Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:49

alma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o kasztanach piorących?

I o serii Ziaja dla noworodków i niemowląt?

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - ja nie nawidze prac recznie ;-) Corce pralam zawsze w pralce i to jasne w 80 stopniach i nawet Peppkowe ciuszki daja rade ;-)
    Ja myslalam o kasztanach ale jeszcze nie mialam ich. Kolezanka zachwala ale ona z tych Eco ;-)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa - u mnie bedzie wlasnie 5 lat roznicy miedzy dziecmi. No ale mi juz 30 stuknela wiec stwierdzilam ze juz pora na drugie ;-)

• MiM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała trójkę dzieci, ale wiem że to niemożliwe ze względu na finanse. I z dwójką będzie ciężko ale nie chce Małej samej zostawiać na świecie.

Ja też mam brata mimo że głupi, ale możemy na siebie liczyć.

Ziaij dla niemowląt super - tania i dobra.

03.02.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja na nogach standardowo od 5.50 bo dziecko do szkoły trzeba zawieźć - więc ze spania nici.
    My ślub wzieliśmy 08.06.2013 czyli po 10 latach a nasza córka miała 7.
    U nas mała będzie do ok roku w sypialni a później idzie do młodej do pokoju więc nie szalejemy teraz z urządzaniem.
    Wczoraj miałam beznadziejne popołudnie złapały mnie takie skurcze że nie wiedziałam czy na IP nie jechać poprosiam córkę aby wyszła z psem i do sklepu a sama nafaszerowałam się 4 tabsami no spy i dodatkową luteiną ( oczywiście wariant wcześniej omówiony z ginem) po jakiś 3-4 godzinach puściło.
    Stwierdziłam że oczywiście nie mogę jechać na IP bo znając mojego pecha to mnie tam zostawią i kto młodą zawiezie do szkoły przecież mąż 700 km od domu.
    Mój brat który jest fizjoterapeutą jak to dziś usłyszał oświadczył żebym wybiła sobie z głowy jakiego kolwiek wcześniaka bo on już młodą rechabilitował a po drugie ma dość po codziennych widokach w pracy. Naco moja córunia zaczęła buszować jak oszalała :-)

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o dwójce, najlepiej synek i córeczka. Mąż chciałby trójkę, dlatego jeśli drugi będzie również synek, to może dam się namówić na trzecie ;) ale to za kilka lat :)
    A drugi bobas, kiedy? To zależy jak będę sprawować się w roli mamy, czy tęskno będzie mi za pracą :-) ale najlepiej jakby różnica byłaby 2 lata, więc może drugi bobo na moją 30-tkę na wrzesień, byłby super prezent urodzinowy :-)

nadulek lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest z czapeczkami bawełnianymi dla dzieci czy są jakieś rozmiary? jaki kupujecie do wyprawki do szpitala dla maluszków?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jakiś senny dzisiaj ten dzień, jestem bardzo zmęczona, ale usnąć nie mogę (jak zwykle), a kawa nic nie pomaga. Ogólnie wkurza mnie budowa, nie wiem czy zdążymy na święta się wprowadzić, a nie chcę mieszkać u teściowej z dzieckiem, bo ona mnie i mojego męża krytykuje na każdym kroku. Po prostu chyba brak mi już sił do wszystkiego.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, jestem po glukozie. Nie bylo tak zle dalam rade bez cytryny nawet ale ostatnie 3 lyki byly okropne. Na szczescie nawet mnie nie zemdlilo. Gorzej teraz jak zjadlam, rece zaczely mi sie trzasc. Wyniki jutro.
    My z mezem tez chcielibysmy trojke dzieci ale czy zdrowie i finanse pozwola... Sie okaze :) kupilam w lumpeksie szara bluze i spodenki biale w rozm 62 za cale 8 zl. :)
    Ja bardzo kiepsko spalam, obudzilam sie o 4 i do 6 nie moglam zasnac a przed 7 wstalan juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:45

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jak znajdziesz chwilę to możesz dopisać mi córeczkę. Tym sposobem kobitek będzie więcej i wojna odwolana ;) <3

nadulek, Ofelaine, Wonderwall, Puella, nick nieaktualny, gosiunia, gosia86, maribel, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:24

nick nieaktualny, gosiunia, gosia86, maribel, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ale fajnie, że co raz więcej księżniczek i już pół na pół jest:)
    ja zawsze marzyłam o 4 dzieci, ale pewnie życie nas zweryfikuje, Mąż chciałby troje.
    Zresztą nie wiem czy to będzie możliwe, ja uważam, że nasz Synek to prawdziwy cud i obyśmy tylko dotrwali do 37 tygodnia

Monika my też planujemy się przeprowadzić i mam nadzieję, że na Wielkanoc się uda, trochę nie wiem jak to ogarnę z brzuchem, Mąż mi dużo pomaga, ale ja jednak musze mieć wszystko po swojemu poukładane

gosiunia, Monika1357 lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba ja jedyna zostałam co jeszcze nie nie robiła glukozy, miałam iść w piątek, ale złapała mnie migrena, od poniedziałku gorączka i pewnie pójde dopiero za tydzeń

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje Jagodko że jeszcze dużo dziewczyn nie robilo. Oczywiście trzymam kciuki, żebym tylko ja została ze złym wynikiem. Bo od 3 dni jestem na diecie i czuję się fatalnie :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mialam, dostane skierownaie dopiero 26.01 na wizycie ;) swoja droga slyszalam że czas na to jest do 27 tyg, a kalendarz belly wg OM wyznaczy mi termin na krzywa dopiero w niedziele, wiec zrobie sobie tylko tydzien pozniej ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też jeszcze nie robiłam glukozy i najwcześniej zrobie ją dopiero we wtorek lub czwartek za tydzień bo teraz nie mam fizycznej możliwości tak więc jagódko nie jesteś sama :-)

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołamama ja własnie za 5 lat bede mieć 30;p i wtedy pomyslimy o 2 ;)

Kotmisia ja też jestem na diecie! i juz się przyzwyczaiłam najgorsze było odstawienie słodyczy

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też jeszcze nie robiła glukozy, także nie jesteś sama :p

gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka mam nadzieję, że głupio to nie zabrzmi ale jakoś lżej że nie jestem sama ;) Ja jeszcze nie byłam u diabetyka ale już odstawilam owoce, soki, białą mąkę. Słodyczy to i tak mało jadlam. Boję się duzego dziecka ale jeszcze bardziej boję się konsekwencji cukrzycy dla Maleńkiej :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ