X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTY 2025
Odpowiedz

LUTY 2025

Oceń ten wątek:
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję bezsenności, ja często miałam z tym problem, ale teraz to jestem taki śpioch że szok 😁

U mnie z rana dzisiaj taki mróz, że aż musiałam wyciągnąć kurtkę zimową i w duchu modliłam się, żeby się dopiąć 🫢

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach 😊

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicia wrote:
    Dziewczyny które mają lub zamierzają kupić cottonmoose
    Na który model się decydujecie. Bo ja nie mogę podjąć rozsądnej decyzji.
    Chciałabym żeby był też pod spacerówkę.

Ja myślałam o tym kombi

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jakie są modele, bo kupiłam już dawno ten śpiwór. 🫣
    Ale za to zastanawiam się czy brać poduszkę do karmienia do szpitala. Czytałam, żeby brać jak najmniej rzeczy, bo później te zarazki przyjdą z nami do domu. A poszewki tej poduszki mozna śmiało wyprac ale środek już problem będzie a ona potrzebna będzie też od razu w domu.
    Nie planuje jej brać do szpitala a wy?

preg.png
  • Klaudusia! Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po w domku☺️
    Teraz tylko żeby wyniki były dobre
    A ja właśnie jakoś bardzo nie odczułam tego skoku cukru, jedyne co to strasznie mi się tym odbijało później
    Ale jak na to jakie przeboje miałam z mdłościami i wymiotami to jestem z siebie dumna że wytrwałam te 2h 😂

pepa lubi tę wiadomość

19.06- ⏸️kreski- nasz mały cud 🥹
    01.07- 6 tydzień i bijące ❤️
    14.08 -🧬 prenatalne - 13 + 2
    17.09- 230g małego Smyka
    08.10-🧬 390g zdrowego chłopca 💙
    29.10- 719g Małego Misia 🐻

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka wrote:
    Ale za to zastanawiam się czy brać poduszkę do karmienia do szpitala. Czytałam, żeby brać jak najmniej rzeczy, bo później te zarazki przyjdą z nami do domu. A poszewki tej poduszki mozna śmiało wyprac ale środek już problem będzie a ona potrzebna będzie też od razu w domu.

Nie biorę poduszki do karmienia

preg.png
  • Klaudusia! Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka wrote:

Ja też nie biorę do szpitala ☺️

17.09- 230g małego Smyka

preg.png
  • Iza97 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Melduje się po wizycie
    My dziś 24+3 mały 790g (odpowiada 25tc) wszystko dobrze ;)
    Co do wyników glukozy po 2 godzinach lekko wyższy niż po 1 ale wszystko w dolnych granicach norm - niczym się nie przejmować ale mogę sobie ograniczyć słodycze 🍫

Morfologia rozjechana leukocyty - w ciąży to normalne + katarek i to dlatego .
    Więc finalnie wszystkie badania dobrze mały rośnie zdrowo ☺️

annikana, Animka, pepa, Agata@ lubią tę wiadomość

• annikana Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz niestety odwołał wizytę dzisiaj, smuteczek 😥 Pani przemiła z Medicover zaproponowała mi wizytę na USG za tydzień w środę, a na wizytę w poniedziałek za dwa 🙈 To pytam, że jak, mam mieć tylko USG bez wizyty w środę? No tak, bo ona nie ma już wolnych slotów. Hit 🙈 Mam nadzieję, że jednak magicznie znajdą ten termin na wizytę w środę.

Ja po pierwszym porodzie nie planowałam brać poduszki, ale byłyśmy tydzień w szpitalu więc siłą rzeczy wzięłam. Prałam ją od razu po powrocie po prostu, a te kilka godzin byłam na zwykłych poduszkach. Teraz w moim szpitalu w ramach wyprawki dają poduszki więc super. :)

marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
    03.06 - beta 466 U/l
    7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
    21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
    11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
    SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
    28.08 - 188g Bobsona ❤️
    25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
    25.10 - 777g Okruszka ❤️
    8.11 - 996g 🩵
    🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w wrazie takiej akcji, że dłużej i nie wygodnie to mąż dowiezie. Jeszcze myślę nad inna w razie czego mam taką podłużną, może ona by sie na kilka dni sprawdziła jakbyśmy musiały zostać dłużej. 😊

preg.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie używałam nigdy poduszek do karmienia 🤷🏻‍♀️
    Do szpitala generalnie najlepiej zabrać jak najmniej - same rzeczy pierwszej potrzeby.

Niby się wyspałam ale mam ochotę na drzemkę - to chyba ta pogoda 😅

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵
    👧🏻11.2016 M 🩷
    👧🏻12.2019 M 🩷
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Linakaro Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i przejścia krzywej 🤗 trzymam kciuki za wyniki 🤗

Bubu, jeszcze mój Maluch jest w tym zacnym gronie większej wagi 😅 dziś mam wizytę, więc jestem bardzo ciekawa ile waży, ale nastawiam się, że nadal więcej w odniesieniu do wieku ciąży 😉 u mnie na wadze od ostatniej wizyty, która była miesiąc temu, +3 kg - mam wrażenie, że to jakoś bardzo dużo 🙈 wy też tak szybko przybieracie na wadze?

Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia, to ja np. mam ją w rozpisce ze szpitala, więc chyba ją wezmę skoro już napisali. Najwyżej się nie przyda 🤷 i chyba kupię właśnie tą z Ikei. Jest w miarę tania, a jak się nie przyda, to nie będzie aż tak szkoda kasy. Chyba, że macie coś do polecenia w podobnej cenie?

Jeśli chodzi o bezsenność, to i mnie ona dotyczy. Chociaż w tym tygodniu jest dużo lepiej. Ale w zeszłym - masakra, spałam może po 3-4 godziny. Ale u mnie pomogła też zmiana myślenia, bo ja się niepotrzebnie nakręcam, rozmyślam już o porodzie, o tym jak będzie wyglądało nasze życie później, jak się zmieni, czy z małym będzie wszysyko ok itd itp. I jak tłuką się te myśli po głowie, to ciężko jest zasnąć... Więc staram się wyłączyć to myślenie, nie zamartwiać się tym, na co nie mamy wpływu i nie myśleć "na zapas", przed snem piję też sobie melisę i jest lepiej. Ale ogólnie ten sen jest już taki czujny, każdy dźwięk mnie wybudza, niby śpię, ale czuwam. Moja gin mówi, że to normalne, bo organizm przygotowuje się na to, co będzie po porodzie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 10:11

Ja: Endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty,
    Hsg - tylko jeden jajowód drożny
    Prawy jajnik - torbiel Endo 5 cm

On: pierwsze badanie nasienia maj 2023 - teratozoospermia
    Zmiana stylu życia, suplementacja, kolejne badanie po 3 miesiącach - wynik ok ❤️

preg.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ja jutro wybieram się na badania glukozy, od 2 tygodni męczy mnie katar masakra, nie mogę przez to spać już jestem taka zmęczona.
    Boję się tej krzywej cukrowej eh ... oby wyszło dobrze, w pierwszej ciąży wszystko było dobrze oby tym razem też tak było:)
    pierwsze ubranka już kupiłam rozmiar 50 no jeśli urodzi się tak jak córka to torche w tym rozmiarze musimy mieć tych rzeczy.

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Murilega Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Mój lekarz niestety odwołał wizytę dzisiaj, smuteczek 😥 Pani przemiła z Medicover zaproponowała mi wizytę na USG za tydzień w środę, a na wizytę w poniedziałek za dwa 🙈 To pytam, że jak, mam mieć tylko USG bez wizyty w środę? No tak, bo ona nie ma już wolnych slotów. Hit 🙈 Mam nadzieję, że jednak magicznie znajdą ten termin na wizytę w środę.

Ja po pierwszym porodzie nie planowałam brać poduszki, ale byłyśmy tydzień w szpitalu więc siłą rzeczy wzięłam. Prałam ją od razu po powrocie po prostu, a te kilka godzin byłam na zwykłych poduszkach. Teraz w moim szpitalu w ramach wyprawki dają poduszki więc super. :)
    Trzymam kciuki za termin, sporo osób zwalnia coś z dnia na dzień więc może się udać. Przy okazji, jaki to szpital daje taka fajna wyprawkę?

annikana lubi tę wiadomość

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅

Leki: Acard,

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Witam sie juz oficjalnie z L4 od tego tygodnia, tak chcialam sie usprawiedliwic ze malo sie odzywam ale wczesniej praca mocno pochlaniala zapas sil a teraz konczymy remont mieszkania. Totalnie nie jestem jeszcze w temacie wyprawkowym, chociaz niektore Wasze polecajki zapisuje sobie w Wordzie... Przeprowadzka to teraz priorytet, nie mamy miejsca na rzeczy dla malej wiec tylko wozek/ fotelik/ baza kupione i czeka na obior w magazynie sklepowym. Wczoraj mialam badanie krzywej, dostalam glukoze o smaku cytryny, nawet nie najgorsza: wyniki na czczo 70mg/dl-> 86 mg/dl po 1h-> 74 mg wiec jestem zadowolona. Jedynie po powrocie do domu mialam zjazd :O

Co do samopoczucia, w ciagu dnia czuje sie bardzo dobrze, chodze na joge w ciazy ale popoludniami jest ciezko, brzuch ciagnie/ boli... maz w delegacji do konca tygodnia. Mamy pieska border collie (wyjatkowy pracoholik sie trafil- pewnie po mamusi :P ) wiec teraz nawet ten 1 dlugi spacer jest trudny do realizacji.

Agata@ lubi tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linakaro wrote:
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i przejścia krzywej 🤗 trzymam kciuki za wyniki 🤗

Bubu, jeszcze mój Maluch jest w tym zacnym gronie większej wagi 😅 dziś mam wizytę, więc jestem bardzo ciekawa ile waży, ale nastawiam się, że nadal więcej w odniesieniu do wieku ciąży 😉 u mnie na wadze od ostatniej wizyty, która była miesiąc temu, +3 kg - mam wrażenie, że to jakoś bardzo dużo 🙈 wy też tak szybko przybieracie na wadze?

Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia, to ja np. mam ją w rozpisce ze szpitala, więc chyba ją wezmę skoro już napisali. Najwyżej się nie przyda 🤷 i chyba kupię właśnie tą z Ikei. Jest w miarę tania, a jak się nie przyda, to nie będzie aż tak szkoda kasy. Chyba, że macie coś do polecenia w podobnej cenie?

Jeśli chodzi o bezsenność, to i mnie ona dotyczy. Chociaż w tym tygodniu jest dużo lepiej. Ale w zeszłym - masakra, spałam może po 3-4 godziny. Ale u mnie pomogła też zmiana myślenia, bo ja się niepotrzebnie nakręcam, rozmyślam już o porodzie, o tym jak będzie wyglądało nasze życie później, jak się zmieni, czy z małym będzie wszysyko ok itd itp. I jak tłuką się te myśli po głowie, to ciężko jest zasnąć... Więc staram się wyłączyć to myślenie, nie zamartwiać się tym, na co nie mamy wpływu i nie myśleć "na zapas", przed snem piję też sobie melisę i jest lepiej. Ale ogólnie ten sen jest już taki czujny, każdy dźwięk mnie wybudza, niby śpię, ale czuwam. Moja gin mówi, że to normalne, bo organizm przygotowuje się na to, co będzie po porodzie 🙈
    Ja teraz 2.5 kg, a wcześniej tylko kilogram 😱 ale lekarz powiedział, że teraz dzidziuś szybko rośnie, brzuszek badał palpacyjnie, powiedział że wcale nie jest jakiś za duży, że wszystko zależy od naszej anatomii 😊 inaczej każda by miała taki sam brzuszek na tym samym etapie 🤪

Animka, annikana lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Czesc dziewczyny. Witam sie juz oficjalnie z L4 od tego tygodnia, tak chcialam sie usprawiedliwic ze malo sie odzywam ale wczesniej praca mocno pochlaniala zapas sil a teraz konczymy remont mieszkania. Totalnie nie jestem jeszcze w temacie wyprawkowym, chociaz niektore Wasze polecajki zapisuje sobie w Wordzie... Przeprowadzka to teraz priorytet, nie mamy miejsca na rzeczy dla malej wiec tylko wozek/ fotelik/ baza kupione i czeka na obior w magazynie sklepowym. Wczoraj mialam badanie krzywej, dostalam glukoze o smaku cytryny, nawet nie najgorsza: wyniki na czczo 70mg/dl-> 86 mg/dl po 1h-> 74 mg wiec jestem zadowolona. Jedynie po powrocie do domu mialam zjazd :O

Co do samopoczucia, w ciagu dnia czuje sie bardzo dobrze, chodze na joge w ciazy ale popoludniami jest ciezko, brzuch ciagnie/ boli... maz w delegacji do konca tygodnia. Mamy pieska border collie (wyjatkowy pracoholik sie trafil- pewnie po mamusi :P ) wiec teraz nawet ten 1 dlugi spacer jest trudny do realizacji.
    Znam temat z rasą psa 🥰 mój by mógł być cały czas na spacerze z małą przerwą na odpoczynek 🤪 ładuje się bardzo szybko 😂

martysiaczki, Kaja8906 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:

A po 2 godzinach nie masz wyniku? 🤔

Bubu no pewnie, każda też ma inna budowę ciała 😊
    Teraz myślę, że te kg szybciej będą lecieć, zobaczymy 😊

preg.png
  • pepa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję przetrwania krzywej. Trzymam kciuki za wyniki.

🙍‍♀️35 🙎🏻‍♂️38
    TP 19.02.2025 💙
    Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150

11.06 ⏸️
    21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
    5.07 1 cm (7+2) 💗
    19.07 2,41 cm (9+2)
    13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
    15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
    29.10 573 g (23+6)

preg.png
  • Klaudusia! Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie usłyszałam że bardzo mało przytyłam i że mam więcej jeść 😂no ale to tak nie działa(jak na następny dzień zjadłam większe śniadanie to od razu wszystko zwymiotowałam…😂)
    Po pierwsze mało tyłam bo mało jadłam przez wymioty, właśnie przez to też bardzo dużo schudłam i jak zaczęłam jeść normalnie to wróciłam do wagi z przed ciąży
    I teraz wcale nie jedząc więcej bo po prostu nie mogę przytyłam 1,5kg w tydzień 😂
    Także wydaje mi się że waga w ciąży żyje własnym życiem

17.09- 230g małego Smyka

preg.png
  • Iza97 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się że odwiedziliśmy sklep i w końcu kupiliśmy wózek i fotelik 🍀🤩
    Zaliczki wpłacone czekamy na odbiór

Nulka, Murilega, pepa, xmadziax, BuBu90, Agata@ lubią tę wiadomość

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ