👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dodo200 wrote:Ja polecam uPacjenta. Dużo z nich korzystam aktualnie bo nie mam siły rano jeździć do punktu a trochę badań jest do zrobienia. Cenowo jest tak samo jak w punkcie a cały czas mają fajne rabaty więc wychodzi naprawdę korzystnie. Wyniki są online razem z historią, wszystko w panelu pacjenta, więc tanio, szybko i bez wychodzenia z domu. Warto wziąć pakiet do których często dołączone są konsultacje wyników.
No i to totalny game changer później jak już maluszki będą na świeciezero strachu przed przychodnią, robicie badania w domu w ich bezpiecznej przestrzeni
-
Vergeet wrote:Właśnie ja mam od niej segregator „jestem kobietą” już od wielu wielu lat! I myślałam żeby kupić ten ciążowy dlatego zapytałam, czy jest sens inwestować i jest to naprawdę pomocne
jak się sprawdza?
-
Vergeet wrote:Ja mam pytanko- w jaki sposób przechowujecie dokumentację ciążową? Macie jakieś specjalne segregatory czy po prostu teczka? Czy nie zwracacie na to uwagi i bierzecie pod pachę i jazda 😂
Ja mam segregator i przekładki papierowe z Action 😊 podzieliłam go sobie na sekcje np. wyniki badań, skierowania, przyjmowane leki (wydruk tego jak wygląda recepta, ja dostaje na maila), zaświadczenia od lekarzy specjalistów, zdjęcia z usg i karta ciąży. Wszystko mam w koszulkach. Moja siostra miała segregator od mamyginekolog i była bardzo zadowolona. Tylko że on ma taki niestandardowy rozmiar, ja wolę mieć wszystko rozłożone na formacie A4. Jak otwiera się u mnie segregator w zakładce "wyniki badań" to pierwsze co tam mam to grupę krwi. Podobno dobrze posegregowane dokumenty przyspieszają pracę lekarzowi przy przyjęciu na porodówkę.nnaciaa, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🦱28🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024💔 5 tydz. cb
25.01.2025💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 ⚪0,48 cm pęcherzyk 😍
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka
12.05.2025 🩺badania prenatalne
termin 13.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Uno, Pueria czysty magnez, Sanprobi Barrier
-
Zumi wrote:Ja mam segregator i przekładki papierowe z Action 😊 podzieliłam go sobie na sekcje np. wyniki badań, skierowania, przyjmowane leki (wydruk tego jak wygląda recepta, ja dostaje na maila), zaświadczenia od lekarzy specjalistów, zdjęcia z usg i karta ciąży. Wszystko mam w koszulkach. Moja siostra miała segregator od mamyginekolog i była bardzo zadowolona. Tylko że on ma taki niestandardowy rozmiar, ja wolę mieć wszystko rozłożone na formacie A4. Jak otwiera się u mnie segregator w zakładce "wyniki badań" to pierwsze co tam mam to grupę krwi. Podobno dobrze posegregowane dokumenty przyspieszają pracę lekarzowi przy przyjęciu na porodówkę.
Zrobię podobnie
Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że ostatnią miesiączkę miałam pod koniec stycznia. Jak dobrze się żyje bez małpy 😅Vergeet, Zumi, Lilit lubią tę wiadomość
-
Ja mam tylko książeczkę ciąży i zdjęcia usg 😅, badań tu się nie dostaje , robi się i przychodzą do gina 😄
-
Ja dziś mam leniwy i polegający dzień. Wczoraj były u mnie koleżanki dwie ,jedna wie druga nie i nie wygadałam się 😁👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Ja dziś tylko wyszłam na dwór i się zasmarkałam
Mam też generalnie obniżone limfocyty, też tak macie? -
Lovestory no nie wypowiem się bo później ta beta zwalnia z przyrostem . A może udaj się do innego ginekologa czy kropeczek rośnie
-
Chyba na wysokości tej bety to serduszko powinno się pokazać. A któremu tygodniowi odpowiada beta ? Jakie są widełki ?
-
Ania 89 wrote:Chyba na wysokości tej bety to serduszko powinno się pokazać. A któremu tygodniowi odpowiada beta ? Jakie są widełki ?
Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000Z 🩷 10.2016
👼 05.2020
M 🩵 04.2021
💔👼 04.2025 -
Taka rozbieżność widełek że trudno cokolwiek wywnioskować. Trzymam kciuki żeby na następnej wizycie było serduszko ❤️
Lovestory, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Teraz już się nie bada bety, nie wiem po co kazali ci to zrobić… teraz już tylko usg prawdę powie.
Ja dzisiaj miałam mini-zawał, robiłam siku i mega szybko musiałam biegnąc na salę do dzieci (pracuje w przedszkolu) i mega szybko się podcierałam, patrzę i krew na papierze… 😮 mega się zestresowałam ale ona była bardzo świeża, i odrobinę tylko na papierze, a jak się wycierałam papierem to się tak jakby „dziubnęłam”. Więc wyjaśniłam sobie (oczywiście w porozumieniu z czatem gpt xd) że macica jest teraz bardzo ukrwiona i może się tak zdarzyć mechanicznie. Obserwuje uważnie od tego momentu wszystko i już jest czysto, nic więcej się nie pojawiło więc musi być tak jak przypuszczam ale stres milion! 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Pszczółka1900 wrote:Czy wiecie coś na temat leczenia kanałowego w ciąży? Mam jutro wizytę. Jestem w 7 tc.🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Pszczółka1900 wrote:Czy wiecie coś na temat leczenia kanałowego w ciąży? Mam jutro wizytę. Jestem w 7 tc.👧 - 1995 🧑 -1994
Początek starań listopad 2023 r.:
👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
🧑 - teratozoospermia, 06.2024 r. - morfologia 0%,
10. 2024 r. - morfologia 0%,
12.2024 r. - morfologia 0%
02.2025 r. - morfologia 9%‼️
2025 r.:
28.02: B-HCG 65 ➡️ 3.03: 295
27 marca - mamy ❤️ -
Vergeet wrote:Z tego co wiem to wszelkie zabiegi stomatologiczne powinno się odłożyć na drugi trymestr. Tak mówiła moja lekarka.
Mi tez tak stomatolog powiedzial, ma mi „zabezpieczyc” psujaca sie osemke ale musi byc oczyszczona i wymaga silniejszego znieczulenia jak przy kanalowym dlatego odlozylismy na 2 trymestr. Po porodzie mozna wyrwac
Ale mniejsze ubytki robiłam niedawno, male plomby. -
Nadzieja32 wrote:Lovestore trzymam kciuki za Twojego kropka ✊️✊️
Mam pytanie do dziewczyn, które stosowały lek Bonjesta. Czy senność po nim faktycznie jest tak duża jak piszą w ulotce? Bo jeśli tak to niestety nie będę mogła go brać, bo w pracy muszę sporo myśleć 🥴
A co do badań to ja idę dziś do rodzinnego, bo część z tych badań może wypisać rodzinny, zawsze to ze 100zł oszczędności -
Pszczółka1900 wrote:Czy wiecie coś na temat leczenia kanałowego w ciąży? Mam jutro wizytę. Jestem w 7 tc.
A mi lekarka na wizycie w 8tygodniu kazała oczywiście kontrolnie iść do stomatologa i powiedziała "w ciąży wszystko z zębami leczymy, można brać znieczulenie ogólne".