Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2027 ❄️⛄️
Odpowiedz

Luty 2027 ❄️⛄️

Oceń ten wątek:
  • Maltusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj aplikacja pokazała mi, że weszłam już w drugi trymestr 🥹❤️ Ale ten czas leci! Dopiero co był pozytywny test, a tu już kolejny etap 🤭

Domi ^^, Mika1992, Anna_30, Clausix, Mery0211, PolskaMamawUk lubią tę wiadomość

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    🩺 13.07 – USG: 13 mm CRL i pięknie bijące serduszko 🥹❤️
    🩺 03.08 – USG: ok. 4 cm, ok. 6 g, ♥️
    🩺 17.08 – prenatalne: wszystko prawidłowo ❤️ CRL 68 mm, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    📅 9.09 - kolejna wizyta

preg.png
  • patish11 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ofutrzona ja czekałam tydzień, niektóre dziewczyny mają też wcześniej wyniki papp-y. Dwa tygodnie to rzeczywiście strasznie długo. Może warto zadzwonić i zapytać.

👩‍❤️‍👨 38 & 39

11.2025 ⏸️ 2 cs
    01.2026 💔 11+5

06.2026 ⏸️ 3 cs 🍀
    6+2 - 2,7 mm ❤️
    8+2 - 1,67 cm
    11+2 - 4,45 cm
    12+2 - 6 cm 💙
    Prenatalne I trymestru - ryzyka niskie 🍀

Następna wizyta 25.08

preg.png
  • Ofutrzona Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patish11 wrote:
    @Ofutrzona ja czekałam tydzień, niektóre dziewczyny mają też wcześniej wyniki papp-y. Dwa tygodnie to rzeczywiście strasznie długo. Może warto zadzwonić i zapytać.

Dzwoniłam, wyników nie ma, 10-14 dni roboczych 🤦‍♀️ masakra jakaś, mogę czekać jeszcze ponad tydzień , czyli łącznie trzy 😵 przecież to nie normalne.

preg.png

👶 06.2024
    💔👼 02.2026
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dominisia, dobrze że nipt ok, wiem że to nie wyrocznia ale zawsze daje większą nadzieję. Trzymam mocno kciuki za amniopunkcję ❤️
    A jak Ty się masz?

@Ofutrzona, u mnie mówili że bezpiecznie 2 dni robocze. Ja sobie zrobiłam zapas i oddalam krew w pt wieczór żeby na środę rano na usg były wyniki na pewno i były.
    2-3 tyg to jakiś kosmos… Strasznie długo

A ja rano miałam usg jeszcze u prowadzącego.
    Wszystko ok, potwierdził mi że chłopak i też to zobaczyliśmy tym razem ;)
    Już sporo mieliśmy tych usg do tej pory a synek jakoś nie lubi chyba pozowac ;) twarzą ciężko go złapać, dzisiaj z profilu się na chwilę udało.

Ale nie mogłam spać w ogóle dzisiaj w nocy i rano jak dojechaliśmy do przychodni, to prawie zemdlałam pod recepcja... Nie wiedziałam co się dzieje. Musiałam z 10 min odpocząć przed wizytą. Takiego zjazdu to jeszcze nie miałam w tej ciąży… Mam nadzieję że to jednorazowe.

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • mary0371 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wcześniej już rodziły mam pytanko. Kiedy poczułyście ruchy dziecka w brzuchu?
    Jestem w 16+3 i jestem plus size, więc zastanawiam się kiedy to nastąpi...
    Ostatnie USG 2 tyg temu i już widzę, że zaczynam panikować bo nie mam żadnych objawów ciążowych ( właściwie od początku tak było) i znowu powraca strach, choć po prenatalnych byłam już Bardzo spokojna...

Strach potęguje też informacja, że moja znajoma straciła dziecko już w późnym stadium ciąży, niestety nie wiem co było przyczyną bo nie mam odwagi jej spytać w tak ciężkim dla niej okresie... Ale w głowie już milion złych myśli... Zastanawiałam się też nad kupnem detektora tętna ale niektórzy też odradzają...

Jak radzicie sobie ze stresem ?

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • Domi ^^ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 mój poród nie był ani trochę traumatyczny. Opisałam o tym bólu itd, bo to takie techniczne rzeczy o których ja nie wiedziałam, a może dziewczynom na grupie coś da ta informacja, że to nie jest raczej tak straszne jak opowiada starsze pokolenie XD mój poród był piękny i bardzo dobrze go wspominam. Ten siniak był przez to, że synek się nie zmieścił i napierał głową na ujście pochwy. Ginekolog ostatnio na wizycie mi powiedziała, że to jedno z najczęstszych powikłań porodu i zawsze widać go w rezonansie. Trochę się pochyliła i wytłumaczyła mi co i jak. Żyłam w strachu przez rok, bo lekarze mówili, że to raczej nic, ale może jednak spowodować mpd a ja mam ADHD i przejmuje się każdą najmniejszą rzeczą, dlatego w drugim porodzie chciałam ochronić swoje dziecko. Lekarz nie mógł mi powiedzieć, że na 100% nic się nie wydarzy. Szczególnie że syn na CMV i każdy na niego chuchał i dmuchał. Syn bezobjawowy, ale nikt nie mógł wiedzieć tego wcześniej. Dowiedziałam się, że przy cesarce może się wydarzyć dokładnie to samo, więc po prostu już o tym nie myślę i szykuje się fizycznie na sn. Nie chcę nikogo namawiać do jakichkolwiek zabiegów medycznych, ale tylko wam napiszę, że gdybym nie zgodziła się na podanie Wit K po porodzie (a dużo osób kwestionuje zasadność tego), to raczej nasza historia mogłaby skończyć się źle, jeśli ktoś was przekonuje, że Wit K jest szkodliwa, to przy jakichś krwawieniach działa cuda.
    Co do tego, że nie zniosłabyś cesarki, to wiem, że każdy ma swoją wizję i przekonania, ale najważniejsze jest, żebyście wyszli cali i zdrowi. Ty zrobisz wszystko co możesz, ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
    Nie wyobrażam sobie, co musiałaś przejść podczas 2 porodu, bo po prostu to musiało być straszne. Dobrze, że nie miałaś technicznych problemów, że dostałaś znieczulenie i że sobie poradziliście, chociaż nikt nie powinien mierzyć się z taką teagedią.. Mam nadzieję, że ten 3 będzie twoim wymarzonym i po prostu cudownym doświadczeniem.

Wisienka95 lubi tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
    16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowy
    26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️
    14.07.2026 2,63cm bobasa♥️
    03.08.2026 7cm ♥️

Tsh 0,7

🍀13.08.2026 badania NFZ
    ☘️ 25.08.2026 badania prywatnie

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

preg.png
  • Domi ^^ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia trzymam mocno kciuki, żeby testy zlecone przez lekarza wyszły dobrze i żeby to wysokie nt okazało się jakaś kompletna pierdola. Dobrze, że nigdy wyszły ładnie, ale warto jednak pociągnąć diagnostykę, jeśli tak radzą lekarze.

Mary to chyba zależy, gdzie masz łożysko. W pierwszej ciąży w ogóle nie czułam takich subtelnych ruchów i dopiero koło 24 tygodnia czułam ruchy (na drugich prenatalnych na pewno jeszcze nie czułam) a łożysko miałam na przedniej ścianie. Teraz łożysko mam na tylnej i juz 2 razy czułam takie smyranie w brzuchu, a jestem 15+3

U mnie wyniki papy sa tego samego dnia, bo labolatorium jest w tym samym budynku, co prenatalne. Przychodzi sie 2h wcześniej na krew i już wszystko jest na badaniu.

mary0371 lubi tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
    16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowy
    26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️
    14.07.2026 2,63cm bobasa♥️
    03.08.2026 7cm ♥️

Tsh 0,7

🍀13.08.2026 badania NFZ
    ☘️ 25.08.2026 badania prywatnie

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

preg.png
  • Dominisia1995 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Trzymaj sie 🫂 pamiętaj ze to nie koniec świata i dla ciebie też w końcu zaświeci słońce. Życzę Ci szybkich i pozytywnych wynikow.
    Ja miałam amiopunkcje dopiero w 27tc a badanie WES robiłam w 32 tc. Mam żal do lekarzy ze u mnie nieprawidłowości wyszły tak pozno. Mam poczucie ze zmarnowałam kilka miesięcy swojego życia...

No u mnie w 20-21 tc powinno już być wiadomo co i jak. Ale też może być ok a potem zaczną wychodzić wady. Eh no co zrobić. Tak na prawdę od wizyty do wizyty teraz żyję bo już 3 lekarz mi mówi że może po prostu przestać bić serduszko.

preg.png
  • Dominisia1995 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Trzymaj sie 🫂 pamiętaj ze to nie koniec świata i dla ciebie też w końcu zaświeci słońce. Życzę Ci szybkich i pozytywnych wynikow.
    Ja miałam amiopunkcje dopiero w 27tc a badanie WES robiłam w 32 tc. Mam żal do lekarzy ze u mnie nieprawidłowości wyszły tak pozno. Mam poczucie ze zmarnowałam kilka miesięcy swojego życia...

A co u Ciebie wyszło w badaniach ?
    Bardzo mi przykro z powodu synka :(

preg.png
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia1995 wrote:
    No u mnie w 20-21 tc powinno już być wiadomo co i jak. Ale też może być ok a potem zaczną wychodzić wady. Eh no co zrobić. Tak na prawdę od wizyty do wizyty teraz żyję bo już 3 lekarz mi mówi że może po prostu przestać bić serduszko.

Dominisia, bardzo mocno trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że wyniki będą dobre 🫂 dużo siły

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
    06.26 ⏸️ (2 cs)

preg.png
  • PolskaMamawUk Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A’propo siniaka/ krwiaka na głowie to moja córeczka miała taki po porodzie cc. Po 6 tygodniach miałyśmy usg przez ciemiączko i nic nie było, więc jeśli był krwiaczek to się wchłonął.
    Dominisia trzymamy mocno kciuki
    Ofutrzona na pappe czekałam 4 dni robocze, na felie w sumie tyle samo ;)
    Mary- ruchy w pierwszej ciąży poczułam około 18-20 tygodnia, w drugiej 16-18. Zależy też gdzie masz łożysko umiejscowione.
    Moja szwagierka w swojej 3 ciąży(nie znałam jej gdy miała pierwsze dzieci) poczuła w 20, a w czwartej w 24. Także spokojnie :)
    Ja takie coś z niepokojacymi myślami przeżywałam gdy nasza wątkowa biedna edith się z nami pożegnała. Bo byłyśmy w tym samym momencie ciąży z różnicą tylko 1 dnia :( do tej pory jak o tym myślę to mi serce podchodzi do gardła i najchętniej biegłabym na usg.
    Ja jestem z tej drugiej strony i najpiękniejszy poród dla mnie to ten drugi z zaplanowaną cesarką. Był cudowny i jest jednym z moich najpiękniejszych przeżyć w życiu. A to przez traumę z pierwszego, którą opisywałam Chyba w tym wątku gdzieś na początku. Wiec taki i taki potrafi być piękny :)

Domi ^^ lubi tę wiadomość

2012 zdrowa córka
    2022 zdrowy synek
    04.2026 ciąża biochemiczna
    15.06.2026 pozytywny test ciążowy
    18.06.26 beta 97,6
    21.06.26 beta 309, progesteron 21,3
    24.06.26 beta 1765 progesteron 22,2
    27.06.26 pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek :)
    03.07.26 bijące serduszko ❤️
    09.07.26 będziemy mieli CÓRECZKĘ! 💖
    preg.png
  • Wisienka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia1995 wrote:
    A co u Ciebie wyszło w badaniach ?
    Bardzo mi przykro z powodu synka :(

Na początku wszystko bylo okej, na 2 prenatalnych dziecko bylo w 10pct, tydzien mlodsze. Lekarz uspokajał ze tak sie dziecko ulozylo. W 25 tc na wizycie dziecko mniejsze o 2tyg, znaczące skrócenie kosci długich, nagle wyszła wada serca. Dopiero po badaniu WES wyszła choroba jednogenowa odziedziczona po nas.

‹‹ 52 53 54 55 56
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ