Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie też niedobrze, dziś za to ciężko było wstać, ale zaraz trzeba na uczelnię iść.
Ja cera też super, żadnych pryszczy nigdzie na cielePaznokcie jedynie słabe.
Wczoraj za to czułam rozciąganie brzucha, a na wieczó to była całkiem niezłą, twarda piłeczka
Póki co w zasadzie nie przytyłam, jedynie zaokrąglam się i mam nadzieję, że za wiele w ciąży nie przytyję. Tym bardziej, że jakoś straciłam apetyt i muszę się zmuszać by jeść. Za to pojawił się megawrażliwy węch.
W pracy u męża wiedziały 3 osoby, teraz mi pisze, że zbiera gratulacje od ludzi. Ach te męskie plotkaryMicia, ewulek lubią tę wiadomość
-
Miu zadzwoń na infolinię NFZ i powiedz, że masz takie skierowanie i gdzie możesz się zgłosić. Jak Ci powiedzą, że nie ma takiej to zapytaj co masz zrobić. Wątpię, żeby NFZ zwracał za prywatne wizyty, ale może mają jakąś ścieżkę działania. A lekarz dający skierowanie nie powiedział Ci gdzie możesz się zgłosić?
A przed ciążą miałaś kiedyś robione badania?
Jeśli chodzi o cerę to u mnie słabo. -
nick nieaktualny
-
Ja zauważam lekko powiększony dół brzucha, ale to naprawdę tylko ja widzę.
Poza tym ten fragment brzucha jest twardszy i tak jak kiedyś jak mnie bolał brzuch i miałam biegunkę to mogłam wcisnąć go całkowicie do środka tak teraz nie mogę, bo czuję tam coś - pewnie macicę.
Jakieś półtora -dwa tygodnie temu czytałam, że macica na tym etapie jest wielkości grejpfruta.
Mandi :) lubi tę wiadomość
-
Też mam powiększony dół brzucha, spodnie zrobiły się ciasne. Wczoraj moja mama wynalazła mi w lumpie jeansy ciążowe "H&M mama" kochana jest
. Te spodnie super wygodne. Największy brzuch u mnie widać wieczorem ale to pewnie przez wzdęcia
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:45
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
DZIEWCZYNY !!!! TO CO PRZECHODZĘ OD 6 RANO DO TERAZ TO NIE BÓL GŁOWY, TO OBRZĘK MÓZGU !! PRZYSIĘGAM, ŻE CZUJĘ, ŻE MI MÓZG USZAMI CHCE SIĘ WYDOSTAĆ. OD TEGO BÓLU NA RZYG SIĘ ZBIERA
((
Nie mam w domu tabletek, mąż wszystko zjadł. Zaraz wychodzę do pracy i dzieci będą się pytać gdzie byłam, i głośne dzwonki i tłumaczenie zadań... po co ja napisałam, że już jest lepiej i przyjdę( <debil>
U mnie z rana brzuszka w ogóle nie ma, za to wieczorem, ulala
Mandi :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magu wrote:Miu zadzwoń na infolinię NFZ i powiedz, że masz takie skierowanie i gdzie możesz się zgłosić. Jak Ci powiedzą, że nie ma takiej to zapytaj co masz zrobić. Wątpię, żeby NFZ zwracał za prywatne wizyty, ale może mają jakąś ścieżkę działania. A lekarz dający skierowanie nie powiedział Ci gdzie możesz się zgłosić?
A przed ciążą miałaś kiedyś robione badania?
Jeśli chodzi o cerę to u mnie słabo.
Przed ciążą miałam tylko glukozę, poprzednia lekarz nie reagowała, że jest albo na górnej granicy, albo przekroczona. A ten obecny od razu zareagował ehh. Musi być dobrze...
olcia - jeju, współczuję Ci, może to migrena po prostu? Wg mnie nie powinnaś iść do pracy, tylko do przychodni conajmniej :{ -
Co do brzuszka juz raz spominalam ze tak smiesznie mi rosnie od pepka w dól hehe
Olcia ; jejku współczuje , moze kup sobie cos w aptece a moze niech mąż Ci kupi ?
U mnie czas tak powoli mi leci jak żółw , chociaz w sumie jeszcze troche do zrobienia mam ale znajac zycie skoncze wszystko kolo siebie robic godz przed autobusem i bede sie wiercic bo , jestem bardzo nie cierpiliwa , chociaz by wyjsc na to świerze powietrze -
Micia mi się wydaje, że rano jest mały brzuch bo i żołądek pusty, a wieczorem to już jesteśmy po kilku posiłkach
Buffy już o tym pisałam, ale mnie rozstępy zaatakowały w noc po porodzie na piersiach, kiedy te osiągnęły gigantyczny rozmiar.
Ale teraz w szpitalu widziałam mnóstwo młodych (19, 20 lat) dziewczyn na końcówce ciąży ze strasznie pocharatanymi brzuchami. Rozstępy grubości 2 cm na całej powierzchni, żal mi ich było, bo wiem, jak te brzuchy będą wyglądać już całe życieMicia lubi tę wiadomość
-
Pewnie tak jest jak piszesz Mala_Czarna
, rano puste jelitka i wydaje się płaski. Chociaż jak leże i dotknę dół brzucha to czuje takie uwypuklenie i lekko widać. Jednym słowem powoli rośniemy
.
Właśnie dziewczyny a znacie jakiś dobry balsam na rozstępy? Mi koleżanka poleca z firmy Tołpa, trochę kosztują te kosmetyki. Tylko co działa na jedną osobę pewnie nie oznacza, że będzie działać na drugą. Moja koleżanka po ciąży nie ma w ogóle rozstępów i ładny płaski brzuch, ale może to bardziej geny nie wiem.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
mi tez juz lekko brzuszek wyskoczyl.... a piersi to przesadzily hahahahha
co do rozstepow to po 3ce mam ale ledwo widoczne na boku brzucha...i chyba tylko ja je widze) co mnie bardzo cieszy i mam nadzieje ze tym razem tak bedzie
))
jeszcze raz powodzenia dziewczyny na usg i dajcie znac pooo
a i zdjecia mile widziane maluszkow))
skarb15 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyMicia ja używam Palmer'sa i oliwki
Mała Czarna masakra. Moja mama ma, ale ona niczego na brzuch nie używała. Liczę, że jak będę smarować i ćwiczyć to nie będzie. Jak pojawią się to trudno, pójdę na terapię laserową ostatecznie.Micia, ewulek lubią tę wiadomość
-
Magu i szczesciaro za Was również mocne kciuki, jakoś mi to z głowy wyleciało, że Wy też dzisiaj na podglądanie;) Ja chciałam założyć dzisiaj dżinsy, które wcześniej były na mnie luźne i no way, brzuch scisniety na małą więc założyłam inne. U mnie widać, brzuszek jest twardy, a ja tylko stoję przed lustrem i oglądam