X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D przecież to śmieszne jest ... Coraz gorzej się dzieje. Przecież to będą takie kolejki. Teraz są a co powiedzieć później .

Zosia mój też śpi z reguły raz i to różnie od 30min-2gidz Max. Czasem ma druga drzemkę ale rzadko i śpi coś koło 30min w porywach do 1 godz .

Kuba ma takie baki głośne ze szok. No dosłownie od 3 dni chyba tak mA. Może przez to spać nie może.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:27

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bąki tez ma. Tez od 3 dni. Piernie potem sie patrzy na mnie ja powiem " o to było?" A on w śmiech :)

Pomysły PISiorow przechodzą juz ludzkie pojęcie. Komu w ogóle takie cos do głowy przychodzi?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia napisalam czy zielony dostępny, bo już zamówiłam w jedym sklepie bez opinii i cena niższa po bo 10 czy 11 $, ale napisali że zielonego brak w magazynie eh. Dzięki za pomoc :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana pracodawca może ale nie musi skierować na badania po macierzyńskim, może dopiero jak faktycznie będziesz miała zamiar wrócić do pracy. Ja dzisiaj składam wniosek o wykorzystanie zaległego urlopu + całego za 2017 (bo nie wracam do końca roku) + 2 dni okolicznościowego + 2 dni opieki. Wychodzi łącznie 4 miesiące :)
    No i pamiętajcie, że w tym czasie każda choroba z L4 przedłuża urlop :D

D mnie już nic nie zdziwi z tymi pojebkami :/ pewnie celowo to zrobią, żeby ludzie chodzili prywatnie. Niektórzy napewno tak zrobią, więc oni zaoszczędzą na NFZ bo każdy grosz się liczy do tego chorego 500+

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila czyli nie udało się tego zielonego kupić?

Zosia już smaruję wiadomość :)

Moja też tak pierdzi, po ojcu to ma hahaha

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi macierzyński mija 30 stycznia I muszę w przyszłym tyg pohechac do pracy złożyć podanie o urlop zaległy bo mam 37 dni a jak nie to i tak muszę jechać powiedzieć co dalej. bo jak od razu wracam to skierowanie na badania itp. Więc Trzeba wziąć skierowanie wypisać urlop i potem już do pracy za urodzenie powiedzieli ze się nie należy ale jeszcze do tegoroczbego dwa dni opieki mogę dodać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu,u Was trzydniowka chyba co?
    U nas tez masakra ze spaniem-w dzien spi po 30-40 min budzi sie z placzem bo niedospana a usnac znow nie che,wije sie,wygina,na rekach tez nie:/ w nocy zasypia o 19 a o 21 pobidka i znow ryk,musi mnie macac po szyi,cyckach,zawsze sobie dostep jakos znajdzie... Wczoraj wzial ja Luby i tez,rasia pod koszulke i jak poczula owlosiona klate i brak cycka to wstala,siadla,rozbudzila sie i darla sie ze szok.. Najgorzej ze zaczyna sciskac mi sutki czasem i to boli:/ jakies pomysly jak ja tego oduczyc? Zosia Florrka tez fetyszystka byla,jak u Was to wyglada teraz?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od jakiegoś czasu zasypianie na południową drzemkę jest "super". Nie usypia przy cycku tylko trzeba królową lulać :P Ręce mam nieraz przy samej ziemi

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu,czy mozesz mi napisac jak zaczelas nocnikowac Jasia? Tak od poczatku.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli w sobotę kupiliśmy nocnik i w domu siedział na nim trochę w ubraniu i niedzielę się go sadzalo. A w poniedziałek z samego rana na nocnik z tym że ja kładę chusteczki higieniczne żeby był ciepły. Z tym że unas kupa zawsze rano jest po wstaniu. Ale też jak zrobił to nie było krzyku typu brawo bo on strachliwy jest spokojnie że jest cacy że się udało i tyle.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszyłam, że moje dziecię jeszcze nie chorowało... No i wróciliśmy od lekarza - nie dość, że zęby idą, to ma anginę ;( Oczywiście zadręczam się, że to może coś przeze mnie... Mam ogromną nadzieję, że nie będzie miał skłonności do angin po mnie :( Nie ma nic gorszego jak chore dziecko - tak mi go szkoda... Dlatego trzymajcie kciuki za zdrowie Jasia :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a chyba pisalas kiedys o jakiejs grupie wczesnego nocnikowania na fb. Podasz namiary?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli no juz mineła na szczescie . Krostki/plamki tez juz prawie znikły na ciele :) u nas nocnik stoi w kącie juz od msc :D czasem go sadzałam w ubraniach ale nie wysiedzi . od razu schodzi.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tuli to nie ja.
    Gorgeous trzymam kciuki u nas też było źle wysoka gorączka ale mały pokonał sam teraz tylko kaszel jest z nabłonka który w chorobie się zluszczyl i przez to spał 20 min. Sądzę że dużo lepiej znosił to przez tran. Ibum Wit c i lipomal pomogło i natursept do gardła. Trzymamy kciuki. Ze mną mogłoby być lepiej a codziennie gorzej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WY narzekacie, że maluchy Wam śpią za mało. Ja mam odwrotnie... Wstajemy ok 11, później od 13 Pola śpi do 14.30/15.30, o 17 też już idzie spać i odlot do ok 19.30/20... Nie wiem chyba dalej taka wymęczona po tej gorączce jest. Do przychodni nie ma sensu iść bo ludzi tyle że nawet koloru ścian nie widać, prywatnie też każdy obłożony...

Chyba w końcu moje metoo przyszły, mam avizo na przesyłkę niegabarytową :D No, ale zobaczymy. Napisałam do sprzedawców. 7 przesyłek mi przedłużyli okres o 20 dni

Byłam z Polką dzisiaj na spacerze, mam nadzieję że to ją chociaż trochę ożywi bo taki flaczek z niej :/ Nawet mi się nie wyrywała przy ubieraniu.

Nigdy nie mogliśmy jeść przy niej bo zaraz byłą obok, tak teraz popatrzy że jemy i tyle. Nie podejdzie nie zakaszle żeby dać. Ja chcę mojego dzidziusia!:(

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, u Jasia niestety skończyło się na antybiotyku ;(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a dlaczego okolicznościowego nie dostaniesz? Przecież są na to przepisy i wyroki sądu? A zwykłego urlopu po macierzyńskim też zgodnie z KP nie mogą Ci odmówić

Gorgeous współczuje, my to przerabialiśmy przed świetami :( antybiotyk, przeciwgorączkowe co 3-4 godziny, 3 x tantum verde no i nasivin + nawilżanie. Sieczka. Ale po 2 dniach już było dobrze. Trzymajcie się :*

gorgeous lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Jasiu!
    My też od lekarza. Grypa okazała się trzydniówką na szczęście. Wysypany jak człowiek-żmija wygląda :) Usnął se to ja uderzam w przygotowania do roczku. Muszę napisy porobić i fotobudkę.

Tuli wiem, że nie pytałaś mnie, ale ci powiem, że u nas podobnie z nocnikiem jak u Brusi. Ja chusteczek nie kładę - niech się przyzwyczaja. Ale u nas znowu ostre brawo albo "nie ma" jak się kupy nie uda zrobić. No każdy zna swoje dziecko najlepiej i będziesz wiedzieć czy lubi mocne pochwały czy lżejsze. U nas też po każdym posiłku kupa, więc łatwo było wyczuć kiedy będzie robił. Na nocniku siedzi z jakąś zabawką albo śpiewamy piosenki o kupie aby czas szybciej mijał. Potem spuszczamy w klozecie, robimy papa i się ganiamy po całej łazience, żeby z powrotem pampka nałożyć:) Oczywiście nie zawsze się uda wyłapać i nie zawsze chce, ale przeważnie nie ma z tym problemu.
    Teraz nauczyliśmy go wołać "e!e!", ale na razie woła jak już zrobi :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę dalej na naszym forum choróbska się szerzą. jednak nie prawda, że dzieci nie kp częściej chorują, u nas cisza i spokój. Chciałam iść dziś z Blanką na dwór chociaż na chwilę śnieg jej pokazać, ale odczuwalna -17 :o mąż wrócił z chlebem i mówił, że na serio tak zimno to sobie darowałam. Masakra, nienawidzę zimy!!! Zbieramy się od miesiąca do kupna nocnika i się zebrać nie możemy :)
    Tak mnie dziś łeb boli cały dzień, że masakra, chyba po wczorajszym pregnylu :/ aż mi niedobrze.
    10 razy edytuję, bo ciągle o czymś zapominam :/ mój mąż ma urlop, matko jak ja odpoczęłam! nawet sobie nie zdawałam sprawy, że w ogóle byłam taka zmęczona. 2 dni spałam w salonie, żeby Blanka nie budziła mnie w nocy jak zgubi smoka i wstawał do niej rano. Ona jest taka wesoła, spokojna, itd. ale to jednak dziecko i wymaga uwagi, czuję się jak po jakiś wczasach, a dopiero tydzień minął
    Oby wszyscy szybko wyzdrowieli!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:59

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia ale ja nie chcę całego od razu brać urlopu bo co potem będę z jezorem pracować do końca. Zresztą u mnie 4 dni trzeba trzymać na żądanie. Wybiorę zaległy i tyle.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ