LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak to wszystko czytam co piszecie i serio utwierdza mnie to w przekonaniu że mam cudowna teściowa. Teścia już niestety nie mam ale z opowieści też był bardzo dobra osoba. Wczoraj mnie znajomy pytał jakie to uczucie jest jak młody się rusza i szczerze ciężko było to do czegokolwiek porównać. Byłam w szoku bo zadawał takie pytania że musiałam czytać w Googlach bo sama bym na nie nie wpadła hehehe. Śniegu nasypało wszędzie biała cudownie. Życzę wam miłego dnia ❤️
Eveline lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry !
Widzę że niektóre z Was mają typową teściową z kawałów 🙈
Współczuję …
Ja teściowej nie mam , zmarła jeszcze przed naszym ślubem ale była cudowną kobietą bardzo ją lubiłam , nie wiem jak by było teraz ale tego się już nie dowiem
Natomiast teściu mój ma 70 lat mieszkam nad nim więc często się z nim widzę 👀
Ostatnio pierwszy raz mnie pogłaskał po brzuchu , ale od kiedy wie że jestem w ciąży to raczej zwraca się do mnie jako do małego 😂
„O gdzie to Ignaś był” itp … ale jest to zabawne
Ma czasem jakieś swoje teksty dziwne ale jak to starszy człowiek raczej mi to nie przeszkadza 🙈
Co do prezentów to razem z moimi rodzicami sprezentowali wózek +baze +fotelik więc raczej ich prezenty są mega trafne (oczywiście sami wybraliśmy ) Natomiast mama szaleje z ubrankami (niekoniecznie w moim stylu )
Ale akurat mnie to bardzo cieszy 😻
Ogólnie rodzice jak i teściu czasem męczą ale cieszę się że ich mamy bo naprawdę mamy w nich wielkie oparcie na każdym etapie naszej wspólnej drogi ☺️ -
bluebell wrote:Też się budzę jak w zegarku 3-4 codziennie. Może jakiś wyrzut hormonów 🤔
W pierwszym trymestrze miałam też takie bezsenne noce. A niby wtedy duża senność, u mnie wgl tak nie było. Podejrzewam, że coś może być z tymi hormonami, bo o trzecim trymestrze dużo kobiet mówiło, że nie mogły spać 🤔 -
Eveline wrote:Asiex, może pogadaj o tym z mężem 🙂 może jest Ci przez to przykro, a on nawet nie pomyśli o tym, że mogłabyś tego chcieć. I tak, wiem - że sam powinien chcieć, ale może stoi za tym jakaś argumentacja. Ja dużo rozmawiam ze swoim o emocjach i czasem "męskie" podejście rozwala mi głowę😅
Co do teściowych - to jest ewidentnie temat rzeka 🙈 moja przez 5 lat ględziła, że już czas na dziecko i olaboga, po co to odwlekać. Bez jakiejkolwiek rozmowy z nami na temat tego, czy w ogóle chcemy mieć dzieci. Jak już dowiedziała się o ciąży to mówiła, że w brzuchu jest mały "Piotruś" (powiedzmy, zdrobnione imię męża), a ja dostawałam piany, bo marzyłam o córeczce i od początku czułam, że to dziewczynka (w rodzinie męża mężczyźni mają zdecydowanie wyższą wartość, kobiety rodzą się gorszym sortem😜, więc moja mała z góry jest na przegranej pozycji). Teraz nie wtrąca się za bardzo, ale np ostatnio na urodzinach siostrzenicy mojego męża, w bardzo szerokim, w tym obcym mi gronie szwagier zapytał jak się czuję, ja odpowiedziałam, że ok, a moja teściowa na to "a ile przytyłaś?" Ręce mi opadły. Dodam, że moja waga całe życie szaleje. 7 lat temu miałam raka tarczycy, mam ją usuniętą, więc to, że opanowałam temat i przed ciążą ważyłam 66kg, a do tej pory przytyłam 5kg to dla mnie "sukces", bo zdarzało mi się ważyć 56kg, ale także 84kg. Moja teściowa natomiast waży jakieś 55kg, zawsze była drobna i jej zdaniem, każdy powyżej tych 65kg żre wszystko, co mu w ręce wpadnie i tuczy się na własne życzenie. Nawet jak o tym piszę, to mi ciśnienie skacze 😜 ach, no i zapomniałabym o złotych tekstach "na pewno chcesz jeść jajecznicę na śniadanie? Kupiłam Ci jogurty naturalne i migdały, powinnaś jeść dużo migdałów". Ale po ostatniej mojej agresywnej reakcji przestała układać mi dietę.
A teraz pytanie praktyczne - czy któraś z Was zamówiła śpiworek, z którego jakości jest bardzo zadowolona i mogłaby polecić? Myślę o śpiworku 2tog, bo w chciałabym utrzymać w sypialni obecną temperaturę (ok 21.5 stopnia). Czy bierzecie w ogóle pod uwagę, że bobas nie polubi śpiworków i będzie trzeba iść w tradycyjną pościel ? Będę wdzięczna za polecajki 💜
Wszystko się zaczęło w dzieciństwie, bo niby pierwszy syn, po dwóch córkach, najbardziej robotny i ogarnięty z całej 5, ale to ten młodszy brat był oczkiem w głowie, a mój mąż tylko tyrał.. tamten zbierał nagrody za to co zrobił mój chłop - i dopiero po ślubie naszym doszło do niego jak bardzo był poniewierany i niedoceniany, teraz się to odbija. Jeszcze długa droga przed nim i psychologiem do tego żeby dojść do normalności, ale myślę, że Marcelina mu to wynagrodzi jak już będzie ma świecie 😊 w końcu to on będzie pierwszą osobą, która ją będzie trzymać na rękach ❤️ (wiem, że wolałby syna, ale coś czuję, że to będzie córusia tatusia na 1000%) 😍😍Nulka, Eveline lubią tę wiadomość
-
Animka wrote:Bubu a Ty nie miałaś wizyty u diabetologa wczoraj? Czy coś pomieszałam? 🙃34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
To są takie głupie wytyczne, jakby ktoś chciał ich oszukać na kilka pasków 🤐
No, ale faktycznie, pewnie się tego nie da przeskoczyć. Zawirowania z tymi cukrami po prostu.
A Ty receptę na paski dostałaś? Niby nie są drogie ale 40 zł za 50 pasków to też nie mało. Ja wcześniej więcej mierzyłam, teraz nie muszę aż tak często, bo ciągle mam w normie, ale jednak po tych głównych posiłkach będę mierzyć. Albo jak pisał gin po czymś nowym. No, ale trudno jak trzeba lepiej sprawdzać czy się coś nie zmieni u mnie.
No dobra tu jeszcze u Ciebie chodzi o ten sensor, żeby był na refundacje to wgl droższa sprawa. Kurde cukry szaleją a nie da sie udowodnic. Z drugiej strony Ty też bierzesz metformine to ona Ci może do badania ciut obniżyła 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 10:54
-
Uff, nadgonilam. Ostatnio nam jakiś gorszy czas mentalnie. Czuję się jak słoń a w poniedziałek mam "sexi" sesję. Mam nadzieję że to trochę odczaruje. 😅 O ironio jednocześnie martwię się tym że moja waga stanęła w miejscu, więc mnóstwo sprzecznych danych w głowie. Do tego czeka Nas w przyszłym tygodniu wymiana prysznica, a ja już nie mam na to siły...
Ilona, już widzę skąd Twój mąż miał tyle argumentów za Cloud T. 😂
U mnie szaleją moi rodzice, zwłaszcza z ubrankami (mama jest mistrzem lumpów), problem w tym że jak mówię żeby czegoś nie brać to natychmiast jest "Ale to tylko 2-5zł, żal nie brać", a potem ja będę musiała coś z tym robić 😂 No i jak jestem u nich (acz nie widzimy się często) to jest ciągle dotykanie brzucha i zwracanie mi uwagi jak bawię się w tycanie że nie powinnam bo krzywdę mu zrobię... Teściowa się cieszy ślę jest zdynstasowana, trochę ma swoich problemów i widzę że skupia się na nich póki co. Ruchy ja cieszą ale wiem że póki nie zaproponuję żeby dotknęła to sama nie dotknie, a nawet nie zapyta czy może 🫣22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Murilega wrote:Uff, nadgonilam. Ostatnio nam jakiś gorszy czas mentalnie. Czuję się jak słoń a w poniedziałek mam "sexi" sesję. Mam nadzieję że to trochę odczaruje. 😅 O ironio jednocześnie martwię się tym że moja waga stanęła w miejscu, więc mnóstwo sprzecznych danych w głowie. Do tego czeka Nas w przyszłym tygodniu wymiana prysznica, a ja już nie mam na to siły...
Ilona, już widzę skąd Twój mąż miał tyle argumentów za Cloud T. 😂
U mnie szaleją moi rodzice, zwłaszcza z ubrankami (mama jest mistrzem lumpów), problem w tym że jak mówię żeby czegoś nie brać to natychmiast jest "Ale to tylko 2-5zł, żal nie brać", a potem ja będę musiała coś z tym robić 😂 No i jak jestem u nich (acz nie widzimy się często) to jest ciągle dotykanie brzucha i zwracanie mi uwagi jak bawię się w tycanie że nie powinnam bo krzywdę mu zrobię... Teściowa się cieszy ślę jest zdynstasowana, trochę ma swoich problemów i widzę że skupia się na nich póki co. Ruchy ja cieszą ale wiem że póki nie zaproponuję żeby dotknęła to sama nie dotknie, a nawet nie zapyta czy może 🫣
Myślę, że duża część z nas czuje się jak słoń a w rzeczywistości wygląda bardzo hot jak na ciężarną kobietę 😃 i powiem Ci, że moja waga też stanęła w miejscu. Więc może taki etap ciąży ?
Pochwalisz się do kogo idziesz na sesję ?
Właśnie wczoraj mąż mówił, że wszystkich znajomych wyposażył w cybexa cloud T, on ma jakiegoś świra pod względem atestow i bezpieczeństwa.
A wczoraj podobno przyjechał jakiś nowy anex ( bardzo ładny - gondola, stelaż wszystko w jednym kolorze) i mimo, że nie było premiery to ludzie na sklepie się na niego rzucili i kilka osób już go zamówiła 😂
Kurczę ale w lumpach serio można perełki upolować ja za 6 zł upolowałam cieniutkie spodenki z merino 😂 ale też nie ma co się dać zwariować. Chyba, że ogarnia już większe ubranka- czasami trafiają się perełki.
-
Ja dziś poszłam na badania morfologia, mocz, toksoplazmoza i Coombs i czekam na wyniki. Oby było ok, bo ostatnio jakoś gorzej się czułam.
Ja też budzę się o 4, ale to dlatego, że mój synek jest wtedy aktywny i często kopnie mnie w pęcherz. Dziś już nie mogłam spać, bo stresowałam się trochę, żeby nie zapomnieć pobrać moczu do badań. 😜🙍♀️35 🙎🏻♂️38
TP 19.02.2025 💙
Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150
11.06 ⏸️
21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
5.07 1 cm (7+2) 💗
19.07 2,41 cm (9+2)
13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
29.10 573 g (23+6) 🐥
28.11 1115 g (28+1)🐰
10.12 1382 g (29+6)🐢 III prenatalne 🧬
-
Animka wrote:To są takie głupie wytyczne, jakby ktoś chciał ich oszukać na kilka pasków 🤐
No, ale faktycznie, pewnie się tego nie da przeskoczyć. Zawirowania z tymi cukrami po prostu.
A Ty receptę na paski dostałaś? Niby nie są drogie ale 40 zł za 50 pasków to też nie mało. Ja wcześniej więcej mierzyłam, teraz nie muszę aż tak często, bo ciągle mam w normie, ale jednak po tych głównych posiłkach będę mierzyć. Albo jak pisał gin po czymś nowym. No, ale trudno jak trzeba lepiej sprawdzać czy się coś nie zmieni u mnie.
No dobra tu jeszcze u Ciebie chodzi o ten sensor, żeby był na refundacje to wgl droższa sprawa. Kurde cukry szaleją a nie da sie udowodnic. Z drugiej strony Ty też bierzesz metformine to ona Ci może do badania ciut obniżyła 🤔34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Jak trzeba będzie to zrobię tak, że ten cukier będzie rano podwyższony na czczo żeby było refundowane, natomiast dla mnie podstawą jest to, że badam glukometrem i są podwyższone. Przecież sobie tego nie wymyśliłam i dla własnej przyjemności nie chcę kłuć się i podawać insulinę. Jest to ostateczność, którą jak trzeba będzie to zrobię dla mojego dziecka.. dla mnie bzdura z tym no ale co zrobię 🤷♀️
No rozumiem 🤐 miałam to na myśli właśnie, że nie wymyślasz a trzeba teraz cudowac. -
Dzień dobry dzisiaj u mnie słoneczko i odrazu jakiś lepszy humor
Powiem Wam że dopiero jak się nam dzieci urodzą to się zaczną dobre rady i komentarze już się tego boje 🫣🫣
U mnie sytuacja z tym kto wiem i co mówi bardziej skomplikowana ze względu na moje doświadczenia
Ale z racji dobrego humoru opowiem co miłego usłyszałam, sąsiadka mojej przyjaciółki taka starsza pani zapytają ja ostanio czy jestem na ciąży bo tak widać po mnie 😊 przyjaciółka potwierdziła że tak to ona na to powiedziała że się będzie za mnie modlić żeby wszystko było dobrze 🥹 no wzruszyłam się bardzo to jest kobieta która ma kilkoro dzieci i wnucząt i nawet prawnucząt co za tym idzie też dużo problemów i trosk a będzie pamiętać jeszcze o mnie 🥹
Także takich miłych słów czy komentarzy Wam życzę już do końca ciąży a dobrodziejstwa innych złotych rad o kilogram i wadze niech sobie ludzie wsadza wiadomo gdzie 😆annikana, Aniaaa94, Nulka lubią tę wiadomość
-
Ja sobie rozłożyłam deske tak nisko jak tylko można i siedziałam na kanapie prasując 😂 dzisiaj dostałam kolejna siatkę ciuszkow i znowu trzeba prac, oprócz tego jeszcze super śpiworek do spania. A jak prasowałam to miałam taki wzrusz bo wróciły do mnie ciuszki co posłałam w świat po córce i tak cudnie bo mogłam pokazać córci na zdjęciach jak je miała na sobie a teraz brat je będzie miał 🥰 macie jakieś fazy na jedzenie? Ja to bym od tygodnia jadła same mandarynki już nie zlicze ile kilogramów poszło🙈 dzisiaj jak stałam i wybierałam mandarynki to syncio kopał i mam nadzieję że to z radości a nie z żalu że znowu je będę jadła 😂
-
Ilona.. wrote:Myślę, że duża część z nas czuje się jak słoń a w rzeczywistości wygląda bardzo hot jak na ciężarną kobietę 😃 i powiem Ci, że moja waga też stanęła w miejscu. Więc może taki etap ciąży ?
Pochwalisz się do kogo idziesz na sesję ?
Właśnie wczoraj mąż mówił, że wszystkich znajomych wyposażył w cybexa cloud T, on ma jakiegoś świra pod względem atestow i bezpieczeństwa.
A wczoraj podobno przyjechał jakiś nowy anex ( bardzo ładny - gondola, stelaż wszystko w jednym kolorze) i mimo, że nie było premiery to ludzie na sklepie się na niego rzucili i kilka osób już go zamówiła 😂
Kurczę ale w lumpach serio można perełki upolować ja za 6 zł upolowałam cieniutkie spodenki z merino 😂 ale też nie ma co się dać zwariować. Chyba, że ogarnia już większe ubranka- czasami trafiają się perełki.
Ty mi o nowym Anexie nie mów bo będę znów myśleć czy dobrze wybraliśmy 😅
Kontakt do kobiety na sesję wyślę Ci na priv, budżetowa nie jest ni jak ale czułam się bardzo kobieco rok temu u Niej więc stwierdziłam że jak nie ona to kto mi pomoże znów to poczuć. No i sesja jest wraz z fryzurą i makijażem a to zawsze podbija cenę 😅
No ona umie znaleźć perełki, ale umiaru brak 🫣 Na szczęście szuka na różne rozmiary. Ja myślę że część jej zakupów szybko wyląduje u mnie na Vinted lub Olx bo po prostu nie są w moim stylu 😅 Np. Niby fajny śpiworek do fotelika od Maxi cosi ale czarny no i nie mam przekonania że wg do cybexa będzie pasował. 😉Ilona.. lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Bubu dzięki za info o tych monitorach, sprawdzałam wcześniej tylko snuze bo chyba pisałaś gdzieś wcześniej o tym ale sprawdzę te inne też 😀
W ogóle dobrze że napisalyscie o rozmiarze tych majtek siateczkowych bo ja byłam przekonana że one właśnie będą większe niż mniejsze ale tak to podmienilam na inny rozmiar w koszyku 😀 Przyszły mi też te majtki z RP store i one za to wyglądają gigantyczne ale stwierdziłam że będzie jeszcze brzuch itd to zostawię nie będą cisnąć 😀
Co do teściowych to widzę że różnie jest, "dobrych rad" chyba nie da się uniknąć czy to od teściowych czy innych, u nas też się zdarzają ale zazwyczaj bezpośrednio do męża jak mnie nie ma, a on umie stawiać granice więc nie jest źle 😀
👫 30/31
🫄🩵 2025