X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM ja zawsze myślałam ze przesadziliśmy z wielkością łóżka ale jak mieliśmy bratanków męża na wakacjach i oni tak wędrowali do nas to stwierdzam, ze jest w sam raz ;) wędrówki trwały tak do ok 6-7rz ;)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy komody szaro- białe więc pasują do wszystkiego.
    No ja podejrzewam że dłużej zamieszkamy w tym pokoju z dzieckiem hi hi dlatego staram się pokoju nie robić typowo dla jak dziecka.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to szare beda fajnie wyglądać ;) jeszcze musze męża wyciągnąć do centrum malarskiego i zobaczyc czy da sie tam jakieś próbki farb pozałatwiać. Kiedy jakas firma wypuszczała takie maleńkie puszki, zeby sprawdzić kolor ;) zmykam poczytać książkę ;) dobranoc do jutra ;)

201505111762.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na połówkowym wszystko ok, w normie, będzie córka :D jestem mega szczęśliwa

KotMisia, AGA 30, gosia86, PIGULSKA, dorota1987, beti97, kic83, Karolcia88, madziorek, Rika, nadulek, katalina, Bluberry, Puella, maribel, MiM, Monika1357, alma, Agusia246 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle gratulacje :D juz niedługo dziewczynek będzie tyle co chłopców ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na początku chciałam typowe dziecięce mebelki, ale mąż to zweryfikował i w sumie przyznaję mu rację i kupimy meble które będą pasowały nawet do nastolatka. W sumie chyba nas nie stać co chwilę wymieniać meble, a te będą dopóki się nie zużyją. Planuję kupić dużą szafę narożną (bo pokoik nie za duży), bo nie mam pomysłu gdzie miałabym trzymać wszystkie ubrania kurtki Jasia, zwłaszcza jak podrośnie. Prócz tego dwie komody, jedna węższa, druga szersza i regał. Na początku też będzie z nami w sypialni, ale chyba przewijak będzie na jednej komodzie i wstawię fotel żebym mogła przyjść wygodnie karmić i nie budzić męża w sypialni.

Widzę, że pojawił się też temat ślubów. Ja miałam 25 lat, a mąż 26 lat. Ślub był jak nazbieraliśmy na weselę, ale teraz trochę żałuję, że nie zrobiliśmy skromniejszego wesela, a trochę wcześniej. Chcieliśmy najpierw ślub, potem dziecko, chociaż z perspektywy czasu myślę, że to już mniej istotne. Ale wiem, że gdybyśmy wcześniej zdecydowali się na maluszka to poszłoby łatwiej. Marzy mi się dwójka dzieci i nie wiem czy się jeszcze uda. Będę w to wierzyć.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle gratulacje :*
    Przybywa nam dziewczynek :),chyba niedługo dogonią chłopców

Dostaję oczopląsu przy tych kocykach wiec poprosiłam o radę męża no i co do koloru minky to się nawet zgadzamy na jasny róż ale co do koloru drugiej strony to ona chce szary zygzak a ja bym wolała białe sowy. Może jeszcze mamie pozwolę się wypowiedzieć skoro chce być sponsorem ;)
    Mam pewne rozterki co do tego sponsoringu
    - nie chcę jej naciągać bo dobrze wiem jaką ma sytuację
    - ale jak juz ma coś kupic to wolę sama wybrać niż później ma mi się nie podobać
    - poza tym nie chcę potem słuchać że kupiła mi to czy tam to
    - ale tez nie chcę jej zabraniać jeśli ma na to ochotę

No i takie mam rozterki :(
    Ogólnie to moje relacje z mamą ostatnio nie koniecznie są takie jakbym chciała, myślałam że może ciąża nas zbliży a jednak tak nie jest,:(

I znów wam smęcę

A co do ilości dzieci to coraz częściej o tym myślę
    jednej strony pragnę dwójki
    Zawsze jest się do kogo zwrócić gdy zabraknie rodziców człowiek nie zostaje całkiem sam, poza tym u mnie w rodzinie będzie duża przepaść pomiędzy moim dzieckiem a dziećmi mojego rodzeństwa bo w przedxiale 21-7 lat i wiem po sobie ze z takimi kuzynami kontakt ma się gorszy
    A z drugiej strony wszystko zależy od tego jak będzie się chować pierwsze dziecko, oczywiście kwestie finansowe
    No ale to już zweryfikuje za nas życie
    Mój M jest jedynakiem a ja z dużej rodziny i wszystko ma swoje plusy i minusy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:02

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jestem po USG połówkowym.

Jesteśmy przeszczęśliwi z Mężem bo chcieliśmy mieć Córcię, i będzie na 100% Córcia, tak się pokazała, że trudno było nie rozpoznać płci, i to w pierwszych sekundach pokazała co ma między nogami! ;)
    Wszystkie parametry super, zdrowa piękna Dziewczyna :)

Dobrej nocy!

Szczęśliwa Mama!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:03

gosia86, PIGULSKA, beti97, dorota1987, AGA 30, madziorek, Rika, nadulek, katalina, Puella, Catyyy, maribel, Truskaweczka250, Monika1357, alma, slash, Agusia246 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu może wasze relacje wcale nie są takie złe spróbuj podejść do tego trochę z dystansem :) wyobraź sobie ze ja mam z moją mamą świetne relacje a do dzisiejszego dnia nie zaproponowała ze coś kupi Małemu i nie mam do niej o to pretensji bo wiem ze jak Nikoś się urodzi to na pewno od dziadków coś dostanie :) zresztą rodzice wiedzą że jestem wybredna i wolę sobie sama wszystko kupić...jedynie troszkę mi przykro ze sie nie interesuje co mam i co jeszcze musimy kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:08

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic gratuluję!!! I mamy kolejną księżniczkę juuupi ;)

kic83 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwójkę rodzeństwa, mąż trójkę :) nie wyobrażam sobie bycia jedynaczką więc myślę że na pewno będziemy się starali o braciszka/siostrzyczkę dla Nikosia <3

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś bardzo dużo dobrych wiadomości. Aż miło pójdzie się spać. Gratuluję udanych wizyt.

Gosia ja też mam super relacje z rodzicami, ale też mi tzn. dziecku nie kupili i nawet nie wiem jak to wyjdzie z ich strony. Na razie to mam od nich pomoc niefinansową. Pomagają przy różnych sprawach. Tata odebrał mi dziś zamówioną szczoteczkę elektryczną z Neonetu i się cieszę, bo się tak nakręciłam, a mama uszyła mi cudowny płaszcz zimowy, który wszyscy chwalą. A razem wymyśliłyśmy taki krój, że sprawdza się i w ciąży i po ciąży będzie też dobry bez przeróbek. A co do gadania to rodzice zawsze będą coś gadać: czy to ile Ci pomogli albo że Ty wcale pomocy nie chciałaś. Myślę, że lepiej korzystać z każdej pomocy, tym bardziej że nie musisz się o nią prosić.

gosia86, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska chodzi o to że mama zmienila sie po śmierci ojca a teraz jest coraz gorzej w całej tej sytuacji jest tak że teraz to bardziej ja muszę jej matkować niż ona mi. Poza tym jestem tym najgorszym dzieckiem bo ma mnie na codzień a to dla mnie trochę bolesne bo niestety zawsze byłam tą malutką rozpieszczaną córeczką:(
    Rozmawialam z mężem o tym że czuję że między mną a mamą jest coraz większa przepaść ale on mówi żeby tego nie drapać i zostawić tak jak jest

Kic gratulacje :*

Zapomniałam napisać bluza w przecenie za 20 zl, w smyku juz nic nie mieli wszystko przebrane

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam teraz poprzedni post i trochę źle zabrzmiał
    Żebyście mnie zle nie zrozumiały
    Ale widzę teraz jak mama robi różnicę między mną a Np. Moja siostrą
    Gdy potzrrbuje jakiejś pomocy to zawsze dzwoni do mnie ona każde zawolanie musialam lecieć
    Ale Np. O wszystkich decyzjach czy czymkolwiek dowiaduje sie od siostry anie od mamy a sama oczekuje ze wszystko jej będę mówić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu tak bywa że z czasem rodzice bardziej potrzebują naszej pomocy niż my ich.
    Ja tez mam starszą siostrę i jak mama czegoś potrzebuje to dzwoni do mnie bo jak sama twierdzi jestem bardziej zaradna i sprytniejsza. Ale jakiś nowinek czy czegokolwiek dowiaduje się od siostry tak jak ty wiec to chyba racja naszego wieku nie wiem

Uciekam spać :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 00:13

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jakas bezsennosc mnie dopadla.. kto to widzial wstac o 5 rano bez budzika. Chyba mi sie cos snilo niefajnego i dlatego tak. Na dodatek dalej mnie brzuch boli. Na noc juz wzielam nospe... nie wiem o co chodzi bo tak mnie jeszcze nie bolal.. wczoraj jak bolalo kilka godzin to myslalam,ze wiezadla ale bolalo tylko z prawej strony a teraz boli z prawej i na srodku, ale jak macam brzuch to twardego nie mam.. no nic- koniec marudzenia, moze uda mi sie jeszcze usnac

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też już mam po spaniu...Mały mnie obudził <3 tak się wierci ze szok, chyba jakąś gimnastykę poranną uprawia ;) albo kick boxing mój kochany karateka <3

Karolcia może u Ciebie też Dzidziuś się rozpycha i macica tak reaguje, spokojnie najwyżej spróbuj znów wziąć nospe albo magnez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 06:40

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na magnezie to ja juz jestem od kilku tygodni ;) najwyzej poratuje sie jeszcze jedna nospa

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię bo musiałam heviran łyknąć, mialam spac do 8 ale już zasnąć nie mogę:/
    Pigulska dzieki za info z tym kroczem uspokoiłaś mnie
    Karolcia obserwuj brzuszek a gdyby nie przechodziło zbyt długo to może wizyta u gin?

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od 6 nie śpię. Mała daje czadu aż mi brzuch podskakuje. O 10 jadę do Tesco.

Gratuluję polowkowym dziewczynom :).

Ja brałam ślub 1.09.2012. W wieku 27 lat a mąż 30. Ja bardzo chciałam urodzić przed 30tka i się uda :) A co do drugiego dziecka to mam mieszane uczucia. Zobaczymy.

Ja do pokoju dziecięcego chce kupić tylko lozeczko i komoda. Szkoda mi kasy teraz na pokoik jak nie wiem czy będę miała macierzyński.

Truskaweczka250, marlencia lubią tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ