X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mogę brać na tą jelitowke ? Udało mi się na piątek wcisnąć na wizytę ale dopiero na 19.40. ale ze względu na to samopoczucie chce sprawdzić czy wszystko jest dobrze 🍀

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    ✨nie przyjmuje negatywnej energii z tego wpisu✨haha
    Nie no, mam nadzieję, że u mnie utrzyma się poprawa ale w sumie jeśli nie to też przeżyje, u mnie te dolegliwości i tak nie są aż takie mega mocne, więc jeśli tylko nie postanowią wrócić ze zdwojoną siłą to będzie dobrze.

Nie no trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej!
    Ja byłam zachwycona ostatnio, że już jakieś siły, mniejsze obawy, samopoczucie takie jak normalny człowiek prawie 😂
    Ale dzisiaj to mnie rozjechało 😅

Paulivvv lubi tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja przy trzeciej ciąży przechodziłam to kilkukrotnie, zwykle co miesiąc. Bo mój najstarszy regularnie przynosił jelitowke z klubu malucha. Dlatego wiem co przeżywasz. Niestety nic na to nie brałam, musiało samo przejść. Trzeba się nawadniać+ elektrolity.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Edka próbuje chociaż po łykach pić, ale żeby pić. Planowo bym miała wizytę we wtorek ale tyle dni więcej się stresować to jednak wolę wiedzieć że wszystko jest dobrze 🍀❤️

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny co mogę brać na tą jelitowke ? Udało mi się na piątek wcisnąć na wizytę ale dopiero na 19.40. ale ze względu na to samopoczucie chce sprawdzić czy wszystko jest dobrze 🍀

Tak jak mowi Edka, niestety nic na to nie ma. Ja przechodzilam teraz na poczatku ciazy i lekarka powiedziala, ze stoperany i te inne leki nie sa zalecane w ciazy. Nawadnianie i elektrolity, probiotyk mozna pomocniczo. Na ewentualne silne bole jelit paracetamol.

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Paulivvv Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Nie no trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej!
    Ja byłam zachwycona ostatnio, że już jakieś siły, mniejsze obawy, samopoczucie takie jak normalny człowiek prawie 😂
    Ale dzisiaj to mnie rozjechało 😅

Ja już się nie odzywam w tym temacie, bo ledwo pare godzin temu się ucieszyłam a teraz mnie od nowa atakuje taka zgaga że chyba zaraz oszaleje 🥵
    Chyba się pochwaliłam w złej godzinie 😀

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. ⏸️
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Sylka90 Nowa

Wysłany: 8 maja, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😄 zajrzałam dzisiaj na to forum i postanowiłam zostać . Gratuluję każdej z was ciąży 😊 ja dzisiaj (7.05) też miałam badania prenatalne. Bardzo się stresowałam bo jednak 34 lata na karku pierwsza ciąża ale wyszło wszędzie niskie ryzyko wad genetycznych więc odetchnęłam z ulgą. Dzieciątko ma już ok 7 cm 🥰 termin na 11 listopada w dzień niepodległości 😅 tak sobie czytam ,że niektórym z was zmniejszyły się objawy i ja też na szczęście należę do tego grona . Mdłości mniejsze , wrażliwość na zapachy jest jeszcze lekka ale już mogę funkcjonować i chodzić po domu bez odruchu wymiotnego 🤣 biust tak nie boli, libido wzrosło , energia jest tylko leń mi pozostał bo nic mi się nie chcę robić chyba przywykłam do leżenia 😅 chodzę dzisiaj cały dzień i oglądam swoje zdjęcie z USG i próbuje odgadnąć płeć ale jeszcze muszę poczekać do 20 tygodnia ciąży. A wy macie już jakieś przeczucia co do płci? Mi każdy przepowiada dziewczynkę nawet chat Gpt po zdjęciu USG stwierdził że wygląda mu na dziewczynkę 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 01:33

Kasiek7, anna.90, wellwellwell, Paulivvv, Klekotka, Karolina835, edka85, Bećka, Ilka96, kalinok, Zumi, nnaciaa lubią tę wiadomość

• Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylka90,gratuluję dobrych wyników mnie czeka to za tydzień w czwartek 😢 jestem już przerażona . Hm nie mam jakoś przeczucia żadnego co do płci 😃

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

15.05- 1 prenatalne
    21.05- gin
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka90 wrote:
    Hej dziewczyny 😄 zajrzałam dzisiaj na to forum i postanowiłam zostać . Gratuluję każdej z was ciąży 😊 ja dzisiaj (7.05) też miałam badania prenatalne. Bardzo się stresowałam bo jednak 34 lata na karku pierwsza ciąża ale wyszło wszędzie niskie ryzyko wad genetycznych więc odetchnęłam z ulgą. Dzieciątko ma już ok 7 cm 🥰 termin na 11 listopada w dzień niepodległości 😅 tak sobie czytam ,że niektórym z was zmniejszyły się objawy i ja też na szczęście należę do tego grona . Mdłości mniejsze , wrażliwość na zapachy jest jeszcze lekka ale już mogę funkcjonować i chodzić po domu bez odruchu wymiotnego 🤣 biust tak nie boli, libido wzrosło , energia jest tylko leń mi pozostał bo nic mi się nie chcę robić chyba przywykłam do leżenia 😅 chodzę dzisiaj cały dzień i oglądam swoje zdjęcie z USG i próbuje odgadnąć płeć ale jeszcze muszę poczekać do 20 tygodnia ciąży. A wy macie już jakieś przeczucia co do płci? Mi każdy przepowiada dziewczynkę nawet chat Gpt po zdjęciu USG stwierdził że wygląda mu na dziewczynkę 🤣

Ja pewnie będę musiała czekać tak jak ty gdzieś do połówkowych, bo mój lekarz jest bardzo ostrożny i dopóki nie bedzie mial 100% pewnosci to nie chce nic mowic. 😅
    W poprzedniej ciazy po prenatalnych po tym wyrostku wygladalo mi to na chlopca, ale wyszla dziewczynka w 19tc.
    A teraz jedynie jesli mialabym brac po uwage to jak sie czuje i jak odczuwam ta ciaze, to jest zupelnie inaczej niz poprzednio, to moze tym razem chlopak?
    Choc mojemu mezowi marzy sie syn, wiec mowi, ze na bank na przekor bedzie cora. 😛

A ile z was juz wie na 100% co nosi pod serduchem? :)

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze detektory też robią takie szumy, szmery że ciężko wytrzymać z tym dźwiękiem ? I to non stop? Mam używany detektor i myślę czy wszystko z nim dobrze 🫣

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • anna.90 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hymmm mój chyba nie 🤔 tzn zauważałam że jak blisko spojenia łonowego i np. miałam mini włoski to chyba przez to były szmery.a tak to raczej nie.

preg.png
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny czy wasze detektory też robią takie szumy, szmery że ciężko wytrzymać z tym dźwiękiem ? I to non stop? Mam używany detektor i myślę czy wszystko z nim dobrze 🫣

A używasz żelu do usg?

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    25.04. 152 bpm, 13+2
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak używam żelu USG ale bez względu na to czy nałożę go mało czy dużo to takie szmery że aż ciężko wytrzymać

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Tak używam żelu USG ale bez względu na to czy nałożę go mało czy dużo to takie szmery że aż ciężko wytrzymać

Kurcze, to w takim razie nie mam pojęcia, u mnie właśnie była bardzo duża różnica w zależności od tego czy z żelem czy bez, bo bez faktycznie jęczenie i wycie jakby kogoś zarzynali 😅 i też zależnie jak szybko ruszać tą głowicą - spokojniejsze, wolniejsze ruchy to mniej "wycia" 😅 Ja mam też używany i faktycznie coś tam szumi, ale jednak do przeżycia to jest. Ściszam sobie też, żeby nie było na maksymalnej głośności, bo czasem właśnie złapie jakieś piski

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    25.04. 152 bpm, 13+2
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na maksa ściszony i puls ledwo co słychać a szum nie do wytrzymania 🥴 muszę drugi kupić w takim razie bo coś z tym ewidentnie jest nie tak . Niby pokazywał tętno około 160 ale przy tym szumie czy się cokolwiek robi czy nie praktycznie jest to niemożliwe żeby coś usłyszeć.

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Foxy96 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycową ciążową, jakieś rady dla swieżaka? 🥹 Urządzenie do pomiaru mam, skierowanie do diabetologa również 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 09:32

28&35 👫👩‍❤️‍👨
    10.03.2025 ⏸️🥹
    28.04 – prenatalne, ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewuszka 🦊
    preg.png
  • Paulivvv Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a od którego tygodnia detektor wykrywał wam tętno?
    Bo przy każdym detektorze, piszą o wykrywaniu od 16tyg.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. ⏸️
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Bećka Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Ja pewnie będę musiała czekać tak jak ty gdzieś do połówkowych, bo mój lekarz jest bardzo ostrożny i dopóki nie bedzie mial 100% pewnosci to nie chce nic mowic.

A ile z was juz wie na 100% co nosi pod serduchem? :)

Ja wiem, że Przemek 💙 bo robiłam nifty 😊 Mąż szczęśliwy i dumny, dla mnie najważniejsze, że zdrowe i to mnie cieszy. Chciałbym też mieć też córeczkę, może jeszcze później sie uda🤞.
    Na pierwszej stronie Edka zaznacza serduszka, chyba jak ktoś dokładnie potwierdzi :) Niedługo będzie wysyp kolorowych serduszek 😄.

wellwellwell lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Dziewczyny z cukrzycową ciążową, jakieś rady dla swieżaka? 🥹 Urządzenie do pomiaru mam, skierowanie do diabetologa również 🥹

Naprawdę.a to robiłaś już krzywa ?

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

15.05- 1 prenatalne
    21.05- gin
    preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka90 wrote:
    Gratuluje dobrych wyników! Ja odliczam godziny, bo mamy USG prenatalne jutro i już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć bejbika. Ogólnie mam dobre przeczucia, że wszystko będzie ok, ale chciałabym już mieć pewność. Co do płci to ja miałam od początku bardzo silne przeczucie, że to będzie chłopiec, ale ostatnio trochę mi ta pewność zmalała i teraz czasami się zastanawiam czy to nie dziewczynka jednak :D to moje pierwsze dziecko, więc nie mam szczególnych preferencji, ale mąż bardzo marzy o córce.

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ