LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza wrote:Tak,do najbliższego mam 15 km ☺ Właśnie wolę mieć bliżej. Dzięki😊
Skoro masz szpital 15 km to po co jeździć 50 km?
Jak dostaniesz skurczy itd to te 50 km to będzie duuuuuuuzo
Mysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyJeśli dostaniesz skurczy to ja wybrałabym ten bliższy, jeśli będziesz po terminie i będziesz musiała się zgłosić na wywołanie to wtedy bym wzięła pod uwagę ten dalszy
Jak się nie wyrobimy z wykończeniem domu przed porodem to tez będę miała 50kmMysza lubi tę wiadomość
-
Mysza
Dokładnie
Co innego jak jedziesz ze skurczami a co innego na wywołanie np czy cc umawiana wcześniej
Inna kwestia to Np jaka prace / tryb pracy ma Twój M
Czy będzie mógł dojeżdżać do Ciebie te 50 km żeby Was odwiedzać po porodzie w godzinach odwiedzin ?
Oczywiście jeśli to jest dla Ciebie ważny aspektMysza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah wrote:No ja osobiście bym tak zrobiła
Skoro masz szpital 15 km to po co jeździć 50 km?
Jak dostaniesz skurczy itd to te 50 km to będzie duuuuuuuzo
Też staram się nie jeść późno, ale z powodu zgagi, która czasem mam wrażenie topi mi przełyk😉 Na szczęście pojawia się coraz rzadziej. -
Mysza
Hihi wiesz my tu żadne ekspertki - przynajmniej ja za taka się nie uważam
Pisze co wiem z doświadczenia - co oczywiście u innych może sie nie sprawdzić
Albo co uważam na dany temat
A ekspertka ze mnie take ze hoho
Ale fakt, ja tez lubie to forum i wymianę zdań / opinii / doświadczeńJustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak piszecie, jak dostanę skurczy to jednak rozsądniej wybrać bliższy szpital, a na wywoływanie jednak do Lublina. Właśnie przed chwilą rozmawiałam z mężem i się z tym zgadza
Dojedzie bez problemu żeby nas odwiedzić, jego bardziej przeraża wizja jazdy z rodzącą😃
Dzięki za wszystkie odpowiedzi 🌷Dariah, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Dziewczyny
Mówiliście ze przed ta krzywa nie powinno być za długiej przerwy bez jedzenia ? Czy coś kręcę ?
Jak koło 19:30 zjem jogurt to będzie Ok?
Idę jutro rano jak tylko wstanę
Ja miałam tak ze przez zbyt długa przerwę między wieczornym ostatnim posiłkiem a badaniem, miałam wykrztusi glukozy i glukoza na czczo była podwyższona
Miałam jakieś 13h przerwy.
Lekarz powiedział mi ze powinno być 8-10h
Wczoraj tak zrobiłam i na badaniu glukozy na czczo wyszło mi 87,5JustiJusti lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, jesteśmy w połowie 28tyg a mała waży już prawie 1300g. Lekarz pierwsze co przy mierzeniu główki o jaka duża dzidzia. Mam nadzieję że nie będę musiała rodzic dużego klocka 🙈 glukozę też wczoraj przeżyłam, wyniki krwi wszystko w normie, tylko leukocyty podwyższone, ale lekarz powiedział że to może być alergiczne (cóż poradzę że tak kocham koty, a mam alergię no🤷🏽♀️). Jedyne co mi się nie podoba że włączamy heparynę, bo w ktoryms tam tygodniu trzeba będzie z acardu zrezygnowac o organizm ma się przestawić. Cóż począć, jakos trzeba będzie przeżyć z tymi zastrzykami. Będę musiała się przełamać, bo przecież nie będę codziennie do przychodni chodzić 😂
Bożenka, Camilla33, ss25, ppieguskaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuu wrote:Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, jesteśmy w połowie 28tyg a mała waży już prawie 1300g. Lekarz pierwsze co przy mierzeniu główki o jaka duża dzidzia. Mam nadzieję że nie będę musiała rodzic dużego klocka 🙈 glukozę też wczoraj przeżyłam, wyniki krwi wszystko w normie, tylko leukocyty podwyższone, ale lekarz powiedział że to może być alergiczne (cóż poradzę że tak kocham koty, a mam alergię no🤷🏽♀️). Jedyne co mi się nie podoba że włączamy heparynę, bo w ktoryms tam tygodniu trzeba będzie z acardu zrezygnowac o organizm ma się przestawić. Cóż począć, jakos trzeba będzie przeżyć z tymi zastrzykami. Będę musiała się przełamać, bo przecież nie będę codziennie do przychodni chodzić 😂
JustiJusti, Aguuu, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny od kilku dni nie umiałam się zalogować na forum. Dopiero wyciągnęłam laptopa i się udało. Na tel i tablecie się nie da.
Widzę, że już większość z Was po krzywej. Mnie to czeka we wtorek , odłożyłam to na dzień przed wizytą. Przy okazji zrobię resztę badań.
Mam nadzieję, że Alicja dobrze rośnie bo ostatnio było trochę słabo z tą wagą ale brzuch rośnie to mam nadzieję, że ona też.
Dziewczyny czy Wy teżmacie już bóle kręgosłupa. Ja ostatnio musiałam iśc do fizjoterapeuty bo mnie tak krzyże bolą i biodra, że już nie dawałam rady. Ani siedzieć dłużej ani stać. Dostałam zestaw ćwiczeń z piłką i jakiś plaster mi przyklejono ale już mi się odkleił. Mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą bo ja nie wiem jak to będzie dalej.
-
Aguuu wrote:Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, jesteśmy w połowie 28tyg a mała waży już prawie 1300g. Lekarz pierwsze co przy mierzeniu główki o jaka duża dzidzia. Mam nadzieję że nie będę musiała rodzic dużego klocka 🙈 glukozę też wczoraj przeżyłam, wyniki krwi wszystko w normie, tylko leukocyty podwyższone, ale lekarz powiedział że to może być alergiczne (cóż poradzę że tak kocham koty, a mam alergię no🤷🏽♀️). Jedyne co mi się nie podoba że włączamy heparynę, bo w ktoryms tam tygodniu trzeba będzie z acardu zrezygnowac o organizm ma się przestawić. Cóż począć, jakos trzeba będzie przeżyć z tymi zastrzykami. Będę musiała się przełamać, bo przecież nie będę codziennie do przychodni chodzić 😂
Mysza lubi tę wiadomość
-
Z kręgosłupem, biodrami będzie co raz gorzej. Dojdą do tego też kolana i stawy dłoni. Relaksyna działa bardzo intensywnie. Rosnący brzuch co raz bardziej bedzie powodować ucisk nerwów. Niestety często pojawia się rwa kulszowa. Ja dodatkowo jestem po wypadku, po 30 tyg w poprzedniej ciąży chwilami wyłam z bólu. Po porodzie poświęciłam dwa miesiące na intensywna rehabilitację, a w dodatku przy porodzie złamała mi się kość ogonowa.
-
Aguuu
Ooo kawał dzidzi !!
Ja właśnie czekam na krzywa
Okazało się ze lab otwierają o 8 nie o 7:30 heheh
Nadgorliwość...
Aguuu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguuu wrote:Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, jesteśmy w połowie 28tyg a mała waży już prawie 1300g. Lekarz pierwsze co przy mierzeniu główki o jaka duża dzidzia. Mam nadzieję że nie będę musiała rodzic dużego klocka 🙈 glukozę też wczoraj przeżyłam, wyniki krwi wszystko w normie, tylko leukocyty podwyższone, ale lekarz powiedział że to może być alergiczne (cóż poradzę że tak kocham koty, a mam alergię no🤷🏽♀️). Jedyne co mi się nie podoba że włączamy heparynę, bo w ktoryms tam tygodniu trzeba będzie z acardu zrezygnowac o organizm ma się przestawić. Cóż począć, jakos trzeba będzie przeżyć z tymi zastrzykami. Będę musiała się przełamać, bo przecież nie będę codziennie do przychodni chodzić 😂
Dlaczego bierzesz acard? -
Mnie plecy w krzyżu bolą ale jak się faktycznie dużo schylam. Ostatnio sprzątałam na budowie wokół domu, jakieś tam śmieci, resztki styropianu i plecy mnie do wieczora bolały, ale już wiem przynajmniej, że takie schylanie trzeba rozłożyć na raty :p
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
gusiaa wrote:Wiecie co 26 tydz niby brzuch nie taki duży, ale zrobienie sobie hybrydy u nóg to już wyczyn 😂😂😂😂
U mnie za dwa dni będzie 26 tydzień, brzusio zgrabny nieduży, ale już od dłuższego czasu jest mi ciężko ubrać skarpety czy rajstopy na siedzącoA kurczę też muszę pomyśleć o hybrydach
JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hehe No wlansie mi ostatnio ciężko buty zawiązać lol
Gluzkoza na czczo 80
Czekam jeszcze 20 min i będzie pobranie po 1h
Słodkie to cholerstwo
Ale poszłoannkaa lubi tę wiadomość