👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacia, czekamy na wieści! A jak się w ogóle czujesz?
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:No to ja piję cztery 🙄 Zawsze piłam dużo kawy w ciążach. Lekarzowi oczywiście nie mówiłam, bo on z tych, co pozwalają jedna słabą na dobę 😄 W ogóle jestem całe życie kawoszem. Zaczęłam mając 15 lat.
Dziewczyny z mdłościami. Jak jest u was z apetytem? Powiem szczerze, że w żadnej ciąży nie miałam nudności, a w tej od czasu do czasu przytrafiają mi się. I co ciekawe - przechodzi po tym jak coś zjem. I weź tu człowieku jedz, jak ci niedobrze 🤷
Nacia, o której wizyta?
U mnie z apetytem ok, mam ochote na rozne rzeczy sle jak za zynam jesc to juz nie… jak nie zjem np rano to strasznie mnie mdli.. zdarza sie ze np o 3 w nocy sie budze i jest mi tak niedobrze ze ide wziac chociaz gryza chleba…
Gorzej z piciem. Woda mnie obrzydza. Herbata tez. Soki sa jakies za slodkie. Na cole mialam ochote ale jak sprobowalam to mnie odrzuca
-
Epidrac wrote:U mnie z apetytem ok, mam ochote na rozne rzeczy sle jak za zynam jesc to juz nie… jak nie zjem np rano to strasznie mnie mdli.. zdarza sie ze np o 3 w nocy sie budze i jest mi tak niedobrze ze ide wziac chociaz gryza chleba…
Gorzej z piciem. Woda mnie obrzydza. Herbata tez. Soki sa jakies za slodkie. Na cole mialam ochote ale jak sprobowalam to mnie odrzuca
Z piciem mam to samo. Kawa słaba rano, na wodę nie mogę patrzeć, soki bleee, zmuszam się do herbat owocowych i ziołowych, ale i to ciężko wchodzi. A jak nie pije, to puchnę, zwłaszcza dłonie. -
Nacia, jak tam wizyta? 😊
-
Dzień dobry, witam się
Na pokładzie synek 1,5 roczny, oczekujemy na drugiego dzidziusia
Wstępnie termin porodu na 28 listopada.
Od wczoraj krwawienie, które przeszło dzisiaj w plamienie. Na USG wszystko okej, zażywam luteinę i trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrzeFoxy96, Misiula, nnaciaa, Beatkaaa, kalinok, Pszczółka1900, edka85, psaj91, libby7, izzou97, Aguskka, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny,
Jestem na forum już długo ale byłam na różowej stronie. Długo się staraliśmy o drugie dziecko, po drodze spotkało mnie też poronienie 💔
Teraz chyba się udało 🤞🤞 dziś sprawdziłam przyrost bety 6271. Myślicie że już pora na wizytę u ginekologa? Na USG już coś powinno widać?Foxy96, Misiula, kalinok, edka85, Agni97 lubią tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Beta
19.03-43
21.03-141
23.03-397
30.03-6217 -
Edka, ja dosłownie żyję o sucharach, owocach i wodzie. Wczoraj facet zrobił śniadanie, zjadłam jedną małą kiełbaskę, którą musiałam odchorować cały dzień ☹️ Chyba napiszę do lekarki, żeby mi coś przepisała ☹️ Ogólnie jestem przez te mdłości osłabiona, jak wstaję z łóżka to mi się kręci w głowie itp ☹️
Nacia, powodzenia na wizycie, trzymam kciuki.
Witam nowe dziewczyny ☺️ Julcia, przy takiej becie powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy. Więc myślę, że jak najbardziej możesz się wybrać do gina ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 16:35
-
edka85 wrote:Nacia, czekamy na wieści! A jak się w ogóle czujesz?
https://zapodaj.net/plik-i00WZQ9e2u
Kropek ma się dobrze. Serduszko bije i nawet chwilkę posłuchaliśmy.
Na tym zdjęciu ma 2,31 cm i 9w0d a na drugim 2,16 cm i 8w6d (zależało jak się ułożył).
Datę porodu będziemy ustalać na następnej wizycie 23.04 i też wtedy zrobi lekarz pierwsze prenatalne.
Mam zrobić jeszcze raz BHCg i już PAPPa (na kilka dni przed wizytą) oraz oba CMV.
Lekarz stąpa bardzo twardo po ziemi i mówił, żeby jeszcze się nie cieszyć, bo jeszcze dużo rzeczy może pójść nie tak.
Nalegał trochę na L4, ale w pracy nic nie wiedzą, więc odmówiłam. W razie czego mam napisać do niego i mi wystawi zdalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 17:05
Foxy96, Beatkaaa, Molahonkeey, Misiula, kalinok, edka85, Agni97, Pszczółka1900, Karolka11 lubią tę wiadomość
-
galadriela wrote:Dzień dobry, witam się
Na pokładzie synek 1,5 roczny, oczekujemy na drugiego dzidziusia
Wstępnie termin porodu na 28 listopada.
Od wczoraj krwawienie, które przeszło dzisiaj w plamienie. Na USG wszystko okej, zażywam luteinę i trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze
Witaj 🙂 Również trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 17:16
-
Julciaa14 wrote:Część dziewczyny,
Jestem na forum już długo ale byłam na różowej stronie. Długo się staraliśmy o drugie dziecko, po drodze spotkało mnie też poronienie 💔
Teraz chyba się udało 🤞🤞 dziś sprawdziłam przyrost bety 6271. Myślicie że już pora na wizytę u ginekologa? Na USG już coś powinno widać?
Witaj 🙂 A k którym tygodniu jesteś np. licząc aplikacją od OM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 17:19
-
nnaciaa wrote:https://zapodaj.net/plik-i00WZQ9e2u
Kropek ma się dobrze. Serduszko bije i nawet chwilkę posłuchaliśmy.
Na tym zdjęciu ma 2,31 cm i 9w0d a na drugim 2,16 cm i 8w6d (zależało jak się ułożył).
Datę porodu będziemy ustalać na następnej wizycie 23.04 i też wtedy zrobi lekarz pierwsze prenatalne.
Mam zrobić jeszcze raz BHCg i już PAPPa (na kilka dni przed wizytą).
Lekarz stąpa bardzo twardo po ziemi i mówił, żeby jeszcze się nie cieszyć, bo jeszcze dużo rzeczy może pójść nie tak.
Nalegał trochę na L4, ale w pracy nic nie wiedzą, więc odmówiłam. W razie czego mam napisać do niego i mi wystawi zdalnie.nnaciaa lubi tę wiadomość
-
To jak chcesz pójść żeby zobaczyć serduszko a przynajmniej żeby była taka możliwość to najlepiej około 6 tygodnia ciąży:) ale wcześniej też możesz już się wybrać
-
nnaciaa wrote:Witaj 🙂 A k którym tygodniu jesteś np. licząc aplikacją od OM?31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Beta
19.03-43
21.03-141
23.03-397
30.03-6217 -
Julcia, przede wszystkim witam. Możesz już teraz pójść na USG, ale na etapie 4tc na pewno nie zobaczysz ♥️. Musisz odczekać jeszcze 2 tygodnie. Ale jak chcesz tylko sprawdzić, czy jest sam pęcherzyk w macicy, to jak najbardziej możesz już się wybrać.
Nacia, no widzisz - ustąpienie objawów nic złego nie oznaczało 😉nnaciaa, Julciaa14 lubią tę wiadomość
-
Ana29 wrote:Acyklowir w maści. Ja mialam w pierwszych tygodniach i to przepisal mi lekarz 😉👫 29&29
🧑 Endometrioza/Adenomioza
22.03 ⏸️
24.03 beta 93, progesteron 33,70
26.03 beta 318
01.04 beta 4358
09.04 beta 33 331
10.04 serduszko ❤️ -
edka85 wrote:No to ja piję cztery 🙄 Zawsze piłam dużo kawy w ciążach. Lekarzowi oczywiście nie mówiłam, bo on z tych, co pozwalają jedna słabą na dobę 😄 W ogóle jestem całe życie kawoszem. Zaczęłam mając 15 lat.
Dziewczyny z mdłościami. Jak jest u was z apetytem? Powiem szczerze, że w żadnej ciąży nie miałam nudności, a w tej od czasu do czasu przytrafiają mi się. I co ciekawe - przechodzi po tym jak coś zjem. I weź tu człowieku jedz, jak ci niedobrze 🤷
Nacia, o której wizyta?
U mnie jest słabo na czczo i po obiedzie. Jak zjem np. kilka ciastek rano, to jestem jak nowonarodzona 😂
@nnaciaa Trochę słabe podejście lekarza... 9 tydzień, prawie najgorszy okres za Wami (z tego co widziałam w stopkach to poronienia najczęściej zdarzają się 4-8 tc), a on Wam każe się nie cieszyć... No nie wiem, mam mieszane uczucia. Już widzę siebie po takich słowach - chyba bym ryczała i żyła w strachu do kolejnej wizyty 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 20:48
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺