LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Animka wrote:Dzień dobry.
Widzę, że z tymi cukrami mogą być przeboje i po badaniu? kurcze nie spodziewałam się.
Trzymajcie się, bo pewnie ciężko jak takie skoki.
Dziewczyny skąd macie kokony? Zamówiłam jukki z vinted, stan w opisie bardzo dobry. To co wczoraj zobaczyłam po otwarciu paczki przerosło moje najgorsze scenariusze 🫣 nie dość, że kokon w plamach, nie wiem czy od potu czy ulania dziecka, ale plamy o których nie było mowy w opisie, bo w opisie info, że w bardzo dobrym stanie 😒
A do tego w jednym miejscu jakiś brud, żółte coś zwinięte, w dodatku czymś wypsikany i śmierdzi. Mąż kazał mi to wyrzucić, ale nie popuszczę tej babce, no bez przesady. Za darmo by mi było wstyd komuś to dać. 🤨 będę pewnie jakiś zwort robić, bo to jest kpina z ludzi, jeszcze napisze, że stan bardzo dobry. I w opisie i w ogłoszeniu 🙄 masakra
Ja zamawiałam na allegro od ZUZPOL 155zl, miły w dotyku z weluru różne kolory do wybrania.
Animka lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o kokon ,posciel , śpiworek
Ja na początek zamawiam z https://pastelierdreams.pl/
Zakochałam się w dwóch kolekcjach Toys , Baloniki nie mogę zdecydować się która kolekcję wybrać 🙈
Rozważam z jednej kolekcji kupić wszystko do łóżeczka
A z drugiej kolekcji kupić kocyk z poduszeczka do wózeczka i na takie „przechodne „ tzn np. Jak gdzieś jedziemy
Ale ogólnie na tej stronie maja cudeńka 😍Ilona.. lubi tę wiadomość
-
Iza, też już nie zdejmę obrączki i pierścionka. W pierwszej ciąży jakoś pod sam koniec dopiero sciagalam. Ale mam ten "plus" że mam opuchnięte palce jakby bardziej na środku, a przy dloni dalej jest luz i bez problemu ruszam biżuterią w każdą stronę. Natomiast też mnie czeka ściąganie i nie wiem jak to ogarnąć, boję się tego 😥 Najwyżej trudno, będziemy ciąć.marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
Ja zakładam normalnie pierścionek i obrączkę 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
annikana wrote:Iza, też już nie zdejmę obrączki i pierścionka. W pierwszej ciąży jakoś pod sam koniec dopiero sciagalam. Ale mam ten "plus" że mam opuchnięte palce jakby bardziej na środku, a przy dloni dalej jest luz i bez problemu ruszam biżuterią w każdą stronę. Natomiast też mnie czeka ściąganie i nie wiem jak to ogarnąć, boję się tego 😥 Najwyżej trudno, będziemy ciąć.
Ja mam tak samo palce mam opuchnięte bardziej od środka więc obrączka i pierścionek się ruszają tylko na tym środku nie chcą przejść .
Narazie poczekam może uda się ściągnąć a jak nie to będę cięła
-
Aaa bo ja to ściągam jak jestem w domku i zakładam tylko jak wychodzę z domu 🤪
Animka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Aaa bo ja to ściągam jak jestem w domku i zakładam tylko jak wychodzę z domu 🤪
No to dobrze robisz
Ja jakoś tak mam że chyba od dnia zaręczyn + dnia ślubu nie ściągałam 🙈
Może jakieś jednorazowe ale bardzo rzadko
No i teraz problem bo gdybym częściej ściągała to bym zauważyła co się dzieje
No nic czas pokaże co będzie trzeba zrobić -
Który zamawiacie materac? Wiem, że większość od mamy fizjo, ale który? Może warto poczekać na jakąś promke? 🫣
Ja dzisiaj mam ochotę się za to wszystko wziąć 😅 ale uznałam, że warto poczekać. Fotelik i bazę liczę, że na czarny piątek coś będzie taniej w 8 gwiazdek. Jak nie to i tak w listopadzie będziemy jechać kupić.
Materac też w listopadzie, bo my chcemy tak w grudniu już postawić łóżeczko w sypialni, żeby się już przyzwyczaić 😊 i wtedy dopasować przewijak. -
Dzień dobry!
Ja mam kokon. Zamówiłam w PL od szalone nitki. Jest cudowny. Jeszcze muszę od nich zamówić otulacz do siedzonka do samochodu.annikana wrote:Iza, też już nie zdejmę obrączki i pierścionka. W pierwszej ciąży jakoś pod sam koniec dopiero sciagalam. Ale mam ten "plus" że mam opuchnięte palce jakby bardziej na środku, a przy dloni dalej jest luz i bez problemu ruszam biżuterią w każdą stronę. Natomiast też mnie czeka ściąganie i nie wiem jak to ogarnąć, boję się tego 😥 Najwyżej trudno, będziemy ciąć.
Moja siostra mnie wystraszyła, dostała jakieś alergii nie wiadomo jakie pochodzenia w 7 miesiącu ciąży. Bardzo zaczęła puchnąć, palec miała bordowy i panowie z pogotowia rozcięli jej obrączkę wioząc ją do szpitala.
Ciężko mi się przyzwyczaić, a nie mam jej dopiero dziś. Od 14 lat jej nie ściągałam 😢. Będę robić jak bubu w domu ściągać, na wyjścia zakładać hihi -
My właśnie wróciliśmy z Ikei… masakra
Z samego rana pojechaliśmy ale tam chyba zawsze są tłumy ludzi 😂
Mebelki kupione 🥹w końcu zaczyna to jakoś wyglądać 😂
Ja obrączkę narazie bez problemu zdejmuje także jeszcze w niej chodzę 😅zobaczymy jak długo jeszcze…Ilona.., annikana lubią tę wiadomość
-
Animka, fotelik i bazę, jak macie możliwość gdzieś podjechać, to spróbujcie - często ceny w salonach są atrakcyjniejsze niż na internecie.
Klaudusia, twarda jesteś z tą IKEA w sobotę 😂 My jedziemy początkiem listopada, udało nam się ogarnąć kupony więc można szaleć. 😂 My wczoraj nakleiliśmy nakjelki w pokoiku, zaczyna być ładnie. ❤️
Ja się nie łamie i nie kupuję kokonu 🙈 Chociaż faktycznie, piękne to wszystko jest.marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
Ilona.. wrote:Rozumiem, z drugiej strony ja przez cały pierwszy trymestr miałam zjazdy cukru, wgl ta hipoglikemia reaktywna już mi się pokazała jak miałam 23 lata.
Ale dobrze, że Twój lekarz czuwa i drąży ten temat.
Ja tak sobie zaczęłam myśleć, że zaczęłam ostatnio bardzo przybierać. W sensie mam wrażenie, że tyję z dnia na dzień. A poważnie ja jakoś nie jem, mój mąż wręcz krzyczy, że strasznie mało jem, blabla. I już się zastanawiam czy to ma jakiś związek. A Ty dużo przybrałaś do tej pory ?
Ja 8kg.
Iza, może spróbuj pobrać Urosept przez chwilę? Mi mocno pomógł z opuchlizna nóg.
Mnie ostatnio bardzo bolą stopy niezależnie od tego czy się ruszam czy nie. Boję się że mi się stopy rozklapciaja, a i tak mam szerokie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 14:00
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Klaudusia! wrote:My właśnie wróciliśmy z Ikei… masakra
Z samego rana pojechaliśmy ale tam chyba zawsze są tłumy ludzi 😂
Mebelki kupione 🥹w końcu zaczyna to jakoś wyglądać 😂
Ja obrączkę narazie bez problemu zdejmuje także jeszcze w niej chodzę 😅zobaczymy jak długo jeszcze…
W tygodniu nie ma tłumów 😃 -
efforts_⭐️ wrote:Kurde, byłam nastawiona, że kokonu nie kupuję, ale teraz jak tak piszecie, to może i mi by się przydał? 😅
No i jednak musimy mieć, podoba mi się to bardzo 😊 oby się przydało 😊 ale rozumiem rozkminy. -
annikana wrote:Animka, fotelik i bazę, jak macie możliwość gdzieś podjechać, to spróbujcie - często ceny w salonach są atrakcyjniejsze niż na internecie.
Klaudusia, twarda jesteś z tą IKEA w sobotę 😂 My jedziemy początkiem listopada, udało nam się ogarnąć kupony więc można szaleć. 😂 My wczoraj nakleiliśmy nakjelki w pokoiku, zaczyna być ładnie. ❤️
Ja się nie łamie i nie kupuję kokonu 🙈 Chociaż faktycznie, piękne to wszystko jest.
Nie wyobrażam sobie przes internet no coś Ty 😆
W Gdyni mamy i tam jedziemy do 8 gwiazdek. Takich rzeczy bym przez internet nie zamawiała. Muszą nam dopasować wszystko.
Tylko właśnie może nq czarny piątek będą mieli jakieś zniżki, liczę na to 😅annikana lubi tę wiadomość
-
efforts_⭐️ wrote:Kurde, byłam nastawiona, że kokonu nie kupuję, ale teraz jak tak piszecie, to może i mi by się przydał? 😅
Ja też tak byłam nastawiona, ale przyjaciółka mi powiedziała, że ją ten kokon uratował pierwsze trzy miesiące macierzyństwa 😂
I stwierdziłam, że kupię, jak nie będzie mi się sprawdzał to go sprzedam 😃 ja obserwuje te kokony na szalonenitki i na tulinek.pl -
Murilega wrote:Ok 5.5kg od wagi sprzed ciąży i ok 7.5kg od najniższej w ciąży. Ale rzeczywiście największy wzrost obserwuję ostatnio. W drugim trymestrze 500-700g tygodniowo (1-2kg msc) to podobno norma.
Iza, może spróbuj pobrać Urosept przez chwilę? Mi mocno pomógł z opuchlizna nóg.
Mnie ostatnio bardzo bolą stopy niezależnie od tego czy się ruszam czy nie. Boję się że mi się stopy rozklapciaja, a i tak mam szerokie...
Mi mąż masuje stopy prawie codziennie, ale czuje wtedy jakie bolesne 🫣