Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek no no no juz skończ z tym mamuceniem :P każdy ma tyle lat na ile się czuje a poza tym dzidziuś wam odejmie kilka lat ;)

Mim współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej córeczce :) niech to paskudztwo szybko odpuści

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy tu dzieciaczki moje mówicie o wieku - ja będę miała 37 w tym roku :)
    I wcale o tym nie pamiętam - to jest fajne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:34

PIGULSKA, Puella, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po zakupach. Zaliczam je do bardzo udanych, chociaż tyłek to mi już odpadł, ale poza tym to chyba wszystko w porządku. Mały kopał przy wyborze wózka, więc liczę, że wybór mi się spodobał. Wybraliśmy wózek:

http://www.kajahurt.pl/produkt/39398/wozki-3w1-gleboko-spacerowefotelik-samochodowy-tako-omega-black-tako-wozek-wielofunkcyjny-omega-black-3-w-1-kolor-2.html

Kolor szary z zielenią (nie tak jak na zdjęciach całość materiału zielona) za 1410zł.

Sprzedawca się mocno rozkręcił i pokazywał nam dokładnie kilka wózków nad którymi się zastanawialiśmy, jak się składa, jak odczepia gondolę, albo nawet jak fotelik przypina do fotela samochodowego. W sumie fajnie, że tak podszedł do Klienta, tylko że potem z mężem mieliśmy go dość, bo nie zostawił nas na minute. Opowiedział o wszystkich łóżkach, materacach i pościelach. Potem w aucie żałowałam, że nie spytałam który laktator by polecał:P

Magic - sprzedawca pokazał nam też Tako Omega Moonlight i okazuje się, że praktycznie jest to ten sam wózek co nasz wybrany z dwoma różnicami. Moonlight ma więcej kolorów do wyboru (chociaż w Omega Black też jest krem-brąz), a materiał jest gładki. W Omega Black materiał widać że jest taki tkany, chociaż nie uważam tego za gorszą kategorię. Różnica jest też w kolorystyce gondoli.

Warto się zastanowić czy warto dopłacić ok. 300zł do Moonlighta.

Poza tym wybrałam też łóżeczko z szufladą, które razem z wózkiem odbierzemy pod koniec marca. Prócz tego wybrałam jeszcze materac z ochraniaczem, 2 pościele i jeden na razie komplet pościeli.

W Jysku też kupiliśmy te 2 fotele o których pisałam wcześniej i to na tyle. Łowy udane. Teraz resztę już chyba będę zamawiać tylko przez internet.

PIGULSKA, Wonderwall, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tą glukozę to miałam 2 punktowa - na czczo i potem po 2 godzinach. Cos widzę że niektore z was miały 3 punktową. Mam ndzieje że nie będę musiała robić drugi raz.

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Tez tak myslałam zeby wymienic, a mąż mówi zebym zostawiłą bo jest ładna, jak podrosnie to wtedy ją ubiorę. A póki co mogę kupić inną mniejszą.
    Dokładnie lepiej niech jest większa bo przecież podrosnie ;) żeby tylko nie przypadło na lato bo będzie za ciepła

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do pępka to szwagierka używała do dzieci Octenisept, a ja sama też mogę polecić, bo używałam do swojego pępka, który był strasznie rozwalony po laparoskopii i pięknie przeszło. Potem z mężem używaliśmy go każdej rany i goiło się jak na psie.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie - jak przypadnie na lato to dupa blada. To wtedy komus podaruje komu się urodzi dzidzia.
    Ja octanispet uzywałam po laparoskopii na ranki po wycieciu woreczka zółciowego (lekarz mi polecił) - sprawdzał sie rewelacyjnie. Do pępusia tez kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:41

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota rzeczywiście udane zakupy super :) wózek bardzo ładny niech wam dobrze służy ;)

Slash ja też miałam glukozę 2-punktowa i nic mi niewiadomo żebym miała powtarzać :) i takie podejście do swojego wieku mi się podoba brawo! :D

Nie jesteśmy w stanie przewidzieć jakie dzieciątko duże się urodzi wiec z ubrankami to chybił trafił ;) Ale i latem trafiają się chłodniejsze dni wiec miejmy nadzieję że się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:47

slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki bardzo ładne - a ja jeszcze nie jestem zdecydowana. Któregoś pieknego dnia poswiecie dzien na wózki :)

Dzięki Puella - czyli mi tez wystarczy 2 punktowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:52

klz98u696p33kjce.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze zakupy zrobione, teraz męża mogę wysyłać po jakieś mniej istotne rzeczy. Od razu mi lepiej, bo się bałam, że wózek też bym musiała kupować przez internet, a to nie jest dobry pomysł.

PIGULSKA, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, oj nadulek, ale przywaliłaś z tym mamutem, aż sama do monitora zaczęłam się śmiać! :D

Popieram, że wiek nie gra ŻADNEJ ROLI ani w kwestii np. ślubu ani w kwestii dziecka ani w żadnej innej! :)

Mój mąż ma 27 lat, a ja 23, znamy się baaardzo długo, ślub braliśmy jak ja miałam 21 lat, a on 25. Dokładnie w tym samym wieku były moja babcia i moja mama, obie miały 21 lat wychodząc za mąż i babcia żyła z dziadkiem aż do dnia kiedy zmarł, czyli prawie 50 lat wspaniałej miłości! A moim rodzicom stuka w tym roku 25 lat po ślubie ;-) Także dziewczyny - reguły nie ma w życiu na nic! ;-)

Ja tu dla większości z Was pewnie będę z kolei nic nie wiedzącą gówniarą :D

gosia86 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam różne opinie o Octenisept. Niektórzy chwalą, inni piszą, że przereklamowany. Rozmiękcza ranę i pępuszek się nie goi. Zaczyna brzydko pachnieć i ślimaczyć się. A dobrze działa spirytus rozcieńczony do 70%, pępowina ładnie wtedy obsycha. Więc ja raczej wybiorę tą drugą opcję.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mętlik w głowie odnośnie wózka :/ biorę tako pod uwagę ale chcę kupić zestaw 3w1 z fotelikiem maxi cosi

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i tak Milenka zostaje Milenka wiec już drugi raz potwierdzona dziewczynka:)

Waga- 345g Niunia tak się ułożyła jak na tacy tzn leżała że wszystko było widać oprócz buźki serduszko prawidłowo się rozwija, żołądek tez, płucka się ruszają,pęcherz ok wiec jestem zadowolona:)

Witaminki kupiłam nowe Pregna plus bo fembiona nie mogłam brać bo wymiotowałam po nich i teraz powiedział że te powinny być lepsze:)

nick nieaktualny, Nejcik, dorota1987, PIGULSKA, gosia86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Haha, oj nadulek, ale przywaliłaś z tym mamutem, aż sama do monitora zaczęłam się śmiać! :D

Popieram, że wiek nie gra ŻADNEJ ROLI ani w kwestii np. ślubu ani w kwestii dziecka ani w żadnej innej! :)

Mój mąż ma 27 lat, a ja 23, znamy się baaardzo długo, ślub braliśmy jak ja miałam 21 lat, a on 25. Dokładnie w tym samym wieku były moja babcia i moja mama, obie miały 21 lat wychodząc za mąż i babcia żyła z dziadkiem aż do dnia kiedy zmarł, czyli prawie 50 lat wspaniałej miłości! A moim rodzicom stuka w tym roku 25 lat po ślubie ;-) Także dziewczyny - reguły nie ma w życiu na nic! ;-)

Ja tu dla większości z Was pewnie będę z kolei nic nie wiedzącą gówniarą :D
    Nejcik, ja mam 24, ślub w wieku 20 lat, fakt, byłam juz w ciazy z Synem, ale uwaga! Syn chciany , zaplanowany, nie wpadka, a ślub z miłości, nie z powodu ciąży ;)

Nejcik, Karolcia88, dorota1987, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiek ma znaczenie? Nie! Ale gdybym cofnela czas to bym nie wychodziła za mąż w wieku24 tylko dużo później. A przede wszystkim to w tym kraju najbardziej opłaca się mieć dziecko Ale bez ślubu. Wtedy łatwiej o przedsZkole czy żłobek.

Jutro wizyta. Jak ja się cieszę ze wyjdę z domu bez Małej. Odpocznie sobie od niej bo też jestem na skraju wyczerpania nerwowego. 2 godZiny wolności.

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, wspolczuje chorego dziecka, oby jak najszybciej przeszło!
    Ja mam wizytę w piątek.
    Jutro zaciskam kciuki za Ciebie :) .ja jak narazie ślubu nie zaluje, ale kto wie co będzie za kilka lat :D .

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Ale wy dziewczyny piszecie z prędkością PENDOLINO :)

Gratuluje wieści dobrych z wizyt i czekam na następne kolejne wieści :)

Ciuszki piękne wózki przecudne jakie wybieracie i kupujecie !!
    Ja powolutko pomalutku małymi krokami zrobiłam drugi zakup pościeli do łóżeczka :)

Na wózek mamy czas łóżeczko dostaniemy w spadku a na początku i tak będzie nasza rodzinna 35letnia kołyska zrobiona własnoręcznie przez mojego chrzestnego :) :)

Co do ślubów to 13 lutego wychodzę za mąż (2 raz i oby ostatni ;) )

Do szkoły rodzenia się zapisalam już i od 30 stycznia zaczynam zajęcia :)

Czujemy się dobrze brzuch rośnie mam aż 8 kg na plusie :( Ale co tam będziemy się martwić po poradzie co z tym robić :)

Czekam aż mój Robaczek się obruci ale jakoś uparty jest i cały czas nóżkami w dół jest ułożony bo tylko tam kopniaki czuję :) No ale czas jeszcze ma :)

Miłego wieczorku życze !!!!

Pozdrawiam :)

MiM, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• jagoodka Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel rozmawiałam z położną i też mówiła że lepiej 70% spirytus niż oscenisept

Nejcik pytałaś o ruchy ja czuję od połowy 17 tygodnia, raz delikatniej, a raz mocniej, mąż też już poczuł dość wyraźnie, a dziś zdziwiona patrzyłam jak kopał to wyraźnie było widać nawet przez bluzkę w którym miejscu uderza nóżką

maribel, Nejcik lubią tę wiadomość

zem3i09k4whxuchc.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ślubu nie żałuję. SZANOWNY JEST BOSKI:) Ale u nas przedsZkole czy żłobek jest nieosiągalny dla rodzin żyjących "po Bozemu" i jeszcze jak dwójka pracuje. Wtedy jesteś na straconej pozycji! Przerabialam to niedawno

03.02.2014
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ