👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Molahonkeey wrote:@Ann35 ojj to trzymam kciuki, żeby ta ciąża była przyjemna i nudna 🍀✊🏼
@edka85 haha dokładnie, niech pierwsza rzuci kamieniem ta, co testu nie podświetlała 🤣🤣
@a_aandzela u mnie to samo, dlatego nie chcę też trzymać info do końca I trymestru, bo do wtedy bym chciała max pracować, a nie uczyć jeszcze kogoś 😁 a koniec I wypadałby mi jakoś w połowie Maja... W dwa tygodnie raczej nikogo nie znajdą, więc już musiałabym mieć z tyłu głowy conajmniej 3-4 tyg rekrutację, żeby od Maja już ktoś przyszedł..
Dziewczyny, z niektórymi z Was się znamy z wątku miesięcznego, ale chętnie poznam też "nowe twarze" 🤭 Może każda napisze kilka zdań o sobie? Mogę zacząć 🤣:
Jestem Molahonkeey (od "Molahonkey Song" z "Zanim się pojawiłeś" 😁), dołączyłam do forum w Grudniu, ale pierwszy wpis dodałam w Styczniu. 3 lata temu poznałam mojego męża, dosyć szybko przeprowadziłam się z Krakowa na Śląsk, dlatego też do pracy w Krk dojeżdżam 5 x/msc, mam słodką suczkę - adopciaka z OLX, w Grudniu przeszłam histeroskopię i teraz w drugim cyklu "po" nam się udało zobaczyć dwie kreseczki na teście. Jutro druga beta, 19.03 wizyta u nowej lekarki, na którą czekam od Grudnia 😂 Miło Was poznać 🥰
Wcześniej całe życie mieszkałam w większym mieście, niedaleko Krakowa 😉
To forum zdarzało mi się podglądać (zza krzaków 😂) parę lat temu, gdy byłam w związku z poprzednim partnerem.
Ciąża jest dla mnie lekkim zaskoczeniem, ponieważ nie staraliśmy się, a partner ma też problemy z płodnością.
Jesteśmy zaskoczeni, ale szczęśliwi 🥹 A ja, mimo 30 za rogiem, czuję się jakbym zaszła w nastoletnią ciążę 🥴Ann35, Darrika, Agni97, Misiula, a_aandzela, Aguskka, edka85, Wenka lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:O mnie...Zapuściłem korzenie na tym forum już w 2016 r. Od tamtej chwili dorobiłam się czwórki dzieci, a w międzyczasie dwa biochemy i jedna pozamaciczna. Decyzja o piątym dziecku zapadała powoli, bo wiadomo, że posiadanie już czwórki to niejako ekstremum 😉 Rodzina mojego M bardzo nas krytykowała za taką ilość dzieci, a mimo to zdecydowaliśmy się na piąte. W zeszłym roku w kwietniu zaczęliśmy starania. Po 9 miesiącach się udało, ale na krótko. Mam nadzieję, że tym razem w takim zacnym gronie dotrwam już do końca 😁
A tak na marginesie dodam, że mam jakieś szczęście do prowadzenia wątków na fiolecie. Poza pierwszą ciążą, prowadziłam wątki pozostałych trzech ciąż, z których mam dzieci (wrzesień 2020, kwiecień 2022, czerwiec 2023). No i aktualnie również. Hehe 😄 -
Ja swoją historią na forum dzielę się od jakiegoś roku.
Tak jak widać w stopce zdążyłam już cieszyć się z pozytywnego testu, a potem pochować syna. Niedawno zaliczyłam dwie ciąże biochemiczne, więc ta teraz jest dla mnie wielką nadzieją i mam nadzieję, że również ukojeniem.
Mam 28 lat, dwa koty, 8-latkę i męża. 😅
W kwestii pracy to w poprzednich ciążach ona zawsze była dla mnie ważna i planowałam pracować jak najdłużej, najlepiej wrócić z noworodkiem na piersi i dalej trzymać terminy. 😉
Mam managerskie stanowisko i nie ma opcji zastępstwa, no i ja tę pracę po prostu lubię. W tym momencie wiem jednak, że będę bardziej słuchać swojego ciała i wszystko inne zejdzie na dalszy plan.
Poza tym jestem leniwą kluchą, lubię grać w simsy i nienawidzę wymyślać co dziś na obiad. 🙄🩷
Agni97, Misiula, a_aandzela, Foxy96, Aguskka, edka85, Wenka lubią tę wiadomość
-
M93 wrote:Są i tu moje wątkowe dziewczyny!! 🥹🥹🥹 ale się cieszę razem z Wami!! 🥳🥳🥳
Widzę w stopce, że zaskoczyło po poronieniu, tak się cieszę! Dawno na wątek w oczekiwaniu na testowanie nie zaglądałam, a tu przychodzisz i co widzę 😍Rośnijcie zdrowo i spokojnie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 16:36
a_aandzela, M93, Vergeet lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Ja jestem Ania , 35 lat, dwójka na pokładzie - 13 lat córka i 6 lat syn.
Po długim związku zakończonym depresją poznałam miłość mojego życia. I tak sobie układamy to nasze życie w Niemczech. Ja od 12 lat mój od 1,5 roku.
Wcześniej miałam epizod 3 letni Holenderski.
Pracuje jako księgowa plus zarządzanie nieruchomościami 😄
Generalnie po synu nie chciałam mieć dzieci.
Poznałam mojego partnera i cały światopogląd się zmienił. Udało nam się po siedmiu miesiącach i jesteśmy bardzo szczęśliwi ❤️Lavenda, a_aandzela, Foxy96, Darrika, Misiula, Agni97, edka85, Wenka lubią tę wiadomość
-
A ja jestem Anka
dwa lata temu poznałam moją miłość 🥰 Długo się ukrywał,ale się udało. Pierwszy raz czuję,że jestem w prawdziwym związku ,zaopiekowana,szanowana,kochana 🥰 O ciążę staraliśmy się od lipca zeszłego roku - być może niedługo ,ale dla mnie cała wieczność
Jesteśmy jeszcze przed ślubem ,marzył mi się mały skromny i taki będzie ,niebawem 😎z pewnymi zamianami z uwagi na obecną cudowną sytuację 🍀Jesteśmy też w trakcie wykańczania domu,więc dużo przed nami prób związku,ale z największą przyjemnością je wszystkie podejmiemy 🥹
Zawodowo pracuje na stanowisku kierowniczym , mam super zgrany zespół,natomiast jest to korpo,więc na brak stresu nie narzekamy 🤯
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 🥰🍀i super pomysł Mola-jak zawsze krejzolko 🥰🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 16:56
Aguskka, Foxy96, Darrika, Misiula, Ann35, Agni97, Lavenda, Nana11, edka85, Wenka, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
2.05 prenatalne ⌛️🩷💙
-
Hej hej!
Edka, wpisz mi proszę 4.11, taki wyszedł mi termin z pierwszego USG ♥️
A coś więcej o mnie - mieszkam na Podkarpaciu, kocham koty i Simsy 😅 to moja pierwsza ciąża, nie staraliśmy się jakoś długo, co w sumie nas zaskoczyło ze względu na parametry nasienia męża 🫣 Niedługo czeka nas przeprowadzka do nowego mieszkania (mam nadzieję!), 19 marca wizyta serduszkowa, nie mogę się doczekać 😊Foxy96, Darrika, Ann35, Agni97, Lavenda, edka85, Wenka lubią tę wiadomość
-
Molahonkeey wrote:@Ann35 ojj to trzymam kciuki, żeby ta ciąża była przyjemna i nudna 🍀✊🏼
@edka85 haha dokładnie, niech pierwsza rzuci kamieniem ta, co testu nie podświetlała 🤣🤣
@a_aandzela u mnie to samo, dlatego nie chcę też trzymać info do końca I trymestru, bo do wtedy bym chciała max pracować, a nie uczyć jeszcze kogoś 😁 a koniec I wypadałby mi jakoś w połowie Maja... W dwa tygodnie raczej nikogo nie znajdą, więc już musiałabym mieć z tyłu głowy conajmniej 3-4 tyg rekrutację, żeby od Maja już ktoś przyszedł..
Dziewczyny, z niektórymi z Was się znamy z wątku miesięcznego, ale chętnie poznam też "nowe twarze" 🤭 Może każda napisze kilka zdań o sobie? Mogę zacząć 🤣:
Jestem Molahonkeey (od "Molahonkey Song" z "Zanim się pojawiłeś" 😁), dołączyłam do forum w Grudniu, ale pierwszy wpis dodałam w Styczniu. 3 lata temu poznałam mojego męża, dosyć szybko przeprowadziłam się z Krakowa na Śląsk, dlatego też do pracy w Krk dojeżdżam 5 x/msc, mam słodką suczkę - adopciaka z OLX, w Grudniu przeszłam histeroskopię i teraz w drugim cyklu "po" nam się udało zobaczyć dwie kreseczki na teście. Jutro druga beta, 19.03 wizyta u nowej lekarki, na którą czekam od Grudnia 😂 Miło Was poznać 🥰
Ja na cichacza no forum siedzę od października 😅 jakoś nigdy nie mogłam się zebrać w sobie i napisać i w końcu się odważyłam 😅 sporo z was koajrzę, mimo że nigdy nie pisałyśmy 😅
Mam już synka 5 lat
Teraz staraliśmy się od września i tak jak pisałam były 2 biochemy, mam nadzieję że teraz skończy się wszystko ok.
Ja dojeżdżam do pracy w Niemczech ale mieszkam w Polsce przy granicy, jestem fizjo 🙂
Wlasnie tez się zastanawiałam jak to zrobić z pracą
Miałam plan pójść na zwolnienie ewentualnie po prenatalnych ale jak wyjdzie to zobaczymy.
Póki co wie tylko mąż i przyjaciółkaFoxy96, Darrika, Agni97, Wenka lubią tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Widzę, że dużo fanek Simsów 😝 Ja już od x lat pozostaję wierna Heroes 3 😆
Ja też kocham simsy i nie tylko 😍 aktualnie na konsoli ostro pogrywam w assasins creed valhalla 🤭Foxy96, izzou97, Aguskka lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
No to pora na mnie...😊 Mam na imię Aga , z moim mężem jesteśmy razem od prawie 12 lat a 4 lata po ślubie. Jestem matką 10 letniego owczarka niemieckiego ❤️🤣 moja wielka miłość 🥹 pochodzę z Mazowsza a dokładnie z okolic Warszawy. Na forum jestem od ponad 1,5 roku a staraliśmy się od ponad 2 lat. Ostatecznie udało się po pierwszej procedurze IVF. 🍀
Foxy96, Darrika, Ann35, Agni97, izzou97, Aguskka, a_aandzela, Lavenda, Nana11, edka85, Wenka, Vergeet lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
Darrika wrote:Ja też kocham simsy i nie tylko 😍 aktualnie na konsoli ostro pogrywam w assasins creed valhalla 🤭
-
Foxy96 wrote:Na konsoli ostatnio grałam w Red Dead Redemption 2, polecam!
No dużo osób mi polecą, właśnie z myślą o tej grze odpaliłam konsole po mega przerwie długiej, bo była promka, ale zobaczyłam valhalle w gamepassie za darmo i tak poszło 😅 nie do końca lubiw klimat westernów więc nie wiem czy kiedyś się skusze na te grę 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 17:22
Foxy96 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Misiula wrote:No to pora na mnie...😊 Mam na imię Aga , z moim mężem jesteśmy razem od prawie 12 lat a 4 lata po ślubie. Jestem matką 10 letniego owczarka niemieckiego ❤️🤣 moja wielka miłość 🥹 pochodzę z Mazowsza a dokładnie z okolic Warszawy. Na forum jestem od ponad 1,5 roku a staraliśmy się od ponad 2 lat. Ostatecznie udało się po pierwszej procedurze IVF. 🍀
Cudownie słyszeć o takich historiach, kiedy po długich staraniach IVF przynosi ten cud 😍Misiula lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Foxy96 wrote:Widzę, że dużo fanek Simsów 😝 Ja już od x lat pozostaję wierna Heroes 3 😆
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Dołączam! Podczytywałam staraczkowe wątki miesięczne od połowy stycznia, ale sporadycznie i nie udzielałam się, żeby się nie zafiksować 🙃 Wczoraj 10 dpo zobaczyłam jasniutką drugą kreskę na teście. Nie chciałam tak szybko testować, ale czułam, że coś jest inaczej 😁 U nas zaskoczyło w 3cs, to moja pierwsza ciąża, więc muszę tu być i zasięgać wsparcia i opinii 😂 Na razie wiemy tylko my z mężem, naczytałam się tu tyle o stratach, że chcę jeszcze chwilę poczekać, zanim poślemy wieść dalej. Apka mi liczy termin na 21.11, wizytę u ginekologa umawiam na początek kwietnia. Mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do końca!
Ann35, Agni97, Darrika, Misiula, Aguskka, a_aandzela, Lavenda, Nana11, edka85, Wenka lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:Cudownie słyszeć o takich historiach, kiedy po długich staraniach IVF przynosi ten cud 😍
Darrika lubi tę wiadomość
-
peonia wrote:Dołączam! Podczytywałam staraczkowe wątki miesięczne od połowy stycznia, ale sporadycznie i nie udzielałam się, żeby się nie zafiksować 🙃 Wczoraj 10 dpo zobaczyłam jasniutką drugą kreskę na teście. Nie chciałam tak szybko testować, ale czułam, że coś jest inaczej 😁 U nas zaskoczyło w 3cs, to moja pierwsza ciąża, więc muszę tu być i zasięgać wsparcia i opinii 😂 Na razie wiemy tylko my z mężem, naczytałam się tu tyle o stratach, że chcę jeszcze chwilę poczekać, zanim poślemy wieść dalej. Apka mi liczy termin na 21.11, wizytę u ginekologa umawiam na początek kwietnia. Mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do końca!
peonia lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Cudownie słyszeć o takich historiach, kiedy po długich staraniach IVF przynosi ten cud 😍
No ja jestem mega wdzięczna,że są dostępne teraz takie metody leczenia 🥹💚Darrika, Foxy96 lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
Darrika wrote:No dużo osób mi polecą, właśnie z myślą o tej grze odpaliłam konsole po mega przerwie długiej, bo była promka, ale zobaczyłam valhalle w gamepassie za darmo i tak poszło 😅 nie do końca lubiw klimat westernów więc nie wiem czy kiedyś się skusze na te grę 🤭
Ja co prawda nie gram, ale lubię patrzeć jak mąż gra 🤣 wszystkie Assasyny zaliczone i powiem że mimo że nie lubię w ogole klimatu westernów to Red Dead mega mi się podobał 😁Darrika, Foxy96 lubią tę wiadomość