Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny muszę się wyżalić... Polka jak miała gorączkę to chociaż wiedziałąm co jest przyczyną jej płaczu czy złego samopoczucia. Gorączki nie mamy od 3 dni i jest masakra, zwłąszcza dzisiaj. Jak nie śpi to się praktycznie zanosi od krzyku, a ja już wysiadam psychicznie. Nie potrafię jej pomóc, nie wiem czy ząbki czy brzuszek - ktoś tu pisał dzisiaj że bączki puszczają i płaczą przy nich u nas tak samo. Nie wiem dałam jej herbaty z miodem w poniedziałek i teraz zaczęłam w necie czytać o tej bakterii w miodzie - moje samopoczucie psychiczne dostało ostro po mordzie. Przepraszam za wyrażenie. Przy wieczornym mm ryk, na 10 razy piła 210mm. Położyła się w poduszce mojej ciążowej i odpłynęła. Bez kąpieli, bez zmiany pampersa..
-
Vayn mogą być ząbki. Nawet przy niestrawności albo by zwymiotowała albo dostała rozwolnienia
no chyba że coś połknęła i nie może strawić
ale nie galopujmy tak daleko. No chyba że jeszcze może być kolka od lodowatego powietrza, to wtedy boli długo
espumisan i ciepłe picie pomogą. I tak jak Baga pisze, masowanie brzuszka, ciepła kąpiel itp.
-
Vayn spróbuj pomasować jej brzuszek, połóż ciepły termofor albo rękę może to coś pomoże.
D pytam, bo się zastanawiam czy Cię oglądał pod kątem ciąży, że chcesz czy po prostu jakaś wizyta kontrolna i nie czytaj neta, bo zaraz 100 różnych chorób sobie wyczytasz
Zosia wiem, że dobrze radzić, ale ja bym to załatwiła póki czas. Nigdy nie będzie dobrego momentu, zawsze będzie coś. Zleci Ci 10 lat nie wiadomo kiedy, a jeszcze Ci się to rozpaskudzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 08:03
-
Vayn ja pisałam o tych baczkach przy płaczu. Ja w nocy dawalam bobotic. Snsrowalam dziąsła. Trzeba było przetrwać.może organizm reaguje tak po gorączce? Dziecko nie doszło jeszcze do siebie. Dzisiaj u nas było ok w nocy.
Biedtoneczko u nas piatus też w całości pochlaniany jest i czasem krusze biszkopta do tego
o takie bodziaki kupiłam w pepco
http://static.pokazywarka.pl/i/7218516/965929/img-20170106-095707007.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:07
Lexi150, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość
Kubuś
-
Ostatnio zakupiliśmy taki oto wózek dziecięcy: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358290818,title,Nowy-rok-nowa… Ma ktoś podobny? Chętnie poznam Wasze opinie (zwłaszcza tych mam, które już wózek wypróbowały w terenie) oraz obejrzę Wasze zdobycze na 4 kółkach. Komentarze na blogu mile widziane.
-
Vayn,u nas ostatnio to samo bylo:/ krzyk z byle czego a po obudzeniu to masakra w ogole,ale malo spala. Teraz tez- probowalam ja uspac wrzask jak cholera:/,ani mysli spac,a kolo 14 idziemy w gosci:/ skonczy sie mleko w butli-wrzask, w nocy wrzask...
Moje zycie seksualne niemal lezy w gruzach bo jak juz "zaplanujemy" to Jagoda o 20 sie bidzi i misze ja wziac do siebie bo inaczej jest wrzask.. Tez nie wiem co sie dzieje:/
A jeszcze na dodatek ma taka sucha skore... Zero zmian a skora skucha az biala,na brzuchu,plecach,kolanach:/ po tej 3 dniowce tak sie zrobilo:/
Ginekolog? A kto to?:-p bylam na kontroli miesiac po cc i od tamtej pory nie widzialam gina zadnego:) trza sie umowic,nie? Blizna? Ja czuje jak mocniej nacisne jakies zgrubienie z jednej strony,jakby kulke-to chyba zrost -
Natalica koles się spytał o powód usg mówię że kontrolne po porodzie ( wcześniej nikt mi nie kazał robić, teraz żałuję że sama z siebie nie poszłam). I pyta czy po cc, ja że tak i pytam jak wygląda blizna, a on że źle i że mam ten zachyłek czy jakoś tak i że jak planuję ciążę to czeka mnie operację, ale wczesniej trzeba to skontrolować. w pt będę wiedziec więcej bo pójdę do tej mojej gin, a ona mowi sama wszystko z siebie nie trzeba jej za język ciągnąć.
Mały się chyba sam odstawia od cyca od 3 dni w dzień nie chce z niego jeść tyko w ocy na śpiocha. Ile mleka takie dzieci powinny jeść?
Byłam dziś pierwszy raz na siłce na normalnym treningu od 5/2015 i aż mi się w to wierzyć nie chce że kondyche mam o wiele lepszą niż przed ciążą, a wtedy była dobra17/2/2016 B
11/3/2018 I -
tuli ja nic nie czułam a takie kwiatki wyszły...
co do suchej skóry mój tez ma suche plamy po uczuleniu chyba i zeszły jak smarowałam go emolientem (mam latopic i emolium), ale nie tak jak mi lekarka nasza kazała po kąpieli, ale jak mi ciotka pediatra przez tel poradziła żeby przy każdej zmianie piluchy smarować i zadziałało.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyPrzebierałam ją wczoraj na śpiocha taka padnięta była. Noc przespała całą, o 8 kaszlała na nas z łóżeczka bo chciała z nami jeszcze "dospać". Wstaliśmy wszyscy po 10. Zjadła śniadanie a teraz się bawi. Zrobiła kupkę taką, że ja miałam szklane oczy jak przebierałam taki zapach ostry, kwaśny. Musiał strasznie brzuszek boleć.
U nas -15, tak mnie kusi żeby wyjść na spacer bo piękne słońce. Ale to chyba zbyt zimno żeby z małą wyjść czy Wy wychodzicie?
U nas z seksami problemu nie ma, bo Polka przesypia. Małżowi ostatnio się nie chce - czeka aż zacznę antyki brac bo już na gumki patrzeć nie może -
D ja tak na szybko Ci napisze ze ja też miałam taki uchylek po 3 cc nic z nim nie robiłam. Teraz też mam. Póki płyn z niego wypływa i nie gromadzi się a mnie nie boli lekarz powiedział ze nic nie robimy.
Koniecznie skonsultuj to z innym lekarzem. Głowa do góry.
Pozdrawiam Was. Czasami Podczytuje.
Z Nowym Rokiem życzę Wam wszystkiego co najlepsze... buziakiLexi150, Mamusia_synusia, tysiaa93, dana222, Tusiaa, d84 lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Tusia jakie fajne bodziaki
Też chce ten wpaski
Uwielbiam paski.
Vayn no to już masz rozwiązanie. Brzuszek bolał. Dobrze, że się wyjaśniło. Mój tez drugi dzień śpiączka.
Czyli ja chyba też muszę się zaopatrzyć w te emolienty na czas po trzydniówce. Jest strasznie wysypany i też się boję, że skóra będzie sucha. A myślicie, że olej ze słodkich migdałów albo kokosowy nierafinowany by wystarczył. Czy to chodzi o jakiś aktywny składnik tych emolientów?
Wasze dzieciaki po tej trzydniówce też okropnie wyglądały? Te krosty się mu zlewają w takie jakby oparzenia i nawet lekko podpuchnięte jest. -
A ja pozdrawiam z Podkarpacia, trasę 350km przetrwaliśmy, przez pierwsza godzinę był troche zmierzly a potem prawie cała podróż przespał. Ja niestety nie wiem ile tu jest stopni bo kolega nie ma termometru ale mnie skusiło słońce i wyszłam na chwile na spacer, wiadomo krem i odpowiednie okrycie, w sumie po 5 min Michas zasnął wiec go położyłam i był zasłonięty buda z wozka.
Pisalyscie o usypianiu dziecka, ja czasem żałuje ze moje nie zasypia na rękach bo cieżko go u kogoś uspac jak jesteśmy w gościach. Moj zasypia tylko w wózku, łóżeczku i aucie. A przy dwóch drzemkach dziennie jest to uciążliwe bo nie mozna z nim nigdzie wyjsć.Tusiaa lubi tę wiadomość
-
Dana witam na podkarpaciu
Baga podobno powinno sam zejsc. Ja niczym nie smarowałam. Samo zeszło i jest ok. Miałam wrazenie ze ma takie malutkie płaskie kropeczki na całym brzuchu i plecach. Baga zapraszam do pepco u nas duużo było.
Vayn mój tez własnie przez 2 dni takie klocki sadział mega czarne a dzisiaj troche takiego czarnego i normalna kupa. Co podawałas Polci? Ja 2 razy nurofen podałam i moze przez to tak na brzuszek siadło no i ten bobotic ale kiedys z nim nie miał problemu.
ja tez nie byłam u gina dawno. Miałam sie wybrac po pierwszym okresie a tu juz 5 sie zblizano musze sie zapisac ale jakos nie po drodze mi
Ja ostatnio nie wychodze na dwór z Kuba. Jakos mega zimno sie zrobiło i w dodatku dopieor dzisiaj po nim widac ze juz wyzdrowiał. Oczka ma takie normalne a ostatnio takie spiace i chorowite.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 15:12
dana222 lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Mi się wydaje że z tymi spacerami to kierować się odczuwalna a nie faktyczną temp. U nas wczoraj było tylko -2 ale był wiatr no i czuć było strasznie to zimno. A czasami przy -15 jest łagodnie.
Już dawno w pepco nie byłam. Chyba pora zawitaćIgor pepcowe już na 86 nosi.
Ja ostatnio jak jestem sama to wychodzę bardzo rzadko bo mi się zawroty głowy zdarzają i sie boje.
Niuniek drugi dzień juz jeczy i jeczy. Ale widać ze dziaslo na górze aż przekrwione jest. A zab dalej nie wylazl.