X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne luteina i duphaston
Odpowiedz

luteina i duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przejdę teraz na 1x1 rano i przez 14 dni mam akurat po jednej dziennie. Więcej nie mam i być może do wizyty jakoś dam radę...
    Dziękuję dziewczyny za info

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ren Znajoma

Wysłany: 5 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez raz poronilam (samoistnie w 8t5d), i byc moze powodem byl wlasnie niski progesteron..... Dodam, ze mieszkam w Anglii a tutaj ciaza musi 'sama sie utrzymac' do 11t4d wtedy dopiero robia pierwsze usg, chyba ze plamisz to zrobia wczesniej ale tak to nie. Tu nie badaja ani progesteronu ani nie sprawdza przyrostu bety. Szczesliwie po 2,5 miesiacach od poronienia zaszlam w druga ciaze. Natychmiast jak sie dowiedzialam o drugiej ciazy to niemazle 'zmusilam' angielska lekarke by mi zrobili prywatnie bete i prog i prog wyszedl bardzo niski. Druga beta przyrost po 48h 47.6% za niski troche, ale w Bogu pokladam nadzieje, ze to dzieciatko z nami na ziemi zostanie...
    (...)
    Od 32dc biore 2x1 Duphaston oraz 2x1 Luteine 100 dopochwowo (dokladnie co 12 godzin!). Badanie proga i bety robilam przed aplikowaniem lekow, leki wzielam jak tylko otrzymalam, dzien po dowiedzeniu ze prog niski. Tak jak dziewczyny piszecie, nie zaszkodzi a NAPEWNO MOZE POMOC!
    Kochane, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze, zycze i Wam i sobie szczesliwego rozwiazania <3

Esperanza Mia lubi tę wiadomość

Ren
  • Kaluu Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a może któraś z Was ma do sprzedania duphaston?

Kalu
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ