Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadulek no no no juz skończ z tym mamuceniem
każdy ma tyle lat na ile się czuje a poza tym dzidziuś wam odejmie kilka lat
Mim współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej córeczceniech to paskudztwo szybko odpuści
-
Melduję się po zakupach. Zaliczam je do bardzo udanych, chociaż tyłek to mi już odpadł, ale poza tym to chyba wszystko w porządku. Mały kopał przy wyborze wózka, więc liczę, że wybór mi się spodobał. Wybraliśmy wózek:
http://www.kajahurt.pl/produkt/39398/wozki-3w1-gleboko-spacerowefotelik-samochodowy-tako-omega-black-tako-wozek-wielofunkcyjny-omega-black-3-w-1-kolor-2.html
Kolor szary z zielenią (nie tak jak na zdjęciach całość materiału zielona) za 1410zł.
Sprzedawca się mocno rozkręcił i pokazywał nam dokładnie kilka wózków nad którymi się zastanawialiśmy, jak się składa, jak odczepia gondolę, albo nawet jak fotelik przypina do fotela samochodowego. W sumie fajnie, że tak podszedł do Klienta, tylko że potem z mężem mieliśmy go dość, bo nie zostawił nas na minute. Opowiedział o wszystkich łóżkach, materacach i pościelach. Potem w aucie żałowałam, że nie spytałam który laktator by polecał
Magic - sprzedawca pokazał nam też Tako Omega Moonlight i okazuje się, że praktycznie jest to ten sam wózek co nasz wybrany z dwoma różnicami. Moonlight ma więcej kolorów do wyboru (chociaż w Omega Black też jest krem-brąz), a materiał jest gładki. W Omega Black materiał widać że jest taki tkany, chociaż nie uważam tego za gorszą kategorię. Różnica jest też w kolorystyce gondoli.
Warto się zastanowić czy warto dopłacić ok. 300zł do Moonlighta.
Poza tym wybrałam też łóżeczko z szufladą, które razem z wózkiem odbierzemy pod koniec marca. Prócz tego wybrałam jeszcze materac z ochraniaczem, 2 pościele i jeden na razie komplet pościeli.
W Jysku też kupiliśmy te 2 fotele o których pisałam wcześniej i to na tyle. Łowy udane. Teraz resztę już chyba będę zamawiać tylko przez internet.PIGULSKA, Wonderwall, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Tez tak myslałam zeby wymienic, a mąż mówi zebym zostawiłą bo jest ładna, jak podrosnie to wtedy ją ubiorę. A póki co mogę kupić inną mniejszą.
żeby tylko nie przypadło na lato bo będzie za ciepła
-
Aha co do pępka to szwagierka używała do dzieci Octenisept, a ja sama też mogę polecić, bo używałam do swojego pępka, który był strasznie rozwalony po laparoskopii i pięknie przeszło. Potem z mężem używaliśmy go każdej rany i goiło się jak na psie.
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
Własnie - jak przypadnie na lato to dupa blada. To wtedy komus podaruje komu się urodzi dzidzia.
Ja octanispet uzywałam po laparoskopii na ranki po wycieciu woreczka zółciowego (lekarz mi polecił) - sprawdzał sie rewelacyjnie. Do pępusia tez kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:41
-
Dorota rzeczywiście udane zakupy super
wózek bardzo ładny niech wam dobrze służy
Slash ja też miałam glukozę 2-punktowa i nic mi niewiadomo żebym miała powtarzaći takie podejście do swojego wieku mi się podoba brawo!
Nie jesteśmy w stanie przewidzieć jakie dzieciątko duże się urodzi wiec z ubrankami to chybił trafiłAle i latem trafiają się chłodniejsze dni wiec miejmy nadzieję że się przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:47
slash, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Haha, oj nadulek, ale przywaliłaś z tym mamutem, aż sama do monitora zaczęłam się śmiać!
Popieram, że wiek nie gra ŻADNEJ ROLI ani w kwestii np. ślubu ani w kwestii dziecka ani w żadnej innej!
Mój mąż ma 27 lat, a ja 23, znamy się baaardzo długo, ślub braliśmy jak ja miałam 21 lat, a on 25. Dokładnie w tym samym wieku były moja babcia i moja mama, obie miały 21 lat wychodząc za mąż i babcia żyła z dziadkiem aż do dnia kiedy zmarł, czyli prawie 50 lat wspaniałej miłości! A moim rodzicom stuka w tym roku 25 lat po ślubieTakże dziewczyny - reguły nie ma w życiu na nic!
Ja tu dla większości z Was pewnie będę z kolei nic nie wiedzącą gówniarągosia86 lubi tę wiadomość
-
Czytałam różne opinie o Octenisept. Niektórzy chwalą, inni piszą, że przereklamowany. Rozmiękcza ranę i pępuszek się nie goi. Zaczyna brzydko pachnieć i ślimaczyć się. A dobrze działa spirytus rozcieńczony do 70%, pępowina ładnie wtedy obsycha. Więc ja raczej wybiorę tą drugą opcję.
-
Ja już po wizycie i tak Milenka zostaje Milenka wiec już drugi raz potwierdzona dziewczynka:)
Waga- 345g Niunia tak się ułożyła jak na tacy tzn leżała że wszystko było widać oprócz buźki serduszko prawidłowo się rozwija, żołądek tez, płucka się ruszają,pęcherz ok wiec jestem zadowolona:)
Witaminki kupiłam nowe Pregna plus bo fembiona nie mogłam brać bo wymiotowałam po nich i teraz powiedział że te powinny być lepsze:)AGA 30, Nejcik, dorota1987, PIGULSKA, gosia86, Bluberry, Rika, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Nejcik wrote:Haha, oj nadulek, ale przywaliłaś z tym mamutem, aż sama do monitora zaczęłam się śmiać!
Popieram, że wiek nie gra ŻADNEJ ROLI ani w kwestii np. ślubu ani w kwestii dziecka ani w żadnej innej!
Mój mąż ma 27 lat, a ja 23, znamy się baaardzo długo, ślub braliśmy jak ja miałam 21 lat, a on 25. Dokładnie w tym samym wieku były moja babcia i moja mama, obie miały 21 lat wychodząc za mąż i babcia żyła z dziadkiem aż do dnia kiedy zmarł, czyli prawie 50 lat wspaniałej miłości! A moim rodzicom stuka w tym roku 25 lat po ślubieTakże dziewczyny - reguły nie ma w życiu na nic!
Ja tu dla większości z Was pewnie będę z kolei nic nie wiedzącą gówniarąNejcik, Karolcia88, dorota1987, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość
-
Czy wiek ma znaczenie? Nie! Ale gdybym cofnela czas to bym nie wychodziła za mąż w wieku24 tylko dużo później. A przede wszystkim to w tym kraju najbardziej opłaca się mieć dziecko Ale bez ślubu. Wtedy łatwiej o przedsZkole czy żłobek.
Jutro wizyta. Jak ja się cieszę ze wyjdę z domu bez Małej. Odpocznie sobie od niej bo też jestem na skraju wyczerpania nerwowego. 2 godZiny wolności.03.02.2014 -
nick nieaktualnyDobry wieczór
Ale wy dziewczyny piszecie z prędkością PENDOLINO
Gratuluje wieści dobrych z wizyt i czekam na następne kolejne wieści
Ciuszki piękne wózki przecudne jakie wybieracie i kupujecie !!
Ja powolutko pomalutku małymi krokami zrobiłam drugi zakup pościeli do łóżeczka
Na wózek mamy czas łóżeczko dostaniemy w spadku a na początku i tak będzie nasza rodzinna 35letnia kołyska zrobiona własnoręcznie przez mojego chrzestnego
Co do ślubów to 13 lutego wychodzę za mąż (2 raz i oby ostatni)
Do szkoły rodzenia się zapisalam już i od 30 stycznia zaczynam zajęcia
Czujemy się dobrze brzuch rośnie mam aż 8 kg na plusieAle co tam będziemy się martwić po poradzie co z tym robić
Czekam aż mój Robaczek się obruci ale jakoś uparty jest i cały czas nóżkami w dół jest ułożony bo tylko tam kopniaki czujęNo ale czas jeszcze ma
Miłego wieczorku życze !!!!
PozdrawiamMiM, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
maribel rozmawiałam z położną i też mówiła że lepiej 70% spirytus niż oscenisept
Nejcik pytałaś o ruchy ja czuję od połowy 17 tygodnia, raz delikatniej, a raz mocniej, mąż też już poczuł dość wyraźnie, a dziś zdziwiona patrzyłam jak kopał to wyraźnie było widać nawet przez bluzkę w którym miejscu uderza nóżkąmaribel, Nejcik lubią tę wiadomość