LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam skierowanie na mocz, morfologię i hbs.
Jeżeli chodzi o kolor wózka jak niektóre piszą to szczerze poszłam trochę rozumem a nie sercem. Trochę żałuję 😂 podobał mi się właśnie beżowy 😍 ale stwierdziłam że nie wezmę takiego jasnego na tę porę roku bo bałam się, że nie będę potrafiła utrzymać go w tak dobrym stanie. Niestety nie mam na podwórku polbruku a sam piach. I w deszcz czy śnieg było by to zabójstwo. 😞 ostatecznie zdecydowaliśmy się na butelkowa zieleń. Też jest fajny ale jednak te jasne kolory chyba bardziej oddają ten urok 😁
Również mam za sobą nieprzespaną noc i nie zginie na dziecko 😁 tym razem wczoraj wylądowałam z drugim kotem u weterynarza 😑 powtórka z rozrywki. Skurczybyk sąsiadki musiał znowu zaatakować i teraz druga kotka z ogromnym ropniem wylądowała. Niestety przy tym kocie mam o wiele trudniej bo jest ze mną już ze trzy lata ale przygarnęłam ją z traumami i do dziś dnia jest trochę dzika. Chciał nie chciał musiałam założyć jej kołnierz i całą noc mnie męczyła. Jak nigdy nie przychodzi mi do łóżka to co godzinę się budziłam z uczuciem, że ktoś mnie obserwuje. No cóż, kotek przy samej twarzy leżał 😂 ona wręcz błaga żeby jej to zdjąć 😞 no ale musi się pomęczyć póki jej tego nie wyleczymy. -
Ten Cybex Balios, który wczoraj oglądaliśmy był w kolorze Seashell Beige. Ten to był dopiero jasny, prawie biały. Podobał mi się ten kolor, ale jak na nasze śląskie realia to chyba byłoby kiepsko z utrzymaniem czystości. Nie wyobrażam sobie np. jechać z nim do rodziców, którzy przeprowadzili się teraz na wieś i u nich część dróg utwardzona jest czymś w rodzaju mialu węglowego. 😂 W każdym razie strasznie się kurzy i to na czarno. Na pewno już po pierwszym spacerze z wnukiem wózek zmieniłby kolor. 🫣🙍♀️35 🙎🏻♂️38
TP 19.02.2025 💙
Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150
11.06 ⏸️
21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
5.07 1 cm (7+2) 💗
19.07 2,41 cm (9+2)
13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
29.10 573 g (23+6) 🐥
28.11 1115 g (28+1)🐰
10.12 1382 g (29+6)🐢 III prenatalne 🧬
-
Animka wrote:Linakaro ja chyba na ten pierwszy po porodzie same body bez rękawków i na to pajacyk z zakrytymi stopami. Chyba, że na szkole rodzenia podpowiedzą coś innego. Mam przygotowane też jeden zestaw body z długim i spodenki z zakrytymi stopami. I jeszcze jeden body z długim i pajacyk, ale to będzie za ciepło i tutaj muszę zmienić na te z krótkim pod spod.
Tak narazie wymyśliłam. A no i skarpetki też wrzucam dla małej. Nie wiem czy się przydadzą czy nie, ale lepiej wziąć.
A na to jakiś kombinezon planujesz zakładać? I do tego spiworek/kocyk na łupinę? Ja nie mam pojęcia, czy kupić kocyk czy śpiwór. O wiele bardziej chodzi mi głowie ciepły kocyk z merynosa do gondoli i później do spacerowki. Te śpiworka to poliester. I stąd moje wahania. Coraz gorzej u mnie z podejmowaniem decyzji. A jak mam usiąść i coś kupić sobie do szpitala, czy jeszcze dziecku z jakichś rzeczy, to mnie szlag trafia.
W ogóle dawno mnie nie było. Serio. Nie wirm czemu. A teraz Was potrzebuje, jakiegoś kontaktu z innymi ciężarnymi. Mam nadzieję, że xnow mnie przyjmiecie?Agata@, JoAnn lubią tę wiadomość
-
Hach wrote:A na to jakiś kombinezon planujesz zakładać? I do tego spiworek/kocyk na łupinę? Ja nie mam pojęcia, czy kupić kocyk czy śpiwór. O wiele bardziej chodzi mi głowie ciepły kocyk z merynosa do gondoli i później do spacerowki. Te śpiworka to poliester. I stąd moje wahania. Coraz gorzej u mnie z podejmowaniem decyzji. A jak mam usiąść i coś kupić sobie do szpitala, czy jeszcze dziecku z jakichś rzeczy, to mnie szlag trafia.
W ogóle dawno mnie nie było. Serio. Nie wirm czemu. A teraz Was potrzebuje, jakiegoś kontaktu z innymi ciężarnymi. Mam nadzieję, że xnow mnie przyjmiecie?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Ostatnio pytałam o Ciebie, czy wszystko w porządku 🥰 dobrze, że jesteś 😊
-
efforts_⭐️ wrote:Wczoraj robiłam, bo na poprzedniej wizycie dostałam skierowanie.
A grupę krwi też ? Mnie właśnie zdziwiło że mi tak wcześnie każe lekarz robić, u mamy ginekolog jest że po 32 tygodniu 😮Starania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
Hach wrote:A na to jakiś kombinezon planujesz zakładać? I do tego spiworek/kocyk na łupinę? Ja nie mam pojęcia, czy kupić kocyk czy śpiwór. O wiele bardziej chodzi mi głowie ciepły kocyk z merynosa do gondoli i później do spacerowki. Te śpiworka to poliester. I stąd moje wahania. Coraz gorzej u mnie z podejmowaniem decyzji. A jak mam usiąść i coś kupić sobie do szpitala, czy jeszcze dziecku z jakichś rzeczy, to mnie szlag trafia.
W ogóle dawno mnie nie było. Serio. Nie wirm czemu. A teraz Was potrzebuje, jakiegoś kontaktu z innymi ciężarnymi. Mam nadzieję, że xnow mnie przyjmiecie?
Myślałam, że pytanie dotyczy ubioru dziecka w szpitalu zaraz po porodzie, nie na wyjście.
Hach No dawno Cie nie było 😬 -
Animka wrote:Myślałam, że pytanie dotyczy ubioru dziecka w szpitalu zaraz po porodzie, nie na wyjście.
Hach No dawno Cie nie było 😬
No ubiór dziecka w szpitalu to jedno. To mam ogarnie. Sen z powiek spędza mi ten ubiór do łupiny na wyjście... dla mnie to zmora, nie wiem, na co się zdecydować. Listopad jest paskudny, woec i nastrój jest... ciulowy.
Wiem, mega dawno dawno mnie nie było. Sama nir wiem, czemu się tak odcięłam 🤔 -
Hach wrote:No ubiór dziecka w szpitalu to jedno. To mam ogarnie. Sen z powiek spędza mi ten ubiór do łupiny na wyjście... dla mnie to zmora, nie wiem, na co się zdecydować. Listopad jest paskudny, woec i nastrój jest... ciulowy.
Wiem, mega dawno dawno mnie nie było. Sama nir wiem, czemu się tak odcięłam 🤔
Ja aż tak się nie martwię na wyjście, bo mamy do domu 300 może 200 metrów. Na to co ubiore tego dnia małej planuje właśnie kombinezon z dresowki, cienka czapeczka i w nosidło a w nosidle chciałabym mieć już otulacz. Tego akurat nie mamy kupione jeszcze. -
Ja na wyjście myślę o bodziaku z długim rękawem, spodenki, skarpetki i na to ten polarkowy kombinezon z H&M, jeśli będzie bardzo zimno to pod kombinezon ubiorę jakąś bluzę/sweterek no i w foteliku będzie zimowy otulacz
Niestety będziemy mieli ok godzinki drogi do domu ale też jesteśmy w stanie szybko i mocno nagrzać w samochodzie więc jak nie przywali -10 to damy radę 😂
Powiem Wam że tak trochę się zestresowałam tym kolorem beżowym wózka i chyba dzisiaj jedziemy do xlandu 😆liczę na to że będzie można zamówić tak na styczeń 🥹 -
bluebell wrote:A grupę krwi też ? Mnie właśnie zdziwiło że mi tak wcześnie każe lekarz robić, u mamy ginekolog jest że po 32 tygodniu 😮
Jedynie co powtarzałam to toxo. I co miesiąc morfo I mocz, no i u mnie jeszcze posiew. Co jakiś czas zrobię sobie tsh I zelazo dla kontroli.
Z grupą krwi jest tak, że należy ją 2 razy wykonać, żeby mieć na pewni potwierdzone, w razie pomyłki laboratorium. Ja machnęłam od razu 2 razy w I trymestrze. Może jeśli Ty raz robiłaś, to zleci Ci jeszcze w III powtórkę.
Ja jak dostałam wyniki krwi, to przy pierwszym na górze miałam "niepotwierdzony", a przy drugim już "potwierdzone". Może dopytaj swojego lekarza? -
Hach, ja maluszka planuje ubrać w body z długim rękawem, cienkie spodenki, skarpetki i czapeczka bawełniana. Do tego kombinezon z misia, otulacz w foteliku i jak będzie bardzo zimno to na to narzucę kocyk.
Myślałam żeby kupić grubszą czapkę albo jakąś z marino, ale na razie się wstrzymałam, bo jak założę cienką czapkę, do tego kaptur z kombinezonu i kaptur z otulacza, to tych warstw też już trochę będzie.ElizKa lubi tę wiadomość
-
Animka wrote:Ja aż tak się nie martwię na wyjście, bo mamy do domu 300 może 200 metrów. Na to co ubiore tego dnia małej planuje właśnie kombinezon z dresowki, cienka czapeczka i w nosidło a w nosidle chciałabym mieć już otulacz. Tego akurat nie mamy kupione jeszcze.
-
Klaudusia! wrote:Powiem Wam że tak trochę się zestresowałam tym kolorem beżowym wózka i chyba dzisiaj jedziemy do xlandu 😆liczę na to że będzie można zamówić tak na styczeń 🥹
Nie wiem gdzie jedziesz do xlandu, ale ja byłam w Katowicach i za całość po rabacie powiedzieli mi tysiąc więcej niż w bobowozkach. -
Hach wrote:Ja grupy krwi też nie powtarzakam teraz. Robilam 2 razy w I trymestrze, żeby mieć potwierdzona grupę.
Jedynie co powtarzałam to toxo. I co miesiąc morfo I mocz, no i u mnie jeszcze posiew. Co jakiś czas zrobię sobie tsh I zelazo dla kontroli.
Z grupą krwi jest tak, że należy ją 2 razy wykonać, żeby mieć na pewni potwierdzone, w razie pomyłki laboratorium. Ja machnęłam od razu 2 razy w I trymestrze. Może jeśli Ty raz robiłaś, to zleci Ci jeszcze w III powtórkę.
Ja jak dostałam wyniki krwi, to przy pierwszym na górze miałam "niepotwierdzony", a przy drugim już "potwierdzone". Może dopytaj swojego lekarza?
W 1 robiłam raz i mam niepotwierdzony, więc teraz też dostałam razem z całą wirusowka skierowanie
Starania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
Hach, dobrze, że jesteś i wszystko u Ciebie ok!
Ja na wyjście planuje: body długi rękaw, spodenki, skarpetki, czapka, kombinezon merino i otulacz ten grubszy. Jak będzie zimno bardzo to dołożę kocyk merino, a jak będzie ciepło to przykryje małego kocykiem, a otulacz będzie tylko pod plecami.
Muszę jeszcze kupić jakiś komplet na wyjście bo córka miała taki śliczny pudrowy róż i zostawiliśmy to w pudle pamięci.
Skorzystałam z drzemki córki i obejrzałam właśnie kolejny odcinek "sztuki rodzenia". Bardzo lubię to oglądać 😃Hach lubi tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 2 cs - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵 (26+2)
18.11 - 1284g ❤️ (27+5)
27.11 - III prenatalne - 1551g 🩵 (29+0)
1.12 - 1884 g ❤️ (30+5)
🔜 30.12 - wizyta (34+5)
-
efforts_⭐️ wrote:Hach, ja maluszka planuje ubrać w body z długim rękawem, cienkie spodenki, skarpetki i czapeczka bawełniana. Do tego kombinezon z misia, otulacz w foteliku i jak będzie bardzo zimno to na to narzucę kocyk.
Myślałam żeby kupić grubszą czapkę albo jakąś z marino, ale na razie się wstrzymałam, bo jak założę cienką czapkę, do tego kaptur z kombinezonu i kaptur z otulacza, to tych warstw też już trochę będzie.
Trochę mnie uspokoiłyście. Bo dla mnie to ubieranie odpowiednie to zmora. -
annikana wrote:Hach, dobrze, że jesteś i wszystko u Ciebie ok!
Ja na wyjście planuje: body długi rękaw, spodenki, skarpetki, czapka, kombinezon merino i otulacz ten grubszy. Jak będzie zimno bardzo to dołożę kocyk merino, a jak będzie ciepło to przykryje małego kocykiem, a otulacz będzie tylko pod plecami.
Muszę jeszcze kupić jakiś komplet na wyjście bo córka miała taki śliczny pudrowy róż i zostawiliśmy to w pudle pamięci.
Skorzystałam z drzemki córki i obejrzałam właśnie kolejny odcinek "sztuki rodzenia". Bardzo lubię to oglądać 😃
Body na długi rękaw, pół śpioszki albo spodenki, skarpetki, czapeczka. Na body może mu założę coś jeszcze, ciepłego i zapakuje go w kombinezon z h&m. I okryte kocem, jak będzie piździć.annikana lubi tę wiadomość
-
efforts_⭐️ wrote:Grupę krwi mam tylko z początku ciąży, później już nie powtarzałam.
Ja robiłam pierwsze sama z wszystkimi badaniami a drugi raz potwierdzili mi w szpitalu jak lezalam.
Jutro będę u lekarza to dam wam znać co mi dal za badania 🫣