Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2027 ❄️⛄️
Odpowiedz

Luty 2027 ❄️⛄️

Oceń ten wątek:
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lena kciuki za wizytę, daj znać 🙂

🌸 Moniiii gratulacje, fajne się tak zaskoczyć 😁 córka pierwsza wyczuła hehe

Ja dzisiaj się coś słabiej czuję i bardziej brzuch mnie pobolewa. We Włoszech 32st i ostatnie dni sporo zwiedzaliśmy.
    Dzisiaj odpoczywam 🙂

Lena23 lubi tę wiadomość

preg.png

🥹 10 cykl starań, ten szczęśliwy <3
    w tym cyklu:
    Lametta, acc Optima 4-8dc
    3x Ovitralle
    Podwójna owulacja ✨✨

23-24.05 ⏸️ trzymaj się mocno 🙏🥹🍀
    25.05 beta 147,4 progesteron 44, estradiol 441
    27.05 beta 241,4
    29.05 beta 515,4
    02.06 beta 2331,8 progesteron 42,1
    06.06 5+3 pęcherzyk ciążowy 7,2mm 🥳
    12.06 6+2 pęcherzyk ciążowy 14mm na razie pusty 😣 z usg 5+4/5
    Maluszku 🙏🙏🥹🐝🍀

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii piękna niespodzianka ci się przytrafiła! Córcia musiała wyczuć, mi się wydaje, że dzieci mają taki zmysł. Mój syn robi takie niedźwiadki i wszędzie się śmieją w internecie, że jak dziecko robi takie pozy, to że szuka rodzeństwa😅 no i rzeczywiście zaczął tak robić w cyklu, w którym zaszłam w ciążę. Trzymam kciuki za lekarza!

Lena daj znać po wizycie, mocno trzymam kciuki!

Ja już byłam u ginekologa w sumie 2 razy, bo pierw chciałam zobaczyć czy ciąża ok umiejscowiona, a potem bolał mnie brzuch i chciałam luteinę, to najpierw miałam pusty pęcherzyk ciążowy, a wczoraj był już pęcherzyk żółtkowy. Podziwiam wszystkie dziewczyny, które faktycznie dają radę wyczekać na wizytę 2 czy 3 tygodnie. W pierwszej ciąży też mi odbijało i chodziłam vzesciej na wizyty do ginekologów NFZ😂

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia, może ta temperatura też robi swoje, przy upałach człowiek jest słabszy a co dopiero we wczesnej ciąży. Ale naciesz sie słońcem kochana bo w Polsce niestety deszczowo (przynajmniej w Małopolsce) 💦

Domi ^^
    Te oznaki widzę dopiero teraz jak juz wiem o pozytywnej becie i wgl. Wcześniej myślałam ze to trochę chichot losu :/
    Ale córka ewidentnie czuła co sie święci.👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👧

Trochę stresuje sie wizytą piątkową u gina.
    Tym bardziej ze moja pierwsza ciąża była dosyć trudna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:43

• Lena23 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,
    Oznajmiam, że kropek na właściwym miejscu ❤️ doktor powiedziała, że już powoli widać zarodek, ale to jeszcze takie maleństwo. Kolejna wizyte mam na 29.06. Teraz tylko nadzieja, żeby Malutkie się utrzymało ❤️

Ja sprawdzałam betę i w piątek wyszła 5465 a w niedzielę 12620, także wydaje mi się, że jest okej.

Maltusia, Domi ^^ lubią tę wiadomość

• Lena23 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Termin według om 11.02.1027
    Wizyta prywatna 23.06
    Wizyta NFZ 02.07

Co do objawów, to jestem turbo zmęczona, chociaż takie samopoczucie zwykle mi towarzyszy, bo jestem po częściowym usunięciu tarczycy, to teraz jest kosmos. Mam na pokładzie 15 miesięczny wulkan energii, który ostatnio nauczył się stawać na kanapie i po niej biegać, także ogarniam to ostatkiem sił i płaczę z wyczerpania i przez huśtawkę nastroju XD poza tym bolą mnie piersi, trochę mnie mdli i kręci mi się w głowie. Taki chyba standardowy zestaw początkującej ciężarnej

U mnie w domu 4 - latka , która kocha prędkość 😂 na rower to już z Nią nie wychodzę, bo Jej dogonic nie mogę. Teraz jeszcze sezon na plac zabaw to będzie ciekawie. 🙈

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i mam wrażenie, że wszystkie macie wizyty dużo szybciej niż ja 😅 Ja mam dopiero 29.06 i zaczynam się zastanawiać, czy nie umówić się gdzieś wcześniej chociaż na szybkie sprawdzenie. Jutro powtarzam betę i już odliczam godziny do wyniku 🤞❤️ Początki ciąży bardzo mnie stresują, bo mam za sobą dwie straty. Na szczęście mam też jedną donoszoną ciążę, ale ten lęk i tak wraca. Staram się myśleć pozytywnie i wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze 🍀

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Hej Kochane,
    Oznajmiam, że kropek na właściwym miejscu ❤️ doktor powiedziała, że już powoli widać zarodek, ale to jeszcze takie maleństwo. Kolejna wizyte mam na 29.06. Teraz tylko nadzieja, żeby Malutkie się utrzymało ❤️

Ja sprawdzałam betę i w piątek wyszła 5465 a w niedzielę 12620, także wydaje mi się, że jest okej.
    Super wiadomość! ❤️🥹 Najważniejsze, że kropek jest na swoim miejscu 🍀🤞 Beta też pięknie przyrosła, więc wygląda bardzo obiecująco. Teraz niech Maluszek tylko spokojnie rośnie ❤️🥰 Widzę, że mamy wizytę tego samego dnia – 29.06 😊

Lena23 lubi tę wiadomość

• Dominisia1995 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Termin z om to 8.02 ale na pewno owulacja była opóźniona o ok tydzień.
    W niedzielę byłam na IP ze względu na bóle brzucha i były dwa pęcherzyki - 4,6mm i 3,7mm
    Dzisiaj miałam zaplanowana wizyte i był tylko pęcherzyk 1.24 cm. ( USG pokazuje że 4t+3d)
    I sama już nie wiem… dużo urósł przez niecałe 3 dni ten pęcherzyk

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia1995 wrote:
    Witajcie.
    Termin z om to 8.02 ale na pewno owulacja była opóźniona o ok tydzień.
    W niedzielę byłam na IP ze względu na bóle brzucha i były dwa pęcherzyki - 4,6mm i 3,7mm
    Dzisiaj miałam zaplanowana wizyte i był tylko pęcherzyk 1.24 cm. ( USG pokazuje że 4t+3d)
    I sama już nie wiem… dużo urósł przez niecałe 3 dni ten pęcherzyk

Wydaje mi się, że skoro USG pokazuje 4t+3d, to na tym etapie wszystko jeszcze jest naprawdę malutkie i zmienia się z dnia na dzień ❤️ Pęcherzyk urósł bardzo ładnie przez te kilka dni, więc to raczej dobry znak

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23
    U mnie tez prawie 4 latka w domu wiec zbijam 5 :)
    Napewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki 🥰

Ja mam wizytę w piatek bo takie terminy mial wolne moj pan Doktor, ale myślę ze tak w 7/8 tygodniu jest idealnie bo wcześniej przeważnie mało widać a tylko można sie zestresować. Ja w pierwszej ciazy poszłam zdecydowanie za wcześnie, do lekarza U którego nie byłam wcześniej i nastraszył mnie ze to "raczej puste jajo płodowe, za kilka dni beta spadnie i będzie po sprawie" a po dwóch tygodniach (to byly chyba najgorsze dwa tygodnie w moim zyciu) poszłam do swojej pani Doktor, do której chodziłam wtedy i piękna akcja serca i wgl . Do 22 tygodnia ciąża idealna. Wiec lepiej poczekać, chyba ze są jakieś niepokojące objawy to lepiej iść od razu :)

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Wydaje mi się, że skoro USG pokazuje 4t+3d, to na tym etapie wszystko jeszcze jest naprawdę malutkie i zmienia się z dnia na dzień ❤️ Pęcherzyk urósł bardzo ładnie przez te kilka dni, więc to raczej dobry znak

No właśnie nie wiem czy to możliwe bo współżyliśmy 22 i 24.05. Potem miałam wyjazd więc nic nie było przez kolejny tydzień. Jakoś mi to nie pasuje. No zobaczymy co dalej. Kolejna wizyta 1.07

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia1995 wrote:
    No właśnie nie wiem czy to możliwe bo współżyliśmy 22 i 24.05. Potem miałam wyjazd więc nic nie było przez kolejny tydzień. Jakoś mi to nie pasuje. No zobaczymy co dalej. Kolejna wizyta 1.07
    Wiesz, współżycie nie zawsze oznacza zapłodnienie, plemniki mogą przetrwać nawet kilka dni w ciele kobiety do momentu aż połączą sie z komórką jajową :)

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    Wiesz, współżycie nie zawsze oznacza zapłodnienie, plemniki mogą przetrwać nawet kilka dni w ciele kobiety do momentu aż połączą sie z komórką jajową :)

No to jedynie tak 😀

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ