LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Co dawałyście na kaszel ? Miała taki suchy lekarka mówiła że to od kataru a teraz tak dychra że jak śpi to się wybudza 😔 mówiła że nie ma syropu dla tak małych dzieci. Może jakieś sposoby na to macie ? Boje się żeby zaraz z zwykłego przeziębienia nie zrobiła się coś gorszegoMama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnyHejo
A miałam częściej zaglądać 🤦🏼♀️
M znowu na miesiąc pojechał to i czasu mniej
Mamy już 3 zęby 🎊 ale dziwnie jej wychodzą bo 17 kwietnia wyszła pierwsza lewa 1, kilka dni później prawa, a wczoraj gorna lewa 2 🤦🏼♀️
Mam zaprzyjaźnioną stomatolog i mówiła, że tak się zdarza, więc luz 🦷🦷🦷
Paracetamol dostała raz przy pierwszym zabkowaniu, biedacwto musiała tak głowa boleć, że płakała nawet jak się ją podnosiło. Po 1ml poszła spać i obudziła się radosna i spokojna.
Przy każdym zębie ma.kilka dni kataru, ale nie infekcyjny tylko taki zatkany i przeźroczysty i odciagam z wodą morską kraz oklepuję, bez syropów.
Kryzysu brak, ale my to już 3cie dziecko więc chyba zasada roku po narodzinach się nie liczy 😁
W sobotę mieliśmy chrzest Marleny i komunię Mikołaja, zrobiliśmy za jednym razem, ale chrzest traktujemy jako błogosławieństwo 😊
Hmmm... Co jeszcze...
Rd ja teraz jajka wprowadzam.
Zmykam. Mała wstała -
Czekam na wizytę u lekarza bo Ala prawie całą noc nie spała w ciągu dnia nie jest lepiej. Biedna męczy się przez kaszel słyszę że nos zatkany a jak próbuję odciągnąć to prawie nie ma co, robię inhalacje psikam do nosa no nie wiem już o co chodzi 🥺 dupka odparzona bo robi kup 8 dziennie 🫣 nie wiem czy coś ją boli bo dużo płacze 😔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Co dawałyście na kaszel ? Miała taki suchy lekarka mówiła że to od kataru a teraz tak dychra że jak śpi to się wybudza 😔 mówiła że nie ma syropu dla tak małych dzieci. Może jakieś sposoby na to macie ? Boje się żeby zaraz z zwykłego przeziębienia nie zrobiła się coś gorszego
-
Angelaaa trzymaj się! Daj znać co u Was.
Oluś dzisiaj rozpoczął rd. Miałam zacząć w niedzielę ale obrałam ziemniaki i myślę sobie- A ugotuje mu kawałek:D. No i jak tylko povzul ziemniaka w buzi to aż nim zatelepalo 😅 reszta wylądowała na podłodze. Tyle na dzisiaj z rd.
Tony, Ultra-Dżasta, Asia11 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Angelaaaa wrote:Czekam na wizytę u lekarza bo Ala prawie całą noc nie spała w ciągu dnia nie jest lepiej. Biedna męczy się przez kaszel słyszę że nos zatkany a jak próbuję odciągnąć to prawie nie ma co, robię inhalacje psikam do nosa no nie wiem już o co chodzi 🥺 dupka odparzona bo robi kup 8 dziennie 🫣 nie wiem czy coś ją boli bo dużo płacze 😔
-
Angelaaaa wrote:Ehh zakaz podawania mojego mleka i przechodzimy na Neocate. W poniedziałek badanie kału posiew i na krew utajoną 🙄
Wstrzymać się jeszcze z syropem na kaszel bo to od kataru -
nick nieaktualny
-
Angelaaaa wrote:A lekarka mówiła że neocate śmierdzi i jest nie dobre 😂
A mogę w niedzielę pobrać kupke na posiew i krew utajoną i trzymać w lodówce?
To kup więcej niż jeden pojemniczek na kupke i zlap w niedziele a może akurat pójdzie tez jakos w poniedziałek. Ja bym tak zrobiła 🙂Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Angie, oby szybko Alutka wyzdrowiała.
Nosiu, udanego wypoczynku!
Tylko od razu powiem - nie stukajcie łyżeczką w dziąsła/zęby, bo one są tak małe, że mogą się pokruszyć.Tony lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Dziewczyny, kiedy można zolta papryke podac w rd? W necie jest napisane, ze dopiero w 10 mc?!Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U nas też zębów brak, za parę dni jadę do rodziców na dwa tygodnie i mam cichą nadzieję, że wtedy jej wyjdą, bo będę mieć mamę do pomocy.
Nosia, jak minął Wam lot?
Dziewczyny, podajecie już mm 2 czy jeszcze jesteście na 1? Bo niby od 6 miesiąca przechodzi się na 2
Chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że jestem z siebie mega dumna, że pomimo problemów wciąż karmię piersią. Z kim nie rozmawiam to większość znajomych kobiet karmiła krócej niż ja. Powoli dociera do mnie, że pół roku to i tak długo i zaczyna mi się już w głowie przestawiać na mm. Za dwa tygodnie Laura kończy 6 miesięcy i chciałabym już bez żalu stopniowo kończyć kp w ciągu dnia (w nocy je ładnie). Mam też sporo mrożonek, więc będę z tego korzystać. No i strasznie chciałabym już się napić wina -
Ja z Mają praktycznie już zdrowe. W sumie jak matka może chorować haha 😂 oczywiście mąż najbardziej chory 🤭🫣
Ala nie mogła zasnąć bo kaszel ją męczył ale jak już wreszcie padła to ładnie spała 🤗 dzisiaj nawet mniej marudna także chyba będzie dobrze ☺️Tony lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️