👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Nnaciaa trzymam kciuki mocno ✊🏼
Rany mi tak plecy wygjelo ze chodze jak kaczuszka 😂
Dziewczyny czy dady sa zanizone rozmiarowo? bo porownalam pampersy 1 z dada 2 i sa takie same 😄nnaciaa lubi tę wiadomość
-
U mnie też ciężka nocka, ale głównie przez pieseła, budzi że chce do łóżka, a jak jej mówię, że no to hop, chodź to stoi i patrzy. To mówię to idź na miejsce, idzie i za chwilę wstaje i od nowa 🤡🤡 ma szczęście, że ją bardzo kocham, bo myślałam, że ją uduszę, to już kolejna noc taka. Chyba nadal się nie przyzwyczaiła do zmiany ustawienia legowiska, ale kurcze, ono jest z tej strony co było tylko nie równolegle jak wcześniej, a prostopadle do łóżka 🙈
Dodatkowo moje jelita to jakaś masakra, biegunki mam całą ciążę, ale udało się dobrać takie dawki magnezu i potasu, że są na stabilnym poziomie, ale wczoraj wieczorem i dziś rano moje jelita przeszły same siebie, do tego okropnie bolą, aż czuję w krzyżu 😭😭 wypłukało mi się chyba wszystko od wczorajszego wieczora, będę musiała pojechać jutro na badania krwi👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
@Nnaciaa ja też trzymam kciuki!
Ja też mam kolejną ciężką noc za sobą, głównie przez zgagę, którą mam nawet po jogurcie naturalnym albo po szklance wody, a na którą już chyba tylko poród pomoże 😕
@Nadzieja32
Moja psina zawsze kładzie się w łóżku przed nami i zwykle zabiera mężowi 3/4 poduszki 😀 na szczęście nauczyła się, że teraz pan z nią wychodzi na poranne spacery i tylko jego budzi 😀 przynajmniej psa mam bezproblemowego.nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Eeee, no to ja dołączę do klubu niedogodności i zgłaszam, że po nocy mam chyba jakieś zastoje moczu w nerkach, bo od kilku dni właśnie po nocy bolą mnie nery i przechodzi po siusianiu 😅
A wczoraj wieczorem w gratisie miałam chyba pierwszy skurcz BH - trwał ok. 30 sekund, ból podbrzusza i pleców, aż zgięło mnie w pół. Jak normalne skurcze są 100x bardziej bolesne, to ja tego nie widzę, szczerze Wam mówię 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 09:58
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
@Foxy już trochę się przyzwyczaiłam, ja tak jak Rudka mam tę rwę w zasadzie odkąd już mały brzuszek był.
@Zumi na szczęście są też lepsze dni, poza tym i tak poza paracetamolem nic nie można więc chyba pogodziłam się z losem po prostu 😃 Najlepszy jest basen, po basenie jestem jak nowonarodzona. W ogóle basen to najlepsze co można dla siebie zrobić w ciąży. Jakbym mogla to chodziłabym codziennie i polecam Wam bardzo.
Btw. Pamiętam, że były te z Was co jeszcze zastanawiały się nad materacykami. Jak coś to na Rucken jest zniżka -10% z kodem FIZJO10 i na wszystko w sumie. Na ochraniacze i prześcieradła też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 10:18
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne 🩺 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2kg chłopa 💙
🍀 29.10 - wizyta
🍀 22.11.2025 🍀
-
Klekotka wrote:@Nnaciaa trzymam kciuki mocno ✊🏼
Rany mi tak plecy wygjelo ze chodze jak kaczuszka 😂
Dziewczyny czy dady sa zanizone rozmiarowo? bo porownalam pampersy 1 z dada 2 i sa takie same 😄
-
Mel 456 wrote:@Nnaciaa ja też trzymam kciuki!
Ja też mam kolejną ciężką noc za sobą, głównie przez zgagę, którą mam nawet po jogurcie naturalnym albo po szklance wody, a na którą już chyba tylko poród pomoże 😕
@Nadzieja32
Moja psina zawsze kładzie się w łóżku przed nami i zwykle zabiera mężowi 3/4 poduszki 😀 na szczęście nauczyła się, że teraz pan z nią wychodzi na poranne spacery i tylko jego budzi 😀 przynajmniej psa mam bezproblemowego.
Nasza psina też może do łóżka, ale sama na większość nocy wybiera legowisko, zawsze jak budziła, że chce do łóżka to mówiłam to hop i wchodziła, a teraz stoi i patrzy 🤡 i ja nie zasnę jak tak stoi i patrzy na mnie, a jak pójdzie wtedy do legowiska to zaraz wstaje i znowu stoi i patrzy 🫣 latem to w ogóle nie chce wejść w nocy do łóżka, ale jak już jesień czy zima to z reguły w nocy przychodziła i kładła się pod kołdrą wzdłuż mojego brzucha. Teraz niezbyt to możliwe, bo albo ja śpię z poduszką ciążową albo ona za bardzo wciska mi się w brzuch, a leżenie w nogach nie zawsze ją satysfakcjonuje 😆 a teraz po zmianie ustawienia legowiska to już całkiem się nie może odnaleźć. No istny kabaret 🤡🤡 i wiem, że rozpieściłam to mam, ale no jak nie rozpieścić psiego dziecka? 😅👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Ja dzisiaj wybrałam kanapę do spania, bo stary tak chrapal, ze chcialam go zabic.
U nas jednak jakas jelitowka, wczoraj przespalam caly bozy dzien, myslalam ze nie bede spala przez to w nocy, ale o 1 mimo wszystko zasnelam. Dzisiaj juz na szczescie wydaje sie ok i zjadlam w koncu sniadanie, ale po nim mnie znowu scielo na spanie i dopiero sie obudzilam. Za to przynajmniej mdlosci juz chyba odpuscily, wiec mam nadzieje, ze uda sie dopiac dzisiaj kilka spraw. Musze w koncu kupic plyn do prania, bo chce juz poprac wszystkie rzeczy i sie W KONCU spakowac.
Nnacia dawaj znac jak sytuacja, trzymam mocno kciuki. 🍀nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Nasza psina też może do łóżka, ale sama na większość nocy wybiera legowisko, zawsze jak budziła, że chce do łóżka to mówiłam to hop i wchodziła, a teraz stoi i patrzy 🤡 i ja nie zasnę jak tak stoi i patrzy na mnie, a jak pójdzie wtedy do legowiska to zaraz wstaje i znowu stoi i patrzy 🫣 latem to w ogóle nie chce wejść w nocy do łóżka, ale jak już jesień czy zima to z reguły w nocy przychodziła i kładła się pod kołdrą wzdłuż mojego brzucha. Teraz niezbyt to możliwe, bo albo ja śpię z poduszką ciążową albo ona za bardzo wciska mi się w brzuch, a leżenie w nogach nie zawsze ją satysfakcjonuje 😆 a teraz po zmianie ustawienia legowiska to już całkiem się nie może odnaleźć. No istny kabaret 🤡🤡 i wiem, że rozpieściłam to mam, ale no jak nie rozpieścić psiego dziecka? 😅
Nasza psina czasami tez tak robila 🤡 dobrze wie ze moze wskoczyc to siedzi patrzy i za chwile burczy lub drapie lapa o lozko. No to mowie hop i klepie to lozko to dopiero wtedy wskakuje 😂 zdarzaly sie nocki podczas ktorych kilka razy tak robila 🙈 straszne uparciuchy.
-
Dziewczyny, jakie zestawy ubranek pakujecie na wyjście? Ja myślałam nad dwoma warstwami + kombinezon jesienny, ale sama nie wiem szczerze mówiąc 😫👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
📆06.10 - 3300 g żabki 🐸
📆 21.10 - kolejna wizyta ⏳
-
Ja już nie pamiętam kiedy miałam normalną nockę, budzę się średnio co godzinę już od pewnego czasu 😒👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
📆06.10 - 3300 g żabki 🐸
📆 21.10 - kolejna wizyta ⏳
-
Hej, czytam Was może nieco częściej niż normalnie, to i się odezwę
Gratulacje dla pierwszych Mamusi z naszego wątku 🥰
I ogromne ogromne kciuki za planowane cc, ale generalnie też za nas wszystkie!
U mnie od kilku dni ciąża donoszona, uf! I są też skurcze przepowiadające, ale na razie mega lajtowe. Podobnie jak niektóre z Was, już się nie mogę bardzo doczekać spotkania z maleństwem, ale też czasami czuję się jeszcze niegotowa 😬 mimo że torba już spakowana i wszystko inne ogólnie gotowe… Niesamowite, że już wszystkie wkraczamy w ten kluczowy czas i już właściwie nie ma odwrotu.
Zazwyczaj nie nadążałam się podzielić żadnymi promkami, to chociaż dzisiaj napiszę, że w rossmanie Bambiboo 1 i 2 są teraz w promce, a ich akurat planuję sobie zrobić zapasik, bo nawet jak nie będą jakieś turbo nieprzemakalne, to liczę, że te bambusowe włókna będą mogły zadziałać czasami jako remedium w razie odparzeń od mniej naturalnych pieluszek (tak przynajmniej rozkminiam, życie pokaże). Ale jeśli ktoś wie, jak one rozmiarowo wypadają i czy warto w ogóle te 1 kupować, to niech da znać.
Kciuki i powodzenia dla nas wszystkich!!! 🫶
Aa i jeszcze olej migdałowy z Botanica pharma, który mi się dobrze sprawdza cały czas, też w sporej promce w rossmanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 11:07
Zumi lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '90 & '84
starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI ❌
17.02.25 kwalifikacja do ivf
28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235
18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g
29.08 3. prenatalne✅ 29+6 1615g
🙏 czekamy na Ciebie, Skarbie
-
nnaciaa wrote:My po wizycie. Jutro CC.
Dystrofia 1 stopnia.
Lekarz nie chce ryzykować i jutro zrobi operację.
To będzie piękna noc 🥺
Idę dokończyć pakowanie torby do szpitala.
Łóżeczko nie skręcone, fotelik w sklepie...
Ja również trzymam kciuki! Będzie dobrze ❤️ Fotelikiem się nie przejmuj tak jak piszą dziewczyny, mąż wszystko ogarnie. To tylko materialne rzeczy, a teraz już tylko myśl o sobie i maluszku że już jutro się spotkacie ❤️😍
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Dziewczyny zaczął mi czop odchodzić. Czy to nie za wcześnie?
-
wellwellwell wrote:Ja dzisiaj wybrałam kanapę do spania, bo stary tak chrapal, ze chcialam go zabic.
U nas jednak jakas jelitowka, wczoraj przespalam caly bozy dzien, myslalam ze nie bede spala przez to w nocy, ale o 1 mimo wszystko zasnelam. Dzisiaj juz na szczescie wydaje sie ok i zjadlam w koncu sniadanie, ale po nim mnie znowu scielo na spanie i dopiero sie obudzilam. Za to przynajmniej mdlosci juz chyba odpuscily, wiec mam nadzieje, ze uda sie dopiac dzisiaj kilka spraw. Musze w koncu kupic plyn do prania, bo chce juz poprac wszystkie rzeczy i sie W KONCU spakowac.
Nnacia dawaj znac jak sytuacja, trzymam mocno kciuki. 🍀
Myslalam dziś rano o Tobie…bo sama ledwo co dowiozłam synka do przedszkola. Ale póki co jest cisza, położyłam się i przespałam właśnie i ledwo co się obudziłam teraz a już przecież prawie południe. Ja piorę póki co kurtki bo po weekendowym ognisku absolutnie wszystko śmierdzi niemiłosiernie… Jak skończę kurtki to wrzucam foteliki. Jutro ubrania z dnia normalnie i właśnie prześcieradełka itp. Ale mam zagwozdkę bo u nas się mega kurzy w domu i jak tylko zostawię łóżeczko takie wyprane to po tygodniu jest już zakurzone. Może jakaś kapa? Ale wtedy gdzie przewiew powietrza 🙈
-
Takie galaretowate z 3 cm długości przezroczyste.I to tak nagle stałam w kuchni i coś dziwnego poczułam że mi wyleciało 🙄I teraz też trochę odeszło po siku ale mniej. Może warto wybrać się na wizytę i to sprawdzić ? Co myślicie?
-
Widząc komentarz Ani i Edki w mojej głowie właśnie odblokował się mój dzisiejszy sen, gdzie przez cały ten sen, odchodził mi czop który był gigantyczny i wściekle czerwony 😅 ale ostatnio w moich snach są takie abstrakcyjne głupoty, że bez komentarza 😅
Domisiek lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨