LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to nie wiem kiedy się umówić na te prenatalne... Jak za tydzień będzie w porządku, to pewnie wtedy się umówię (jestem ciekawa, czy będzie w ogóle miejsce 😂). Jakoś tak się jeszcze cykam i nie do końca wierzę w to, co się dzieje 🙈.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
MamaTrójki wrote:Hej! U mnie tak średnio… jeden maluch ok, serduszko bije, rozmiar się zgadza z OM a drugi, ten mniejszy, jest sporo mniejszy, młodszy o 4 dni i lekarka nie była pewna czy widzi to serduszko czy nie 😕 ogólnie stwierdziła ze muszę poszukać kogoś, kto się specjalizuje w prowadzeniu ciąży bliźniaczej bo ona to nie bardzo. Zaznaczę ze była to wizyta na NFZ. Dostałam skierowanie na prenatalne i podstawowe krwi… jutro będę dzwonić do lekarza prywatnie może się uda wcześniej bo planowo to wizytę mam umówioną na 13.04
Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze i to była wina słabego sprzętu. Trzymam kciuki za dzieciaczki i obyś znalazła lekarza, który rozwieje Twoje wątpliwości i niepokoje. -
smoothie wrote:Gratuluję udanych wizyt 😊 Super wiadomości🤗
Dziewczyny dziękuję za wsparcie ! Jestem po wizycie. Nie wiem skąd to plamienie, wszystko w porządku!
Jedyne co mam to ektopia na szyjce.
Usg miałam już przez brzuch bo kawał Dzidziusia tam mieszka i fika w dodatku 🥰🥰
I nawet nadrobił jeden dzień do terminu z OM 🙂
Jestem baardzo zadowolona z wizyty chociaż doktorek chce mnie zobaczyć za 6 tygodni 🙈 a to dlatego, że prenatalne mam u kogoś innego(nfz).
Ciekawe czy to wykonalne.
Mam tylko nadzieję, że te plamienia dadzą mi spokój 🙏
Ale super! Cieszę się, że z dzidzią wszystko w porządku! 😍 Kurczę, zazdroszczę że miałaś już przez brzuch. Nie ukrywam, że to badanie tv mnie już trochę męczy. 😩smoothie lubi tę wiadomość
-
Nie uwierzycie, ale poświęciłam cały dzień aby was nadrobić i przeczytałam te 50 stron 🙈😱
Nawet nie wiecie jak miło mi się czytało o zanikających objawach a następnie szczęśliwych wizytach ❤️
Ja miałam dzisiaj wręcz atak paniki przez te moje obawy że z ciąża coś mogłoby być nie tak i czuję że mogłam zaszkodzić trochę maleństwu zakuło mnie dwa razy jqky w szyjce macicy i pojawił się dzisiaj u mnie żółtawy lepko galaretowaty śluz i oczywiście od razu najgorsze myśli. Teraz leżę po kąpieli i czuję ból w prawym biodrze i pachwinie 🤷♀️
Proboje wytrwać do 6.04 do 8 rano...smoothie, Rossetia, Scandi-B, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
U mnie też CHYBA okej w sensie serduszko bije pięknie z czego jestem bardzo zadowolona, widziałam to!! 🥰🥰 Wychodzi z USG 6+4 owulację miałam 17 DC i mam cykle 32 dni lekarz mówi że to właśnie te 4 dni różnicy i wszystko się zgadza wiec muszę mu chyba zaufać i po prostu się cieszyć. I jedyne co mnie załamało to kazał mi od razu odstawić metformine i się waham czy np nie zmniejszyc dawki do 1 tabletki chociaż przez tydzień.. powiedział że wyszły rok temu najnowsze badania i odchodzi się od tego już że może powodować meta jakieś zespoły metaboliczne u dzieci także mam mindfuck.
Scandi-B, smoothie, Rossetia, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Część po ponad tygodniowej nieobecności.
Czytałam was na bieżąco. 🥰
Dzisiaj w nocy wróciłam z tygodniowego uroplu na Fuerteventura. Było cudownie, ale z tyłu głowy strasznie się bałam o bobo. Szczególnie że ciąża zagrożona.
Dzisiaj od razu wizyta by sprawdzić co się dzieje. I wiecie co ? magia ! Bobo wyprzedza o 4 dni termin z OM. Seruszko bije. Nie dał mi jeszcze posłuchać. ma 1.6 cm. wszystkie niepokojące rzeczy, krwiaki, płyny zniknęły 😍 ciąża jest idealna, nie można jej już nazywać zagrożona,bo nie ma żadnych podstaw. Mam założona kartę ciazy. Skierowania na te wszystkie badania pierwszego trymestru.
Miałam fantastyczny urlop i fanatyczne bobo. Może to totalne odcięcie i życie tu i teraz pomogło. Nie wiem.ale jestem przeszczęśliwa.Szpacza223, Scandi-B, Rossetia, Angelaaaa, smoothie, MamaNl, MamaTrójki, Kalli95 lubią tę wiadomość
-
Wracając do badań prenatalnych u dziewczyn,które muszą za nie płacić. Jest na to świetny sposób.
Poproście swoich lekarzy by wypisali wam skierowanie ze względu na " niby" wadę. Tzn. lekarz stwierdzi że nie widzi nogi, wątroby, albo kości nosowej ( jak u mnie w pierwszej ciąży ) i badania prenatalne są za friko. Totalna bzdura ale działa.
Mój lekarz sam to zaproponował wtedy i tym razem też. Zawsze można dać za to skierowanie coś ekstra, ale przynajmniej nie 500 zł. -
Strata wrote:Część po ponad tygodniowej nieobecności.
Czytałam was na bieżąco. 🥰
Dzisiaj w nocy wróciłam z tygodniowego uroplu na Fuerteventura. Było cudownie, ale z tyłu głowy strasznie się bałam o bobo. Szczególnie że ciąża zagrożona.
Dzisiaj od razu wizyta by sprawdzić co się dzieje. I wiecie co ? magia ! Bobo wyprzedza o 4 dni termin z OM. Seruszko bije. Nie dał mi jeszcze posłuchać. ma 1.6 cm. wszystkie niepokojące rzeczy, krwiaki, płyny zniknęły 😍 ciąża jest idealna, nie można jej już nazywać zagrożona,bo nie ma żadnych podstaw. Mam założona kartę ciazy. Skierowania na te wszystkie badania pierwszego trymestru.
Miałam fantastyczny urlop i fanatyczne bobo. Może to totalne odcięcie i życie tu i teraz pomogło. Nie wiem.ale jestem przeszczęśliwa.
Oooo cześć! Właśnie od wczoraj zastanawiałam się co się wydarzyło, że zniknęłaś tak nagle. 😅 Zazdroszczę urlopu, ja mam dopiero pod koniec czerwca. 😢 No i super, że z bobo już jest wszystko w porządku. Cudowne wieści. 😍Strata lubi tę wiadomość
-
MamaTrójki wrote:Hej! U mnie tak średnio… jeden maluch ok, serduszko bije, rozmiar się zgadza z OM a drugi, ten mniejszy, jest sporo mniejszy, młodszy o 4 dni i lekarka nie była pewna czy widzi to serduszko czy nie 😕 ogólnie stwierdziła ze muszę poszukać kogoś, kto się specjalizuje w prowadzeniu ciąży bliźniaczej bo ona to nie bardzo. Zaznaczę ze była to wizyta na NFZ. Dostałam skierowanie na prenatalne i podstawowe krwi… jutro będę dzwonić do lekarza prywatnie może się uda wcześniej bo planowo to wizytę mam umówioną na 13.04
Trzymam kciuki za oba maluchy, byc moze jeden sie wydaje mniejszy bo nie mogla go uchwycic pod tym samym katem? 🤔 przynajmniej lekarka byla szczera ze nie do konca sie na tym zna. Obys tym razem dobrze trafila 🍀 -
Gdzieś czytałam że jak są bliźniaki to mogą się różnić dniami w sensie że zaszlas w ciąże będąc w ciąży 🙈🙈 dziwnie to brzmi ale jest to prawdopodobne 😁😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Smoothie, Szpacza, Strata - dzieki ze i wy podzielilyscie sie doswiadczeniami 🥰
Smoothie, ja chyba jestem dzien po Tobie, i czytajac ze twoje Malenstwo tak sobie swobodnie fika, normalnie chwycilo mnie za serce… nie jestem w stanie sobie wyobrazic, ze moje moze robic w tej chwili to samo 💕 ja niestety mam jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty, takze musze sie uzbroic w cierpliwosc.smoothie lubi tę wiadomość
-
MamaTrójki koniecznie idź do lekarza specjalizującego się w ciążach bliźniacznych. Być może lekarka nie miała zbyt dobrego sprzętu i nie widziała dobrze a może też być twz. zespół znikającego bliźniaka - moje 3 koleżanki miały więc lepiej jak najszybciej trafić do dobrego spacjalisty.
Trzymam kciukiHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa! Ja generalnie jestem z tych co myślą trzeźwo, wiec biorę pod uwagę zespół znikającego bliźniaka jak i to ze blizniaki rozwijają się w rożnym tempie i ze sprzęt na NFZ jest jaki jest (choć w tym przypadku był dobry). Tydzień temu jak byłam na wizycie prywatnej (fakt inny sprzęt) był tylko 1 dzień różnicy między maluchami, teraz 4, wiec jeden ewidentnie zwolnił…. No nic, będzie co ma być, mam nadzieje tylko ze jeden nie pociągnie drugiego 😔Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa! Ja generalnie jestem z tych co myślą trzeźwo, wiec biorę pod uwagę zespół znikającego bliźniaka jak i to ze blizniaki rozwijają się w rożnym tempie i ze sprzęt na NFZ jest jaki jest (choć w tym przypadku był dobry). Tydzień temu jak byłam na wizycie prywatnej (fakt inny sprzęt) był tylko 1 dzień różnicy między maluchami, teraz 4, wiec jeden ewidentnie zwolnił…. No nic, będzie co ma być, mam nadzieje tylko ze jeden nie pociągnie drugiego 😔
Trzymaj się 😘 mam nadzieję że wszystko zakończy się dobrze 🤞
Kiedy masz teraz wizytę ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️