👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie wyrzuca nadal brzuch jakby wzdęcia, zwłaszcza wieczorem. 🫣 Zaczęłam nosić luźniejsze bluzki i leginsy, w jeansach czułam ucisk. Mój mąż twierdzi że u mnie szybko może być widoczny brzuch bo jestem szczupła.
Zaczęły się u Was już rozmowy na temat imienia? -
Nana11 wrote:@Kalinok, ja biorę metforminę cały czas, jeszcze przed ciążą diabetolog kazał mi brać na 100% w pierwszym trymestrze i w drugim raczej też, w trzecim odstawić. Gin się zastanawiał na początku czy odstawiać, ale powiedziałam jak diabetolog-endokrynolog powiedział i stwierdził, że w takim razie ok.
Że może właśnie zapobiec często konieczności skończenia na insulinie ( na co bardzo liczę u mnie)
O widzisz, myślę że z tą metforminą to na zasadzie "co lekarz to opinia" - u mnie i ginka i diabetolog powiedzieli że w zasadzie nie ma bezpośrednich przeciwwskazań, ale oni mi radzą odstawić (na zasadzie "lepiej nie brać") i skupić się na diecie i ruchu - a jak będą problemy to lekiem z wyboru jest insulina. Dużo dziewczyn na różnych wątkach tutaj bierze metforminę więc może moi mają jakieś przestarzałe podejście 🤷🏻♀️👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox112; IO, stan przedcukrzycowy - metformina (przed ciążą)
01.2025 💔 (6+1)
22.03 - II
24.03 - beta 266, prog 23.5
26.03 - beta 651.3
29.03 - beta 2713.1, prog 21.5
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - 🩺 kontrola
21.05 - 🩺 prenatalne
-
anna.90 wrote:U nas chyba póki co bardziej przekonanie na chłopca, ale spekulacji od lekarza jeszcze nie było bo za wcześnie
przyjaciółka mówi że czuje że będzie dziewczynka. A ja marzę o dziewczynce ale oby dzidzia była zdrowa.
A jak Wasze brzuszki? Coś zaczyna być widać? 🙂
-
anna.90 wrote:Mi właśnie wyrzuca nadal brzuch jakby wzdęcia, zwłaszcza wieczorem. 🫣 Zaczęłam nosić luźniejsze bluzki i leginsy, w jeansach czułam ucisk. Mój mąż twierdzi że u mnie szybko może być widoczny brzuch bo jestem szczupła.
Zaczęły się u Was już rozmowy na temat imienia?
Ja mam już upatrzone. Dziewczynka miała być Basia, chłopak Przemek ale ostatnio poznaliśmy takiego Przemka, że jednak zmieniłam zdanie i na pewno nie będzie to Przemek 🙈. Myślę o imionach co wyglądają poważnie w dokumentach przynajmniej w moim odczuciu
Edka możesz mi tam na pierwszej zaznaczyć już niebieskie serduszko bo nie czuje żeby płeć miała by się zmienić.
Jeśli chodzi o brzuch to jest mi trochę niewygodnie jak siedzę w spodniach ale ogólnie to mam raczej płaski brzuch. -
Dziewczyny poradzcie na jakieś gotowce albo szybkie dania gotowe na czas gdy nie dam rady gotowac 🤢 dla dwojgi chłopa😭🤢👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
21.05- wizyta gin
15.05-1 prenatalne
-
ja mam prenatalne 28.04 ale wyniki omowimy 02.05 na wizycie u mojej gin, miedzyczasie na pewno otrzymam wyniki nifty (pobranie bylo 22.04) i wszystko omowimy wlasnie na tej wizycie, powoli mnie lapie stres
Odnosnie obstawiania plci - ja obstawiam chlopca, ale gdzies po kosciach czuje ze dziewczynkamoj maz obstawia dziewczynke.
Imiona juz mamy wybrane od dawna. Jestem bardzo wybredna co do imion męskich, podobaja mi sie tylko na litere B 😂 Bruno lub Borys. Jesli bedzie dziewczynka to na pewno Blanka -
U nas MA BYĆ DZIEWCZYNKA (okaże się we wtorek ) 😂
Wanda Oliwia ❤️ tak na 80% bo jeszcze w ulubionych jest Inka 🥹
Męskiego nie mamy bo NIE BIERZEMY POD UWAGĘ 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:05
Foxy96, Misiula lubią tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 38+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne +wyniki pappa, nipty
💊 Femibion 1 bez jodu, omega3, Tardyferon
-
U nas mój facet się uparł na Kubę, nie podoba mi się to imię, więc będę próbowała go przekonać do czegoś innego
Dla dziewczynki – Alicja, Zuza, Rozalia.
Co do płci, to serio, jakoś stało mi się to obojętne. Chcę tylko, żeby moje dziecko było zdrowe.
psaj91, Maddie_Ist lubią tę wiadomość
-
My wybraliśmy imię Ada 🩷
Ann35, Agni97, izzou97, Maddie_Ist, Foxy96, kalinok lubią tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny poradzcie na jakieś gotowce albo szybkie dania gotowe na czas gdy nie dam rady gotowac 🤢 dla dwojgi chłopa😭🤢
Ja czasami sięgam po gotowe zupy JemyJemy.
Są w Lidlu.Maddie_Ist lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Mam wrażenie, że mam więcej miejsca w spodniach niż przed ciążą, dalej mieszczę się w xs i s. W sumie ważę mniej niż przed ciążą, więc ma to sens. Niecierpliwie czekam, aż mi się brzuszek będzie trochę odznaczał, już się nie mogę doczekać, żeby go eksponować w letnich sukienkach
W końcu można te obcisłe sukienki bez obaw nosić i nie bać się, że po jedzeniu brzuch wywali 😂😂psaj91, anna.90, Foxy96, kalinok lubią tę wiadomość
-
Imię dla chłopca od dawna wybrane, ale z dziewczynką mam problem 😂 Tymon lub Aleksander, u dziewczynki myślę nad Zuzią i Lilą 😃
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Mimo to ze nie należę do osób grubszych to zawsze ten wystający brzuszek miałam i nie nosiłam obcisłych sukienek więc też czekam na moment w którym ten brzuszek będzie zaokrąglony ciązowo i nie będzie to mój kompleks i będę mogła z dumą nosić obcisłe sukienki
-
My wybraliśmy dla dziewczynki imię Kornelia. Ale coś mi mówi przeczucie że będzie chłopiec a dla chłopca imienia nie mamy
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Beatkaaa wrote:My wybraliśmy dla dziewczynki imię Kornelia. Ale coś mi mówi przeczucie że będzie chłopiec a dla chłopca imienia nie mamy
Beatkaaa lubi tę wiadomość
-
Beatkaaa wrote:My wybraliśmy dla dziewczynki imię Kornelia. Ale coś mi mówi przeczucie że będzie chłopiec a dla chłopca imienia nie mamy
Co do obecnego bobaska to będzie pewnie konflikt 🤣 Zakładam że właśnie Kornelia będzie chciała wybierać - ostatnio mówiła o Amelce. Z chłopięcych mało mi się podoba.Beatkaaa lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️39l
🙍🏻♂️41l
Starania od 08.2016
Hashimoto
Drożność ok
nasienie raz lepiej raz gorzej
Gameta od 10.2018
3 cykle stymulowane - Aromek + Ovitrelle
1 IUI 4. 04. 2019 ;(
2 IUI 29.06.2019
# 1IVF : 08.11.2019 start ; punkcja 28 kumulusow - > 13 dojrzałych ; mamy ⛄⛄⛄⛄ 😍😍
FET 18.12.2019 4.1.1.
Beta 9dpt : 82.8
12dpt : 260.1
15dpt : 654
20dpt : 3772,3
33dpt : ❤️
👧🏻 28.08.2020 😍
01.2025 —> wracamy po rodzeństwo
FET 04.03.2025 4.1.1
8 dpt beta hcg 59,61
10 dpt beta hcg 122,80
13 dpt beta hcg 468
20 dpt beta hcg 4742
27 dpt ❤️❤️❤️ CRL 0,72 cm😍😍
-
@Default.owa bardzo współczuję...
Ktoś Ci już tu radził, genetyk raczej nic ci nie powiem bez badan, z mojej wiedzy na pewno pakiet na trombofilie zrobić, poziom homocysteiny i fragmentacja dna plemnikow partnera- to must!!! Wbrew pozorom duza czesc poronien to właśnie kiepski materiał naszych Panów -
Apatheia wrote:W końcu można te obcisłe sukienki bez obaw nosić i nie bać się, że po jedzeniu brzuch wywali 😂😂
anna.90, Marcelina jest śliczne