X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Maluchów! :* odpukać u nas na razie cisza, oprócz tego Rota z lipca, którego przeszła bardzo łagodnie, za to ja i mąż byliśmy juz po 2raxy chorzy, a Mała spi ze mną i ma szczęście wsio ok.

D współczuje, ale ci zle zszyli? Beda robic Ci histeroskopie zeby to sprawdzić? Jak nie urok to... Lepiej idz jeszcze zapytaj u innego lekarza.

Ja mam troche gadżetów z Ali dzis mi przyszły wykałaczki z obrazkiem świnki peppy, mam jedna girlande, napis happy birthday jest niby w drodze, zamówiłam jeszcze balony z jedynka takie zwykle różowe i 2 balony jedynka pies a drugi w serduszka i taka ozdobę na tort happy birthday z myszka miki czyli misz masz, ale u nas to tylko dziadki będą to bez szału.

Poszłam chwile na dwor ale zimno jak diabli, w koło komina obudziłam troche zaczęło sypać i jak tylko weszłam do domu to patrzę a na dworze zamieć dosłownie snieg wirował, szczęście ze zdążyłyśmy

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D jak mozna miec zjebana blizne? nie rozumiem?

U nas tragedia jest . Non stop sie drze. Co sie chwile czyms zajmie a poźniej znowu ryk. połozysz na ziemi ryk, wezmiesz na rece tez ryk, na wszystko ryk. A spanie katastroofa. Nawet w dzien nie spi tzn spi moze 30 min i sie drze jak wstanie. CVo sie porobiło. Dzisiaj strzelił kloca takiego mega duzego niby buraczanego i mega ciemnego. Mis ie wydaje ze go troche bąki mecza bo on nigdy tak nie pierdział. I jest ryk a poźniej bąk ale nie zawsze . Czasme i baki bez ryku sa.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D a jak byłaś na kontroli po porodzie to nikt nic nie mówił na temat blizny? Mi to tylko ocenił stan w marcu, a teraz jak byłam po receptę na antyki to usg już nie zrobił...Chodzi o zrosty? Czy jakieś ogniska endometriozy?

Dziewczyny ja nie wiem co z Polką... RYk taki przez 20 minut że myślałam że mi się zaniesie :/ Uspokoiłam, chciałam dać obiadku. ZJadła kilka łyżeczek i ryk. Poszła się położyć na poduszce i zasnęła :/ Odechciewa mi się tej całej imprezy urodzinowej jak patrze jaka ona słabiutka jest :(

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia posiew moczu zrób. Może ma zapalenie wtedy z jaskiem też tak było.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc dziś byłam na nfz bo mi babka którą robiła mi kolposkopię dała skierowanie kiedyś i facet na moje pytanie jak wygląda blizna powiedział że źle i mam jakiś ZACHYŁEK wielkości 5x8mm i w tym się zbiera płyn. Z Zewnątrz blizna jest praktycznie nie widoczna i nic mnie nie bolało. On mi nic więcej nie mówił tylko powiedział że lekarz prowadzący mnie pokieruje a do niego mam wizyte umówiona na początku grudnia na czerwiec i nic wolnych terminów nie ma wcześniej. Więc ide prywatnie do tej u której ciąże prowadziłam, a że zależy mi na czasie to zapewne zabiegi prywatnie, bo na nfz to juz widze jak mi da w czerwcu skierowanie hah

Zosia chyba on mówiło o tej histeroskopii- miał to ktoś?
    Do mojej gin sie umówiłam na nastepny piątek

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w sumie nic nie wspominała teraz o bliźnie. W sierpniu tylko mówiła że jeszcze nie jest do końca ok a teraz nawet nic nie wspominała.

Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka. :*

Nasz ostatnio odpukac ale śpi ładnie. W nocy od 21-22 do 8-9. I w ciągu dnia dwie drzemki po co najmniej godzinę. No i połowę nocy u siebie w łóżeczku. Nie zasypia już na klacie ale spaceruje po łóżku aż w koncu pada.

Ale za to od 2 dni nam kupki nie zrobił i dziś czopek poszedł w ruch. Zrobil po nim tylko 3 nieduże bobki i to z wielkim wysiłkiem. Z tej okazji dziś mleczny dzień co by troszkę pomóc brzuszkowi.

A no i Igor miał dzis pierwszy kontakt ze śniegiem. Podobało mu się. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu jeszcze będzie to tata na sanki zabierze :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na roczek mam girlandy, balony i tyle. Wy to normalnie bale urzadzacie :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla chorych maluszków :*

U nas na roczek bedzie tort kot bo Sofijka lubi koty :)

Zosiu jak mam wystawić na Alli opinie ze zdjęciem ? Bo kiedys widziałam to a teraz gapie się jak szpak w pi...i nie widze.

A my dzis spacerowalysmy uwielbiam skrzypiący śnieg pod nogami <3

http://static.pokazywarka.pl/i/7217037/291307/image.jpg

Lexi150, Mamusia_synusia, Kri, tysiaa93, Tusiaa, Bruśka, Zosia_wop, dana222 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia mówisz ze jak jest się na urlopie wychowawczym i dostanie zwolnienie lekarskie w między czasie to ten czas urlopu się wydłuża ? Możesz dać linka do tych gadżetów fotobudkowych?
    Lexi opuściłaś mnie z tym ze Igi śpi prawie sam ? Hehe jak to zrobiłaś?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri sam sobie to zrobił :P Zasypia u nas na łóżku ale Mąż go przekłada do łóżeczka później i tak do 3-4 zazwyczaj u siebie śpiocha a dalszą część nocy z nami.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i to nie ja w medicoverze, ja w zwykłym szpitalu ale z opłacona położną

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u gina i nic nie mówił o bliźnie. W marcu moja gin mówiła ze mnie bardzo dobrze pozszywali, bo mnie trochę nastraszylas. Mam nadzieje ze wszystko będzie u Ciebie ok. A Ty byłaś u gina, bo chcesz być w ciąży czy tak ogólnie?

201602111680.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri z wychowawczym to nie wiem, ale przedłuża się zwykły, zaległy urlop ten co bierzesz po macierzyńskim a przed wychowawczym.
    No i link 4 U http://allegro.pl/rekwizyty-do-fotobudki-zdjec-na-sesje-x15-zdlag15-i6400385135.html
    U tego sprzedawcy są też inne fajne zestawy do fotobudki, no i oczywiście tona dekoracji na roczek ;)

D to coś pokręciłam, bo myślałam, że to Ty.

Dziewczyny jak macie możliwość to przysuńcie łóżeczka do swoich łóżek i wyjmijcie szczebelki. Dzieci będą czuły, że śpią blisko i to może zadziała, żeby jednak były w łóżeczku ;) Księciunio śpi nogami u siebie a główką u mnie pod pachą albo na moim udzie ;)

Kri lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia a to Ty nie masz obnizonego łozeczka czy masz takie niskie łozko?? :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia łóżeczko mam obniżone na maxa i jest niższe od mojego o 5 cm :) więc poziomy są podobne. Ale oczywiście Księciunio ostatnio skumał, że u niego jest jednak niżej i "schodzi" tyłem tak jak z kanapy ;) hahahahahaha
    Ale to jest meeega wygodne zwłaszcza podając pierdylion razy smoka :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z Gabrysią i nawet nie myślę o tym, żeby ją odzwyczajać. Jak podrośnie, to sama stwierdzi, że jest już za dorosła na dzielenie łóżka ze starą matką :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia heheh gorzej jak bedziecie chcieli sie starac o maluszka a Gabi nadal bedzie chciała spac z Wami :P a w trakcie orgi obudzi sie :O myslisz ze do 7 r.ż sie oduczy ? :) Ja bym nie mogla spac z Kuba . Bo musze czujnie spac. i w ogołe nie moge sie zwinac w kłebek jak spie sama :D wygodniej mi samej spac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 21:36

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 7 roku życia? Ja tak sobie myślę, że się sama oduczy jak będzie miała ze 3 latka :D Pożyjemy, zobaczymy :) W tym momencie śpi sobie w łóżeczku więc potrafi. Ale ja za wygodna jestem, wolę spać z nią i w miarę się wyspać niż wstawać do niej po milion razy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez śpię jak tp gdzieś widziałam z pijana ośmiornica która szuka kluczyków do auta haha śpię zawsze na skraju prawie spadam bo szefowa sie rozwala :P a ja ciiiii byle by tylko nie obudziła sie i przymykam oko i mnie nie ma haha

Biedrobeczko ja na tel to robię to klikam na takie krzyżyki w kwadracie zaraz po pierwszej ocenie gwiazdkowej i komentarzu...ana kompie to nie wiem teraz

Ja juz sie boje jak to bedzie jak wrócę do pracy :/ i jeszcze ta operacja nie wiem czy isc na nią i kiedy, teraz karnie i tez nie chce zostawiać tak małego dziecka na 3 dni, a pozniej do pracy wracam i co na 2tyg zwolnienia? Przeciez mnie zjedzą...ehhhh :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia życzę Ci tego no aleę może być gorzej. I rozumiem Cię bo ja Kubę jak był mały też brałam do łóżka bo dość wstswania miałam :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 2389 2390 2391 2392 2393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ