👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja stosuje olej z wiesiołka doustnie i dopochwowo, piję herbatę z liści malin, jem daktyle i zaopatrzyłam się w świeżego ananasa, ale jeszcze nie zdołałam go obrać 🤣
Wiadomo, teoretycznie może to przyspieszyć akcję, ale w praktyce to nie my o tym decydujemy, tylko ten mały lokator 😅👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
📆06.10 - 3300 g żabki 🐸
📆 21.10 - kolejna wizyta ⏳
-
U mnie dzisiaj najgorsza noc ever, co chwile wybudzalam sie na siku, dodatkowo mialam jakies glupie nielogiczne sny. Zgaga tez mnie dopadla taka ostra. Obracanie sie z boku na bok to jakis dramat, a moje palce wygladaja jak serdelki i bola .
Ja pije herbatke z lisci malin, jem daktyle i ananas swiezy czeka w lodowce. Mam olejek do masazu krocza ale jakos nie mam sily go robic bo codziennie z mezem mamy roboty na mieszkaniu. Od przyszlego tygodnia chyba tez zaczniemy akcje wypedzania lokatorki bo juz megaaaa mi ciezko 😮💨😓😥. -
Dzień dobry wszystkim w weekend!
U mnie noc pod względem pobudek itd była dziś całkiem znośna, ale śniły mi się tak randomowe rzeczy… 🤯 znajomi z podstawówki, połowa rodziny, a nawet stare Audi, które pojechało na złom 10 lat temu - brało udział w dzisiejszym śnie… bobas mnie jedynie wybudzał bo miał swoje napady energii, ale dziś w innej formie - nie rozpychał się tylko tak napieprzał jakby tam podskakiwał 🤣 to było chwilami przerażające.
Idę ogarniać dom - jak zacznę teraz to może skończę do wieczora z moim ostatnim tempem…Asia091 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. 2258g ✨
20.10. 2895g ✨
27.10. kolejna wizyta 🩺
-
Widzę, że dziś coś z tymi snami było nie tylko u mnie. Śniły mi się takie rzeczy dziwne i realistyczne jednocześnie 🙈 dodatkowo siku budziło mnie co 1,5h, a jak nie siku to piesel, nadal nie przyzwyczaiła się, że legowisko nie leży już wzdłuż tylko w poprzek, żeby łóżeczko weszło. Jeszcze Tosia mi stracha napędziła, bo się nie ruszała i nic nie pomagało, ani pukanie w brzuch ani zimna cola 😅 ale chyba miała po prostu mocny sen, bo już jest ok 😊 z tego wszystkiego boli mnie głowa 🙈👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Mamasitta wrote:U mnie dzisiaj ciągle spinanie i twardnienie brzucha co mnie mocno zmotywowalo do ogarniecia reszty wyprawki i spakowania torby. Nic jeszcze nie poprane eh.. tak ten czas leci a mi sie ciągle wydaje, że jeszcze czas, że jeszcze zdążę. Plan jest na ten tydzien nadchodzacy wszysyko dokończyć. Dziś mam 35+0. Bardzo martwią mnie te opuchniete dłonie ciśnienie zaczęło skakać a zwyż, ale mi sie ciągle wydaje, że może jakoś źle mierzę za szybko po jakims wysilku albo coś. Muszę bardziej sie postarać przy tym mierzeniu. W bocy wczoraj obudziłam się i chciałam sobie kołdrę podciągnąć to nie byłam wstanie jej chwycic dłonią i pociągnąć totalny ból, skostnienie i obrzmienie.
Mam nadzieję, że to zwykle obrzęki. Jutro mocz do labu i zobaczę. Do tego jeszcze szumy w uchu wieczorem od trzech dni. A zaczęło sie jak mnie mąż wkręcił, że złe dokumenty mu złożyłam w urzędzie skarbowym i mnie tak zestresowal, że zaczelo mi szumieć w głowie i teraz mam to codziennie wieczorem.
Zrób sobie też kwas moczowy. Wiem, wiem, mam schiza na tym punkcie, ale jestem zdania, że lepiej 3 badania za dużo niż jedno za mało.
Mi troszkę pomaga zimna woda, ale to tak na chwilę. Wczoraj rano ciężko mi było szklankę podnieść lewą ręką.
W piątek wizyta. Acard odstawiłam, tak jak kazał w 35+0, dopegyt biorę. Boję się skierowania do szpitala, dodatkowo się nakręcam, więc ciśnienie mi się nie chce unormować. Wczoraj 157/89 po drzemce. Rano 142/90. Boli mnie już wszystko, mąż wkurza tym, że oddycha, dzieci to już w ogóle mnie przebodźcowują na maxa samym istanieniem. I taka ta końcówka. -
Ja też mam w nocy i po nocy okropnie spuchnięte dłonie i palce, do tego stopnia, że nie mogę ich w ogóle zgiąć, a jak próbuję to od razu bolą, drętwieją, mrowią, czuję że ta opuchlizna uciska nerwy, okropne uczucie. U mnie ciśnienie na razie stabilne, dopegyt działa, jak rośnie to tak do 135/88, więc jest ok, chociaż jak na mnie to i tak naprawdę wysokie ciśnienie, bo ja to swoje mam niziutkie zawsze. Zazdroszczę tym, które już są na etapie wykurzania lokatora lub lokatorki 😅 też już bym chciała być w tym miejscu👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Zapisy ktg w szpitalu są dobre, dzisiaj też lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń od rana, ale on w sumie poświęcił mi 5 sekund. Dowiedziałam się, że wczoraj na ktg Mała miala słabą oscylacje, stąd to skierowanie plus ten jej brzuszek mniejszy o 2 tygodnie, Pani doktor wolała sprawdzić.
Także jestem na obserwacji.
Pierwszy raz w swoim życiu leżę w szpitalu, to jakaś inna rzeczywistość, jeszcze obok porodówki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wyjdę po weekendzie.4cs
01.2025r. cb
08.03. ⏸️ 8dpo
08.03. - beta 3,11
15.03. - beta 378,00
22.03. - beta 6819,00
25.03. - pierwsza wizyta
08.04. - mamy serduszko
02.05. - 4,56 cm człowieka ♥️ 11+3
13.05. - prenatalne, niskie ryzyka, to dziewczynka 👧
23.05. - 126g szczęścia 🩷
20.06. - kolejna wizyta
10.07. - połówkowe, 329g 😻
25.07. - wizyta, 579g ❤️
22.08. - kolejną wizyta (1100g)
19.09. - 1670 g
08. 10. - 2100g
15.10. - ok. 2400g
-
🐻 wrote:Zapisy ktg w szpitalu są dobre, dzisiaj też lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń od rana, ale on w sumie poświęcił mi 5 sekund. Dowiedziałam się, że wczoraj na ktg Mała miala słabą oscylacje, stąd to skierowanie plus ten jej brzuszek mniejszy o 2 tygodnie, Pani doktor wolała sprawdzić.
Także jestem na obserwacji.
Pierwszy raz w swoim życiu leżę w szpitalu, to jakaś inna rzeczywistość, jeszcze obok porodówki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wyjdę po weekendzie.
Ciężko jest się psychicznie nastawić na leżenie w szpitalu, tym bardziej takie niespodziewane, ja pierwszy dzień bardzo źle zniosłam. Ale z drugiej strony przynajmniej będziecie kilka dni pod obserwacją i będziesz mogła być spokojna, że z Malutką jest wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 09:51
Malinowa chmurka lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Dziewczyny, a wasze maluchy już są obrócone głową w dół? 😁 My mamy 33+5 i narazie położenie miednicowe, głowę czuje z lewej strony u góry, a nóżki często pod żebrami z prawej, leży jak jakiś rogalik... 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 11:25
-
Jjkm97 wrote:Dziewczyny, a wasze maluchy już są obrócone głową w dół? 😁 My mamy 33+5 i narazie położenie miednicowe, głowę czuje z lewej strony u góry, a nóżki często pod żebrami z prawej, leży jak jakiś rogalik... 🫣
U mnie głową w dół pierwszy raz się ukazał na III prenatalnych pod koniec sierpnia, to był chyba gdzieś 30tc. No i od tamtej pory tak siedzi w tej pozycji. Głowe ma centralnie na środku skierowaną do wyjścia 🤣 w poniedziałek mam wizytę, to mam nadzieję że się nie wykręcił jakoś inaczej na sam koniec.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. 2258g ✨
20.10. 2895g ✨
27.10. kolejna wizyta 🩺
-
Nadzieja32 wrote:Jeszcze Tosia mi stracha napędziła, bo się nie ruszała i nic nie pomagało, ani pukanie w brzuch ani zimna cola 😅 ale chyba miała po prostu mocny sen, bo już jest ok 😊 z tego wszystkiego boli mnie głowa 🙈
U mnie tak bylo wczoraj,do 12 w zasadzie bez ruchu... a jeszcze miałam ciężką noc to i myśli depresyjne, juz myślami bylam na ktg w szpitalu 🙄 to byłby jakiś dramat bo akurat rok temu 17.10 pochowaliśmy naszego Aniołka 😭
Fluffy, bardzo ci zazdroszczę takiego porodu🤗 "jedyne" czego sie boje przy porodzie to to ze bedzie trwal 15h a i tak skończy sie cc... chyba by mnie to rozwaliło psychicznie i fizycznie. Liczę sie z Tym ze bede kiepska matka to chce chociaż młodej przekazać najlepsze co mam czyli super mikrobiote pochwowa-jelitowa.
Fluffy, pamiętam ze kiedyś wypowiadałas sie nt szczepien, pozwalasz na wzw b w szpitalu? Ja sie zastanawiam czy nie odwlec tego do pierwszej wizyty u pediatry czy choćby miesiąc i poobserwować młoda, chyba nie ma problemu by zaszczepić w przychodni 🤔 -
Kasiek7 wrote:Nadzieja a ty jak mierzysz ciśnienie to oczekujesz siedząc i nic nie robiąc?
Tak, a jak inaczej?👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Fabregasowa wrote:U mnie tak bylo wczoraj,do 12 w zasadzie bez ruchu... a jeszcze miałam ciężką noc to i myśli depresyjne, juz myślami bylam na ktg w szpitalu 🙄 to byłby jakiś dramat bo akurat rok temu 17.10 pochowaliśmy naszego Aniołka 😭
Fluffy, bardzo ci zazdroszczę takiego porodu🤗 "jedyne" czego sie boje przy porodzie to to ze bedzie trwal 15h a i tak skończy sie cc... chyba by mnie to rozwaliło psychicznie i fizycznie. Liczę sie z Tym ze bede kiepska matka to chce chociaż młodej przekazać najlepsze co mam czyli super mikrobiote pochwowa-jelitowa.
Fluffy, pamiętam ze kiedyś wypowiadałas sie nt szczepien, pozwalasz na wzw b w szpitalu? Ja sie zastanawiam czy nie odwlec tego do pierwszej wizyty u pediatry czy choćby miesiąc i poobserwować młoda, chyba nie ma problemu by zaszczepić w przychodni 🤔
Współczuję stresu 🫂 dobrze, że już jest ok
Na pewno będziesz najlepszą mamą. Też mnie przeraża wizja męczarni przy skurczach, a na koniec cesarki, ale plus takiej sytuacji też jest, bo te skurcze stymulują dziecko, więc mimo, że cesarka to zazna po części porodu naturalnego
Co do WZW B w przychodni to raczej nie ma problemu, problem jest z gruźlicą, bo w przychodniach pielęgniarki raczej nie potrafią podać tego szczepienia, bo to się jakoś specjalnie podaje, żeby się zrobił taki pęcherzyk, no i trzeba czekać aż się uzbiera ileś chętnych, bo w jednym opakowaniu jest kilka dawek, często trzeba jeździć do specjalnych ośrodków w większych miastach👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Nadzieja32 wrote:Współczuję stresu 🫂 dobrze, że już jest ok
Na pewno będziesz najlepszą mamą. Też mnie przeraża wizja męczarni przy skurczach, a na koniec cesarki, ale plus takiej sytuacji też jest, bo te skurcze stymulują dziecko, więc mimo, że cesarka to zazna po części porodu naturalnego
Co do WZW B w przychodni to raczej nie ma problemu, problem jest z gruźlicą, bo w przychodniach pielęgniarki raczej nie potrafią podać tego szczepienia, bo to się jakoś specjalnie podaje, żeby się zrobił taki pęcherzyk, no i trzeba czekać aż się uzbiera ileś chętnych, bo w jednym opakowaniu jest kilka dawek, często trzeba jeździć do specjalnych ośrodków w większych miastach
Tak, slyszalam ze z gruźlica jest problem. Mi by bylo łatwiej bo w wawie jest sporo punktów ale jechać do zakaznego z noworodkiem, no way...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 14:38
-
Jjkm97 wrote:Dziewczyny, a wasze maluchy już są obrócone głową w dół? 😁 My mamy 33+5 i narazie położenie miednicowe, głowę czuje z lewej strony u góry, a nóżki często pod żebrami z prawej, leży jak jakiś rogalik... 🫣
U mnie też od III prenatalnych (po 30tc) jest juz glowkowo.
Fabregasowa, sposob porodu nie uczyni cie gorsza matka, tak samo to w jaki sposob karmisz. Owszem sa rozne korzyści wynikające z SN, ale nie mamy na to wplywu czasami. Bedziesz najlepsza matka dla swojego dziecka, jemu potrzebna jest przede wszystkim bliskosc i milosc, tylko tyle i az tyle. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 12:36
Fabregasowa, Domisiek lubią tę wiadomość
-
Jjkm97 lubi tę wiadomość