maja po 190 cm wzrostu starszy i ponad 170 młodszy hahah ani ich bić ani krzyczeć
    Dobrze ze jeszcze jakoś kary działają 😂

No to ja cie podziwiam za 5 Malucha.... Całe życie spędzisz na macierzynstwie - z jednej strony to piękne ale z drugiej chyba trochę udręka dla Ciebie co?? :-)

• Susie Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt. :D
    Tony, gratuluję dziewczynki. :D
    Co do płci, wydaje mi się, że jakbym miała wybierać to wybrałabym dziewczynkę, bo boję się, że z synem nie będę mieć takiej więźi jaką miałabym z córką. No i tak jak Tony mam przed oczami tych dojrzewających chłopców z dziewiczym wąsem, mutacją i dziwnymi zachowaniami i mam trochę ciarki. 😂😂😂

W ostatnich dniach zauważyłam, że coś tam ewidentnie zaczyna mi się zaokrąglać na brzuszku. :D <3 Mam nadzieję, że to nie wzdęcia. 😂

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

tqYwp2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    16+1tc ale wydawało mi się że kilka dni czułam regularnie 😔 już sama nie wiem co myśleć

No to jesteś tydzień za mną, na spokojnie. Mamy mające już dzieci faktycznie czują ruchy wcześniej ale nie ma na to reguły. Każda z nas jest inna 😉 i ma różną zawartość tkanki tłuszczowej, która też wpływa na czucie. Nic się nie martw. Wg mnie 16 tydzień to za wcześnie na ruchy, a może to były wzdęcia? ☺ Na pewno jest wszystko w porządku 🤗.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    No to ja cie podziwiam za 5 Malucha.... Całe życie spędzisz na macierzynstwie - z jednej strony to piękne ale z drugiej chyba trochę udręka dla Ciebie co?? :-)

Wcale po to są duże odstępy między dziećmi hehe
    Świadomie planowane były wszystkie choć ten maluch miał być od 4 lat ale nie wychodziło dopiero teraz 😜
    Młode maja już swoje rodziny a chłopcy są na tyle samodzielni i odpowiedzialni ze nie wymagają 100% uwagi i wręcz w wielu kwestiach pomagają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:11

MamaTrójki lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNI, co jak co ale doświadczenie to Ty masz :D fajnie poczytać, jak patrzysz na to z perspektywy ponad 20 lat :)

Detektor tętna to chyba takie błędne koło, koleżanki, które to miały mówiły że już się same pozniej nakręcały i sprawdzały co chwilę. A często nie jest łatwo znaleźć tętno i to dodatkowy stres. Ale sama rozważam zakup, więc nie będę się wymądrzać ;d

Ja jeszcze ruchów chyba nie czuję, czasem coś tam mi się przelewa w brzuchu ale może to jelita. No i na usg było widać jak mała ciągle kopie mnie w pęcherz, to by wiele tłumaczyło 🤣

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    MamaNI, co jak co ale doświadczenie to Ty masz :D fajnie poczytać, jak patrzysz na to z perspektywy ponad 20 lat :)

Detektor tętna to chyba takie błędne koło, koleżanki, które to miały mówiły że już się same pozniej nakręcały i sprawdzały co chwilę. A często nie jest łatwo znaleźć tętno i to dodatkowy stres. Ale sama rozważam zakup, więc nie będę się wymądrzać ;d

Ja jeszcze ruchów chyba nie czuję, czasem coś tam mi się przelewa w brzuchu ale może to jelita. No i na usg było widać jak mała ciągle kopie mnie w pęcherz, to by wiele tłumaczyło 🤣

Jakieś tam mam ale wszystko się zmienia i co rusz człowiek tez się uczy coś nowego nawet teraz z wnukami 😅

Z detektorem tak jest ja tez czasem nie umiem złapać tętna kilka dni ale staram się nie nakręcać skoro nie ma innych złych objawów 😅
    I wogole to nie wolno go ponoć za często używać

Co do ruchów to coś tam czuje czasem wręcz boli jak się rozpycha No ale może mu /jej ciasno bo ciuchy nadal nosze swoje i brzuch twardszy ale wciąż taki sam 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 09:17

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ