LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo współczuję bezsenności, ja często miałam z tym problem, ale teraz to jestem taki śpioch że szok 😁
U mnie z rana dzisiaj taki mróz, że aż musiałam wyciągnąć kurtkę zimową i w duchu modliłam się, żeby się dopiąć 🫢
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach 😊 -
Ja nie wiem jakie są modele, bo kupiłam już dawno ten śpiwór. 🫣
Ale za to zastanawiam się czy brać poduszkę do karmienia do szpitala. Czytałam, żeby brać jak najmniej rzeczy, bo później te zarazki przyjdą z nami do domu. A poszewki tej poduszki mozna śmiało wyprac ale środek już problem będzie a ona potrzebna będzie też od razu w domu.
Nie planuje jej brać do szpitala a wy? -
Ja już po w domku☺️
Teraz tylko żeby wyniki były dobre
A ja właśnie jakoś bardzo nie odczułam tego skoku cukru, jedyne co to strasznie mi się tym odbijało później
Ale jak na to jakie przeboje miałam z mdłościami i wymiotami to jestem z siebie dumna że wytrwałam te 2h 😂pepa lubi tę wiadomość
-
Animka wrote:Ja nie wiem jakie są modele, bo kupiłam już dawno ten śpiwór. 🫣
Ale za to zastanawiam się czy brać poduszkę do karmienia do szpitala. Czytałam, żeby brać jak najmniej rzeczy, bo później te zarazki przyjdą z nami do domu. A poszewki tej poduszki mozna śmiało wyprac ale środek już problem będzie a ona potrzebna będzie też od razu w domu.
Nie planuje jej brać do szpitala a wy?
Nie biorę poduszki do karmienia -
Animka wrote:Ja nie wiem jakie są modele, bo kupiłam już dawno ten śpiwór. 🫣
Nie planuje jej brać do szpitala a wy?
Ja też nie biorę do szpitala ☺️ -
Dzień dobry !
Melduje się po wizycie
My dziś 24+3 mały 790g (odpowiada 25tc) wszystko dobrze
Co do wyników glukozy po 2 godzinach lekko wyższy niż po 1 ale wszystko w dolnych granicach norm - niczym się nie przejmować ale mogę sobie ograniczyć słodycze 🍫
Morfologia rozjechana leukocyty - w ciąży to normalne + katarek i to dlatego .
Więc finalnie wszystkie badania dobrze mały rośnie zdrowo ☺️annikana, Animka, pepa, Agata@ lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz niestety odwołał wizytę dzisiaj, smuteczek 😥 Pani przemiła z Medicover zaproponowała mi wizytę na USG za tydzień w środę, a na wizytę w poniedziałek za dwa 🙈 To pytam, że jak, mam mieć tylko USG bez wizyty w środę? No tak, bo ona nie ma już wolnych slotów. Hit 🙈 Mam nadzieję, że jednak magicznie znajdą ten termin na wizytę w środę.
Ja po pierwszym porodzie nie planowałam brać poduszki, ale byłyśmy tydzień w szpitalu więc siłą rzeczy wzięłam. Prałam ją od razu po powrocie po prostu, a te kilka godzin byłam na zwykłych poduszkach. Teraz w moim szpitalu w ramach wyprawki dają poduszki więc super.marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
Ja w ogóle nie używałam nigdy poduszek do karmienia 🤷🏻♀️
Do szpitala generalnie najlepiej zabrać jak najmniej - same rzeczy pierwszej potrzeby.
Niby się wyspałam ale mam ochotę na drzemkę - to chyba ta pogoda 😅 -
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i przejścia krzywej 🤗 trzymam kciuki za wyniki 🤗
Bubu, jeszcze mój Maluch jest w tym zacnym gronie większej wagi 😅 dziś mam wizytę, więc jestem bardzo ciekawa ile waży, ale nastawiam się, że nadal więcej w odniesieniu do wieku ciąży 😉 u mnie na wadze od ostatniej wizyty, która była miesiąc temu, +3 kg - mam wrażenie, że to jakoś bardzo dużo 🙈 wy też tak szybko przybieracie na wadze?
Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia, to ja np. mam ją w rozpisce ze szpitala, więc chyba ją wezmę skoro już napisali. Najwyżej się nie przyda 🤷 i chyba kupię właśnie tą z Ikei. Jest w miarę tania, a jak się nie przyda, to nie będzie aż tak szkoda kasy. Chyba, że macie coś do polecenia w podobnej cenie?
Jeśli chodzi o bezsenność, to i mnie ona dotyczy. Chociaż w tym tygodniu jest dużo lepiej. Ale w zeszłym - masakra, spałam może po 3-4 godziny. Ale u mnie pomogła też zmiana myślenia, bo ja się niepotrzebnie nakręcam, rozmyślam już o porodzie, o tym jak będzie wyglądało nasze życie później, jak się zmieni, czy z małym będzie wszysyko ok itd itp. I jak tłuką się te myśli po głowie, to ciężko jest zasnąć... Więc staram się wyłączyć to myślenie, nie zamartwiać się tym, na co nie mamy wpływu i nie myśleć "na zapas", przed snem piję też sobie melisę i jest lepiej. Ale ogólnie ten sen jest już taki czujny, każdy dźwięk mnie wybudza, niby śpię, ale czuwam. Moja gin mówi, że to normalne, bo organizm przygotowuje się na to, co będzie po porodzie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 10:11
-
Cześć dziewczyny:) ja jutro wybieram się na badania glukozy, od 2 tygodni męczy mnie katar masakra, nie mogę przez to spać już jestem taka zmęczona.
Boję się tej krzywej cukrowej eh ... oby wyszło dobrze, w pierwszej ciąży wszystko było dobrze oby tym razem też tak było:)
pierwsze ubranka już kupiłam rozmiar 50 no jeśli urodzi się tak jak córka to torche w tym rozmiarze musimy mieć tych rzeczy.Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
annikana wrote:Mój lekarz niestety odwołał wizytę dzisiaj, smuteczek 😥 Pani przemiła z Medicover zaproponowała mi wizytę na USG za tydzień w środę, a na wizytę w poniedziałek za dwa 🙈 To pytam, że jak, mam mieć tylko USG bez wizyty w środę? No tak, bo ona nie ma już wolnych slotów. Hit 🙈 Mam nadzieję, że jednak magicznie znajdą ten termin na wizytę w środę.
Ja po pierwszym porodzie nie planowałam brać poduszki, ale byłyśmy tydzień w szpitalu więc siłą rzeczy wzięłam. Prałam ją od razu po powrocie po prostu, a te kilka godzin byłam na zwykłych poduszkach. Teraz w moim szpitalu w ramach wyprawki dają poduszki więc super.annikana lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Czesc dziewczyny. Witam sie juz oficjalnie z L4 od tego tygodnia, tak chcialam sie usprawiedliwic ze malo sie odzywam ale wczesniej praca mocno pochlaniala zapas sil a teraz konczymy remont mieszkania. Totalnie nie jestem jeszcze w temacie wyprawkowym, chociaz niektore Wasze polecajki zapisuje sobie w Wordzie... Przeprowadzka to teraz priorytet, nie mamy miejsca na rzeczy dla malej wiec tylko wozek/ fotelik/ baza kupione i czeka na obior w magazynie sklepowym. Wczoraj mialam badanie krzywej, dostalam glukoze o smaku cytryny, nawet nie najgorsza: wyniki na czczo 70mg/dl-> 86 mg/dl po 1h-> 74 mg wiec jestem zadowolona. Jedynie po powrocie do domu mialam zjazd
Co do samopoczucia, w ciagu dnia czuje sie bardzo dobrze, chodze na joge w ciazy ale popoludniami jest ciezko, brzuch ciagnie/ boli... maz w delegacji do konca tygodnia. Mamy pieska border collie (wyjatkowy pracoholik sie trafil- pewnie po mamusi ) wiec teraz nawet ten 1 dlugi spacer jest trudny do realizacji.Agata@ lubi tę wiadomość
-
Linakaro wrote:Gratuluję udanych wizyt dziewczyny i przejścia krzywej 🤗 trzymam kciuki za wyniki 🤗
Bubu, jeszcze mój Maluch jest w tym zacnym gronie większej wagi 😅 dziś mam wizytę, więc jestem bardzo ciekawa ile waży, ale nastawiam się, że nadal więcej w odniesieniu do wieku ciąży 😉 u mnie na wadze od ostatniej wizyty, która była miesiąc temu, +3 kg - mam wrażenie, że to jakoś bardzo dużo 🙈 wy też tak szybko przybieracie na wadze?
Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia, to ja np. mam ją w rozpisce ze szpitala, więc chyba ją wezmę skoro już napisali. Najwyżej się nie przyda 🤷 i chyba kupię właśnie tą z Ikei. Jest w miarę tania, a jak się nie przyda, to nie będzie aż tak szkoda kasy. Chyba, że macie coś do polecenia w podobnej cenie?
Jeśli chodzi o bezsenność, to i mnie ona dotyczy. Chociaż w tym tygodniu jest dużo lepiej. Ale w zeszłym - masakra, spałam może po 3-4 godziny. Ale u mnie pomogła też zmiana myślenia, bo ja się niepotrzebnie nakręcam, rozmyślam już o porodzie, o tym jak będzie wyglądało nasze życie później, jak się zmieni, czy z małym będzie wszysyko ok itd itp. I jak tłuką się te myśli po głowie, to ciężko jest zasnąć... Więc staram się wyłączyć to myślenie, nie zamartwiać się tym, na co nie mamy wpływu i nie myśleć "na zapas", przed snem piję też sobie melisę i jest lepiej. Ale ogólnie ten sen jest już taki czujny, każdy dźwięk mnie wybudza, niby śpię, ale czuwam. Moja gin mówi, że to normalne, bo organizm przygotowuje się na to, co będzie po porodzie 🙈Animka, annikana lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Kaja8906 wrote:Czesc dziewczyny. Witam sie juz oficjalnie z L4 od tego tygodnia, tak chcialam sie usprawiedliwic ze malo sie odzywam ale wczesniej praca mocno pochlaniala zapas sil a teraz konczymy remont mieszkania. Totalnie nie jestem jeszcze w temacie wyprawkowym, chociaz niektore Wasze polecajki zapisuje sobie w Wordzie... Przeprowadzka to teraz priorytet, nie mamy miejsca na rzeczy dla malej wiec tylko wozek/ fotelik/ baza kupione i czeka na obior w magazynie sklepowym. Wczoraj mialam badanie krzywej, dostalam glukoze o smaku cytryny, nawet nie najgorsza: wyniki na czczo 70mg/dl-> 86 mg/dl po 1h-> 74 mg wiec jestem zadowolona. Jedynie po powrocie do domu mialam zjazd
Co do samopoczucia, w ciagu dnia czuje sie bardzo dobrze, chodze na joge w ciazy ale popoludniami jest ciezko, brzuch ciagnie/ boli... maz w delegacji do konca tygodnia. Mamy pieska border collie (wyjatkowy pracoholik sie trafil- pewnie po mamusi ) wiec teraz nawet ten 1 dlugi spacer jest trudny do realizacji.martysiaczki, Kaja8906 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Kaja8906 wrote:Czesc dziewczyny. Witam sie juz oficjalnie z L4 od tego tygodnia, tak chcialam sie usprawiedliwic ze malo sie odzywam ale wczesniej praca mocno pochlaniala zapas sil a teraz konczymy remont mieszkania. Totalnie nie jestem jeszcze w temacie wyprawkowym, chociaz niektore Wasze polecajki zapisuje sobie w Wordzie... Przeprowadzka to teraz priorytet, nie mamy miejsca na rzeczy dla malej wiec tylko wozek/ fotelik/ baza kupione i czeka na obior w magazynie sklepowym. Wczoraj mialam badanie krzywej, dostalam glukoze o smaku cytryny, nawet nie najgorsza: wyniki na czczo 70mg/dl-> 86 mg/dl po 1h-> 74 mg wiec jestem zadowolona. Jedynie po powrocie do domu mialam zjazd
Co do samopoczucia, w ciagu dnia czuje sie bardzo dobrze, chodze na joge w ciazy ale popoludniami jest ciezko, brzuch ciagnie/ boli... maz w delegacji do konca tygodnia. Mamy pieska border collie (wyjatkowy pracoholik sie trafil- pewnie po mamusi ) wiec teraz nawet ten 1 dlugi spacer jest trudny do realizacji.
A po 2 godzinach nie masz wyniku? 🤔
Bubu no pewnie, każda też ma inna budowę ciała 😊
Teraz myślę, że te kg szybciej będą lecieć, zobaczymy 😊 -
Dziewczyny, gratuluję przetrwania krzywej. Trzymam kciuki za wyniki.
-
Ja na wizycie usłyszałam że bardzo mało przytyłam i że mam więcej jeść 😂no ale to tak nie działa(jak na następny dzień zjadłam większe śniadanie to od razu wszystko zwymiotowałam…😂)
Po pierwsze mało tyłam bo mało jadłam przez wymioty, właśnie przez to też bardzo dużo schudłam i jak zaczęłam jeść normalnie to wróciłam do wagi z przed ciąży
I teraz wcale nie jedząc więcej bo po prostu nie mogę przytyłam 1,5kg w tydzień 😂
Także wydaje mi się że waga w ciąży żyje własnym życiem