LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona.. wrote:U mnie mąż kupił te paski to pewnie nie wiedział o co chodzi i go naciągnęli xD a tak powinno być, że 100 pasków to jest koszt ok 15 zł
No ja zamiast żelaznej mam na liście żwirki - moje miejsce pracy i gdzieś w głowie mam Piaseczno.
Ale bardzo kusi mnie Południowy i Madalińskiego.
Prowadzę ciążę w UCZKiN ale jakoś nie chce tam rodzić.
Jak mam być szczera to ja na odległość wgl nie patrzę, mąż mnie szybko przetransportuje 😂
Może zaryzykuję i wybiorę ten południowy ? Napiszę do koleżanki położnej żeby coś podpowiedziała.22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Murilega wrote:Transportu do szpitala się totalnie nie obawiam bo 40 min to nie tragedia. Gorzej jeśli trafi się na patologię lub trzeba będzie zostać. Wolałabym by tacierzynski został wykorzystany wtedy gdy będziemy już w domu, ale z drugiej strony gdy godziny wizyt są do 18 na drugim końcu miasta to może być ciężko z wizytami męża, a wolałabym by to było w opcjach. 😅 No ale zobaczymy. Południowy kusi mnie bardzo, po serialu jeszcze mocniej, ale Madalińskiego jest jednak nieco bliżej i jest w topce opinii rodzących. Listy do szpitala mają podobne więc z tym nie powinno być raczej problemów. Żelazna niby jest dobra ale słynie właśnie z takiego bycia rutynową taśma, a to wg mnie może powodować błędy gdy coś będzie nietak. To co muszę jeszcze popatrzeć to jak wygląda parkowanie i jedzenie w tych szpitalach, bo trgo kompletnie nie wiem. Planujesz iść na jakieś spacery po szpitalu?
Rozumiem, ja nawet o tym nie pomyślałam z tymi odwiedzinami w razie wylądowania na patologii.
A ile jedziesz na Madalińskiego ?
Ja pomiędzy jednym a drugim szpitalem mam 10 min różnicy. Więc niby dużo a niedużo 😃
No właśnie zastanawiałam sie czy iść na jakieś dni otwarte, czy na końcu wybiorę sobie szpital i tam będę chodziła na ktg. -
U mnie też z rana najwięcej śluzu. No i jak chodzę to trochę. Tez przyjęłam, że ok. Kiedyś mówiłam ginekologowi, ale pamiętam, że mówił, że ok na tym etapie. Narazie widzę, że zawsze tak samo.
Ja dzisiaj jestem jakas zła na wszystko.
Ale z dobrych wieści wysłałam pomiary do ginekologa i mówi, że wygląda na to, że dieta poprowadzimy tą cukrzycę, bo wyniki są dobre. Już nie mam mierzyć aż tak czesto, prowadzic dzienniczek, aleja nawet mała przekąskę mierzyłam, żeby sobie zobaczyć. Widzę, że po kinder mlecznej kanapce cukier mam mniejszy niż po śniadaniu 😆 gdzieś wyczytałam, że są całkiem ok. 🫣 Tylko napisał lekarz tez, że jak coś nowego zjem to wtedy pamiętać zbadać sobie i zobaczyć jak te cukry.
Więc cieszę sie, ze wygląda na to, że bez insuliny, ale w sumie nie ma się co dziwić, bo w normie mam te cukry jak mierze od tych 10 dni czy ilu 😊
Mam nadzieję, że się to nie zmieni już. -
Ja wrzuciłam dzisiaj białe pranie małego i tak się przeliczyłam, dzięki Bogu za 4 grzejniki w mieszkaniu bo brakło mi miejsca na suszarce 😂
Bubu wszystkiego najlepszego 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54
Ilona.., BuBu90 lubią tę wiadomość
-
Karo1992 wrote:Ja wrzuciłam dzisiaj białe pranie małego i tak się przeliczyłam, dzięki Bogu za 4 grzejniki w mieszkaniu bo brakło mi miejsca na suszarce 😂
Bubu wszystkiego najlepszego 🥳
Ani mi nie gadaj, ja miałam dzisiaj już prać ten nieszczęsny rożek, poduszkę do karmienia i resztę pieluch, ale musiałam to przełożyć na jutro. 3 suszarki ciuszków + na grzejnikach 🫣 już teraz jestem przerażona prasowaniem tego wszystkiego 😅 -
Ilona.. wrote:Rozumiem, ja nawet o tym nie pomyślałam z tymi odwiedzinami w razie wylądowania na patologii.
A ile jedziesz na Madalińskiego ?
Ja pomiędzy jednym a drugim szpitalem mam 10 min różnicy. Więc niby dużo a niedużo 😃
No właśnie zastanawiałam sie czy iść na jakieś dni otwarte, czy na końcu wybiorę sobie szpital i tam będę chodziła na ktg.
Ja dziś zaczęłam pranie otulaczy wełnianych i odtluscilam i wypłukałam formowanki używane, bo miałam wrażenie że są sztywne od proszku lub zatłuszczenia wkładów. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:36
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Murilega wrote:Autem z domu mam różnicę 10 min ale komunikacja (czyli np na KTG) różnica jest już większa. Ja się zastanawiam nad jeżdżeniem na KTG na Żelazną bo mam tam 15 min, a rodzić gdzieś indziej. 😉 Różnica jest też taka że Południowy ma odwiedziny 15-18 (może 19 za niedługo), a Madalińskiego 14-20 więc łatwiej ogarnąć.
Ja dziś zaczęłam pranie otulaczy wełnianych i odtluscilam i wypłukałam formowanki używane, bo miałam wrażenie że są sztywne od proszku lub zatłuszczenia wkładów. 😁
Dzięki za info, mój mąż pracuje do 19 więc żadna dla mnie różnica z tymi odwiedzinami 😂 ale faktycznie jak ktoś pracuje do 16 czy 17 to ta godzina ma znaczenie. Tyle dobrego, że mój mąż dostaje od firmy 14 dni w gratisie wolnego na urodzenie dziecka więc pewnie będzie z tego korzystał jak tylko młody przyjdzie na świat. -
Asiex, ja ją kiedyś widziałam pod nazwą „poduszka antywstrząsowa” ale też nie jestem pewna czy ona dokładnie tak wglądała czy podobnie. Z tą płaską główką też ma jakiś sens, bo niby zalecają żeby dziecko spało na plecach, to ta główka jednak może zrobić się płaska… 🤔
-
Bubu, wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin ❤️
Dziewczyny, jakie mebelki macie/planujecie mieć w pokoju dzidziusia? Najbardziej chodzi mi jakie i skąd komody, jakie przewijaki?
Zaczynam się właśnie za tym wszystkim rozglądać i nie wiem czy przewijak na komodę, ale najlepiej taki żeby ściągnąć i później mieć górę wolną do postawienia czegoś, no i żeby obok przewijała było miejsce na produkty do pielęgnacji.
Czy może wolnostojący przewijak.11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka