X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D przecież to śmieszne jest ... Coraz gorzej się dzieje. Przecież to będą takie kolejki. Teraz są a co powiedzieć później .

Zosia mój też śpi z reguły raz i to różnie od 30min-2gidz Max. Czasem ma druga drzemkę ale rzadko i śpi coś koło 30min w porywach do 1 godz .

Kuba ma takie baki głośne ze szok. No dosłownie od 3 dni chyba tak mA. Może przez to spać nie może.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:27

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bąki tez ma. Tez od 3 dni. Piernie potem sie patrzy na mnie ja powiem " o to było?" A on w śmiech :)

Pomysły PISiorow przechodzą juz ludzkie pojęcie. Komu w ogóle takie cos do głowy przychodzi?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia napisalam czy zielony dostępny, bo już zamówiłam w jedym sklepie bez opinii i cena niższa po bo 10 czy 11 $, ale napisali że zielonego brak w magazynie eh. Dzięki za pomoc :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana pracodawca może ale nie musi skierować na badania po macierzyńskim, może dopiero jak faktycznie będziesz miała zamiar wrócić do pracy. Ja dzisiaj składam wniosek o wykorzystanie zaległego urlopu + całego za 2017 (bo nie wracam do końca roku) + 2 dni okolicznościowego + 2 dni opieki. Wychodzi łącznie 4 miesiące :)
    No i pamiętajcie, że w tym czasie każda choroba z L4 przedłuża urlop :D

D mnie już nic nie zdziwi z tymi pojebkami :/ pewnie celowo to zrobią, żeby ludzie chodzili prywatnie. Niektórzy napewno tak zrobią, więc oni zaoszczędzą na NFZ bo każdy grosz się liczy do tego chorego 500+

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila czyli nie udało się tego zielonego kupić?

Zosia już smaruję wiadomość :)

Moja też tak pierdzi, po ojcu to ma hahaha

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi macierzyński mija 30 stycznia I muszę w przyszłym tyg pohechac do pracy złożyć podanie o urlop zaległy bo mam 37 dni a jak nie to i tak muszę jechać powiedzieć co dalej. bo jak od razu wracam to skierowanie na badania itp. Więc Trzeba wziąć skierowanie wypisać urlop i potem już do pracy za urodzenie powiedzieli ze się nie należy ale jeszcze do tegoroczbego dwa dni opieki mogę dodać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu,u Was trzydniowka chyba co?
    U nas tez masakra ze spaniem-w dzien spi po 30-40 min budzi sie z placzem bo niedospana a usnac znow nie che,wije sie,wygina,na rekach tez nie:/ w nocy zasypia o 19 a o 21 pobidka i znow ryk,musi mnie macac po szyi,cyckach,zawsze sobie dostep jakos znajdzie... Wczoraj wzial ja Luby i tez,rasia pod koszulke i jak poczula owlosiona klate i brak cycka to wstala,siadla,rozbudzila sie i darla sie ze szok.. Najgorzej ze zaczyna sciskac mi sutki czasem i to boli:/ jakies pomysly jak ja tego oduczyc? Zosia Florrka tez fetyszystka byla,jak u Was to wyglada teraz?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od jakiegoś czasu zasypianie na południową drzemkę jest "super". Nie usypia przy cycku tylko trzeba królową lulać :P Ręce mam nieraz przy samej ziemi

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu,czy mozesz mi napisac jak zaczelas nocnikowac Jasia? Tak od poczatku.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli w sobotę kupiliśmy nocnik i w domu siedział na nim trochę w ubraniu i niedzielę się go sadzalo. A w poniedziałek z samego rana na nocnik z tym że ja kładę chusteczki higieniczne żeby był ciepły. Z tym że unas kupa zawsze rano jest po wstaniu. Ale też jak zrobił to nie było krzyku typu brawo bo on strachliwy jest spokojnie że jest cacy że się udało i tyle.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszyłam, że moje dziecię jeszcze nie chorowało... No i wróciliśmy od lekarza - nie dość, że zęby idą, to ma anginę ;( Oczywiście zadręczam się, że to może coś przeze mnie... Mam ogromną nadzieję, że nie będzie miał skłonności do angin po mnie :( Nie ma nic gorszego jak chore dziecko - tak mi go szkoda... Dlatego trzymajcie kciuki za zdrowie Jasia :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a chyba pisalas kiedys o jakiejs grupie wczesnego nocnikowania na fb. Podasz namiary?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli no juz mineła na szczescie . Krostki/plamki tez juz prawie znikły na ciele :) u nas nocnik stoi w kącie juz od msc :D czasem go sadzałam w ubraniach ale nie wysiedzi . od razu schodzi.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tuli to nie ja.
    Gorgeous trzymam kciuki u nas też było źle wysoka gorączka ale mały pokonał sam teraz tylko kaszel jest z nabłonka który w chorobie się zluszczyl i przez to spał 20 min. Sądzę że dużo lepiej znosił to przez tran. Ibum Wit c i lipomal pomogło i natursept do gardła. Trzymamy kciuki. Ze mną mogłoby być lepiej a codziennie gorzej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WY narzekacie, że maluchy Wam śpią za mało. Ja mam odwrotnie... Wstajemy ok 11, później od 13 Pola śpi do 14.30/15.30, o 17 też już idzie spać i odlot do ok 19.30/20... Nie wiem chyba dalej taka wymęczona po tej gorączce jest. Do przychodni nie ma sensu iść bo ludzi tyle że nawet koloru ścian nie widać, prywatnie też każdy obłożony...

Chyba w końcu moje metoo przyszły, mam avizo na przesyłkę niegabarytową :D No, ale zobaczymy. Napisałam do sprzedawców. 7 przesyłek mi przedłużyli okres o 20 dni

Byłam z Polką dzisiaj na spacerze, mam nadzieję że to ją chociaż trochę ożywi bo taki flaczek z niej :/ Nawet mi się nie wyrywała przy ubieraniu.

Nigdy nie mogliśmy jeść przy niej bo zaraz byłą obok, tak teraz popatrzy że jemy i tyle. Nie podejdzie nie zakaszle żeby dać. Ja chcę mojego dzidziusia!:(

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, u Jasia niestety skończyło się na antybiotyku ;(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a dlaczego okolicznościowego nie dostaniesz? Przecież są na to przepisy i wyroki sądu? A zwykłego urlopu po macierzyńskim też zgodnie z KP nie mogą Ci odmówić

Gorgeous współczuje, my to przerabialiśmy przed świetami :( antybiotyk, przeciwgorączkowe co 3-4 godziny, 3 x tantum verde no i nasivin + nawilżanie. Sieczka. Ale po 2 dniach już było dobrze. Trzymajcie się :*

gorgeous lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Jasiu!
    My też od lekarza. Grypa okazała się trzydniówką na szczęście. Wysypany jak człowiek-żmija wygląda :) Usnął se to ja uderzam w przygotowania do roczku. Muszę napisy porobić i fotobudkę.

Tuli wiem, że nie pytałaś mnie, ale ci powiem, że u nas podobnie z nocnikiem jak u Brusi. Ja chusteczek nie kładę - niech się przyzwyczaja. Ale u nas znowu ostre brawo albo "nie ma" jak się kupy nie uda zrobić. No każdy zna swoje dziecko najlepiej i będziesz wiedzieć czy lubi mocne pochwały czy lżejsze. U nas też po każdym posiłku kupa, więc łatwo było wyczuć kiedy będzie robił. Na nocniku siedzi z jakąś zabawką albo śpiewamy piosenki o kupie aby czas szybciej mijał. Potem spuszczamy w klozecie, robimy papa i się ganiamy po całej łazience, żeby z powrotem pampka nałożyć:) Oczywiście nie zawsze się uda wyłapać i nie zawsze chce, ale przeważnie nie ma z tym problemu.
    Teraz nauczyliśmy go wołać "e!e!", ale na razie woła jak już zrobi :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę dalej na naszym forum choróbska się szerzą. jednak nie prawda, że dzieci nie kp częściej chorują, u nas cisza i spokój. Chciałam iść dziś z Blanką na dwór chociaż na chwilę śnieg jej pokazać, ale odczuwalna -17 :o mąż wrócił z chlebem i mówił, że na serio tak zimno to sobie darowałam. Masakra, nienawidzę zimy!!! Zbieramy się od miesiąca do kupna nocnika i się zebrać nie możemy :)
    Tak mnie dziś łeb boli cały dzień, że masakra, chyba po wczorajszym pregnylu :/ aż mi niedobrze.
    10 razy edytuję, bo ciągle o czymś zapominam :/ mój mąż ma urlop, matko jak ja odpoczęłam! nawet sobie nie zdawałam sprawy, że w ogóle byłam taka zmęczona. 2 dni spałam w salonie, żeby Blanka nie budziła mnie w nocy jak zgubi smoka i wstawał do niej rano. Ona jest taka wesoła, spokojna, itd. ale to jednak dziecko i wymaga uwagi, czuję się jak po jakiś wczasach, a dopiero tydzień minął
    Oby wszyscy szybko wyzdrowieli!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:59

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia ale ja nie chcę całego od razu brać urlopu bo co potem będę z jezorem pracować do końca. Zresztą u mnie 4 dni trzeba trzymać na żądanie. Wybiorę zaległy i tyle.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ