X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek no no no juz skończ z tym mamuceniem :P każdy ma tyle lat na ile się czuje a poza tym dzidziuś wam odejmie kilka lat ;)

Mim współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej córeczce :) niech to paskudztwo szybko odpuści

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy tu dzieciaczki moje mówicie o wieku - ja będę miała 37 w tym roku :)
    I wcale o tym nie pamiętam - to jest fajne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:34

PIGULSKA, Puella, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po zakupach. Zaliczam je do bardzo udanych, chociaż tyłek to mi już odpadł, ale poza tym to chyba wszystko w porządku. Mały kopał przy wyborze wózka, więc liczę, że wybór mi się spodobał. Wybraliśmy wózek:

http://www.kajahurt.pl/produkt/39398/wozki-3w1-gleboko-spacerowefotelik-samochodowy-tako-omega-black-tako-wozek-wielofunkcyjny-omega-black-3-w-1-kolor-2.html

Kolor szary z zielenią (nie tak jak na zdjęciach całość materiału zielona) za 1410zł.

Sprzedawca się mocno rozkręcił i pokazywał nam dokładnie kilka wózków nad którymi się zastanawialiśmy, jak się składa, jak odczepia gondolę, albo nawet jak fotelik przypina do fotela samochodowego. W sumie fajnie, że tak podszedł do Klienta, tylko że potem z mężem mieliśmy go dość, bo nie zostawił nas na minute. Opowiedział o wszystkich łóżkach, materacach i pościelach. Potem w aucie żałowałam, że nie spytałam który laktator by polecał:P

Magic - sprzedawca pokazał nam też Tako Omega Moonlight i okazuje się, że praktycznie jest to ten sam wózek co nasz wybrany z dwoma różnicami. Moonlight ma więcej kolorów do wyboru (chociaż w Omega Black też jest krem-brąz), a materiał jest gładki. W Omega Black materiał widać że jest taki tkany, chociaż nie uważam tego za gorszą kategorię. Różnica jest też w kolorystyce gondoli.

Warto się zastanowić czy warto dopłacić ok. 300zł do Moonlighta.

Poza tym wybrałam też łóżeczko z szufladą, które razem z wózkiem odbierzemy pod koniec marca. Prócz tego wybrałam jeszcze materac z ochraniaczem, 2 pościele i jeden na razie komplet pościeli.

W Jysku też kupiliśmy te 2 fotele o których pisałam wcześniej i to na tyle. Łowy udane. Teraz resztę już chyba będę zamawiać tylko przez internet.

PIGULSKA, Wonderwall, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tą glukozę to miałam 2 punktowa - na czczo i potem po 2 godzinach. Cos widzę że niektore z was miały 3 punktową. Mam ndzieje że nie będę musiała robić drugi raz.

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Tez tak myslałam zeby wymienic, a mąż mówi zebym zostawiłą bo jest ładna, jak podrosnie to wtedy ją ubiorę. A póki co mogę kupić inną mniejszą.
    Dokładnie lepiej niech jest większa bo przecież podrosnie ;) żeby tylko nie przypadło na lato bo będzie za ciepła

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do pępka to szwagierka używała do dzieci Octenisept, a ja sama też mogę polecić, bo używałam do swojego pępka, który był strasznie rozwalony po laparoskopii i pięknie przeszło. Potem z mężem używaliśmy go każdej rany i goiło się jak na psie.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie - jak przypadnie na lato to dupa blada. To wtedy komus podaruje komu się urodzi dzidzia.
    Ja octanispet uzywałam po laparoskopii na ranki po wycieciu woreczka zółciowego (lekarz mi polecił) - sprawdzał sie rewelacyjnie. Do pępusia tez kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:41

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota rzeczywiście udane zakupy super :) wózek bardzo ładny niech wam dobrze służy ;)

Slash ja też miałam glukozę 2-punktowa i nic mi niewiadomo żebym miała powtarzać :) i takie podejście do swojego wieku mi się podoba brawo! :D

Nie jesteśmy w stanie przewidzieć jakie dzieciątko duże się urodzi wiec z ubrankami to chybił trafił ;) Ale i latem trafiają się chłodniejsze dni wiec miejmy nadzieję że się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:47

slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki bardzo ładne - a ja jeszcze nie jestem zdecydowana. Któregoś pieknego dnia poswiecie dzien na wózki :)

Dzięki Puella - czyli mi tez wystarczy 2 punktowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:52

klz98u696p33kjce.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze zakupy zrobione, teraz męża mogę wysyłać po jakieś mniej istotne rzeczy. Od razu mi lepiej, bo się bałam, że wózek też bym musiała kupować przez internet, a to nie jest dobry pomysł.

PIGULSKA, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, oj nadulek, ale przywaliłaś z tym mamutem, aż sama do monitora zaczęłam się śmiać! :D

Popieram, że wiek nie gra ŻADNEJ ROLI ani w kwestii np. ślubu ani w kwestii dziecka ani w żadnej innej! :)

Mój mąż ma 27 lat, a ja 23, znamy się baaardzo długo, ślub braliśmy jak ja miałam 21 lat, a on 25. Dokładnie w tym samym wieku były moja babcia i moja mama, obie miały 21 lat wychodząc za mąż i babcia żyła z dziadkiem aż do dnia kiedy zmarł, czyli prawie 50 lat wspaniałej miłości! A moim rodzicom stuka w tym roku 25 lat po ślubie ;-) Także dziewczyny - reguły nie ma w życiu na nic! ;-)

Ja tu dla większości z Was pewnie będę z kolei nic nie wiedzącą gówniarą :D

gosia86 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam różne opinie o Octenisept. Niektórzy chwalą, inni piszą, że przereklamowany. Rozmiękcza ranę i pępuszek się nie goi. Zaczyna brzydko pachnieć i ślimaczyć się. A dobrze działa spirytus rozcieńczony do 70%, pępowina ładnie wtedy obsycha. Więc ja raczej wybiorę tą drugą opcję.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mętlik w głowie odnośnie wózka :/ biorę tako pod uwagę ale chcę kupić zestaw 3w1 z fotelikiem maxi cosi

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i tak Milenka zostaje Milenka wiec już drugi raz potwierdzona dziewczynka:)

Waga- 345g Niunia tak się ułożyła jak na tacy tzn leżała że wszystko było widać oprócz buźki serduszko prawidłowo się rozwija, żołądek tez, płucka się ruszają,pęcherz ok wiec jestem zadowolona:)

Witaminki kupiłam nowe Pregna plus bo fembiona nie mogłam brać bo wymiotowałam po nich i teraz powiedział że te powinny być lepsze:)

AGA 30, Nejcik, dorota1987, PIGULSKA, gosia86, Bluberry, Rika, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Haha, oj nadulek, ale przywaliłaś z tym mamutem, aż sama do monitora zaczęłam się śmiać! :D

Popieram, że wiek nie gra ŻADNEJ ROLI ani w kwestii np. ślubu ani w kwestii dziecka ani w żadnej innej! :)

Mój mąż ma 27 lat, a ja 23, znamy się baaardzo długo, ślub braliśmy jak ja miałam 21 lat, a on 25. Dokładnie w tym samym wieku były moja babcia i moja mama, obie miały 21 lat wychodząc za mąż i babcia żyła z dziadkiem aż do dnia kiedy zmarł, czyli prawie 50 lat wspaniałej miłości! A moim rodzicom stuka w tym roku 25 lat po ślubie ;-) Także dziewczyny - reguły nie ma w życiu na nic! ;-)

Ja tu dla większości z Was pewnie będę z kolei nic nie wiedzącą gówniarą :D
    Nejcik, ja mam 24, ślub w wieku 20 lat, fakt, byłam juz w ciazy z Synem, ale uwaga! Syn chciany , zaplanowany, nie wpadka, a ślub z miłości, nie z powodu ciąży ;)

Nejcik, Karolcia88, dorota1987, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiek ma znaczenie? Nie! Ale gdybym cofnela czas to bym nie wychodziła za mąż w wieku24 tylko dużo później. A przede wszystkim to w tym kraju najbardziej opłaca się mieć dziecko Ale bez ślubu. Wtedy łatwiej o przedsZkole czy żłobek.

Jutro wizyta. Jak ja się cieszę ze wyjdę z domu bez Małej. Odpocznie sobie od niej bo też jestem na skraju wyczerpania nerwowego. 2 godZiny wolności.

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, wspolczuje chorego dziecka, oby jak najszybciej przeszło!
    Ja mam wizytę w piątek.
    Jutro zaciskam kciuki za Ciebie :) .ja jak narazie ślubu nie zaluje, ale kto wie co będzie za kilka lat :D .

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Ale wy dziewczyny piszecie z prędkością PENDOLINO :)

Gratuluje wieści dobrych z wizyt i czekam na następne kolejne wieści :)

Ciuszki piękne wózki przecudne jakie wybieracie i kupujecie !!
    Ja powolutko pomalutku małymi krokami zrobiłam drugi zakup pościeli do łóżeczka :)

Na wózek mamy czas łóżeczko dostaniemy w spadku a na początku i tak będzie nasza rodzinna 35letnia kołyska zrobiona własnoręcznie przez mojego chrzestnego :) :)

Co do ślubów to 13 lutego wychodzę za mąż (2 raz i oby ostatni ;) )

Do szkoły rodzenia się zapisalam już i od 30 stycznia zaczynam zajęcia :)

Czujemy się dobrze brzuch rośnie mam aż 8 kg na plusie :( Ale co tam będziemy się martwić po poradzie co z tym robić :)

Czekam aż mój Robaczek się obruci ale jakoś uparty jest i cały czas nóżkami w dół jest ułożony bo tylko tam kopniaki czuję :) No ale czas jeszcze ma :)

Miłego wieczorku życze !!!!

Pozdrawiam :)

MiM, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• jagoodka Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel rozmawiałam z położną i też mówiła że lepiej 70% spirytus niż oscenisept

Nejcik pytałaś o ruchy ja czuję od połowy 17 tygodnia, raz delikatniej, a raz mocniej, mąż też już poczuł dość wyraźnie, a dziś zdziwiona patrzyłam jak kopał to wyraźnie było widać nawet przez bluzkę w którym miejscu uderza nóżką

maribel, Nejcik lubią tę wiadomość

zem3i09k4whxuchc.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ślubu nie żałuję. SZANOWNY JEST BOSKI:) Ale u nas przedsZkole czy żłobek jest nieosiągalny dla rodzin żyjących "po Bozemu" i jeszcze jak dwójka pracuje. Wtedy jesteś na straconej pozycji! Przerabialam to niedawno

03.02.2014
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ