LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o kosmetyki to ja biorę jakieś próbki kremów, które gdzieś tam dostałam, no i właśnie te buteleczki "samolotowe", i tam przeleję potrzebne płyny. Ręczniki szybkoschnące, też oszczędzają miejsce.
W ogóle u mnie w szpitalu od razu kierują na porodówkę, nie idzie się najpierw na salę. A jeśli się leży na patologii przed porodem, to potem i tak niestety następuje zmiana sali.
Pepa, mnie zadziwia jak różne jest podejście szpitali. W jednych nie musisz mieć nic poza właściwie osobistą bielizną, a w innych musisz wziąć ze sobą kompletnie wszystko...marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
No ja wiem, że może być różnie z tymi salami, dlatego wiem, że z walizka będzie nam najwygodniej. Mąż będzie i tak ze mną więc to jest fajne. Ale jakbym musiała czekać to nie wiem gdzie będę leżeć i mąż też pewnie nie będzie mógł czekać. Może coś na szkoleniu rodzenia powiedzą więcej na ten temat. W razie czego z tą walizka na kółkach jakoś się będę przemieszczać 😅
Inni dają radę i ja dam 😊
Nienawidzę nic przelewać, więc ja tylko kupię żel pod prysznic. Krem wezmę pewnie normalny. Niestety w rosmanie tych małych żeli nie znalazłam, bo mają już tylko świąteczne ozdoby i pani mowila że niw ma 🫣 ale pewnie jeszcze gdzieś dorwe. 😊 -
Ja żel pod prysznic i ewentualnie plyn do higieny intymnej wezmę normalnych rozmiarów, a resztę tj. kosmetyki do demakijażu, szampon itd. przeleję do małych. Nie wiem tylko co z balsamem do ciała, bo na co dzień muszę używać, ale nie jestem pewna, czy w szpitalu będę miała jeszcze siłę się smarować czymś po kąpieli. 🤔 W dorosłym życiu szczęśliwie nie musiałam nigdy zostawiać na noc w szpitalu, to dla mnie nowość i nie do końca wiem, czego się spodziewać.
-
Ja będę prać w 60st +suszenie+prasowanie
Kupiłam płyny do prania z Lovela
( w drogeriach DM jest na nie -20% z aplikacją wychodzą w fajnej cenie więc odrazu wam polecam )
Co do walizki mam cały zestaw (3 wielkości + kosmetyczkę ) będę chciała się zmieścić do kosmetyczki + małej kabinowej
Małego zapakuję to torby ( kupiłam mu taką słodką białą w misie i do tego też kosmetyczkę )
Resztę jak coś będzie trzeba będą mi przywozić
Do szpitala mamy ok 50 km ale mąż wiem że będzie codziennie, mama też planuje urlop w tym terminie więc zawsze ktoś u mnie będzie i ewentualnie podwiezie coś co będzie trzeba .
Z tymi dużymi walizkami może być problem bo te sale zazwyczaj nie są duże (zazwyczaj - bo oczywiście zależy to od szpitala)
Parę osób namawia mnie na prywatny pokój ale jakoś nie wydaje mi się to strasznie potrzebne w szczególności że na sali mają być 2 osoby - i mam nadzieję że będzie na tyle dobrze że 3 dni i do domku , a może też fajnie mieć obok siebie kogoś na sali .
-
Ja się właśnie zastanawiam nad prywatną salą, ale zobaczę czy w ogóle będzie jakaś wolna.
Do mojego szpitala też muszę wziąć praktycznie wszystko, ale no tego nie przeskoczę, mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nas szybko wypuszczą.
Co do prania, ja kupiłam proszek i płyn, płynu do płukania nie kupuję. Wszystkie ciuszki mam zamiar wyprasować i to tyle.
Animka, jak prałaś rożek to razem z wirowaniem? Ja wyprałam poduszkę do karmienia i się pozbijała niestety. Dobrze, że kupiłam dwie, chociaż i tak mi szkoda. -
Ja bym chciała prywatna salę, bo z tego co rozumiem, mąż mógłby mi wtedy cały czas towarzyszyć, a to jednak spory komfort. Łazienka na własny użytek to też spory plus. Nie wiem tylko jak będzie z dostępnością takiej sali. 🤷♀️ Chyba lepiej się nie nastawiać.
-
pepa wrote:Ja bym chciała prywatna salę, bo z tego co rozumiem, mąż mógłby mi wtedy cały czas towarzyszyć, a to jednak spory komfort. Łazienka na własny użytek to też spory plus. Nie wiem tylko jak będzie z dostępnością takiej sali. 🤷♀️ Chyba lepiej się nie nastawiać.
U mnie są dwa rodzaje prywatnych sal. Są takie gdzie mąż może być do godz 22 i takie gdzie mąż może przebywać 24h/dobę bo jest dla niego łóżko 😁
Ja właśnie też się obawiam jak to będzie z dostępnością, bo jak byłam oglądać szpital, to dosłownie wszystkie te prywatne sale były zajęte 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:30
-
efforts_⭐️ wrote:Ja się właśnie zastanawiam nad prywatną salą, ale zobaczę czy w ogóle będzie jakaś wolna.
Do mojego szpitala też muszę wziąć praktycznie wszystko, ale no tego nie przeskoczę, mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nas szybko wypuszczą.
Co do prania, ja kupiłam proszek i płyn, płynu do płukania nie kupuję. Wszystkie ciuszki mam zamiar wyprasować i to tyle.
Animka, jak prałaś rożek to razem z wirowaniem? Ja wyprałam poduszkę do karmienia i się pozbijała niestety. Dobrze, że kupiłam dwie, chociaż i tak mi szkoda.
Tak, ale narazie wypralam tylko jeden taki co nie mial usztywniania. W tygodniu będę prała kolejne to po prostu wyciągam ten wklad. Ogólnie wszystko z wirowaniem. Właśnie wstawiłam jakieś zwykle dwa kocyki, kliknęłam dodatkowe płukania 😁
A poduszki do karmienia nie będę prała tylko ta powłoczkę od niej. Gdzieś czytałam, żeby środka nie prac. Szkoda, że Ci się zniszczyła 😒 -
A jak przy praniu jesteśmy to już pierzecie ubranka? 😀 Bo ja miałam ostatnio taka myśl że już bym chciała zacząć to wszystko prac, prasowac i układać bo w grudniu mamy trochę rzeczy a potem już styczeń i sił może być mniej ale nie wiem czy to nie za wcześnie 😀👫 30/31
🫄🩵 2025 -
Ja chyba zamówię te muślinowe bo nie lubię wymiętolonych prześcieradeł ale nie chce mi się też tego prasować 😅34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Aniaaa94 wrote:A jak przy praniu jesteśmy to już pierzecie ubranka? 😀 Bo ja miałam ostatnio taka myśl że już bym chciała zacząć to wszystko prac, prasowac i układać bo w grudniu mamy trochę rzeczy a potem już styczeń i sił może być mniej ale nie wiem czy to nie za wcześnie 😀
Ja chciałam już w tym tyg, ale zaczęłam od kocyków, rozkow itd. W następnym planuje już ciuszki, żeby już sobie popakować co do szpitala dla małej i już powoli w szafce, bo narazie mi się tam nie podoba 😅 wszystko razem.Aniaaa94 lubi tę wiadomość
-