Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2027 ❄️⛄️
Odpowiedz

Luty 2027 ❄️⛄️

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maltusia! A Ty na kiedy masz termin wg om?:)

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Dzięki Maltusia! A Ty na kiedy masz termin wg om?:)

23 luty

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest beta 80 mIU/ml. Jak myślicie, dobry wynik?

Wysłany: 16 czerwca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:

Maltusia z tego co liczę to jesteś jeszcze na bardzo wczesnym etapie, a te zakresy normy są b szerokie więc się tego nie da ocenić za bardzo - można potwierdzić jedynie ciążę. Jesli to Twoja pierwsza beta to najlepiej powtórzyć jeszcze w czwartek - kluczowy jest odpowiedni przyrost w 48h.
    Możesz sobie od razu sprawdzić progesteron chociaż mi lekarka wystawiając skierowanie mówiła, że się od tego teraz odchodzi także nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 15:42

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Wartość bety kompletnie nic nie mówi, zrób przyrost po 48godz 🙂 będzie dobrze! Progesteron robiłaś?

🌸 niecierpliwa, ja miałam mieć ostatni cykl stymulowany i pod koniec czerwca kwalifikacje do in vitro 🙂
    Bardzo bym chciała żeby u nas było wszystko w porządku ❤️

preg.png

🥹 10 cykl starań, ten szczęśliwy <3
    w tym cyklu:
    Lametta, acc Optima 4-8dc
    3x Ovitralle
    Podwójna owulacja ✨✨

23-24.05 ⏸️ trzymaj się mocno 🙏🥹🍀
    25.05 beta 147,4 progesteron 44, estradiol 441
    27.05 beta 241,4
    29.05 beta 515,4
    02.06 beta 2331,8 progesteron 42,1
    06.06 5+3 pęcherzyk ciążowy 7,2mm 🥳
    12.06 6+2 pęcherzyk ciążowy 14mm na razie pusty 😣 z usg 5+4/5
    Maluszku 🙏🙏🥹🐝🍀

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Dla porównania zrobię jeszcze kolejną betę w czwartek i zobaczymy, jak przyrasta. Progesteronu niestety nie badałam.

Natkusia lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 czerwca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    🌸 niecierpliwa, ja miałam mieć ostatni cykl stymulowany i pod koniec czerwca kwalifikacje do in vitro 🙂
    Bardzo bym chciała żeby u nas było wszystko w porządku ❤️

O widzisz, to miła niespodzianka!
    Trzymam kciuki w takim razie żeby ciąża się ładnie rozwijała (i spokojnie).

A jak się czujesz? Bo widzę że jesteś na dalszym etapie niż
    my 😀
    Mnie poprzednia ciąża tak przeorała fizycznie od początku, że już się boje ;)

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    O widzisz, to miła niespodzianka!
    Trzymam kciuki w takim razie żeby ciąża się ładnie rozwijała (i spokojnie).

A jak się czujesz? Bo widzę że jesteś na dalszym etapie niż
    my 😀
    Mnie poprzednia ciąża tak przeorała fizycznie od początku, że już się boje ;)
    Raz jest lepiej raz gorzej 🙂 najbardziej od początku męczą mnie wzdęcia i brzuch mam jakbym była w 5-6mscu 😅
    Poza tym zmęczenie, cały czas gdzieś tam mnie ćmi podbrzusze. Wrażliwość na zapachy były jednym z pierwszych objawów, bolące brodawki. I zaczęło mi często jedzenie stawać w buzi i lekkie mdłości.
    Aktualnie jestem we Włoszech na wakacjach i uważam, że jestem bardzo dzielna, a pizza wchodzi jak złoto 😁😁

A Wy jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 17:44

preg.png

🥹 10 cykl starań, ten szczęśliwy <3
    w tym cyklu:
    Lametta, acc Optima 4-8dc
    3x Ovitralle
    Podwójna owulacja ✨✨

23-24.05 ⏸️ trzymaj się mocno 🙏🥹🍀
    25.05 beta 147,4 progesteron 44, estradiol 441
    27.05 beta 241,4
    29.05 beta 515,4
    02.06 beta 2331,8 progesteron 42,1
    06.06 5+3 pęcherzyk ciążowy 7,2mm 🥳
    12.06 6+2 pęcherzyk ciążowy 14mm na razie pusty 😣 z usg 5+4/5
    Maluszku 🙏🙏🥹🐝🍀

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife

Wysłany: 16 czerwca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo pizza na początku ciąży to złoto😀
    Łap słońce bo tutaj pogoda nie za dobra ;)

Mi też wywaliło brzuch, a jem nadal zgodnie z dietą, schudłam od szpitala 6 kg a w ciągu kilku dni mam wywalony brzuch ;)
    Poza tym ból mięśni jak przy grypie albo przy zakwasach - to jest jedyny jak na razie objaw który mi się powtarza vs pierwsza ciąża.
    Poza tym ok. Wtedy to miałam jeszcze od początku ciagle katar i zatkany nos, pryszcze (od cyclogestu myślę), ból piersi, tragiczne mdłości 24/24, senność, mega zmęczenie, zgagę, no chyba wszystko możliwe 😀

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie bez większych objawów 😊 Jedynie bolą mnie piersi i od czasu do czasu lekko pobolewa podbrzusze. Poza tym czuję się całkiem normalnie.

• Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Tak 😊 Mogę prowadzić wątek i aktualizować pierwszą stronę ❤️ Podawajcie swoje terminy, ważne wizyty i inne daty, a postaram się wszystko na bieżąco uzupełniać 🍀

Termin porodu 07.02.2027 r.
    Wizyta prywatna 18.06.2026
    Wizyta NFZ 23.06.2026

Maltusia lubi tę wiadomość

• Lena23 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    U mnie według om termin na 17.02 ❤️
    Jutro mam wizytę, żeby sprawdzić czy fasolka w odpowiednim miejscu - byłam kiedyś w ciąży pozamacicznej.
    Jak jutro będzie dobrze - mam nadzieję, że zostanę na dłużej ❤️

Niech to będą nudne ciąże 🥰

Wisienka95, Maltusia lubią tę wiadomość

• Lena23 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich objawów - bolesne piersi.
    Do tego ciągle wysypują mnie krosty i mam bóle okresowe. Czuję się jak przed największym okresem mojego życia 😂
    A w dniu spodziewanej miesiączki jak miałam zrobić test to mnie tak brzuch bolał, że mówię lecę, bo zaraz przyjdzie @. A chciałam sprawdzić czy na pewno niczego nie ma. Wiecie, po pozamacicznej tak człowiek się boi, że znowu go to spotka. Oczy zrobiłam , bo test pozytywny 🤭

Wisienka95 lubi tę wiadomość

• Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin według om 11.02.1027
    Wizyta prywatna 23.06
    Wizyta NFZ 02.07

Co do objawów, to jestem turbo zmęczona, chociaż takie samopoczucie zwykle mi towarzyszy, bo jestem po częściowym usunięciu tarczycy, to teraz jest kosmos. Mam na pokładzie 15 miesięczny wulkan energii, który ostatnio nauczył się stawać na kanapie i po niej biegać, także ogarniam to ostatkiem sił i płaczę z wyczerpania i przez huśtawkę nastroju XD poza tym bolą mnie piersi, trochę mnie mdli i kręci mi się w głowie. Taki chyba standardowy zestaw początkującej ciężarnej

Lena23, Maltusia lubią tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Termin według om 11.02.1027
    Wizyta prywatna 23.06
    Wizyta NFZ 02.07

Co do objawów, to jestem turbo zmęczona, chociaż takie samopoczucie zwykle mi towarzyszy, bo jestem po częściowym usunięciu tarczycy, to teraz jest kosmos. Mam na pokładzie 15 miesięczny wulkan energii, który ostatnio nauczył się stawać na kanapie i po niej biegać, także ogarniam to ostatkiem sił i płaczę z wyczerpania i przez huśtawkę nastroju XD poza tym bolą mnie piersi, trochę mnie mdli i kręci mi się w głowie. Taki chyba standardowy zestaw początkującej ciężarnej

Brzmi jak pełen pakiet ciążowy 😅❤️ Przy 15-miesięcznym wulkanie energii sama byłabym wykończona!

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Z moich objawów - bolesne piersi.
    Do tego ciągle wysypują mnie krosty i mam bóle okresowe. Czuję się jak przed największym okresem mojego życia 😂
    A w dniu spodziewanej miesiączki jak miałam zrobić test to mnie tak brzuch bolał, że mówię lecę, bo zaraz przyjdzie @. A chciałam sprawdzić czy na pewno niczego nie ma. Wiecie, po pozamacicznej tak człowiek się boi, że znowu go to spotka. Oczy zrobiłam , bo test pozytywny 🤭
    Haha, dokładnie tak to brzmi 😅❤️ Człowiek jest przekonany, że zaraz przyjdzie okres, a tu takie niespodzianki 🤭

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Cześć,
    U mnie według om termin na 17.02 ❤️
    Jutro mam wizytę, żeby sprawdzić czy fasolka w odpowiednim miejscu - byłam kiedyś w ciąży pozamacicznej.
    Jak jutro będzie dobrze - mam nadzieję, że zostanę na dłużej ❤️

Niech to będą nudne ciąże 🥰
    Trzymam mocno kciuki za wizytę :)

Lena23 lubi tę wiadomość

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Aż dziwnie mi pisać tutaj w takiej grupie, w takim temacie (ciągle nie wierzę, że to się dzieje).
    Więc opowiem po krótce moją historię. Mamy już córeczkę, która urodziła się w 10.2022, o którą staraliśmy się dość długo, a naszą diagnozą było „wszystko ok, starać się”. Córeczka urodziła się zdrowa, choć malutka (stwierdzona hipotrofia od 24. tc). Teraz jest bardzo ruchliwą, rozgadaną i bardzo mądrą prawie 4-latką.
    Ostatnie moje cykle były różne, czasem 30-dniowe, a czasem 40-parodniowe, więc już miałam wszystkiego dosyć...
    Teraz miesiączkę miałam 9 maja i okres spóźniał mi się już dobre kilka dni, ale przeciez spoznial sie juz tyle razy, ze wgl. Mnie to nie ruszyło. Dodatkowo ciągle czułam się (i nadal tak się czuję) tak, jakbym miała dostać najgorszy okres w moim życiu, a i tak przecież nie jestem w ciąży (straciłam całkiem nadzieję i nawet nie łudziłam się, że to kiedyś może się udać), nie robiłam testów.
    W poniedziałek rano pojechałam zrobić kontrolne TSH i betę. Jadąc do pracy z punktu pobrań krwi, miałam nawet założoną podpaskę i rozpłakałam się po drodze bo pomyslalam "wydałam prawie stówę, a zaraz zaleje mnie znowu 🐒".
    Ale jakież było moje zdziwienie, gdy ona się nie pojawiła, a tuż przed wyjściem z pracy zobaczyłam betę 1875... Nie wiem, jak dojechałam po córkę do przedszkola. Byłam w takim szoku...
    Teraz czekam na wizytę u ginekologa którą mam umówioną na piątek późnym wieczorem.
    Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze.

Jak u was ? Byłyście juz u ginekologa ?
    Badałyscie przyrosty bety ?

Domi ^^ lubi tę wiadomość

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    Hej dziewczyny,
    Aż dziwnie mi pisać tutaj w takiej grupie, w takim temacie (ciągle nie wierzę, że to się dzieje).
    Więc opowiem po krótce moją historię. Mamy już córeczkę, która urodziła się w 10.2022, o którą staraliśmy się dość długo, a naszą diagnozą było „wszystko ok, starać się”. Córeczka urodziła się zdrowa, choć malutka (stwierdzona hipotrofia od 24. tc). Teraz jest bardzo ruchliwą, rozgadaną i bardzo mądrą prawie 4-latką.
    Ostatnie moje cykle były różne, czasem 30-dniowe, a czasem 40-parodniowe, więc już miałam wszystkiego dosyć...
    Teraz miesiączkę miałam 9 maja i okres spóźniał mi się już dobre kilka dni, ale przeciez spoznial sie juz tyle razy, ze wgl. Mnie to nie ruszyło. Dodatkowo ciągle czułam się (i nadal tak się czuję) tak, jakbym miała dostać najgorszy okres w moim życiu, a i tak przecież nie jestem w ciąży (straciłam całkiem nadzieję i nawet nie łudziłam się, że to kiedyś może się udać), nie robiłam testów.
    W poniedziałek rano pojechałam zrobić kontrolne TSH i betę. Jadąc do pracy z punktu pobrań krwi, miałam nawet założoną podpaskę i rozpłakałam się po drodze bo pomyslalam "wydałam prawie stówę, a zaraz zaleje mnie znowu 🐒".
    Ale jakież było moje zdziwienie, gdy ona się nie pojawiła, a tuż przed wyjściem z pracy zobaczyłam betę 1875... Nie wiem, jak dojechałam po córkę do przedszkola. Byłam w takim szoku...
    Teraz czekam na wizytę u ginekologa którą mam umówioną na piątek późnym wieczorem.
    Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze.

Jak u was ? Byłyście juz u ginekologa ?
    Badałyscie przyrosty bety ?

Ale piękna niespodzianka ❤️🥹 Aż się uśmiechnęłam, czytając o tej becie. Czasem los naprawdę pisze swoje scenariusze. Trzymam mocno kciuki za piątkową wizytę i za to, żebyś zobaczyła pięknie rozwijającą się fasolkę 🍀🤞❤️

Ja jestem jeszcze przed pierwszą wizytą, mam ją 29.06. Betę zrobiłam w poniedziałek i wyszło 80 mIU/ml, a w czwartek powtarzam dla sprawdzenia przyrostu 😊 Na razie staram się myśleć pozytywnie i nie nakręcać za bardzo.

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Ale piękna niespodzianka ❤️🥹 Aż się uśmiechnęłam, czytając o tej becie. Czasem los naprawdę pisze swoje scenariusze. Trzymam mocno kciuki za piątkową wizytę i za to, żebyś zobaczyła pięknie rozwijającą się fasolkę 🍀🤞❤️

Ja jestem jeszcze przed pierwszą wizytą, mam ją 29.06. Betę zrobiłam w poniedziałek i wyszło 80 mIU/ml, a w czwartek powtarzam dla sprawdzenia przyrostu 😊 Na razie staram się myśleć pozytywnie i nie nakręcać za bardzo.

Starając sie juz tyle czasu, naprawdę można stracić nadzieję I zacząć zyc z myślą i wdzięcznością , że jest mi dane miec chociaż to jedno dziecko.
    A tu taka niespodzianka 😍

Trzymam zatem kciuki za wszystkie z nas za zdrowe ciążę i pozytywne nastawienie 🍀

A miałyście jakieś znaki ?
    Bo u nas np było tak ze córka od ok 2 tygodni wszystkim mówi ze ona będzie miec siostrę i to tak wiecie, prostu z mostu. W sobotę byliśmy na urodzinach u szwagra i ona przy wszystkich (ok 25 osób) "a wiecie ze ja bede miala sioscycke" ja od razu to nie prawda nie słuchajcie 🤣
    Ciocia sie wtedy roześmiała i mówiła ze może sama jeszcze nie wiem a jestem 😆
    W niedziele przyleciał do nas bocian na łąkę obok domu. 🫣😄 przypadek ? Teraz-nie sądze. Wtedy nie łudziłam sie ze może cos znaczyć a jednak 😄❤️

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ