X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Maluchów! :* odpukać u nas na razie cisza, oprócz tego Rota z lipca, którego przeszła bardzo łagodnie, za to ja i mąż byliśmy juz po 2raxy chorzy, a Mała spi ze mną i ma szczęście wsio ok.

D współczuje, ale ci zle zszyli? Beda robic Ci histeroskopie zeby to sprawdzić? Jak nie urok to... Lepiej idz jeszcze zapytaj u innego lekarza.

Ja mam troche gadżetów z Ali dzis mi przyszły wykałaczki z obrazkiem świnki peppy, mam jedna girlande, napis happy birthday jest niby w drodze, zamówiłam jeszcze balony z jedynka takie zwykle różowe i 2 balony jedynka pies a drugi w serduszka i taka ozdobę na tort happy birthday z myszka miki czyli misz masz, ale u nas to tylko dziadki będą to bez szału.

Poszłam chwile na dwor ale zimno jak diabli, w koło komina obudziłam troche zaczęło sypać i jak tylko weszłam do domu to patrzę a na dworze zamieć dosłownie snieg wirował, szczęście ze zdążyłyśmy

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D jak mozna miec zjebana blizne? nie rozumiem?

U nas tragedia jest . Non stop sie drze. Co sie chwile czyms zajmie a poźniej znowu ryk. połozysz na ziemi ryk, wezmiesz na rece tez ryk, na wszystko ryk. A spanie katastroofa. Nawet w dzien nie spi tzn spi moze 30 min i sie drze jak wstanie. CVo sie porobiło. Dzisiaj strzelił kloca takiego mega duzego niby buraczanego i mega ciemnego. Mis ie wydaje ze go troche bąki mecza bo on nigdy tak nie pierdział. I jest ryk a poźniej bąk ale nie zawsze . Czasme i baki bez ryku sa.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D a jak byłaś na kontroli po porodzie to nikt nic nie mówił na temat blizny? Mi to tylko ocenił stan w marcu, a teraz jak byłam po receptę na antyki to usg już nie zrobił...Chodzi o zrosty? Czy jakieś ogniska endometriozy?

Dziewczyny ja nie wiem co z Polką... RYk taki przez 20 minut że myślałam że mi się zaniesie :/ Uspokoiłam, chciałam dać obiadku. ZJadła kilka łyżeczek i ryk. Poszła się położyć na poduszce i zasnęła :/ Odechciewa mi się tej całej imprezy urodzinowej jak patrze jaka ona słabiutka jest :(

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia posiew moczu zrób. Może ma zapalenie wtedy z jaskiem też tak było.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc dziś byłam na nfz bo mi babka którą robiła mi kolposkopię dała skierowanie kiedyś i facet na moje pytanie jak wygląda blizna powiedział że źle i mam jakiś ZACHYŁEK wielkości 5x8mm i w tym się zbiera płyn. Z Zewnątrz blizna jest praktycznie nie widoczna i nic mnie nie bolało. On mi nic więcej nie mówił tylko powiedział że lekarz prowadzący mnie pokieruje a do niego mam wizyte umówiona na początku grudnia na czerwiec i nic wolnych terminów nie ma wcześniej. Więc ide prywatnie do tej u której ciąże prowadziłam, a że zależy mi na czasie to zapewne zabiegi prywatnie, bo na nfz to juz widze jak mi da w czerwcu skierowanie hah

Zosia chyba on mówiło o tej histeroskopii- miał to ktoś?
    Do mojej gin sie umówiłam na nastepny piątek

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w sumie nic nie wspominała teraz o bliźnie. W sierpniu tylko mówiła że jeszcze nie jest do końca ok a teraz nawet nic nie wspominała.

Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka. :*

Nasz ostatnio odpukac ale śpi ładnie. W nocy od 21-22 do 8-9. I w ciągu dnia dwie drzemki po co najmniej godzinę. No i połowę nocy u siebie w łóżeczku. Nie zasypia już na klacie ale spaceruje po łóżku aż w koncu pada.

Ale za to od 2 dni nam kupki nie zrobił i dziś czopek poszedł w ruch. Zrobil po nim tylko 3 nieduże bobki i to z wielkim wysiłkiem. Z tej okazji dziś mleczny dzień co by troszkę pomóc brzuszkowi.

A no i Igor miał dzis pierwszy kontakt ze śniegiem. Podobało mu się. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu jeszcze będzie to tata na sanki zabierze :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na roczek mam girlandy, balony i tyle. Wy to normalnie bale urzadzacie :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla chorych maluszków :*

U nas na roczek bedzie tort kot bo Sofijka lubi koty :)

Zosiu jak mam wystawić na Alli opinie ze zdjęciem ? Bo kiedys widziałam to a teraz gapie się jak szpak w pi...i nie widze.

A my dzis spacerowalysmy uwielbiam skrzypiący śnieg pod nogami <3

http://static.pokazywarka.pl/i/7217037/291307/image.jpg

Lexi150, Mamusia_synusia, Kri, tysiaa93, Tusiaa, Bruśka, Zosia_wop, dana222 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia mówisz ze jak jest się na urlopie wychowawczym i dostanie zwolnienie lekarskie w między czasie to ten czas urlopu się wydłuża ? Możesz dać linka do tych gadżetów fotobudkowych?
    Lexi opuściłaś mnie z tym ze Igi śpi prawie sam ? Hehe jak to zrobiłaś?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri sam sobie to zrobił :P Zasypia u nas na łóżku ale Mąż go przekłada do łóżeczka później i tak do 3-4 zazwyczaj u siebie śpiocha a dalszą część nocy z nami.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i to nie ja w medicoverze, ja w zwykłym szpitalu ale z opłacona położną

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u gina i nic nie mówił o bliźnie. W marcu moja gin mówiła ze mnie bardzo dobrze pozszywali, bo mnie trochę nastraszylas. Mam nadzieje ze wszystko będzie u Ciebie ok. A Ty byłaś u gina, bo chcesz być w ciąży czy tak ogólnie?

201602111680.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri z wychowawczym to nie wiem, ale przedłuża się zwykły, zaległy urlop ten co bierzesz po macierzyńskim a przed wychowawczym.
    No i link 4 U http://allegro.pl/rekwizyty-do-fotobudki-zdjec-na-sesje-x15-zdlag15-i6400385135.html
    U tego sprzedawcy są też inne fajne zestawy do fotobudki, no i oczywiście tona dekoracji na roczek ;)

D to coś pokręciłam, bo myślałam, że to Ty.

Dziewczyny jak macie możliwość to przysuńcie łóżeczka do swoich łóżek i wyjmijcie szczebelki. Dzieci będą czuły, że śpią blisko i to może zadziała, żeby jednak były w łóżeczku ;) Księciunio śpi nogami u siebie a główką u mnie pod pachą albo na moim udzie ;)

Kri lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia a to Ty nie masz obnizonego łozeczka czy masz takie niskie łozko?? :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia łóżeczko mam obniżone na maxa i jest niższe od mojego o 5 cm :) więc poziomy są podobne. Ale oczywiście Księciunio ostatnio skumał, że u niego jest jednak niżej i "schodzi" tyłem tak jak z kanapy ;) hahahahahaha
    Ale to jest meeega wygodne zwłaszcza podając pierdylion razy smoka :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z Gabrysią i nawet nie myślę o tym, żeby ją odzwyczajać. Jak podrośnie, to sama stwierdzi, że jest już za dorosła na dzielenie łóżka ze starą matką :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia heheh gorzej jak bedziecie chcieli sie starac o maluszka a Gabi nadal bedzie chciała spac z Wami :P a w trakcie orgi obudzi sie :O myslisz ze do 7 r.ż sie oduczy ? :) Ja bym nie mogla spac z Kuba . Bo musze czujnie spac. i w ogołe nie moge sie zwinac w kłebek jak spie sama :D wygodniej mi samej spac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 21:36

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 7 roku życia? Ja tak sobie myślę, że się sama oduczy jak będzie miała ze 3 latka :D Pożyjemy, zobaczymy :) W tym momencie śpi sobie w łóżeczku więc potrafi. Ale ja za wygodna jestem, wolę spać z nią i w miarę się wyspać niż wstawać do niej po milion razy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez śpię jak tp gdzieś widziałam z pijana ośmiornica która szuka kluczyków do auta haha śpię zawsze na skraju prawie spadam bo szefowa sie rozwala :P a ja ciiiii byle by tylko nie obudziła sie i przymykam oko i mnie nie ma haha

Biedrobeczko ja na tel to robię to klikam na takie krzyżyki w kwadracie zaraz po pierwszej ocenie gwiazdkowej i komentarzu...ana kompie to nie wiem teraz

Ja juz sie boje jak to bedzie jak wrócę do pracy :/ i jeszcze ta operacja nie wiem czy isc na nią i kiedy, teraz karnie i tez nie chce zostawiać tak małego dziecka na 3 dni, a pozniej do pracy wracam i co na 2tyg zwolnienia? Przeciez mnie zjedzą...ehhhh :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia życzę Ci tego no aleę może być gorzej. I rozumiem Cię bo ja Kubę jak był mały też brałam do łóżka bo dość wstswania miałam :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 2389 2390 2391 2392 2393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ