X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lot samolotem
Odpowiedz

Lot samolotem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oliwa Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o locie samolotem we wczesnej ciazy?

Oliwa
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwa wrote:
    Co myslicie o locie samolotem we wczesnej ciazy?

Ja leciałam w 9tc i teraz w 19tc i nic się nie działo. Pytałam lekarza za pierwszym razem i w sumie to się zdziwił pytaniem. Mówił że promieniowanie kosmiczne i na bramkach jest za słabe żeby zaszkodzić. Podobno nawet Stewardessy pracują w ciąży. No i mówił, że bardziej niebezpieczne jest zanurkowanie w głębokim basenie ;) Zależy czego się obawiasz?

dqpri09k8v8ti207.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie poleciałam. Nie ma wiekszych przeciwskazan ale nigdy nie wiesz jak Twoj organizm zareaguje. Mnie np loty bardzo stresują i pierwsze co zrobilam po tescie to odwolanie wakacji. Musisz to sama przemyslec i wziac na barki ewentualne konsekwencje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latałam w tej i poprzedniej ciąży kilka razy, ale tylko na krótkie dystanse do 3h. W prawidłowej ciąży można bez problemu latać samolotem. Mój gin. przed lotem przepisywał mi tylko na wszelki wypadek clexane.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ