LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Majka miała w nocy jelitówke... Straszne są wymioty u dzieci 😕😕 serce to aż pękało bo patrzysz i nie możesz pomóc..
Teraz tylko czekać aż weźmie mojego męża i moich rodziców bo rzęs te 2 dni przychodzili mi pomóc 😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że tak wbijam na wątek ale potrzebuję porady. Czy którejś z Was zdarzały się przedłużające się miesiączki przy kp? O nieregularnych cyklach słyszałam, że mogą wystąpić ale o dłuższych krwawieniach nie. Córka ma 16,5 miesięcy. Okres wrócił mi dość szybko, bo 4 miesiące po porodzie. Poprzednie miesiączki wyglądały normalnie - 5 dnia były delikatne plamienia i koniec. A tym razem jest 9 dzień a u mnie nadal krwawienie, nie tak obfite jak pierwsze 2 dni. Zastanawiam się czy już umawiać się do lekarza, bo może powie że przy kp tak może się zdarzyć.AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
20.10.2022r. - Agatka ❤️ -
Angela, trzymam kciuki za zdrówko niezmiennie i codziennie!
Szkrab - to co opisujesz pasuje do endomendy.. tzn endometriozy. Nie miałaś czasem cesarki? Mogła się po cc rozpanoszyć. Jak coś to wskakuj na priv, mogę Cię pokierować odnośnie diagnostyki (mam operację na endo w czerwcu). Moje okresy potrafią trwać z 9-10 dni.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry, dziękuję za sugestię. No właśnie miałam cesarkę. 2 lata przed ciążą miałam laparoskopię diagnostyczną (z powodu długich niepowodzeń w zajściu w ciążę). Wykryto i usunięto endometriozę 1/2 stopień. Poza bolesnymi miesiączkami innych objawów nie było. Może to wróciło. Nie pomyślała bym o tym. Wybiorę się jednak do lekarza. Tym bardziej, że planujemy rodzeństwo.AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
20.10.2022r. - Agatka ❤️ -
Miały wasze maluchy rumień zakaźny ?
Majkę trzymało 4 dni i tyle. Ala ma stwierdzone od czwartku czerwone poliki i czerwone wielkie placki na ciele. Na półkach ma tylko po nocy i po drzemce. Na ciele dzisiaj już mało widoczne za to z pokojów dzisiaj wcale nie chce zejść 🙆🏻♂️🙆🏻♂️
I jeszcze może wiecie od jakich badań zacząć bo Ali straszne brzuch wywala... Po nocy jest płaska jak nie wiem a coś tylko zje to ma brzuch jak balon... I mam wrażenie że jest co raz gorzej. USG brzucha miała teraz w szpitalu i wszystko ok. Myślę czy to nie jest przypadkiem nietolerancja glutenu ? Owies i te sprawy .. bo sporo tego spożywa na diecie bezmlecznej 😐Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Laurze tez brzuch wywala, wg fizjoterapeutki wynika to ze słabych mięśni brzucha i z wiekiem minie, pediatra mówiła, że w tym wieku to normalne. Więc narazie nic z tym nie robie, tym bardziej że nie ma problemów z wypróżnianiem itp
Dziewczyny polecam na katary Grip Stop - zawsze się meczylismy przez conajmniej tydzień z glutami i nieprzespanymi nocami a teraz jej przeszlo po 3 dniach. -
Tony wrote:
Dziewczyny polecam na katary Grip Stop - zawsze się meczylismy przez conajmniej tydzień z glutami i nieprzespanymi nocami a teraz jej przeszlo po 3 dniach.
Muszę wypróbować następnym razem, ale to chyba teraz jakiś dziwny wirus. Filip 2 dni mega nos zawalony, a 3 dnia prawie nie było śladu kataru. Ja miałam w zeszłym tygodniu podobnie.
A z brzuszkiem mamy tak samo jak piszecie, wiec Angela to normalne chyba 🙂 -
Wstawię zdjęcia i oceńcie czy u was jest podobnie. Bo już 2 lekarzy zwróciła na to uwagę no ale USG ok, wypróżnia się też dobrze to nie drążyli tematu. A ja mam wrażenie jakby gorzej było 😬
Na tym pierwszym to rano ma taki płaski normalny brzuch, pampers aż spada. A później to ją tak wywala 🙆🏻♂️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2024, 20:50
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony wrote:Angela moja ma taki bebech jak się porządn naje albo dużo wypije. Ale rano chyba nie ma aż tak płaskiego... przyjrzę się jutro
Ala już dzisiaj po samym śniadaniu duży brzuch miała 🙆🏻♂️🙆🏻♂️ tym bardziej że waży tylko 9kg a tu brzuch wygląda jakby z 5kg ważył 🙄
Będę musiała na wizycie pogadać z lekarzem 😐Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela przyglądałam się mojej i ma tak samo, zrobię zdjęcie któregoś razu może wybierz się do fizjoterapeuty? Bo u nas to na 99% kwestia mięśni brzucha
-
Tony wrote:Angela przyglądałam się mojej i ma tak samo, zrobię zdjęcie któregoś razu może wybierz się do fizjoterapeuty? Bo u nas to na 99% kwestia mięśni brzucha
Chodziliśmy do fizjo i nigdy nie było problemu jeśli chodzi o mięśnie brzucha 😬
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela u nas tez tak wystaje, jak miała jelitowke w styczniu zwróciłam uwagę na to ale w sumie nie zmniejszył się jak już było ok, może trochę, tylko moja waży 11kg, u nas po 3 tygodniach puściliśmy ja do żłobka na dwa dni i we wtorek wieczorem wymioty wczoraj już nic w dzień i dziś też ale katar, już mi się nie chce jej puszczać do żłobka , dramat jakiś w lutym była 3 dni 😔 w marcu dopiero dwa
-
Angelaaaa wrote:Chodziliśmy do fizjo i nigdy nie było problemu jeśli chodzi o mięśnie brzucha 😬
Jeśli Cię to niepokoi to porób badania, tym bardziej że Ala ma różne alergie. Mi dwie lekarki i fizjo mówiły, że taki brzuch jest zupełnie normalny dopóki dziecko w pełni nie ukształtuje "doroslej" postawy ciala i ten kregoslup się nie ustabilizuje. Ale każdy przypadek jest inny, może u Was jest jakiś problem 🤷🏼♀️ -
Dziewczyny a jak u Was żłobki reagują na katar? U nas z katarem odsyłają do domu i tyle, chyba że zaświadczenie od lekarza że alergia albo katar przewlekły.
Byłyśmy na NFZ na szczepieniu i pani powiedziała że dziecko zdrowe bo katar po 4 dniach to nie choroba. Poprosiłam o zaświadczenie do żłobka, które jest wymagane żeby przyjęli dziecko z katarem, ale mi odmówiono gdyż lekarz nie ma takiego obowiązku. Zastanawiam się co w takiej sytuacji. Nie dostanę opieki bo dziecko zdrowe wg. Pani doktor, a żłobek odeśle do domu bo zgodnie z umową dzieci z katarem nie mogą przebywać w żlobku.
Jak Wy to ogarniacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 22:19