X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie udzielałam się tutaj, ale czytałam na bieżąco. Mam synka z 24 stycznia, czy mogłabym dołączyć na fb?
    Czytam styczniowki,ale z racji że jesteśmy z końca miesiąca, to czasem zupełnie inne etapy:)
    Pozdrawiam

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co u was i waszych maluszków?

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi wszystko dobrze. Rosną sobie fajnie te nasze dzieciaki. U nas dzisiaj gorszy dzień, chyba się zaczęło ząbkowanie i Aurelka źle to znosi. Szkoda, że się nie zdecydowałaś założyć jakiegoś konta na FB żeby do nas dołączyć. Fajnie tam mamy 😉 a jak tam u was?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny co u was i waszych maluszków?
    u nas wszystko dobrze , dzieciaki rosna . Załóż kochana fikcyjne konto na fb i zapraszam ;):)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem uparta jak osioł z tym Facebookiem ale jakoś żyje bez niego i jest mi dobrze :)
    W niedzielę malutka miała chrzest , była grzeczna :) po chrzcie za to przez cały tydzień miałam wrażenie że jakiś skok ma bo przy karmieniu tak cudowała że myślałam że moje piersi nie nadążają z produkcją pokarmu i ona głodna mimo że nie płakała tylko jakieś akrobacje urządzała , wyginanie odrywanie tylko wieczorem i w nocy ładnie ssała , teraz mi się wydaje że winą jest zbliżający się okres , wyczytałam że wtedy mniej pokarmu jest produkowane i wczoraj pojawił się okres , jak ja go nienawidzę to mówię wam , tak się cieszyłam jak go nie było a tu lipa zaczął się spowrotem , myślałam że tak jak przy najstarszej córce pojawi się koło 10 miesiąca a tu cóż mała będzie miała za 5 dni 5 miesięcy i już się pojawił . Nic nie poradzę trzeba zyc dalej hehe

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kope lat babeczki :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, ale tu cisza.....Wszystkie na fb się wyniosły? Co słychać, jak życie mija? Napisze coś któraś czasami 😉 U nas ok,raz lepiej raz gorzej,ale generalnie do przodu.Julek rośnie jak najęty,a ja się jakoś odnalazłam w macierzyństwie, chociaż nie było łatwo... Udało mi się utrzymać laktację i nadal karmię KPI(Julek skutecznie odmówił cycka w 2 miesiącu życia). Mały jest cudowny i kocham go nad życie,ale czasami jest mega ciężko. Powiedźcie proszę,ze nie tylko ja tak mam...pozdrawiam Was wszystkie mocno!

Bożenka lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,Ty już w Polsce,czy koronawirus Ci plany pokrzyżował? Jak Twoje chłopaki?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ło matko, ale tu cisza.....Wszystkie na fb się wyniosły? Co słychać, jak życie mija? Napisze coś któraś czasami 😉 U nas ok,raz lepiej raz gorzej,ale generalnie do przodu.Julek rośnie jak najęty,a ja się jakoś odnalazłam w macierzyństwie, chociaż nie było łatwo... Udało mi się utrzymać laktację i nadal karmię KPI(Julek skutecznie odmówił cycka w 2 miesiącu życia). Mały jest cudowny i kocham go nad życie,ale czasami jest mega ciężko. Powiedźcie proszę,ze nie tylko ja tak mam...pozdrawiam Was wszystkie mocno!
    Hej, na FB trochę nas jest hehe 😃 Dołączaj do nas czym prędzej. Wielkie gratulacje, że jesteś KPI. Podziwiam naprawdę! Nie tylko Ty tak masz. Są gorsze dni. Jesteśmy tylko kobietkami z buzującymi hormonami hehe. Ojj rosną te dzieciaczki szybciutko. Za parę dni pół roku strzeli. Ja się pytam, kiedy to zleciało 🙈

emdar lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Leee noo odrazu wielkie Gratulacje ;) to napewno wymaga mnóstwo pracy i czasu ,a to prawie ,ze juz pol roku .
    Naprawdę zapraszamy na fb :) dziewczyny pisza codziennie, są.zdjecia ,filmiki :) zaloz jakies fikcyjne u ruszaj do nas .

emdar lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny🙂 widzę że już na dobre się stąd wynioslyscie.
    Można jeszcze do was dołączyć na fb?
    Pozdrawiam wszysykie 🙂

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Hej dziewczyny🙂 widzę że już na dobre się stąd wynioslyscie.
    Można jeszcze do was dołączyć na fb?
    Pozdrawiam wszysykie 🙂
    Pisze na priv tzn wysyłam zaproszenie najpierw

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Dawno tu nie wchodzilam :D
    No My na fb namietnie , codziennie siedzimy hehe .

Emdar jak milo , ze pamietasz ;*
    Jeszcze nie w Pl ale za 9 dni juz bedzie po wszystkim ❤❤ strasznie szybko zlecialo , nie mozemy sie wrecz doczekac . A ogolnie korona pokrzyzowal plany bo przeprowadzka miala byc w kwietniu juz no ale ... wazne , ze w ogole do niej lada dzien dojdzie hehe . Mielismy bardzo duzo.problemow przy okazji z paszportami orzez korone . Koncem koncow dopiero w poniedzialek jedziemy wyrabiac taki na cito 1 roczny tymczasowy w londynie . Kosmos , ile Ja lez wylalam to moje .

A chlopaki ? Chlopaki cudownie . Milosc rodzenstwa bezgraniczna ❤ Oskar zakochany w Klopsiku a Kubus tak zachwycony Oskarem , ze az piszczy na jego widok codziennie rano . Cudowni sa . Takto no mamy juz pol roczku nie wiem kiedy to cholerka zlecialo , doslownie w mgnieniu oka !
    Kubus za 2 tygodnie pozna dziadkow i babcie :) bo jak dotad zna tylko moja mAme i ojczyma z rodziny . Siostra byla prY porodzie i az cale 5 dni pierwsze jego zycia u Nas wiec to tak jakby jej nie znal . Nie mozemy sie doczekac , naprawde . Zyjemy juz tym lotem w poniedzialek za tydzien :)

emdar lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 792 793 794 795 796
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ